Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62326 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 20, 2018, 07:25:36 »
    Systema Matinha jest tu najzdrowszy także Ejsun i Sharp też pewnie go poprą ale co do tego drugiego nie jestem pewien.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 20, 2018, 08:31:17 »
    Systema Matinha jest tu najzdrowszy także Ejsun i Sharp też pewnie go poprą ale co do tego drugiego nie jestem pewien.

Nie wiem czy wiesz, ale to nie Sharp reprezentuje główne zdanie 3pp

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 20, 2018, 08:39:21 »
    Wedlug mnie system, ktory byl w zeszlym roku jest najlepszy bo byl w sumie idealnym kompromisem. Jednak mistrzostwa NW powinny sie skupiac na liniowkach, ktore sa glowna czescia gry kompetetywnej na tym module. Sam wolalbym gdyby gf byl rozgrywany tylko w przypadku remisu i w sumie system zeszloroczny jest swietnym kompromisem bo zadowoli i tych, ktorzy chcieliby grac tylko liniowki i tych, ktorzy chca by i gf odgrywal jakas role na mistrzostwach.

(click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 20, 2018, 11:06:30 »
    Poparłem mathina bo WOLE grać bo10 z równym liczeniem punktów niż ft6 ale i tak cały czas GŁÓWNIE jestem za systemem z zeszłego roku.

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 20, 2018, 11:15:01 »
    Poparłem mathina bo WOLE grać bo10 z równym liczeniem punktów niż ft6 ale i tak cały czas GŁÓWNIE jestem za systemem z zeszłego roku.

Napisz to jeszcze tysiąc pięćset sto dziewięćset razy, bo nie rozumiem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2018, 11:51:20 wysłana przez Amue »
    Jeść białych ludzi!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 20, 2018, 12:26:32 »
    Widać kto nie zda gimnazjalnego z matmy patrząc na argumenty popierające Bo10 ponad Ft6 xD

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 20, 2018, 13:32:06 »
    Cyrk większy niż kawaleryjska xD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 20, 2018, 14:00:21 »
    O ile z ft6-ft7 nie widzę problemu na linowych. To nadal uważam, że GF powinien mieć te minimum ft10. Kwestia jak to rozliczyć punktowo zostaje tylko

Offline Alexander de la Valette

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 20, 2018, 14:02:46 »
    Cyrk większy niż kawaleryjska xD
    Jakbyś podał sztabkę złota na tacy, to by narzekali że za ciężka
    (click to show/hide)

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 20, 2018, 14:05:38 »
    A ja proszę o zaprzestanie dymów, bo sytuacja robi się chora. To my proponowaliśmy równe liczenie rund gf i lb. Potem wybuchła o to drama, gdzie m.in. AKO przodował, zapierając się, że wszystkie pułki chcą grać inaczej. Zmienilismy to i dzisiaj (w tym również znowu AKO) znowu jęki, by było odwrotnie, czyli jak proponowaliśmy na początku. I jak tu brać wasze propozycje na poważnie, jak codziennie są zmiany zdania? Gdzie tu coś, czego niby chce większość pułków, skoro cały czas ktoś chce czegoś innego i to się przeważnie wyklucza.

Ja nie mam nic wspólnego z tym co AKO pisze, pomysł jest mój, jedyny i ostateczny. Proponuje uczciwe punktowanie umiejętnosci pulku w różnych dziedzinach a nie stawianie na kampienie.

Wedlug mnie system, ktory byl w zeszlym roku jest najlepszy bo byl w sumie idealnym kompromisem. Jednak mistrzostwa NW powinny sie skupiac na liniowkach, ktore sa glowna czescia gry kompetetywnej na tym module. Sam wolalbym gdyby gf byl rozgrywany tylko w przypadku remisu i w sumie system zeszloroczny jest swietnym kompromisem bo zadowoli i tych, ktorzy chcieliby grac tylko liniowki i tych, ktorzy chca by i gf odgrywal jakas role na mistrzostwach.

System z poprzedniego roku jest dokładną odwrotnoscią słowa "kompromis" było to postawienie na pułki które lepiej strzelają i kampią. Liniówka od lat nie jest główną częscią tej gry a na scenie zagranicznej już od dawna RGL (liga GFa) jest bardziej szanowany od NWLa który w pierwszych ligach wygląda jak parodia. W NWLu w pierwszej lidze się tylko kampi a w niektórych przypadkach rundy trwają godzinę (jak w ostatnim meczu 15th). Natomiast RGL jako, że to gf jest szybki, intensywny i promuje skilla a nie większą cierpliwosć w czekaniu za górką na ruch przeciwnika. Dlatego i gf i liniówka powinny być równe pod względem ważnosci, to jest kompromis.

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 20, 2018, 15:33:39 »
    System z poprzedniego roku jest dokładną odwrotnoscią słowa "kompromis" było to postawienie na pułki które lepiej strzelają i kampią. Liniówka od lat nie jest główną częscią tej gry a na scenie zagranicznej już od dawna RGL (liga GFa) jest bardziej szanowany od NWLa który w pierwszych ligach wygląda jak parodia. W NWLu w pierwszej lidze się tylko kampi a w niektórych przypadkach rundy trwają godzinę (jak w ostatnim meczu 15th). Natomiast RGL jako, że to gf jest szybki, intensywny i promuje skilla a nie większą cierpliwosć w czekaniu za górką na ruch przeciwnika. Dlatego i gf i liniówka powinny być równe pod względem ważnosci, to jest kompromis.

Liniówka to nie tylko kampienie, to tez formacje, manewry, myślenie jak ograć przeciwnika by móc go wystrzelać. Samo strzelanie z drugiej strony mapy nie zagwarantuje ci zwycięstwa. Sprawę z kampieniem uważałem za zakończoną już w zeszłym roku, prosty zakaz stania w miejscu dłużej niż 3 minuty.

(click to show/hide)

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 20, 2018, 15:57:56 »
    Liniówka to nie tylko kampienie, to tez formacje, manewry, myślenie jak ograć przeciwnika by móc go wystrzelać. Samo strzelanie z drugiej strony mapy nie zagwarantuje ci zwycięstwa. Sprawę z kampieniem uważałem za zakończoną już w zeszłym roku, prosty zakaz stania w miejscu dłużej niż 3 minuty.

Stoisz 2:30 i idziesz parę kroków.

Rok temu była inna sytuacja ponieważ większosć pułków była pewna swojego meelee więc te mecze rozgrywano dosyć agresywnie z nielicznymi wyjątkami. I ja rozumiem Ejsun, nie jestes zbyt pewny bagnetów 7pp, jest to całkowicie zasadne. W poprzednim roku 7pp głównie kampiło i strzelało i taki mecz np. 16pp vs 7pp by trwał 2 godziny gdyby nie to, że 16pp biegło na was i wygrywało w szarży nie patrząc na straty w strzelaniu.

Moja propozycja to balans, ponieważ ani nie będą mieli przewagi ci, którzy umieją najlepiej schować się za górkę i zacząć strzelać, ani ci, którzy potrafią lepiej grać na bagnety.

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 20, 2018, 16:05:44 »
    Stoisz 2:30 i idziesz parę kroków.

Rok temu była inna sytuacja ponieważ większosć pułków była pewna swojego meelee więc te mecze rozgrywano dosyć agresywnie z nielicznymi wyjątkami. I ja rozumiem Ejsun, nie jestes zbyt pewny bagnetów 7pp, jest to całkowicie zasadne. W poprzednim roku 7pp głównie kampiło i strzelało i taki mecz np. 16pp vs 7pp by trwał 2 godziny gdyby nie to, że 16pp biegło na was i wygrywało w szarży nie patrząc na straty w strzelaniu.

Moja propozycja to balans, ponieważ ani nie będą mieli przewagi ci, którzy umieją najlepiej schować się za górkę i zacząć strzelać, ani ci, którzy potrafią lepiej grać na bagnety.

Właśnie tym sposobem ci, którzy skupiają się tylko na bagnetach mają przewage punktową, bo na liniówce i tak będą najczęściej dobiegali do szarż i będą robić wszystko by z najmniejszą różnicą w ludziach zacząć walkę w zwarciu. W dodatku zabronienie kampienia nie polega na tym, że jak się przesuniesz pare kroków to już nie kampisz. Jak jakaś drużyna kampi na górce to nieważne jakby się na niej obracała to będzie się liczyło jako kampienie i będą musieli tę górkę opuścić.

PS. Na meczu z 16pp nie kampiliśmy, normalnie podchodziliśmy do przeciwnika i próbowaliśmy wygrać manewrami. Paradoksalnie najdłuższy mecz mistrzostw był między tymi drużynami, które były uważane za najlepsze na bagnety.

(click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 20, 2018, 16:09:37 »
    A to w tych mistrzostwach nie chodzi głównie o to by sobie dobrze pograć i mieć frajdę z tego, niż ciągle przerzucać się jaki system lepszy? Hmmm...
    (click to show/hide)

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 20, 2018, 16:22:02 »
    A to w tych mistrzostwach nie chodzi głównie o to by sobie dobrze pograć i mieć frajdę z tego, niż ciągle przerzucać się jaki system lepszy? Hmmm...

I może jeszcze kremówkę do tego?
     To jest tawerna człowieku!
    Jeść białych ludzi!