Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #315 dnia: Czerwca 12, 2018, 19:05:04 »

Gracz ma możliwość nie pisania na czacie globalnym :)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #316 dnia: Czerwca 12, 2018, 19:05:18 »
    Skoro argumentacja "u was biją murzynow" nie wyszła, to zaczęło się gadanie że wszyscy są niewinni? Pozdrowienia do więzienia? W ogłoszeniu masz cytaty ukaranych. Jakbyś nie znalazł, tutaj cytat:

Chyba co innego dostać karę za samo pisanie na czacie, a co innego pisania takich rzeczy? Bo jeśli nie widzisz różnicy to nie jestem kompetentny do pomocy w tej sprawie.

No widzę. Parę nieśmiesznych sucharów, typu -  "to nie mapa, ale Twoja dziewczyna jest płaska", czy teksty Tomato, które można sprowadzić do poziomu "pozdro poćwicz". Zgadzam się z tym, że to było zupełnie niepotrzebne, ale nie sądzę by ktokolwiek, kto ma poczucie własnej wartości i dystans do siebie, miał się obrażać za coś takiego - a jeśli już się obraził, to znak, że czas odstawić grę, bo bierze ją zbyt na poważnie.

Uważam, że coś takiego, nie jest powodem do wykluczenia trzech graczy na półfinał Mistrzostw Polski. Zwłaszcza, że dla samego turnieju, nie jest to korzystne, i o to mi chodziło w poprzednim poście Kradus. Otóż, o ile żadna ze stron nie wygra dużą różnicą punktów, to przez ruski rok, będzie gdybanie, kto miał farta, kto miał pecha, bo admini tego zbanowali, a tutaj tamten robił to samo, a kary nie poniósł. Nie tyczy się to tylko jednego półfinału, bo zaraz może się okazać, że w drugim zwycięstwo zapewni gracz, który także zasługiwał na "karę". Sama administracja przyznała, że turniej organizuje w wolnym czasie i nie ma możliwości, upilnowania każdego. To oczywiste, przecież nie mówimy o jakichś cheatach, rosterach etc. tylko tym co tam, ktoś do kogoś pisał. Podziwiam, że chciało się w to, komuś wczytać.

Poza tym, wszyscy pomijają jedną rzecz. Żaden z wymienionych graczy nie miał, ani nie mógł mieć świadomości, że grozi mu za to wykluczenie z półfinału. Regulamin każe szanować przeciwnika, ale nie są w nim określone żadne kary. Także, to też jest w moim odczuciu niesprawiedliwe, że paru graczy, faktycznie zachowało się niedojrzale, ale gdyby znali konsekwencje, to przecież by tak nie odwalali, tak? Tymczasem, nie wiem nawet na jakiej podstawie, taka kara została wymierzona. Spotkało się paru adminów na tsie i zadecydowało, że w ramach kary, dowódca nie zagra w trakcie półfinału?

Także, ban na półfinał, to po prostu przesada. Wymienieni ponieśli karę, zasłużoną,  bo faktycznie ich zachowanie było głupie. Ideą turnieju, jest jednak wyłonienie najlepszej z ekip, czemu taka kara, w żaden sposób nie służy, a przede wszystkim jest nieproporcjonalna.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #317 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:02:14 »
    No widzę. Parę nieśmiesznych sucharów, typu -  "to nie mapa, ale Twoja dziewczyna jest płaska", czy teksty Tomato, które można sprowadzić do poziomu "pozdro poćwicz". Zgadzam się z tym, że to było zupełnie niepotrzebne, ale nie sądzę by ktokolwiek, kto ma poczucie własnej wartości i dystans do siebie, miał się obrażać za coś takiego - a jeśli już się obraził, to znak, że czas odstawić grę, bo bierze ją zbyt na poważnie.

(click to show/hide)

Uważam, że coś takiego, nie jest powodem do wykluczenia trzech graczy na półfinał Mistrzostw Polski. Zwłaszcza, że dla samego turnieju, nie jest to korzystne, i o to mi chodziło w poprzednim poście Kradus. Otóż, o ile żadna ze stron nie wygra dużą różnicą punktów, to przez ruski rok, będzie gdybanie, kto miał farta, kto miał pecha, bo admini tego zbanowali, a tutaj tamten robił to samo, a kary nie poniósł. Nie tyczy się to tylko jednego półfinału, bo zaraz może się okazać, że w drugim zwycięstwo zapewni gracz, który także zasługiwał na "karę". Sama administracja przyznała, że turniej organizuje w wolnym czasie i nie ma możliwości, upilnowania każdego. To oczywiste, przecież nie mówimy o jakichś cheatach, rosterach etc. tylko tym co tam, ktoś do kogoś pisał. Podziwiam, że chciało się w to, komuś wczytać.

Co do pierwszego - nawet gdyby to dotyczyło finału, to optowałbym za karą bana. Debilizm trzeba tępić, niezależnie od tego kto i kiedy go uprawia. A jeśli chodzi o to drugie, to chyba we wszystkich interesie jest to, by raportować takie sytuacje. Więc to nie wina administracji, że tylko właśnie Ci zostali złapani za rękę. Skoro na innych nie ma dowodu, to po co gdybać?

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2018, 20:07:53 wysłana przez Kradus »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #318 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:14:32 »
    Ban za flame jako pierwsza kara to debilizm i drakonizm, albo sędzia podczas meczu przekazuje rundę ofiarom flame'u albo już po fakcie owi zawodnicy są ukarani mutem do końca turnieju. Tyle w temacie, niedostosowanie skali kary do skali przewinienia działa przeciwko wartości turnieju.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #319 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:34:41 »
    Kradus zgodzę się z tobą, ale uwierz mi nie grasz na nw i nie masz pojęcia jak bardzo irytująca jest gra 7pp, a nawet jak bardzo są żałośni poza grą do tego kara na 2 mecze gdzie administracja zdawała sobie sprawę, że to będzie już półfinał gdzie trafili na 8pp, nawet nie będę poruszać tematu, że przy decyzji kary dla tych 3 graczy to niekoniecznie Ejsun musiałby być tym stronniczym, bo przylecą ptaszki i będą mi pisać, że wszędzie widzę spiski i dobra dla mnie będzie wizyta u lekarza. Kara na dwa mecze do tego jeden bardzo ważny na co też się zwraca uwagę w każdym sporcie, jest zbyt wysoka i kompletnie nie adekwatna do zaistniałej sytuacji, bo jakby to się pierwszy raz zdarzyło, że ktoś komuś w internecie nawciskał, mnie nawet mogą nazywać ćpunem (co chyba też jest obrazą) i jakoś się nie spinam co nie zmienia faktu, że jakby kabelki nas nie dzieliły siedziałbym spokojnie.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #320 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:44:53 »
    W imieniu swoim, Adka oraz Tomato pragnę wystosować przeprosiny do 7. Pułku Piechoty, a w szczególności Ejsuna, Mata i Doriana. Komentarze z naszej strony były zupełnie zbędne i wszyscy trzej deklarujemy, że sytuacja się nie powtórzy.

Dziękujemy organizatorom za drugą szansę.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:49:04 »
    W imieniu swoim, Adka oraz Tomato pragnę wystosować przeprosiny do 7. Pułku Piechoty, a w szczególności Ejsuna, Mata i Doriana. Komentarze z naszej strony były zupełnie zbędne i wszyscy trzej deklarujemy, że sytuacja się nie powtórzy.

Dziękujemy organizatorom za drugą szansę.
    Co ich wyręczasz niech się sami pofatygują i przeproszą osobiście. :D

Offline Tomato

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #322 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:49:28 »
    W imieniu swoim, pragnę wystosować przeprosiny do 7. Pułku Piechoty, a w szczególności Ejsuna, Mata i Doriana. Komentarze z mojej strony były zupełnie zbędne i deklaruję, że sytuacja się nie powtórzy.

Dziękuję organizatorom za drugą szansę.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #323 dnia: Czerwca 12, 2018, 20:51:47 »
    Po przedyskutowaniu odwołania Baldwina w gronie administracyjnym (uprzedzajac hejterów - decyzje podejmujemy grupowo), postanowiliśmy skrócić karę do 1 kolejki bana, a więc cała trójka będzie mogła grać w półfinale. Stawiamy jednak pewne warunki:
    • każdy z osobna musi publicznie przeprosić 7pp oraz bezpośrednio osoby, które zostały obrażone
    • dla tych trzech osób obowiązuje BEZWZGLĘDNY zakaz pisania na chacie publicznym, pod groźbą natychmiastowego kicka i kary utraty wygranych rund przez PE (zgodę na to wyraził Blackhawk)
    • obiecany przelew musi dojść do końca tygodnia[/size]

Dodam, że przyjęliśmy to ze względu, iż nikt wcześniej tego dobrze nie przypilnował. Jednak z początkiem fazy pucharowej przyjmujemy nową kartę i już żadne tłumaczenia nie pomogą - każdy mecz będzie obserwowany, a graczy nadużywający chatu oraz wyzywający, jak ta trójka, będą karani.
    A regulamin nie może miec konkretnych kar, bo wszystkich nie da się przewidzieć, a jak zacznie się wypisywać, to zaraz pewne osoby zaczną szukać dziur i powoływać się na takie i takie braki w regulaminie. Dać wam palec, to wyrwiecie i przeżujecie rękę, dlatego od nterpretacji regulaminu jest administracja.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Adek

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #324 dnia: Czerwca 12, 2018, 21:04:22 »
    W imieniu swoim, pragnę wystosować przeprosiny do 7. Pułku Piechoty, a w szczególności Ejsuna, Mata i Doriana. Komentarze z mojej strony były zupełnie zbędne i deklaruję, że sytuacja się nie powtórzy.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #325 dnia: Czerwca 12, 2018, 21:15:55 »

Aż mi się przypomniały przeprosiny Indiana na treningu w 16pp ;( xD

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline -mat123321-

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #326 dnia: Czerwca 12, 2018, 21:50:54 »
    Kradus zgodzę się z tobą, ale uwierz mi nie grasz na nw i nie masz pojęcia jak bardzo irytująca jest gra 7pp, a nawet jak bardzo są żałośni poza grą do tego kara na 2 mecze gdzie administracja zdawała sobie sprawę, że to będzie już półfinał gdzie trafili na 8pp, nawet nie będę poruszać tematu, że przy decyzji kary dla tych 3 graczy to niekoniecznie Ejsun musiałby być tym stronniczym, bo przylecą ptaszki i będą mi pisać, że wszędzie widzę spiski i dobra dla mnie będzie wizyta u lekarza. Kara na dwa mecze do tego jeden bardzo ważny na co też się zwraca uwagę w każdym sporcie, jest zbyt wysoka i kompletnie nie adekwatna do zaistniałej sytuacji, bo jakby to się pierwszy raz zdarzyło, że ktoś komuś w internecie nawciskał, mnie nawet mogą nazywać ćpunem (co chyba też jest obrazą) i jakoś się nie spinam co nie zmienia faktu, że jakby kabelki nas nie dzieliły siedziałbym spokojnie.

Co jest takiego wybitnie irytującego w naszej grze?

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #327 dnia: Czerwca 12, 2018, 22:06:20 »
    Co jest takiego wybitnie irytującego w naszej grze?

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline -mat123321-

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #328 dnia: Czerwca 12, 2018, 22:11:21 »
    Linia 7pp była załadowana, PE skracało dystans żeby iść do szarży więc cofaliśmy żeby móc oddać salwę. Co w tym dziwnego? Tym bardziej że na bagnety przegrywaliśmy więc to chyba logiczne że woleliśmy strzelać

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Czerwca 12, 2018, 22:25:29 »
    Stasiu olej tego gościa on jest gorszy niż Michał.