Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 62324 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 18, 2018, 17:16:03 »
    Jak chcemy mieć turniej z jakąś fajną ilością drużyn, a nie 4 to fajnie to zmienić. Pułki piechoty i tak mogą grać po 15+ ;)
    (click to show/hide)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 18, 2018, 17:22:01 »
    Wydaje mi się, że tu o pułki piechoty właśnie jest mowa w głównej mierze, mistrzostwa cav mają być OPCJĄ a nie czymś z góry narzuconym więc na razie nie mieszałbym tego do dyskusji i raczej zrobił jakieś szybkie zapytania komu się marzy zagrać w tym turnieju a dopiero potem jak się zgłoszą to ustalać tą minimalną liczbę osób.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 18, 2018, 17:38:08 »
    Nikt nie miesza do tego mistrzostw cav. Mowa tu o conajmniej 2 drużynach składających się z graczy z różnych modułów.

Edit: Już 3* drużynach
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 18:14:14 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 18, 2018, 17:38:33 »
    Tak jak Zahari próbuje wam wytłumaczyć - mowa tu o minimalnym progu. Jak sie dogadacie, to mozecie i 25v25 grać. Problem jest jednak bardzo zawiły - jedni chcą grać ogromne bitwy, inni tylu nie wystawią, jedni chcą tylko na kawalerii, inni na piechocie, a i pośród tych podział - jedni lb, drudzy gf, a jeszcze trzeci szable. I część nie chce grać na innych, więc nie wystąpią, jak będzie to i to. I jak tu zrobić turniej dla ogółu, by nie grały 4 zespoły i mniej? Nie dziwię się, że w całej historii polskiej sceny były tylko 4 tyrnieje drużynowe, włącznie z tym nadchodzącym, bo można osiwieć przy robieniu dla was czegokolwiek.

Staramy się iść na dużo kompromisów, by był to turniej dla wszystkich - podzial cav/inf, druzyny, oddzielny tytuł najlepszego pułku, skrypty od ID i więcej. Dajcie nam szansę.

Proszę o priv wszystkich, którzy chcą wystawic zespół, ale nie uciągną 15 zawodników na mecz.

@Laalaa, wyobraź sobie, że już robiliśmy takie coś. Gdybyś wysilił się i przeczytał I post, o byś wiedział. Ale po co czytać OP, lepiej pisać, co ślina na język przyniesie...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 18, 2018, 17:58:00 »
    @Dyktator a po co spróbować zrozumieć co napisałem? Wszystkie poważne turnieje NW pokroju NWL czy EIC nakazują wystawienia co najmniej 15 graczy bo mniejsza liczba to po prostu śmiech na sali (kto grał ten wie, że gra się jakoś inaczej i to wszystko przebiega inaczej niż na bitwie 15v15 lub większych liczbach).
    Idziecie na ustępstwa mówisz? Jedyny problem jaki był widoczny na poprzednich Mistrzostwach to fakt nie sprawdzania ID co już tu naprawiliście więc po co zmieniać format gry który działa i wszyscy na nim działają i się do takiego przygotowują?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:19:48 »
    Nie wiem, ile razy mamy to z Zaharim powtarzać, ale będziecie mogli sobie grać 15v15 większość meczy ;) Obniżony limit jest dla mniejszych zespołów. I wiemy już, że granie 15v15 wyeliminuje co najmniej 3 zespoły (cały czas mowa o piechocie). Nie znaczy to jednak, że te drużyny nigdy nie będą mogły grać 15v15 - po prostu mogą w poszczególnych meczach potrzebować obniżenia tego limitu, nawet niekoniecznie musi to oznaczać gry 10v10, po drodze są jeszcze np. 13v13, czy 14v14.

I nie wiem, jaki jest sens porównywać turniej narodowy do NWL. Daj mi międzynarodową społeczność, to zrobię Ci  turniej nawet 20v20 minimum :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:24:06 »
    Nikt nie miesza do tego mistrzostw cav. Mowa tu o conajmniej 2 drużynach składających się z graczy z różnych modułów.

Edit: Już 3* drużynach
    Z samych pułków na NW będzie wystarczającą ilość drużyn.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:28:40 »

I nie wiem, jaki jest sens porównywać turniej narodowy do NWL.
    To może poczytaj sobie na jakich zasadach był grany poprzedni turniej? Nie wysilaj się, na zasadach NWL.

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:33:17 »
    Drużyn będzie 4, max 5. Dając możliwość grania innym mamy 7-8 i to tylko te teamy, o których narazie wiemy. Gdybyśmy mieli te 6-8 zespołów pewnych po minimum 15 to nie byłoby tego tematu, ale nie mamy.
    (click to show/hide)

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:36:53 »
    W żadnym wypadku. 4-5 to stanowczo za mało.
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:37:18 »

Tu juz odpisał Zahari post nad moim. Otóż nie będzie.

To może poczytaj sobie na jakich zasadach był grany poprzedni turniej? Nie wysilaj się, na zasadach NWL.

A co jedno ma do drugiego? W tym roku nie ma tylu drużyn na takie rostery. Poza tym, jak już chcemy wspominać, co było rok temu, to wydaje mi się, że byłeś wśród osób, które tamten regulamin złamały. Więc nie rozumiem, czemu w ogóle się wypowiadasz odnośnie reguł. Zacznij je najpierw przestrzegać :P

I spokojnie. Pracujemy właśnie nad rozwiazaniem, byście wszyscy byli szczęśliwi. Może nie będzie najsprawiedliwsze, ale postaramy się o kolejny kompromis.

Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:41:42 »
    Ty, gwiazda, bardziej ufam stabilnosci teamow randomow niz pulkow pokroju 9pp Macieja123.

Czego wy nie mozecie zrozumiec, ze dolny limit jest po to zeby w tym.turnieju byla jakas dynamika i inny playstyle niz bieganie rownolegle do siebie i strzelanie z gorki xD. Zasady pozwalaja wam grac nawet 40v40, boli was, ze bedziecie musieli sie miedzy soba dogadac czy gdzie wasz problem?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:42:33 »
    Ta bo to ja dowodziłęm 16pp xD A to nie przypadkiem VIe dopisało ludzi do rosteru na tydzień przed finałem co było zakazane (przez nich samych w sumie xD) i jakoś o to nikt o to wątów nie miał?

I nie nie chodzi mi żeby na nowo rozdmuchiwać tą dramę ale bronie swojej racji bo idąc twoim tokiem (dykcia) myślenia to oskarżysz ludzi  którzy grali pod sztandarem 16pp bo kogoś uniosły emocje i wziął invów których oni nawet nie znali? xD

A poza tym to kolejną głupotą jest ta gra ft6 xD Po co tak strasznie próbujesz to zmienić w nativa?

Czego wy nie mozecie zrozumiec, ze dolny limit jest po to zeby w tym.turnieju byla jakas dynamika i inny playstyle niz bieganie rownolegle do siebie i strzelanie z gorki xD.
    Dynamika jest gdy jest to 15 ludzi na bitwach, jeśli Ragen tu gdzieś jeszcze jest to potwierdzi, że ciekawiej się grało bitwy w 14pp jak było to minimum 15 ludzi a nie  10 albo 9 bo wtedy to nawet ciężko linią nazwać xD niby różnica nie taka duża w liczbach ale ogromna w gameplayu.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 18:50:18 wysłana przez Laalaa »

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:47:18 »
    Alucard grał już w 1 meczu co udowodniliśmy, jak chodzi o weteranów 4pp to również aktywnie brali udział  w grze VIe przed mistrzostwami co również zostało udowodnione przy świadkach Waszej delegacji.

Wracając do dyskusji. Ft6 było propozycją tylko.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 18:54:49 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Ejsun

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:51:03 »
    Problem z limitem dolnym polega na tym, że te regularne pułki w momencie kiedy będą musieli grać z przeciwnikiem, który przyszedł w 10 osób przez balans będą musiały grać 10v10, gdy zazwyczaj na takie mecze przychodzi po 15-18 w stałych regimentach piechoty.

Też nie rozumiem skracania typowego meczu piechoty z bo10 do ft6. Zawsze grało się bo10 bo było to przyjemniejsze, nie trwało zbyt długo (chyba, że przeciwnik sobie siedział na drugiej stronie mapy 30 minut) i można było normalnie rozegrać mecz. Też ciekawi mnie jak będą wykonywane zmiany stron w tym formacie.

Mianowicie obie części mają być równo punktowane, z tym, że nie zagramy już best of 10, a first to (zapewne 6). A więc zamiast np. 10 rund (bo10), byłoby ich od 6 do 11 (ft6), w zależności od stopnia wyrównania meczu.

Wybacz Zahari ale jak to przeczytałem to nie wyglądało to na propozycje a na zmiane zasad. O swoją drogą też nie rozumiem czemu gf i lb są punktowane jednakowo. W większości turniejów gra się samą liniówke albo sam gf - nie trwa to wtedy 2 godziny a turniej przechodzi bez problemu a też punktacja zależy od jednego konkretnego aspektu gry, albo gf albo lb.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2018, 18:56:00 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)