1. Tak, tarcza mu sie rozpadała. :) Tak na poważnie, to wiem o co pytasz, czasami w Native jak blokuję 2H kijem pchnięcia na arenie to widać cos takiego. A w Warbandzie? Raczej nie, nie zauważyłem czegoś takiego, akcje są tak dynamiczne, że nie ma czasu sie przyglądać, przy tych bronich co udostepnili tego nie widać, być może przy broniach drzewcowych.
2. O turniejach jeszcze nic nie słyszałem, chyba, ze ten nasz klanowy, ale oficjalnych informacji o czymś takim nie ma. Raczej będą, ale między klanami.
3. Też chciałbym wiedzieć :)
PS Miałem juz nie pisać na temat wczorajszej awantury, ale dopiero w nocy sobie przypomniałem. Taki przykład. To było zaraz po zaproszeniu mojej skromnej osoby :) do testów. Wchodzę na jeden z serwerów, gdzie siedzi 2 gości. Zaczynam atakować jednego. I piszą do mnie "Could you change the channel [pewnie o serwer chodziło], we have a fun, duel 1vs1, infrantry vs cavalary". A ja im na to "OK, I am sorry". I zmieniłem serwer. Można? Można. I nikomu się nie skarżyłem, że nie chcieli ze mną grać :D