Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99492 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #345 dnia: Września 02, 2009, 23:29:26 »
    Single player, będzie na 99%, przecież pisali że będzie możliwość zostania królem, urozmaicą dyplomatykę, Lordowie będą używać lepiej taktyki itp.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #346 dnia: Września 02, 2009, 23:52:16 »
    Będzie rozbudowany singleplayer... to, że beta testerzy z Ameryki testują multiplayer, nie oznacza, że twórcy oleją sprawę z singlem. Na pewno istnieje grupa osób, która zajmuje się tworzeniem wersji singleplayerowej, którą być może testować będą europejczycy, bo z tego co widać tryb Multi działa i to w miarę solidnie, więc wprowadzą zapewne jeszcze kilka poprawek i zabiorą się poważniej za singla.

Pozdrawiam!

Offline Massai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #347 dnia: Września 03, 2009, 08:21:43 »
    Właśnie, betatesterzy...
    Zdaje się że wszyscy z forum się zapisali... wybrano kogoś od nas? Przyznać się ;-)

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Września 03, 2009, 10:48:30 »
    Nic nie wiadomo jeszcze o beta-testach w Europie (przynajmniej z tego, co się orientuję). Pozostaje nam tylko czekać...
    Chciałbym, by oprócz MP, twórcy dali europejczykom do testowania tryb SP (taki bonus za czekanie :P ).

Cóż beta testy w Europie się zaczęły... pochwalcie się, kto dostał zaproszenie i liczymy na bardziej szczegółowe info odnośnie MP. Mam nadzieję, że wyjaśnią się wszelkie mity i fakty odnośnie Warbanda..

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 11:22:30 wysłana przez NIFN »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Września 04, 2009, 14:06:08 »
    Ja dostałem zaproszenie! Jak wrócę do domu to dopiero się zacznie. Na razie zdjęcia rzutek http://img7.imageshack.us/gal.php?g=51341526.jpg

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #350 dnia: Września 04, 2009, 14:33:51 »
    Nie wiem czy zauważyłes, byliśmy razem w drużynie w team deathmath.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Września 04, 2009, 15:06:01 »
    A tak widziałem, na razie się uczę, te animacje machania bronią są dziwne [dziwne dla mnie], może poprawią, jak wrócę do domu to się zarejestruje na TW i im powiem.
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2009, 18:13:17 wysłana przez Kalpokor »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Września 05, 2009, 02:01:50 »
      Dobra. Opowiem Wam trochę o trybie siege w Warband, gdyż właśnie gram w betę :P.
    Tryb niesie ze sobą ciekawe rozwiązanie zdobywania twierdz. Gracze nie walczą w nim do ostatniego wojownika na polu bitwy, aby tym uwieńczyć zwycięstwo którejś ze stron. W trybie tym są włączone respawny. Drużyna oblegająca ma za zadanie opuścić sztandar drużyny broniącej, który to znajduje się wewnątrz twierdzy. Aby to zrobić, wystarczy przy nim stanąć, a on sam zacznie się powoli opuszczać. Opuszczony już sztandar powoduje zdobycie zamku. Drużyna broniąca się, za wszelką cenę nie może dopuścić do opuszczenia sztandaru wciągu wyznaczonego czasu (ok. 3 min.). Jeśli uda im się obronić sztandar po upływie wyznaczonego czasu, runda jest wygrana.
      Podczas oblężeń, wokół zamku znajduje się pewna liczba drabin leżąca na ziemi (na tej, jak na razie, jedynej mapce siege jest ich chyba pięć). Gracze, aby dostać się na mury, muszą te drabiny podnieść przytrzymując klawisz "F", a wybrana drabina automatycznie ustawia się pod murami. Ekipa broniąca się, może zrzucić opartą drabinę tym samym sposobem, jednak warunkiem jest, aby żaden gracz aktualnie nie znajdował się na niej.
      Ciekawym rozwiązaniem jest również umożliwienie obleganym graczom otworzenie bramy, aby wpuścić przeciwnika w pułapkę, bądź też zrobić małą wycieczkę :P.
    Gra toczy się do określonej liczby wygranych rund. Jak macie jakieś pytania, to walić.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Września 05, 2009, 08:34:32 »
    Czy sztandar jest na jakiejś umocnionej pozycji, czy taka huzia na Józia i sztandar nasz, bo stoi na środku dziedzińca.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Września 05, 2009, 11:32:52 »
    Ja też mam pytanie odnośnie sztandaru: Czy jeśli powiedzmy przeciwna drużyna obniży owy sztandar do połowy i odejdą od niego, bądź zginą, to czy ten sztandar jakoś się podnosi automatycznie, czy też ekipa broniąca musi go "podnieść", czy po prostu flaga blokuje się w danym miejscu na maszcie, a przeciwnik może kontynuować jego opuszczanie od miejsca w którym skończyli?

BTW... 3min to trochę za mało, chyba, że mapy są stosunkowo małe, bo zapewne samo dojście do sztandaru to bez żadnego kontaktu z wrogiem to jakieś 20sek... Na szczęście z tego co się orientuje to w opcjach będzie można ustawić czas gry.

PS mam nadzieję, że to nie jest ten wspominany wcześniej tryb gry - "King of the Hill"...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 11:36:30 wysłana przez NIFN »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Września 05, 2009, 13:59:12 »
    Czy sztandar jest na jakiejś umocnionej pozycji, czy taka huzia na Józia i sztandar nasz, bo stoi na środku dziedzińca.

Sztandar po prostu stoi na środku dziedzińca i albo ma obstawę graczy, albo i nie. Można do niego swobodnie podejść i zacząć go opuszczać.

Ja też mam pytanie odnośnie sztandaru: Czy jeśli powiedzmy przeciwna drużyna obniży owy sztandar do połowy i odejdą od niego, bądź zginą, to czy ten sztandar jakoś się podnosi automatycznie, czy też ekipa broniąca musi go "podnieść", czy po prostu flaga blokuje się w danym miejscu na maszcie, a przeciwnik może kontynuować jego opuszczanie od miejsca w którym skończyli?

BTW... 3min to trochę za mało, chyba, że mapy są stosunkowo małe, bo zapewne samo dojście do sztandaru to bez żadnego kontaktu z wrogiem to jakieś 20sek... Na szczęście z tego co się orientuje to w opcjach będzie można ustawić czas gry.

PS mam nadzieję, że to nie jest ten wspominany wcześniej tryb gry - "King of the Hill"...

Pozdrawiam!

Sztandar: Szczerze mówiąc nie miałem okazji tego sprawdzić, gdyż po dojściu do sztandaru ekipie szturmującej udawało się dotrwać do końca opuszczenia sztandaru, albo też drużyna broniąca zawsze wybijała szturmowców, lub wytrwała do końca rundy. Jednak spróbuję dzisiaj to sprawdzić i zdać relację. Zwykle serwer z trybem siege napełnia się późnym wieczorem i jest to, jak dobrze pamiętam, serwer amerykański.
    Czas: Te trzy minuty może się wydawać szczupłym czasem, ale grając z mniejszą ilością graczy ( mniej więcej 10 osób), runda rozgrywa się dość szybko. Nie grałem jeszcze z większą ilością graczy.

Najbardziej obleganymi trybami są chyba TeamDeathMatch z punktami respawnu i Battle bez respawnu. W tym drugim bardzo ważną rolę odgrywa taktyka. Miałem okazję doświadczyć gry, gdzie w drużynie, w której byłem, znajdowała się osoba wydająca komendy reszcie drużyny. Była to bardzo przyjemna rozgrywka.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Września 05, 2009, 14:21:13 »
    A jak jest z ta nieszczęsna konnicą Rhodoków i Nordów? Może się równać z pozostałymi?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Września 05, 2009, 14:40:54 »
    A jak jest z ta nieszczęsna konnicą Rhodoków i Nordów? Może się równać z pozostałymi?
    Jak ktoś jest dobry to w każdej konnicy się sprawdzi. Co do sztandarów na masztach, to taki tryb może funkcjonować na każdej mapie, nie tylko w oblężeniach zamku. Jest to jak jeden z trybów rozgrywki, tak jak battle czy deathmatch.

edit: Acha, Kolba w inszym temacie pytał się gdzie otwarte lokacje dla khergitów. To muszę powiedzieć, że takowe są, jak chociażby "niziny nad rzeką" , a i pojawiają się otwarte mapy, zapewne tworzone przez edytor map.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 14:56:45 wysłana przez Kalpokor »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Września 05, 2009, 18:49:49 »
    Dokończając odpowiedź na pytanie NIFNa, dotyczące sztandaru. Otóż, jeśli drużyna oblegająca aktualnie opuszcza maszt, a następnie od niego odejdzie zostawiając go do połowy opuszczonym, to ekipa broniąca się, może ten maszt z powrotem podciągnąć, stojąc przy nim. Maszt jest nieruchomy, gdy w pobliżu znajdują się obie drużyny.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #359 dnia: Września 05, 2009, 22:07:30 »
    Zapoda ktos linka do tego moda???
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.