Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:54:03 »
    Alucard grał już w 1 meczu co udowodniliśmy, jak chodzi o weteranów 4pp to również aktywnie brali udział  w grze VIe przed mistrzostwami co również zostało udowodnione przy świadkach Waszej delegacji.
    Co do alucarda to problemu nie mam bo widziałem, że wbijał do was od początku.
    Maybe, nie byłem w tej delegacji to się nie wypowiem ale mówię tylko co widziałem w waszym wątku gdy zaczęliście zarzucać 16pp invy a sami mieliście swoje za uszami (co nie chada?) dodając ich na tydzień przed finałem. (co nie chada?).

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:55:57 »
    Jak już powtarzałem. Bardziej skłaniamy się do 12 nie 10.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:57:31 »
    A w pulkach cavy zdarza sie ze 6 osobo siedzi i grzeje lawe. Ziomek, chcesz grac lige miedzy 4 pulkami? Wyjasnijcie mi sens waszego toku myslenia.

@Lala, zanim zaczniesz rzucać tekstami typu "nie zmieniaj tego w nativa" to dobrze przemysl, czy wasz format jest taki super zabawny i swietny. Zwlaszcza jak pulki zwlekaja z szarza 15 minut ;), swoja droga, niech sie wypowie ktos kto ma jakieś doswiadczenie z duzymi turniejami w polsce na NW.
    Ah, zapomnialem. Nw nie potrafi zorganizować sobie porzadnego turnieju w swoim srodowisku. Ciao!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:00:33 »
    @Ganczo - nie chodiz o dynamikę, tylko o zwiększenie ilości zespołów.
    @Laalaa - nie wazne, czy dowodziłeś, czy nie. Byłeś wśród osób, które twardo broniły 16pp, gdy było już wiadomo, że przewinienie jest. I podaj jakieśargumenty, bo na razie stwierdzasz, że ft jest głupie, bo jest głupie.

To może przejdźmy na merytoryczną dyskusję? Czemu ft jest lepsze od bo (nie musi byc koniecznie ft6, moze byc wyzej)?
    - pozwala lepiej zbalansować punktację między lb, a gf, zamiast robić jakieś przeliczniki i wymnażać rundy przez punkty itd
    - mecze jednostronne będą szybsze, zamiast się ciągnąć bez sensu
    - mecze wyrównane będą i tak trwały tyle, co bo10 mniej więcej (dla ft6 będą przeważnie trwały rundę krócej lub dłużej)

A zmiany map? Cóż, można zrobić zawsze symetryczne. EDIT: albo też dwa razy po ft3 i wtedy zmiana

I sprawa VIe została wóczas wyjaśniona na spotkaniu po finale. Zostali oczyszczeni ze wszystkich zarzutów, pod co podpięli się simskil i Michus - liderzy 16pp.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 19:02:33 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:06:40 »
    Widze że nie tylko ja chcę aby mecze były rozgrywane w takim formacie jak rok temu minimum 15 osób, gf za pół punkta i gra bo10.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:10:01 »
    Przypomnij mi na którym miejscu rok temu skończyłeś Ako?

Edit:
    Chodzi mi o to, że czynnie brałem udział w całym turnieju. Ostatnie mecze, a zwłaszcza finał, to już było graine do porzygu. Przeciąganie rund przez obie strony, strzelanie do siebie z headglitchem i inne bzdety, nikomu nie chciało się tak naprawdę grać już tego meczu, ani z jednej ani z drugiej strony. Półfinały z tego co pamiętam wyglądały podobnie, któryś pułk zajmował górkę i pluł ołowiem do znudzenia, fuuu. Mniej ludzi = większy nacisk na melee, szybsza szarża, mniej nudy. Ft? Ft lepsze, bo można ograniczyć ilość rund do minimum przy wyraźnym squashu lub tzw. gwałcie, zamiast 10 rund męczyć się gdy pułk A nie będzie w stanie zadać strat drużynie B.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 19:14:23 wysłana przez Ganczo »

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:30:45 »
    Może NW to nie native? Tu można stać na górce i strzelać a jeśli pułki chcą mogą i bardzo dynamicznie rozegrać spotkanie. Są pułki które nie są zajebiste w graniu na szybkie szarże jedne mecze są rozgrywane dłużej i ostrożniej drugie tak jak napisałeś większy nacisk na melee, szybsza szarża, mniej nudy. W ten sposób zniszczymy taktyke gry i zmusimy wszystkie regimenty do jak najdynamiczniejszej gry (wliczam do tego też zmiany mapy).

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:34:28 »
    Jeśli chodzi o min wystawienia osób to 12 na random teamy jest już dla mnie spoko opcja. Nadal jednak nie zgodzę się z formatem rozgrywek. Zeszłoroczna edycja z GF za pół punktu i Bo10 była lepszym rozwiązaniem. Jeśli chodzi ci ganczo o poprawę liniowek to można właśnie wprowadzić limit salw i sytuacja przedłużających się meczy będzie rozwiązana. Jeśli chodzi ci squash to jeśli szybko team/pułk dostanie 10/0 to szybciej skończy się mecz bez przedłużeń. Nie powinno się dostosować słabszych pulkow by miały większą szansę na wygranie z lepszymi przez głupie stracenie jakiejś rundy/szarzy, wkoncu na tym polega idea turnieju by wygrali najlepsi. Jeśli masz jakieś lepsze propozycje to pisz.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 19:35:40 wysłana przez Evolusin »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:40:10 »
    To może jeszcze raz, bo ciągle pada to samo hasło, że zawsze tak było, że bo jest lepsze, bo jest lepsze i tyle :p

Po pierwsze - porównania do NWL - to nie jest NWL, tam się przede wszystkim gra samo lb, my za to gramy też gf. Więc całość wychodzi dłużej. A czemu przedłużać coś jeszcze bardziej, gdy grają dwa teamy o zdcydowanie różnym potencjale? Na razie dalej słyszę arguemnty, że bo10 lepsze, bo tak. Tu nie chodzi o prowadzenie dwugodzinnej bitwy, a o pokonanie przeciwnika. A jak mecz jest jednostronny, to po co robić to przez 10 rund, jak można zrobić w 6, czy 7?

Generalnie nie musi to być ft6 konkretnie, jak mówiłem, to był tylko przykład. Można zrobić np. ft7 dla lb i ft6 albo ft5 dla gf'a. Wówczas, przy ft7, bitwy będą trwać 7 do 13 rund. Najciekawsze mecze potrwają dłużej, a te jednostronne dalej krócej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:43:52 »
    Może własnie dlatego, że NW to nie Native to będzie dopiero druga edycja porzadnych rozgrywek. Zamiast cieszyć się z tego, że coś jest, to jęczycie i narzekacie bez konkretnych argumentów. Trzeba było organizować ligę na własnych zasadach, teraz macie turniej gotowy i DOBRZE adminowany to wam nie pasuje, nie rozumiem was i waszej pokrętnej logiki.
    ^chyba mnie nie zrozumiałeś totalnie

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:48:44 »
    Zróbcie byle jak i tyle... Nieważne czy będzie FT6 czy FT7 z 12v12, bo i tak pułki z NW się zapiszą, by pokazać, że są zajebiste i oczywiście nie dadzą wygrać jakimś ,,nejtivowcom".
    Jeść białych ludzi!

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:50:54 »
    Jeśli chodzi o ft7 dla Line battle to jeszcze jakoś to zdaje egzamin ale sprawa GF nie jest już dla mnie nie do zaakceptowania. GF są z zasady krótkie i nie trwają długo więc nie powinniśmy robić z tego drugiego Nativa. Jeśli team jest słaby na gf to przegra bardzo szybko a na Line battle będzie mógł pokazać swoje umiejętności manewrów i taktyk. Przypominam, że jedna runda GFa trwa średnio 3-5 min. Wracając do liniowek, tak jak pisałem wyżej wprowadzenie limitu salw powinien skrócić walki liniowe które przedłużaly się rok temu na finałach i pół finałach.
    Edit:
    Może własnie dlatego, że NW to nie Native to będzie dopiero druga edycja porzadnych rozgrywek. Zamiast cieszyć się z tego, że coś jest, to jęczycie i narzekacie bez konkretnych argumentów. Trzeba było organizować ligę na własnych zasadach, teraz macie turniej gotowy i DOBRZE adminowany to wam nie pasuje, nie rozumiem was i waszej pokrętnej logiki.

Ciszę się, że teraz będzie dobrze adminowany ale poprzedni turniej nie miał tak wielu problemów. Głównym był brak sprawdzania ID, oraz słabe nadzorowanie turnieju. Oba najpewniej zostaną zazegnane w tej edycji. Mamy możliwość dyskusji na temat rozgrywek więc to robimy i w celu nie popsucia turnieju. Zabrzmialeś teraz jak typowy Janusz za czasów komuny, że powinniśmy cieszyć, że cokolwiek dostaliśmy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 19:59:34 wysłana przez Evolusin »

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 18, 2018, 20:07:51 »
    swoja droga, niech sie wypowie ktos kto ma jakieś doswiadczenie z duzymi turniejami w polsce na NW.
    Ah, zapomnialem. Nw nie potrafi zorganizować sobie porzadnego turnieju w swoim srodowisku. Ciao!

Tak chętnie się wypowiem. Nie wiem czy wiesz ale razem z Warderem i Simskilem zorganizowaliśmy turniej Karpia Wigilijnego, to było coś na wzór Pucharu Polski. Turniej był rozgrywany w trybie LB, grało się Ft. 8 i system był dobry, bo każda drużyna zamiast strzelać do siebie z końców mapy to szła od razu na swojego przeciwnika, dzięki temu turniej szybko się skończył.  Minimalna liczba graczy wynosiła 10 ludzi, było to zrobione dla pułków, które nie miały dużego stanu osobowego, np. 75pp i 9pp.

Przechodząc do waszych kłótni na te różne tematy. Jeśli już łączycie LB i GF'a zróbcie to tak, żeby nie było za dużo rund, przy Ft 6 na bitwie liniowej maksymalnie rozegrane zostanie 11 rund gdzie przy BO 10 jak samo wskazuje tylko 10 rund i jest możliwość remisu, za co będą punkty... GF'y w NW są rozgrywane zazwyczaj do ft.15 i nie sugeruje, żebyście to robili bo to będzie czasowe "samobójstwo", jednak taki gf do 6 rund może być  zbyt błyskawiczny, a  jak doświadczeni gracze NW wiedzą, to przy 5 rundzie dopiero taki GF może się rozkręcić i z wyniku 6-0 może potem wyjść 6-6. Dlatego byłoby nie sprawiedliwe gdyby to zostało. Jak dla mnie Minimalnie to Ft10.

Nie wiem jak w końcu zrobicie ten system bitew. Napoleonic Wars ma to do siebie, że potrzeba sporo cierpliwości i grania na zwłokę, czasem bitwy są rozgrywane błyskawicznie, czasem jest samo strzelanie. Jednakże ograniczanie strzelania nie jest dobrym pomysłem. Żeby uniknąć Campienia możecie zastosować system z Pucharu Europy. Czyli po 10 minutach oba pułki muszą podbiec do siebie na bardzo bliski dystans. Oczywiście to by było do zmodyfikowania.

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Zawiszaa

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 18, 2018, 20:36:37 »
    gotowy i DOBRZE adminowany to wam nie pasuje, nie rozumiem was i waszej pokrętnej logiki.

No i już zaczynamy lizać tyłeczki administracji, elegancko Pawełku :)

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 18, 2018, 20:44:16 »
    Tak chętnie się wypowiem. Nie wiem czy wiesz ale razem z Warderem i Simskilem zorganizowaliśmy turniej Karpia Wigilijnego, to było coś na wzór Pucharu Polski. Turniej był rozgrywany w trybie LB, grało się Ft. 8 i system był dobry, bo każda drużyna zamiast strzelać do siebie z końców mapy to szła od razu na swojego przeciwnika, dzięki temu turniej szybko się skończył.  Minimalna liczba graczy wynosiła 10 ludzi, było to zrobione dla pułków, które nie miały dużego stanu osobowego, np. 75pp i 9pp.
    Skoro działało, to można to wprowadzić tutaj. Chodzi przede wszystkim o to, żeby udział wzięło więcej drużyn niż 3 lub 4.

No i już zaczynamy lizać tyłeczki administracji, elegancko Pawełku :)
    X D XD XDDD X D