Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99224 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • :F
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #300 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:30:28 »
    Z tymi drabinami to głupota...
    Jakiś noobek wejdzie po drabinie na coś wysokiego,wywali drabine i będzie się kampił przez całą rundę :P
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #301 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:49:39 »
    Z tymi drabinami to głupota...
    Jakiś noobek wejdzie po drabinie na coś wysokiego,wywali drabine i będzie się kampił przez całą rundę :P

Aż go jakiś Khergicki jeździec nie ściągnie wpakowując mu strzałę między oczy :D Nie warto będzie kampić gdzieś wysoko bo będzie się idealnym celem ;)

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:51:08 »
    OMG! 2 Nordów zrespiło się na rumakach! To chyba oznacza że każda klasa będzie miała konnicę. Chyba że zostały im rumaki ukradzione z poprzedniej rundy. W takim razie ciekawe czy będzie można polatań vaegirskim łucznikiem konnym? ^^
    @Metalowiec
    Nie ma tam takich wysokich drabin żeby wspiąć się gdzieś super wysoko. Wszędzie można podstawić drugą drabinę lub po prostu ściągnąć go łucznikiem. A tak na marginesie bardziej by mi sie podobało gdyby drabinę trzeba było nosić we dwóch.Trochę więcej co-opa i trochę bardziej realistyczne :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 12:09:22 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:21:55 »
    Ja myśle że mounta można sobie kupić na początku rundy jak zbroje czy broń
    A drabiny nie są znów takie ciężkie a mont end blejdowe ludki to pakery(popatrz na te bary i klaty xD) :)
    You really had to turn
    The end begins to show

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #304 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:30:31 »
    Cóż jednak to prawda, Nordowie i Rhodocy mają konie.. Wg. mnie źle zrobili wciskając rumaka każdej frakcji. W ten sposób upośledzili walory frakcji rhodockiej oraz nordyckiej, podobnie dając Warhorse'a Khergitom. Mam nadzieję, że jest to tylko rozwiązanie w celach testowych, bo to szpeci te frakcje. Jeśli to dalej będzie szło w tym kierunku, doczekamy się wkrótce Khergita w płytówce z warbowem na chargerze.

Pozdrawiam!

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:41:38 »
    http://www.youtube.com/watch?v=IeFJbfdRsKY&feature=channel
    Dosłownie na samym końcu filmiku. Będzie auto-block. We wszystkich filmikach są chyba normalne obrażenia. Zastanawiam się co będzie można ustawiać przy tworzeniu serwera?
    @NIFN
    Piszemy do TW z prośba o odebranie konnicy Rhodokom i Nordom? Chanat nie dostał np "oficjalnej" piechoty :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #306 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:49:16 »
    http://www.youtube.com/watch?v=IeFJbfdRsKY&feature=channel
    Dosłownie na samym końcu filmiku. Będzie auto-block. We wszystkich filmikach są chyba normalne obrażenia. Zastanawiam się co będzie można ustawiać przy tworzeniu serwera?
    Na to mogę odpowiedzieć cytatem.. póki co dostępne są takie opcje:
    #1: http://img90.imageshack.us/img90/2079/mb1p.jpg
    #2: http://img81.imageshack.us/img81/402/mb2e.jpg

@NIFN
    Piszemy do TW z prośba o odebranie konnicy Rhodokom i Nordom? Chanat nie dostał np "oficjalnej" piechoty :P
    Jeśli wiesz, do kogo się zwrócić można napisać, do ani do nordów, ani do rhodoków konie nie pasują, a szczególnie do tych drugich, którzy mają pawęźe i kusze ;x

Pozdrawiam!

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:54:20 »
    No. Czyli jednak można wyłączyć block. Pewnie na klanówkach będzie obowiązkowo wyłączany. Co do pisania do TW to nie wiem. Może na ich forum? Mam nadzieję że nie przegramy z grupą dzieci z hamburgerami które chcą mieć konie grając Nordami bo nie mogą dogonić Khergitów a grając Khergitami chcą warhorse'a bo co chwila spadają i ich bandyci udupiają :(

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #308 dnia: Sierpnia 30, 2009, 07:25:29 »
    Te wprowadzenie koni do Warbanda, do wszystkich frakcji to katastrofa....najpierw się muszę nauczyć na nim jeździć, bo ciągle spadam.....gupi koń!!!!:P

Na poważnie, to musieli jakoś zrównoważyć rozgrywkę dając innym frakcjom konie, nie jest to dobry pomysł, ale chyba tylko taki mieli:P Co do gry blokiem to już jest bezsens, szczególnie w multi, nie wiadomo jak to rozwiążą, poczekamy..zobaczymy..może tak jak mówi Jezus, że przy tworzeniu serwera będzie to można ustawić i to by było dobre wyjście...

Ps. Jezus gdzieś kiedyś czytałem, że teraz robi się gry łatwiejsze dla faktycznie "upośledzonych umysłowo" i z niskim ilorazem inteligencji amerykanów...więc można się wszystkiego spodziewać

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Sierpnia 30, 2009, 12:39:16 »
    Może niech od razu zamiast królestw dadzą drużyny: "Red Team" i "Blue Team", które będą posiadać te same jednostki, ten sam sprzęt, te same konie, broń itp z różnicą, że przedmioty po stronie czerwonych będą czerwone, a niebieskich niebieskie itp. Chociaż z drugiej strony... w sumie to niegłupi pomysł, ale skoro gameplay opierać będzie się na królestwach, to po co tego typu zmiany? Huscarl na koniu? Inaczej... Rhodok z pawężą i kuszą na koniu??? eh...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 12:59:20 wysłana przez NIFN »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Sierpnia 30, 2009, 13:26:36 »
    Norda w ostateczności mógłbym znieść na tym koniu, ale z Rhodokami, to faktycznie trochę przegięli. Ich uzbrojenie nijak ma się do posiadania jazdy. Jeśli faktycznie tak będzie, to mogę się założyć, że mody wychodzące na Warband mogą to "poprawiać". Co prawda głosowałem na Rhodoków, jako frakcję rezerwową klanu, ale przemyślałem to i uważam, że jest to głupi pomysł.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 13:29:37 wysłana przez Shrama »
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Sierpnia 30, 2009, 13:38:35 »
    Heh... A powiedzcie mi która armia w realu nie posiadała w ogóle koni ;]?
    Jak się posadzi Rhodockiego sierżanta z włócznią na koniu to w zasadzie wygląda normalnie ..
    You really had to turn
    The end begins to show

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Sierpnia 30, 2009, 13:43:17 »
    w realu o ile dobrze wiem to szwajcarzy albo nie używali konnicy albo mieli jej bardzo bardzo mało :)
    podobnie wikingowie też zbyt dużo konnicy nie mieli.

A w grze to chyba zrobią tak, żeby np. rhodocki konny miał gorszy sprzęt czy statsy niż rycerz swadiański
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Sierpnia 30, 2009, 14:04:09 »
    No dobrze, ale mówimy tu o realu, czy o komputerowej gierce, która z realem ma tyle wspólnego, co ja z bycia metalowcem (czyli znikome)? Skoro w podstawce pewne frakcje nie posiadały pewnych przedmiotów, jednostek, to po co na siłę wciskać je do expansion packa? Twórcy zamiast dodawać konie dla nordów, rhodoków, mogliby dać im wóz napędzany koniem (rydwan, wozy husytów, dorożka, kareta?), do którego wsiadałby kierowca a na przyczepkę kilku ludzi, którzy ostrzeliwaliby, lub obrzucaliby przeciwników, itp. Takie coś miałoby sens i myślę, że byłoby ciekawe...

Zresztą tak, jak Shrama napisał, Rhodocy nie posiadają odpowiedniego sprzętu dla konnych.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 14:11:23 wysłana przez NIFN »

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Sierpnia 30, 2009, 15:11:24 »
    Tu macie pokazaną walkę Rhodockiej konnnicy z Nordycką.

http://www.youtube.com/watch?v=JJs0vXenMQw&feature=channel(część 1)

http://www.youtube.com/watch?v=bYggR1NvIuw&feature=channel(część 2)

http://www.youtube.com/watch?v=AzA7H5p7tyc&feature=channel(część 3)

Wstawiłem tu te filmiki gdyż warto najpierw coś o tym wiedzieć a dopiero później dyskutować.

PS:Racja, że Rhodocy i Nordowie mają kawalerię, ale jest ona strasznie słaba i, gdyby miała rywalizować z Swadiańską,Khegricką,czy Vaegirską to zdecydowanie przegrała, by i to z kretesem.Zresztą ja nie wyobrażam sobie Khergita na Warhorsie, gdyż było, by to istne samobójstwo z jego strony.  
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 15:14:47 wysłana przez Kąbiner »