Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99013 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 03, 2009, 18:50:37 »
    Niecaly miesiąc temu pisałem do jednego z szanownych użytkowników tego forum odnosnie MP.Jeszcze te 3tyg. temu wniosek był oczywisty,MP napewno prędko się nie pojawi,może w M&B2 :) a tu prosze...Naprawde bardzo cieszy mnie ta wiadomość.
    W M&B nie gram juz jakis czas,ale przed pojawieniem się MP,zapewne będzie trzeba troche potrenować żeby hańbą się nie okryć :)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 04, 2009, 17:24:38 »
    http://www.fz.se/bilder/arkiv/f/fwpjnz134yaxtvmbhq0ruge2i6klo795.jpg
    Nie wiem dlaczego na tym zdjęciu atakujący idą na pięści :D.
    Pewnie poprawili AI...
    To rozkaz walki bronią obuchową

Offline przemo1394

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 05, 2009, 23:19:09 »
    Może nasz portal o grze zrobi sieć serwerów M&B xD ? I zrobilibyśmy taką grę RP czyli realia średniowiecza ;) Gdyby była większa mapa ( może wyjdzie jakiś dodatek ) i powiększona liczba slotów do 100/200 to w tedy gra by była ciekawa :)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 06, 2009, 17:29:55 »
    I bardzo płynna ok 1-0.1 Klatek na sekunde.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 06, 2009, 19:32:09 »
    Może nasz portal o grze zrobi sieć serwerów M&B xD ? I zrobilibyśmy taką grę RP czyli realia średniowiecza ;) Gdyby była większa mapa ( może wyjdzie jakiś dodatek ) i powiększona liczba slotów do 100/200 to w tedy gra by była ciekawa :)

Takie coś nigdy nie powstanie, jak chcesz pograć w gry o "takim stylu" polecam przeróżne mmorpg.
    Dodatek będzie dawał opcje rozgrywki jak np w quake 3 tyle że na mieczyki. 

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 07, 2009, 09:14:25 »
    przemo, nie licz na to. Mat już powiedział, że będzie tak lagowało i skoro 200 ludzi, to co będzie jeśli każdy z nich pociągnie ze sobą 100? To daje około 20k jednostek - ale co? Jeden będzie miał battlesizera na 100, drugi na 1000. Żeby nie lagowało,(dajmy, że) jest limit jednostek na 30-50, no więc co - 150-170 graczy nie bierze udziału w bitwie ^^. I jak z poruszaniem się na mapie, na tury? Jeśli gość sie nie porusza 5 godzin stoi w miejscu itp.?
    Nic by z tego nie wyszło. Teraz jest dobrze, oblężenia i bitwy.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline przemo1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 07, 2009, 11:35:52 »
    A wiadomo już czy będzie jakis polski serwer M&B ??

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 07, 2009, 18:04:41 »
    Rozwalasz mnie. Tryb Multi jest dopiero tworzony a ty się pytasz czy będzie polski serwer. Poza tym to nie będzie raczej typowe MMO (co wynika z opisów) więc prawdopodobnie nie będzie globalnych serwery tylko coś jak Call of Duty.

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 07, 2009, 19:39:11 »
    chyba każdy się ciesz .

Ja na przkład cieszę sie że w końcu udowodnie kumplowi że nie ma ze mną żądnych szans w mount&blade
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 07, 2009, 19:42:19 »
    Według mnie ten dodatek będzie czymś w rodzaju CSa

mapki do wybrania , tworzenie serwerów i coś w rodzaju gildii gdzie będą się zbierać kumple bądź top gracze a potrem będzie i ch walka pomiędzy sobą(gildiaVS inna gildia)

Edytuj posty!

Wiem Juzek  tylko zapomniałem

P.S

Zue czy jakoś tak nie mam lagów na szczęście
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2009, 14:35:51 wysłana przez dzikuss94 »
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 07, 2009, 20:02:43 »
    Albo koledzy Cię niemile zaskoczą. zUe-Tzu powiada: "Nie lekceważ przeciwnika, gdy masz lagi, a on łucznika". Przy okazji, edytuj posty.
    Hehe dobre;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2009, 22:27:09 wysłana przez Józef Sztacheta »
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline set18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 12, 2009, 15:27:51 »
    Nareszcie multiplayer !!! Hura !! Na to czekałem.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 12, 2009, 21:43:12 »
    Jak dla mnie jeśli powstałby multi fajnie jakby zrobili tryb podobny do tych z serii total war, czyli żeby każdy gracz najpierw wybrał sobie nacje, później kupił jednostki za określoną liczbe dinarów(jedna jednostka może kosztować tyle ile wynosi jej weekly kost) Master niech ustali battle sizera(100 jest chyba najbardziej optymalne) no i jazda, wtedy można sprawdzić się zarówno w walce jak i ustaleniach taktycznych przed walką i wydawaniu komend podczas ;)

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 16, 2009, 14:19:00 »
    Ja się trochę zastanawiałem nad tym multi, i dla takiego trybu cooperative, z mapą strategiczną, jest sporo rzeczy z których po prostu trzeba by fizycznie zrezygnować.
    Po pierwsze - całkowity brak tej pauzy.
    Po drugie - całkowity brak możliwości "wyślij wojska do bitwy a ty poczekaj na tyłach".
    Po trzecie - brak dni i nocy.
    Po czwarte - jak zbilansowac czas rozgrywki? spora bitwa potrafi trwać ze 40 minut. W tym czasie można przemierzyć świat 20 razy w poprzek i wzdłuż. A handel? też potrafi zająć z 5 minut...

Jedyna możliwość dla takiego coopa to mapa "bitewna" rozciągajaca się na cały świat... i brak możliwości "szybkiej podróży".
    A to już nie byłoby M&B...

Więc multi na takiej zasadzie jak są rozgrywane  "szybkie bitwy" to jedyne możliwe rozwiązanie dla multi.
    Pewnie, jest kwestia jak będzie rozwiązane wykorzystanie swojej postaci... Tu na szczęście/nieszczęście mamy trochę łatwiej, "nabita" postać nie jest wiele mocniejsza od golasa, duże znaczenie ma ta warstwa zręcznościowa.
    Ale i tak ciekawe jak to wyjdzie, jeśli zdecydują się to zachować, tzn. nie że wszyscy mają golasy, tylko każdy wykorzystuje swoją postać, to przewiduję ponowny rozkwit nativa, postacie, bronie z modów rozwaliłyby grę.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 16, 2009, 14:49:55 »
    Witam!

Ja się trochę zastanawiałem nad tym multi, i dla takiego trybu cooperative, z mapą strategiczną, jest sporo rzeczy z których po prostu trzeba by fizycznie zrezygnować.
    Po pierwsze - całkowity brak tej pauzy.
    Po drugie - całkowity brak możliwości "wyślij wojska do bitwy a ty poczekaj na tyłach".
    Po trzecie - brak dni i nocy.
    Po czwarte - jak zbilansowac czas rozgrywki? spora bitwa potrafi trwać ze 40 minut. W tym czasie można przemierzyć świat 20 razy w poprzek i wzdłuż. A handel? też potrafi zająć z 5 minut...
    (...)

Jako, że pierwszy napisałem post odnośnie coop-a, czuję się nieco zobowiązany wyjaśnienia, przedstawienia swojej "wizji", więc tak:
    1. Zgadzam się w 100% w momencie bezczynności czas płynąłby tak, jakbyśmy mieli nonstop wciśnięty klawisz spacji i nie ważne czy to mapa, czy wizyta w mieście/zamku.
    2. Niekoniecznie, mielibyśmy mapę strategiczną, na której wydawalibyśmy (bądź nie) rozkazy, oraz przycisk przyłączenia się do bitwy, co powodowałoby wrzucenie nas na odbywające się pole walki jako wsparcie ("przybyło wsparcie").
    3. Dlaczego? w dzień biegamy po mapie, handlujemy, walczymy... natomiast w nocy odpoczywamy, czas płynąłby tak samo, więc w nocy zamiast siedzieć przed monitorem moglibyśmy pójść na "herbatkę", lub oczekiwać losowego zdarzenia typu "napaść nocnych bandytów", lub w przypadku odpoczywania poza miastem / zamkiem napaść rabusiów, bandytów itp, lub samemu napadać na warparty, karawany itp.
    4. Napiszę w podpunktach:
     4.1. Zmienić czas, czyli ustawić, by np 1 dzień (24 m&b godziny) trwał ok 2 normalnych godzin, w których ok 45min przeznaczonych byłaby na noc (odpoczynek).
     4.2. Zredukować szybkość przemieszczania się po mapie, lub mapę powiększyć
     4.3. Wyeliminować "quick jump" po przybyciu do miasta, czyli kupować, sprzedawać, spotykać się z lordem, królem, innymi npc-ami "z buta"
     4.4. Ustawić możliwość przyłączania się do bitwy w czasie jej trwania innych oddziałów (przy ustawieniach serwera), np.
      4.4.1. dowolny - czyli nawet jeśli zostanie nam jeden przeciwnik inna banda może się do niego przyłączyć i wejść na pole bitwy jako wsparcie;
      4.4.2. do pierwszego zabicia - jeśli padnie pierwsza ofiara nikt nie może się do bitwy przyłączyć;
      4.4.3. brak - czyli nikt nie może do walki się przyłączyć

Drastycznie zmieniłoby to zwykłego native'a, ale innego sensownego rozwiązania bym nie widział (chyba, że ktoś przedstawi - to bardzo proszę).

Pozdrawiam!