Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62984 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michals

• Użytkownik
    • Piwa: -12
    • Żyje tylko dla zabawy i śmiechu
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #300 dnia: Czerwca 05, 2018, 21:41:36 »
    Chodzi mi o to, żebyś napisał czytelnie te zdania, bo nie wiem gdzie była stronniczość sędziego na tym meczu.
    Aha, fajnie byłoby gdyby pytanie było czytelne a stronniczość to fakt że grałeś i pseudo jednocześnie sędziowałeś jest głupie i jawnym łamaniem zasad.
    Żyje tylko dla zabawy i śmiechu

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #301 dnia: Czerwca 05, 2018, 21:44:18 »
    Aha, fajnie byłoby gdyby pytanie było czytelne a stronniczość to fakt że grałeś i pseudo jednocześnie sędziowałeś jest głupie i jawnym łamaniem zasad.

Z drzewa spadłes?

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Michals

• Użytkownik
    • Piwa: -12
    • Żyje tylko dla zabawy i śmiechu
    « Odpowiedź #302 dnia: Czerwca 05, 2018, 21:49:12 »
    Z drzewa spadłes?
    Jakby tak było to swoją myśl powiedziałbym inaczej i skończyło by się to moderacją, więc powiem to pewnego dnia a teraz wracaj do pracy nad "udowodnieniem" że mam ab
    Żyje tylko dla zabawy i śmiechu

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #303 dnia: Czerwca 05, 2018, 21:50:43 »
    Człowieku to "stronnicze sędziowanie" polegało na pisaniu "live", "nl", "go" oraz "rdy?"
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #304 dnia: Czerwca 05, 2018, 22:21:32 »
    Michał aka Yoda zamiast pisać te farmazony miałeś wbić na sparing repry. Potem się dziwią, że mnie połowa osób nie lubi jak ja bym mu teraz z lewej prawej <ciach> wyciastkował (teraz to i dzieci mogą czytać) to może te klepki by się wyrównały.

Proszę, zważaj na słowa. ~ Ejsun
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2018, 22:30:30 wysłana przez simskil »

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #305 dnia: Czerwca 05, 2018, 22:30:06 »
    Kolega Michał chyba dziś niezbyt niesprawny umysłowo chyba jest xD

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #306 dnia: Czerwca 05, 2018, 22:34:23 »
    chyba dzisiaj kolega problemy ze składnią chyba ma
    (click to show/hide)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #307 dnia: Czerwca 05, 2018, 22:34:59 »

Nadal nie rozumiem co on do mnie napisał.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #308 dnia: Czerwca 05, 2018, 23:52:12 »
    Dawno coś nie było mnie w klanach :D Tłumacz Eltarek do usług. Dostosowujemy niezrozumiały bełkot do Twoich oczu since 2017.

Profesjonalne tłumaczenie wraz z analizą merytoryczną:

Zgadzam się z tobą simskil, zresztą ta sytuacja coś mi przypomina
    Dyktator = John Price?
    Tego co zrobił ejsun to nie można nazwać przypadkiem stronniczością sędziego? Sędzia, który w danym meczu gra w jednym z grających pułków to nie może sędziować, znając sytuacje to mogło tak być że Ejsun mógł sędziować ale siedziałby na spekcie i nie grałby dla 7pp.

"Zgadzam się z Tobą, mój przedmówco, Simskilu. Zresztą, skoro już o tym mowa, ta sytuacja przypomniała mi pewną anegdotkę.
    Dyktator = John Price (?)
    Czy tego, co zrobić Ejsun, nie można przypadkiem zdefiniować jako stronniczości sędziowskiej? Moim skromnym zdaniem sędzia, który w danym meczu gra w jednym z biorących udział w boju pułków, nie powinien sędziować. Moje wieloletnie doświadczenie pozwala mi stwierdzić, że Ejsun mógłby sędziować i nikt nie miałby z tym problemów, gdyby tylko pozostał w trybie obserwatora, nie biorąc czynnego udziału w potyczce. "

(click to show/hide)
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #309 dnia: Czerwca 11, 2018, 15:12:05 »
    Wyraziłem prośbę o zdjęcie jej dla dwóch osób które zostały de facto ukarane przeze mnie, co może spowodować problemy dla całej drużyny PE (w związku z możliwą niewystarczającą liczbą osób). Swoją prośbę podtrzymuję i prosiłbym o rozważenie jej w gronie administracji Mistrzostw Polski.

W związku z nadchodzącą kolejną fazą turnieju, raz jeszcze proszę o rozpatrzenie mojej prośby o zdjęcie kary dla Tomato i Adka, w gronie organizatorów eventu.
    Gdyby została zdjęta również dla mnie, byłbym wielce zobowiązany.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2018, 19:55:41 wysłana przez Baldwin »
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #310 dnia: Czerwca 11, 2018, 15:49:03 »
    W związku z nadchodzącą, kolejną fazą turnieju, raz jeszcze proszę o rozpatrzenie mojej prośby o zdjęcie kary dla Tomato i Adka, w gronie organizatorów eventu.
    Gdyby została zdjęta również dla mnie, byłbym wielce zobowiązany.
    Całkiem wytrwały jesteś

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #311 dnia: Czerwca 12, 2018, 15:43:52 »
    Całkiem wytrwały jesteś
       Przecież ma rację. Baldwin, Tomato i Adek, może i pisali głupoty, ale też bez przesady, nikomu nie naubliżali. Przyczyną bana, jest nierespektowanie zasady zakazującej nadużywanie globala, czyli jednej z mniej istotnych reguł każdego turnieju, skoro np. gracz ma możliwość wymutowania wszystkich na serwerze, cheaterowi zaś wspomagaczy, tak łatwo nie wyłączy.
       Zresztą, na co trafnie uwagę zwrócił Simskil, tego typu sytuacje miały już miejsce i nikt, za to kary nie poniósł. Oczywiście, przestrzeganie zasad turnieju jest ważne, nie można też uciekać do argumentacji, że "a u was biją murzynów", ale z łatwością można sobie wyobrazić sytuację, w której  takie wybiórcze stosowanie przepisów regulaminu, wypaczy wynik rozgrywek.

W tym wypadku, bana na półfinał dostał dowódca oraz jeden z lepszych graczy danego klanu, za nadużywanie globala. Admini postanowienia regulaminu, mogą sobie interpretować jak chcą, to ich turniej, oni go zorganizowali i chwała im za to. W ten sposób jednak, nie pozwala się wygrać lepszym. Nie twierdzę, że chodzi o PE, to by się dopiero okazało, gdyby administracja pozwoliła zagrać obu drużynom w pełnym składzie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2018, 15:46:52 wysłana przez Warder »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #312 dnia: Czerwca 12, 2018, 16:40:46 »
       Przecież ma rację. Baldwin, Tomato i Adek, może i pisali głupoty, ale też bez przesady, nikomu nie naubliżali. Przyczyną bana, jest nierespektowanie zasady zakazującej nadużywanie globala, czyli jednej z mniej istotnych reguł każdego turnieju , skoro np. gracz ma możliwość wymutowania wszystkich na serwerze, cheaterowi zaś wspomagaczy, tak łatwo nie wyłączy.
       Zresztą, na co trafnie uwagę zwrócił Simskil, tego typu sytuacje miały już miejsce i nikt, za to kary nie poniósł. Oczywiście, przestrzeganie zasad turnieju jest ważne, nie można też uciekać do argumentacji, że "a u was biją murzynów", ale z łatwością można sobie wyobrazić sytuację, w której  takie wybiórcze stosowanie przepisów regulaminu, wypaczy wynik rozgrywek.

W tym wypadku, bana na półfinał dostał dowódca oraz jeden z lepszych graczy danego klanu, za nadużywanie globala. Admini postanowienia regulaminu, mogą sobie interpretować jak chcą, to ich turniej, oni go zorganizowali i chwała im za to. W ten sposób jednak, nie pozwala się wygrać lepszym. Nie twierdzę, że chodzi o PE, to by się dopiero okazało, gdyby administracja pozwoliła zagrać obu drużynom w pełnym składzie.

Skoro argumentacja "u was biją murzynow" nie wyszła, to zaczęło się gadanie że wszyscy są niewinni? Pozdrowienia do więzienia? W ogłoszeniu masz cytaty ukaranych. Jakbyś nie znalazł, tutaj cytat:

Ze względu na ostatnie wydarzenia postanowiliśmy przyznać kilka banów czasowych.

Po pierwsze za ostatni mecz PE vs 7pp bana na 2 kolejki (kolejka VI i półfinały) otrzymują:
    • Tomato
    • Adek
    • Baldwin
    Po obejrzeniu całego meczu wyciąłem tylko publiczne wypowiedzi, które przekraczały granicę (do tego dochodzi spam prowokacjami):
    (click to show/hide)
    Jako że stream był momentami niskiej jakości, więc i screen jest niewyraźny, poniżej wrzucam odpowiednie wycinki z logów:
    (click to show/hide)
    Dodam też, że chat po stronie 7pp był czysty, a tylko raz, czy dwa ktoś z siódemki zripostował którąś prowokację, jednak mieściło się to w granicach, stąd żadna wypowiedź gracza 7pp nie znalazła się wśród tych screenów.

[...]

Na wypadek, gdyby pojawiły się oskarżenia, że tu reagujemy, a w innych meczach nie - ten mecz został po prostu zgłoszony. Sam turniej generuje już dość dużo pracy, więc nie oglądamy każdego streama z meczu, a jeśli już, to nigdy w całości. Dlatego, gdy na jakimś meczu dzieje się coś niezgodnego z regulaminem, to po prostu to zgłaszajcie, a my rozpatrzymy sprawę. A najlepiej, to po prostu się zachowujcie, bo jak znowu będę musiał oglądać godzinnego streama z nudnej gry, to się pogniewamy :P

Chyba co innego dostać karę za samo pisanie na czacie, a co innego pisania takich rzeczy? Bo jeśli nie widzisz różnicy to nie jestem kompetentny do pomocy w tej sprawie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2018, 16:49:52 wysłana przez Kradus »

Offline Fiksiu

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    « Odpowiedź #313 dnia: Czerwca 12, 2018, 17:13:47 »
    No bo co by było, jakby wszystkim nadużywającym globala jednak dać karę, matuchno kochana

(click to show/hide)
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #314 dnia: Czerwca 12, 2018, 18:11:08 »
    Chyba co innego dostać karę za samo pisanie na czacie, a co innego pisania takich rzeczy? Bo jeśli nie widzisz różnicy to nie jestem kompetentny do pomocy w tej sprawie.
    gracz ma możliwość wymutowania wszystkich na serwerze
    (click to show/hide)