Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62744 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #240 dnia: Maja 31, 2018, 21:48:05 »
    W imieniu 7pp, zapoznałem się z zasadą "4 sekund reakcji", ale za <ciach> nikt z mojego pułku nie będzie pobierał oprogramowania tego typu. Pozdrawiam.

Ocenzurowane to dalej przekleństwo ~ Ejsun

Jak się gra w pełni uczciwie i słucha poleceń sędziego, to nie ma ryzyka otrzymania nadzoru ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #241 dnia: Maja 31, 2018, 21:56:37 »
    W imieniu PE potwierdzam iż zapoznałem się z zasadą "4 sekund reakcji", oraz zobowiązuje się do przypominania o niej swojemu teamowi przed każdym meczem.
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Matios

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #242 dnia: Maja 31, 2018, 22:01:39 »
    Spoko, was nikt o nic nie oskarży

Wiem, że nic nie równa się twojemu potencjałowi, ale w momencie kiedy ten skrypt działa gównianie obawiam się, że nawet taki native jak ty może zostać zmuszony do zainstalowania tego czegoś. Wolę nie mieć podejrzanego oprogramowania na komputerze.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #243 dnia: Maja 31, 2018, 22:15:34 »
    Wiem, że nic nie równa się twojemu potencjałowi, ale w momencie kiedy ten skrypt działa gównianie obawiam się, że nawet taki native jak ty może zostać zmuszony do zainstalowania tego czegoś. Wolę nie mieć podejrzanego oprogramowania na komputerze.
    Jeśli to była obelga, to przypomnijmy sobie kto grzał ławę w SRC po czym uciekł być PRO w NW :V. Pozdrawiam cieplutko :)

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Maja 31, 2018, 22:21:52 »

Skrypt działa już trzecią kolejkę, a jak do tej pory zarejestrował 2-3 osoby, więc sądzę, że działa dość dobrze, jako system ostrzegający. A MOSS jest legitny. Na ESL jest używany nawet na szerszą skalę, bo tam wszystkie pliki z niego uzyskane są od razu publikowane dla ogółu. W dodatku wszyscy muszą tego używać. Warto dodać też, ze powstał w 2010, więc trochę lat jest już w użyciu w różnych grach. Zresztą dalej jest to dla osób podejrzanych o używanie wspomagaczy. Jakbyśmy chcieli sobie wymuszać, to sądzę, że lista byłaby znacznie dłuższa, niż 3 osoby. Naprawdę nie ma się czego obawiać. Wystarczy być fair.

No ale po piwach widzę, że i Fiks zaangażowany. Pewnie słuchasz codziennie, jaki to zły i opresyjny jestem, to potem gadasz takie głupoty. W końcu najlepszy turniej to był rok temu ;) Nie szkodzi, że swobodnie można było oszukiwać i bezkarnie robił to akurat zespół, do którego główny organizator chciał się dostać.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #245 dnia: Maja 31, 2018, 22:22:01 »
    To coś jest używane naprawdę w wielu turniejach takich jak rainbow six siege, cod itd. A w wiekszosci onlineowych turniejów esl jest tak, że każdy bez wyjątku musi używać mossa. Tutaj i tak jest łagodnie, ponieważ mają to pobrać jedynie podejrzani.

Offline Michals

• Użytkownik
    • Piwa: -12
    • Żyje tylko dla zabawy i śmiechu
    « Odpowiedź #246 dnia: Maja 31, 2018, 22:53:28 »
    Skrypt działa już trzecią kolejkę, a jak do tej pory zarejestrował 2-3 osoby, więc sądzę, że działa dość dobrze, jako system ostrzegający. A MOSS jest legitny. Na ESL jest używany nawet na szerszą skalę, bo tam wszystkie pliki z niego uzyskane są od razu publikowane dla ogółu. W dodatku wszyscy muszą tego używać. Warto dodać też, ze powstał w 2010, więc trochę lat jest już w użyciu w różnych grach. Zresztą dalej jest to dla osób podejrzanych o używanie wspomagaczy. Jakbyśmy chcieli sobie wymuszać, to sądzę, że lista byłaby znacznie dłuższa, niż 3 osoby. Naprawdę nie ma się czego obawiać. Wystarczy być fair.

No ale po piwach widzę, że i Fiks zaangażowany. Pewnie słuchasz codziennie, jaki to zły i opresyjny jestem, to potem gadasz takie głupoty. W końcu najlepszy turniej to był rok temu ;) Nie szkodzi, że swobodnie można było oszukiwać i bezkarnie robił to akurat zespół, do którego główny organizator chciał się dostać.
    Z ciekawości jak będzie mecz IIIe vs 8pp, jak wyłącze nierozszerzalny celownik i inne textury do celownika, to czy nadal będziecie mnie podejrzewać o ab
    Żyje tylko dla zabawy i śmiechu

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #247 dnia: Maja 31, 2018, 22:58:49 »
    Celownik i usunięte krzaki mogą zostać luz
    (click to show/hide)

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #248 dnia: Maja 31, 2018, 23:05:18 »
    Nie wyobrażam sobie instalowania tego czegoś na swoim komputerze oraz zmuszania ludzi do tego. To wszystko tylko po to, aby zagrać dla ZABAWY turniej bez żadnej nagrody materialnej. Gracz z naszej drużyny Bartus, który jest oskarżony o używanie zewnętrznego oprogramowania, ani razu nie był blisko górnej części tabeli. Oczywiście, nie mogę za nich odpowiadać. Chęć gry moich kompanów spadanie jak to ogłosi Okra. Tak zwana zasada jeden za wszystkich, wszyscy za jednego może się tu udzielić. Nie bronie tu żadnego z moich ludzi. Jeśli mają owe oprogramowanie to sam bym ich wywalił na zbity... w imię zasad. Każdy doświadczony gracz widzi, kto używa autoblocka. Jaką mamy pewność, że textury, pomniejsze modyfikacje kodu (np: mod na stałe wyposażenie partyzanta), czy inne mniejsze podmiany nie zostaną tu podciągnięte jako aimbot (który nie ma żadnego sensu na NW) lub autoblock? Jako gracz drużyny Ósemki i przyjaciele informuje, że nie zainstaluje tego oprogramowania, jeśli będzie taki rozkaz administracji. Rozumiem "powagę" tego turnieju i chęć utrzymania wszystkiego na jak najwyższym poziome. Moim zdaniem ten cały system antyhakerski, miałby jakikolwiek sens, gdybyśmy grali o nagrody materialne. Grajmy dla przyjemności, a nie utrudniajmy sobie rozgrywki, bo jest podejrzenie, że jeden gracz z piętnastu może mieć oprogramowanie, które gwarantuje mu pobyt w środkowej części tabeli. Podejrzenia do Michała mogą być słuszne, bo grał ostatnio jak dzik. Jednak dalej byłbym za tym, aby tylko zwiększyć obserwacje takich graczy. Jak już pisałem, każdy doświadczony gracz widzi jak ktoś ma autoblocka lub wykonał bardzo szybko bloki. Takie rzeczy dostrzega, każdy, kto spędził chociaż chwile w walce 2 vs 1. Ode mnie to tyle. Mam nadzieje, że Okra przekaże naszym wszystkie informacje. Miłego wieczoru, dobranoc.
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2018, 23:24:41 wysłana przez Mr.Copper »

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Matios

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #249 dnia: Maja 31, 2018, 23:06:44 »

Nie wiem czemu Fiks miałby mi mówić cokolwiek takiego, uważasz, że nie ma nic lepszego do roboty niż siedzieć i mówić jakim jesteś złym człowiekiem? Widzę kto tu ma problemy z rozumieniem świata. Nie wszystko kręci się wokół was, toteż nasze rozmowy zazwyczaj was nie dotyczą. A problem z tym anticheatem jest bardzo prosty - w momencie kiedy wykrywa na treningu u jednego z moich gorszych graczy autoblocka to mi się smutno robi, nie lubię kiedy jakiś program robi screeny moich wiadomości lub fb kiedy na niego wejdę jak padnę. W dodatku co to zmieni skoro nie robicie nic z cheaterami, na których macie dowody, o których sami wspominacie?

Jeśli to była obelga, to przypomnijmy sobie kto grzał ławę w SRC po czym uciekł być PRO w NW :V. Pozdrawiam cieplutko :)

Ganczo ja wiem, że ci dosłownie staje kiedy próbujesz kogoś ścisnąć na tawernie, ale bazując na większości twoich wiadomości, które nie wnoszą nic sensownego, proszę nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2018, 23:09:14 wysłana przez Matios »

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #250 dnia: Maja 31, 2018, 23:15:44 »
    Jaką mamy pewność, że textury, pomniejsze modyfikacje kodu (np: mod na stałe wyposażenie partyzanta), czy inne mniejsze podmiany nie zostaną tu podciągnięte jako aimbot (który nie ma żadnego sensu na NW) lub autoblock?
    Nie zostaną i już. MOSS monitoruje prace plików w tle, nie zagląda w bebechy modyfikacją do WB chyba, że ta modyfikacja wymaga włączenia osobnego pliku .exe jak np. AB. To jaki masz celownik i czy masz krzaki na mapie czy nie nas nie interesuje.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Maja 31, 2018, 23:20:22 »
    Ganczo ja wiem, że ci dosłownie staje kiedy próbujesz kogoś ścisnąć na tawernie, ale bazując na większości twoich wiadomości, które nie wnoszą nic sensownego, proszę nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia.
    XD no tak, te Twoje 20 wiadomosci pozwolilo ci zdobyc międzynarodowy szacunek, zwlaszcza gdy pierwszy post po przerwie jest totalnie idiotycznie uargumentowany. Jesli podejrzany nie zamierza uzywac MOSSa to wyciągnięte zostana konsekwencje, mozecie sobie zglaszac zazalenia, ale to sluszne rozwiazanie :p
    Pozdro z ławki

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #252 dnia: Maja 31, 2018, 23:24:00 »
    XD no tak, te Twoje 20 wiadomosci pozwolilo ci zdobyc międzynarodowy szacunek, zwlaszcza gdy pierwszy post po przerwie jest totalnie idiotycznie uargumentowany. Jesli podejrzany nie zamierza uzywac MOSSa to wyciągnięte zostana konsekwencje, mozecie sobie zglaszac zazalenia, ale to sluszne rozwiazanie :p
    Pozdro z ławki
    "Międzynarodowy" na "Tawernie"? Nie wiem, masz takie niskie poczucie wartości, że musisz się pocieszać ilością postów na tawernie xd?
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Maja 31, 2018, 23:27:55 »
    "Międzynarodowy" na "Tawernie"? Nie wiem, masz takie niskie poczucie wartości, że musisz się pocieszać ilością postów na tawernie xd?
    Zdecydowanie tak, zwłaszcza gdy typ po dopisaniu do kontaktów w pierwszej akcji oporuje administracji. Zreszta z moja miłością banow i moderacji tyle postow to super wyczyn synu

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Maja 31, 2018, 23:30:34 »
    Jak anticheat wykryje raz, czy dwa, to nie zwracamy na to nawet uwagi. Zareagowaliśmy na dwóch garczy, gdyż u nich wykryło to trzy i więcej razy.

I oczywiscie, że gramy dla zabawy. Dlatego pilnujemy, by nikt nie mógł tej zabawy zepsuć innym. Nie wiem, czemu powołujecie się na modyfikatory tekstur, skoro anticheat ich nie wykrywa, a MOSS sprawdza wszystko. Więc pokaże też wszystko oddzielnie. A skoro modyfikatory są legalne, to nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby być za to banowany. Jak było wspominane wyżej, MOSS jest używany w większości dużych gracz multiplayerowych i to przez wszystkich zawodników. Gdyby się nie sprawdzał, to nie przetrwałby tych 8 lat. A on nie dość, że dalej używany, to jeszcze zdobywa ciągle popularność.

I też nikt nie powiedział, że uważamy, iż bartus ma autoblocka. Ale został zarejestrowany jako potencjalny autoblocker (jako jedna z dwóch osób na około 10 meczów, co daje ponad setkę osób), więc co by to było, gdyby jedna osoba dostała nadzór, a druga nie, "bo tak". Traktujemy ludzi równo. Więc gdyby ten anticheat był aż taki zawodny i masowo łapał ludzi pod MOSS, to naprawdę byłoby więcej osób na liście (a ponownie zaznaczam, ze z anticheata są dwie, AKO to oddzielna sprawa).

Co do dowodów, to gdyby były one wystarczające, to byśmy już dawno zbanowali tych, co do których jest pewność. Gdy jednak taka osoba odmawia współpracy przy rozwiazaniu sprawy i utrudnia oszczyszczenie siebie z zarzutów, to takie muszą wystarczyć. Na szczęście póki co zarówno AKO, jak i Michal odważnie wyrazili chęć poddania się kontroli od razu. Mam nadzieję, że i Bartus nie będzie miał nic przeciwko i pozwoli te zarzuty obalić (a jak MOSS nic nie wykryje, to znaczy, że nic nie ma, w przeciwieństwie do jakichkolwiek skryptów, które opierają się na algorytmach). W każdym razie zapewniam, że wszystko będzie w porządku. Zwłaszcza, że też nigdy nie podejmujemy pochopnych decyzji i zawsze o wszystkim dyskutujemy. Gdyby było inaczej, to cała trójka by już dostała bana :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)