Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 4845 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Searg_Kowal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 22, 2018, 11:56:17 »
    Smutno widziec, ze sie klocicie. Pisalem z Ramage i posiada on kopie strony, co prawda bez czesci danych, ale jest wystarczajaco tyle, zeby postawic strone z poprzednia konstrukcja. Po prostu bysmy nie mieli wielu tematow i danych, ale konstrukcja strony i wystroj sa zapisane.
    A to, ze jest odwieczny konflikt ze zjednoczeniem sceny DP, to zadna nowosc. Dzikiepola.info mialo swoj klimat, a tawerna jest zbyt duza. To tak jakby porownac kameralny, przyjacielski bar, gdzie przychodza stali bywalcy, a po drugiej stronie miec duzy lokal z wieloma miejscami i kilkoma stanowiskami barmanskimi. I tu i tu sa mili ludzie, ale to w tym pierwszym jest bardziej wyjatkowa atmosfera, bo wszyscy sie znaja z sa z soba zaznajomieni. :)
    Moze na wiosne uda sie cos zrobic z dzikiepola.info. Moze zmienimy nasza domene z aktualnej dzikiepola.oxn.pl na dzikiepola.info, albo skontaktujemy sie z Ramage i zobaczymy co bedzie mozliwe :)
    Pozdrawiam jako emeryt

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 22, 2018, 12:44:42 »
    Smutno widziec, ze sie klocicie. Pisalem z Ramage i posiada on kopie strony, co prawda bez czesci danych, ale jest wystarczajaco tyle, zeby postawic strone z poprzednia konstrukcja. Po prostu bysmy nie mieli wielu tematow i danych, ale konstrukcja strony i wystroj sa zapisane.

Po co nam konstrukcja i wystrój? Problem jest właśnie w utraconych danych i tematach.
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 22, 2018, 13:10:01 »
    Dokładnie tak jak powiedział Dominik, jądrem każdego forum jest baza danych, i to właśnie ją ekipa TFW próbowała ratować przed zniszczeniem, ale nie było na to chęci ze strony Ramage'a - o czym zresztą już wyżej pisał Dykcio.

[...]Po drugie - scena DP na początku istniała na Tawernie, więc stwierdzenie, że bez Ramage nic by nie istniało, to mocne wyolbrzymienie. Powiedziałbym wręcz przeciwnie - przez Ramage nic nie istnieje, bo wszystko przepadło z jego stroną. Dodam, że dostał propozycję zabezpieczenia bazy danych, jednak wolał, by cała treść przepadła, niż przenieść to na Tawernę.[...]

W dodatku nie nazwałbym tego kłótnią - ot zwykła wymiana zdań, w której niektórzy uczestnicy próbują pokazać że nie do końca jest tak jak niektórzy myślą - wokół tego tematu bowiem narosło wiele kłamstw i mitów, które niestety w zdecydowanej większości (o ile nie w całości) wyrosły z grona Ramage'a przeciwko Tawernie. Zresztą mam wątpliwość co do tego, by ta kampania została porzucona przez jego spadkobierców.

Zastanawiam się ponadto dlaczego porównujesz TFW do jakiegoś "dużego lokalu", w którym atmosfera jest nie tak dobra jak na DP? Co prawda widzę że zarejestrowałeś się niecałe 8 lat temu, jednak nie masz tu zbyt dużej aktywności. Możesz mieć wyrobioną opinię o serwisie z innych źródeł, a nie do końca z autopsji i obserwacji - choć oczywiście nie mi to oceniać, być może się mylę ;) Jednak z mojego punktu widzenia TFW pod względem atmosfery jest akurat wybitną stroną. Jest tu wielu użytkowników którzy mają ~10 letni staż, i pomimo tego że rzadko bądź wcale od kilku lat nie grali w gry z serii M&B, pozostali na forum i dalej są aktywni. Chyba wymowną rzeczą tutaj jest to, że właściwie najaktywniejsze wątki nie dotyczą samego M&B, a wydarzenia z nim niezwiązane są oblegane równie licznie co te dotyczące serii. M&B to "tylko" sól i ziemia forum, na którym wyrosło wiele niezwiązanych ze sobą drzew ;)

Offline Searg_Kowal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2018, 19:15:41 »
    Nie mam watpliwosci , ze jest tutaj milo. Chcialem jedynie zaznaczyc, ze na DP - dzikopolnoinfo jest taka kameralna atmosfera, cos jak zycie na wsi, gdzie wszyscy wiedza wszystko  o innych :D

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2018, 19:53:49 »
    Nie mam watpliwosci , ze jest tutaj milo. Chcialem jedynie zaznaczyc, ze na DP - dzikopolnoinfo jest taka kameralna atmosfera, cos jak zycie na wsi, gdzie wszyscy wiedza wszystko  o innych :D

Mogę po części się zgodzić - wszyscy wszystko o wszystkich chcieli wiedzieć, plotkowali, gadali za plecami, przypinali fałszywe etykiety. Jak ktoś się dorwał do władzy, nie chciał puścić, każdy próbował coś udowodnić.
    W sumie dalej tak jest xD
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2018, 22:53:21 »
    Jak napisał Kradus, nie ma tu już żadnych kłótni. Jest to forum dyskusyjne, więc dyskutujemy ;) I sądzę, że obecnie odbywa się to w przyjaznej atmosferze, bez spięć :)

Wiesz co, Tawerna w zasadzie tak wygląda. Pewne grono również jest kameralne, tylko że bardziej otwarte dla nowych osób. W tym gronie każdy z każdym się zna. Ale podobnie, jak na DP są też grupy niejako odrębne, które taplają się we własnym sosie. I to jest właśnie główna zaleta Tawerny - wszelkie społeczności pozostają sobą, mają swoje miejsce na forum, gdzie zachowują odrębność sceny (Warband Native, Deluge, NW oraz wiele innych, często nawet nie zwiazanych z grą, jak sesje), ale OPRÓCZ tego (nie zamiast tego, jak sugerujesz) mają też wspólną przestrzeń, gdzie te społeczności się przenikają. I co jest w tym najfajniejsze (poza wzajemnym wzrostem scen)? Jak już skończysz grać i będziesz chciał wrócić od czasu do czasu, by zerknąć, co się dzieje - to wszystko dalej tu będzie ;) Sytuacja od kilkunastu już lat jest stabilna i weterani którejkolwiek sceny z łatwością mogą tu po latach sobie wrócić i dalej być częścią sceny. Warband może wyjść z człowieka, ale Tawerna nigdy :P
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 22, 2018, 23:09:40 »
    Jak życie na wsi, to w sobotę zabawa w remizie. Posiadałem konto na dzikiepola.info i z tego co wiem, tego nie było. Zaś jeśli chodzi o Tawernę to administracja już raz urządziła sobie imprezę "na bogato" z naszych pieniążków w Sketch NITE, tak więc klimacik zachowany. :)

Zresztą, ja od 2013 nie gram w zasadzie Warbanda (z wyjątkami PP, gdzie wracałem na max. 2 miesiące), zaś Tawernę z chęcią odwiedzam codziennie, gdyż ciągnie mnie coś tutaj. Pewnie ta chęć ujrzenia jakieś debaty oksfordzkiej między użytkownikami forum w postaci relacji wideo.

Offline Azorekt

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 22, 2018, 23:46:03 »
    Jako osoba, która korzystała z obydwu forum, mogę śmiało przyznać, że Tawerna jest bardziej przyjaznym forum. Moim zdaniem na stronie DP było zbyt wielu "ważniaków" dla których, obrażanie mniej znaczących się wtedy graczy, było na porządku dziennym. Konto na TFW, założyłem 4 lata temu i dotychczas nie pamiętam, żebym czuł się chociaż raz urażony, z powodu wcześniejszego korzystania z dp.info. Jeśli chodzi o forum dp to nie wiem, czy można nazwać je przyjaznym forum. Chociażby z powodu banowania "delegacji" Tawerny.

(click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 22, 2018, 22:28:38 »
    Wygraliśmy?
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 05, 2018, 00:41:45 »
    Wygraliśmy?
    Właśnie, wygraliśmy ? Bo dzisiaj podbijałem do takich fajnych maturzystek i chciałem im pochwalić się, że mają do czynienia z Mistrzem Polski Ogniem i Mieczem, ale oficjalnie nigdzie to nie jest udokumentowane.

Azorek, to jak ?!

Offline Azorekt

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 05, 2018, 01:16:35 »
    Przykro mi, ale turniej został zawieszony. Większość klanów stwierdziła, że jednak nie ma czasu na grę w obydwu ligach. Patrząc na obecną pozycje tabeli, można określić was zwycięzcami. Z tego miejsca, chciałbym przeprosić wszystkich, którzy mieli wkład w ten turniej. Jest dużo powodów, dzięki którym nie udało nam się pomyślnie zakończyć rozgrywek. Jednak moim zdaniem największym z nich, był podział na dwie ligi, czego większość klanów nie wytrzymała. W ostatnim czasie Dzikie Pola umierają, nie jeden klan boryka się z zebraniem 8 graczy na mecz. W moim imieniu, chciałbym przeprosić wszystkich uczestników.

(click to show/hide)

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 06, 2018, 13:43:31 »
    Dostanę jakiś banerek mistrza dzikich mieczy czy coś?
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 06, 2018, 14:48:11 »
    Dostanę jakiś banerek mistrza dzikich mieczy czy coś?
    Może być? xd
    (click to show/hide)
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.