Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 4879 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 09, 2018, 18:38:20 »
    Tylko czekalem az ktos sie oburzy o tawerniany turniej dp, przeciez AK opatentowalo sobie wszystkiw turnieje dzikopolne na kolejne 20 lat. Jezu, jak mnie wkurza egoizm takich ludzi

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Jogurcik14

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 09, 2018, 19:33:11 »
    Fortuna wiemy dobrze że do ligi Alexowej zapisało się 16 klanów, lecz jakie jest prawdopodobieństwo że wszystkie wezmą w niej udział? Połowa tych zapisanych klanów nie miała styczności z zasadami ligowymi. Myślisz że podołają do końca turnieju? Ja w to wątpię, sędziowanie takich meczy jest bardzo utrudnione.
    Ja dokładnie sam nie wiem, skąd Alex na przestrzeni kilku miesięcy stał się najważniejszy, jeszcze pół roku temu nikt za bardzo nie wiedział o jego istnieniu. Szacunek dla niego za stworzenie ligi, lecz ta głupia wojna między tawerną a forum LDP jest po prostu beznadziejna. Niech mnie ktoś oświeci jakim cudem się nienawidzicie? Takie coś tylko rozdziela scenę zamiast tak naprawdę łączyć. To że Azorek, Dominik i inni stworzyli PP czy też Ligę na tawernie oznacza że są gorsi? Alex zrobił swoją u siebie, Azorek tutaj, dlaczego więc szkalujecie tylko Azorka skoro możecie także wyzywać Alexa za stworzenie swojej Ligi?
    <3333333

Offline FortunA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 09, 2018, 21:05:52 »
    MHMHM U AZORKA ZAPISAŁO SIĘ 8 KLANÓW JAKIE JEST PRAWDOPODOBIEŃSTWO ŻE WYTRWAJĄ WSZYSTKIE?
    Zadanie z treścią Jogurcik dla Ciebie z prawdopodobieństwa i kombinatoryki...
    Jogurcik nie rób z siebie znowu idioty za przeproszeniem, już w zapisach sędziów dałeś popisXD

EDIT. *9, nie zauważyłem zapisu Barabe de facto po czasie... To wciąż mniej, niż LDP :/
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2018, 21:36:08 wysłana przez FortunA »

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 09, 2018, 21:25:30 »
    Wow... Przyznam, że pozytywnie mnie zaskoczyło Twoje stanowisko, Jogurcik.

PS. Fortuna, matma może mnie omylić, nawet jeżeli liczyłem kilka razy, ale Ty też to zrób, odnośnie tego, ile mamy klanów zapisanych xD
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Alexander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 10, 2018, 09:34:13 »
    Dobrze, w prawdzie przyjąłem zasadę że nie mieszam się w tego typu polemiki, jednak treści wyżej przedstawione zmuszają mnie do zabrania głosu. Zacznę zatem od krótkiego odniesienia się do poszczególnych wypowiedzi w celu uwypuklenia pewnych schematów, które wraz z treścią dalej przedstawioną ujawnią w szerszym kontekście moje stanowisko.   

Azorek:
    Jeśli Alex pomimo braku jakiegokolwiek doświadczenia w grze, a co dopiero w organizowaniu czegoś, uważa, że prowadzi jedyne oficjalne rozgrywki to się grubo myli. Według ciebie, jest on doskonałym liderem ligi? Wydaje mi się, że jako założyciel ligi powinien być wzorem dla innych, a nie banować ludzi na TS Arkebuzera, za to, że ktoś nie chciał z nim siedzieć, na prywatnym ts HoFL'u i Akritai. Fortuna, mam nadzieje, że znajdziesz dzisiaj chwile czasu i wszystko sobie wyjaśnimy.

Otóż w DP gram od dobrych kilku lat, przegranych mam na ten moment 2367 godzin. Mało? Pewnie wielu ma więcej, jednak zarzucanie mi braku "jakiegokolwiek doświadczenia w grze" jest jednym z wielu przekłamań, na których autor powyższego wpisu stara się sprzedać osobą nie znającym całego kontekstu spaczony obraz sytuacji. Jeszcze bardziej zabawne są kolejne słowa "a co dopiero w organizowaniu czegoś". To, że przez kilka lat nie angażowałem się aktywnie w życie społeczności nie oznacza, że poza nią nie tworzyłem mniej lub bardziej podobnych projektów, na których, tak się składa - nieskromnie być może przyznając - zjadłem zęby. Jest to kolejny argument ad personam, całkowicie niemerytoryczny, nie odnoszący się w żaden sposób do strony ani organizacji ligi. Co do banowania, jest to kolejne kłamstwo. Zbanowany Azorek został, i owszem, ale nie za to że "ktoś nie chciał ze mną siedzieć na HoFL'u" (swoją drogą, jeśli jest to dla ciebie argument do zbanowania, to równie dobrze ja mogłem "nie chcieć siedzieć" z tobą. Jakieś podwójne standardy?) lecz za wulgarne zaczepki, z jakimi Azorek próbował do mnie startować. Lećmy dalej...

Fortuna wiemy dobrze że do ligi Alexowej zapisało się 16 klanów, lecz jakie jest prawdopodobieństwo że wszystkie wezmą w niej udział? Połowa tych zapisanych klanów nie miała styczności z zasadami ligowymi. Myślisz że podołają do końca turnieju? Ja w to wątpię, sędziowanie takich meczy jest bardzo utrudnione.
    Ja dokładnie sam nie wiem, skąd Alex na przestrzeni kilku miesięcy stał się najważniejszy, jeszcze pół roku temu nikt za bardzo nie wiedział o jego istnieniu. Szacunek dla niego za stworzenie ligi, lecz ta głupia wojna między tawerną a forum LDP jest po prostu beznadziejna. Niech mnie ktoś oświeci jakim cudem się nienawidzicie? Takie coś tylko rozdziela scenę zamiast tak naprawdę łączyć. To że Azorek, Dominik i inni stworzyli PP czy też Ligę na tawernie oznacza że są gorsi? Alex zrobił swoją u siebie, Azorek tutaj, dlaczego więc szkalujecie tylko Azorka skoro możecie także wyzywać Alexa za stworzenie swojej Ligi?

"zapisało się 16 klanów, lecz jakie jest prawdopodobieństwo że wszystkie wezmą w niej udział?". Znakomita większość tychże klanów albo istniała już w poprzednim sezonie, albo organizowana jest przez ludzi, którzy w tymże uczestniczyli aktywnie i są raczej pewną firmą. Ale to tak na marginesie, istotniejszy jest wątek poruszony dalej, a odnoszący się do "wzajemnej nienawiści".
    Otóż, ani ja, ani nikt z naszego zespołu nie zabrał jeszcze oficjalnie stanowiska - ba, nawet nie zająknął się w żadnej pisemnej wypowiedzi - na temat tutejszych rozgrywek. Nie wchodziliśmy i nie mamy zamiaru wchodzić w żadną polemikę z drugą stroną. Odpowiedzią na wszelkie ataki ze strony "Azorka" jest to, co robimy u siebie, a każdy kto się projektowi przygląda widzi, że robimy to coraz lepiej. Nie mniej, zostało zadane pytanie, zatem po raz pierwszy i ostatni "publicznie" postaram się wyklarować sytuację.
    Otóż, owa nienawiść stoi niestety u podstaw tego projektu. Całość zaczęła się w środku minionego sezonu, kiedy to ni z gruchy ni z pietruchy Azorek zaczął nagabywać większość klanów ligowych przeciwko nam, kreując nas na zło wcielone tej sceny, używając kłamliwych i - jak to często ma w zwyczaju czynić - niemerytorycznych argumentów. Aktu tego nie poprzedzały żadne rozmowy czy inne próby dogadania się. Zrobił to w najbardziej żałosny sposób, tzn. w tajemnicy. Każdy z liderów relacjonujących mi jego wystąpienia wspominał, iż otrzymał nakaz "nie mówienia o tym Alexowi". Azorek jednak szybko zrozumiał, że takie przedsięwzięcie nie ma szans na sukces. Wtedy też postanowił zmienić strategię, wykpił się ze wszystkiego i usiłował ugrać swoje organizując ustawkę między nami i dyktatorem. Dlaczego "ustawka"? Otóż całe spotkanie zorganizowane zostało w niezrozumiały dla obu stron sposób. Również Dyktator wyglądał na wprowadzonego w błąd, był przekonany, że to my prosimy go o tą rozmowę i że to my chcemy przejść na tawernę. Spotkanie w dużej mierze dominowały zaproszone przez Azorka osoby, które na scenie DP nie były nigdy, albo nie było ich od dobrych kilku lat, jak przykładowo Yarema. Swój udział uzasadniały one intencją rychłego powrotu do gry i założenia klanów na przyszły sezon. Ich wystąpienia były tendencyjne, w 100% zgodne z wizją, jaką chciał wszystkim przedstawić Azorek. Jak się oczywiście później okazało, była to bujda, minęły już ponad 2 miesiące a o tych ludziach i ich nowych klanach ni widu ni słychu ani na jednej, ani na drugiej stronie.
    Mimo tych zabiegów, zdołaliśmy wyjść z sytuacji obronną ręką, ustalając nawet pewien plan mogący stanowić jakąś płaszczyznę porozumienia, tj. Puchar jako poboczne rozgrywki dzikopolne osadzone na tawernie, mające sprawdzić, jak będzie się układała współpraca między obiema stronami. Co było później wie każdy, Azorek nie zaprzestał szkalowania nas, w każdym razie nie na długo. Same zorganizowane przez niego rozgrywki odbiegały też kształtem od tego, na co się umawialiśmy. Zdaje się, że nawet na Four Ways rozgrywki te zostały przedstawione jako liga, notabene jedyna aktualnie organizowana.
    Tutaj chciałbym wyraźnie zaznaczyć pewną rzecz. Nie mamy problemu z tym, że ktoś organizuje rozgrywki autonomiczne względem naszych. Cała niechęć wzięła się z tego, że strona przeciwna buduje je w oparciu o manipulacje i bezpardonowe ataki wymierzone w nas i nasz projekt. Pewne subtelne przykłady zostały przytoczony wyżej, działań takich większego kalibru było znacznie więcej.

Nie mamy zamiaru z tego powodu płakać i nie prowadzimy żadnej akcji odwetowej - jak już wyżej wspomniałem - stanowczo odcinamy się od tutejszych rozgrywek, a naszą jedyną odpowiedzią jest konsekwentnie wzrastająca jakość naszego projektu. Powyższe stanowi jedynie wyjaśnienie naszego stanowiska względem wątpliwości przejawianych przez część nie znających całego kontekstu graczy, a wyartykułowanych tutaj konkretnie przez Jogurta. 

Jeszcze odnośnie naszego zespołu i mojej skromnej osoby. Od pewnego czasu staram się walczyć z przyjmującym się powoli nazewnictwem, w myśl którego LDP jest "ligą Alex'a". Stanowi to oczywiście bardzo wdzięczną figurę dla Azorka i jemu podobnych, ponieważ z jednej, zwłaszcza relatywnie krócej znanej osoby łatwiej jest zrobić zionącego nienawiścią "dyktatora"(; ]), prowadząc tym samym swoją narrację drogą niemerytoryczną, bazującą na przeinaczeniach ad personam. W ten sposób łatwo jest roztoczyć nad ludźmi niedoinformowanymi demagogiczną wizję biorącą się z pewnych wrażeń, abstrahującą od całości faktów. LDP organizowana jest przez zespół wywodzący się z różnych środowisk, i mówię tu o pojęciu szerszym niż sama rada ligi. W ostatnich miesiącach dużo temu projektowi poświęciłem i z czasem przyjąłem rolę osoby koordynującej, jednak bez zaufania, zaangażowania i profesjonalizmu tychże osób sam nic bym nie zrobił. W związku z powyższym kieruję prośbę do ciebie Jogurt jak i wszystkich to czytających, aby nie mówić i nie myśleć o tym przedsięwzięciu stricte przez pryzmat mojej osoby. 

Na koniec zaznaczam raz jeszcze. Od rozgrywek "Tawerną i Mieczem" odcinam się całkowicie. Nigdy wcześniej i nigdy później nie będę "publicznie" odnosił się względem nich. Nie mam również zamiaru prowadzić tutaj żadnych dyskusji, na ewentualne komentarze nie odpowiem, prawdopodobnie nawet ich nie przeczytam. Powyższy wpis stanowi jedynie przedstawienie mojego stanowiska ku informacji osób takich jak Jogurcik, to, co z tym zrobicie jest już waszą indywidualną kwestią. Zdaję sobie również sprawę z obszerności mojej wypowiedzi, dlatego dziękuję każdemu, kto zechciał poświęcić swój czas i przeczytać to do końca. 

PS: W powyższym, nie licząc Azorka, nie odnosiłem się do nikogo personalnie, a jedynie do strony. Nie miałem zbyt dużej styczności z Dyktatorem ani Dominikiem, nie słyszałem również o konkretnych działaniach w waszym wykonaniu.

« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2018, 09:55:58 wysłana przez 4lex »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 10, 2018, 10:17:14 »
    Ludzie, ja nie mam nawet czasu na zabawę przy tym, ale skoro mnie przywołaliście, to proszę.

Po pierwsze, to byłem na tym spotkaniu i nie było żadnego dogadywania formatu, więc nie wciskajcie tutaj kitu. Miał być puchar i jest puchar, tak jak robimy to co roku na PP (najstarszym już turnieju w M&B, odkąd okazało się, że w tym roku nie będzie NC). Czemu? Prosta sprawa - stabilność. Jak z grup wykruszy się jeden zespół, to grupy już stają się nierówne i niezbalansowane. Dlatego stworzyliśmy fazę ligową (ale NIE ligę, bo tu nie gra każdy z każdym, a wręcz z jednym przeciwnikiem da się nawet dwukrotnie zagrać), z której wyłaniamy finalistów do fazy pucharowej już od kilku lat.

Druga sprawa - wzajemny szacunek. Nie podoba mi się wiele działań Azorka, procentują u niego braki doświadczenia, jednak to organizatorzy tamtej ligi plują nam w twarz. Nie tylko Azorkowi, ale chociażby mi. Przyszedłem na spotkanie tej cholernej ligi z informacją, że jakoś się dogadaliście i potrzeba tylko kogoś z Tawerny, by wam pomóc. Zgodziłem się mimo nieprzyjemnych doświadczeń z wami (pamiętam wciąż kłamstwa, jak to, że banowałem was w latach, gdzie jeszcze nawet nie udzielałem się na Tawernie, że IvE ukradł wam pomysły z ligi do KOMPLETNIE innego pucharu albo nie wstawinie bannera na waszej stronie, mimo że taka była umowa, gdy my wstawiliśmy wasz; nie tłumaczcie się też, że Alex to nie jest Ramage, bo poza jedną osobą nikt inny się nie zmienił). Po wejściu okazało się, że jednak nie. Myślę trudno, pogadamy chociaż.

Efekt tej rozmowy? Stwierdzenie, że wy organizujecie swoje, a nasze bojkotujecie? Nie. AK zadeklarowało się, że zagra nawet u nas i że będzie teraz przerwa w lidze, by coś zorganizować. Ba, nawet dałem Alexowi Steam , by mnie zaprosił i byśmy pogadali o nowej współpracy (zgodziliśmy się, że możnaby się np. powymieniać linkami). Oczywiście nie zrobił tego, teraz sam musiałem takowe zaproszenie wysłać. Ponadto dziwnym trafem nie skończył się poprzedni sezon ligi, a już na szybko ruszyły zapisy do kolejnego. I jeszcze ten Dares, który chodził po klanach zagranicznych i namawiał ich do wypisania się z naszego pucharu. Akurat po tym, jak został moderatorem u was. Wcale nikt go nie namawiał, po prostu jest nadgorliwy, co?

Oczywiście to wszystko już po tym, gdy udostępniłem Azorkowi regulamin, zrobiłem grafiki (w tym mapy), kody tematów itd. Ale pewnie, to wy jesteście tacy poszkodowani, bo na waszej stronie powstała pracochłonna animacja (tak przypadkowo widziałem gotowca do wgrania na waszym hostingu) i niesamowicie skomplikowana strona, której zrobienie w html zajmuje 10 minut. A może chodzi o 20% przetłumaczonych treści lub prostą, jak cep ligę typerów? Jak pracowaliśmy nad PP ja, Rome, czy IvE, to taką pracę robiła jedna osoba w dwa wieczory.

Jesteście naprawdę niepoważni. Zero transparentności, a tylko spiski za plecami i sabotowanie, do tego kłamstwa i zwodzenie. Nie wierzę też w gadkę, że budowaliście specjalnie stronę etc (to darmowy hosting z gotowcami btw), bo po upadku strony Ramage (gdzie zniknęła cała historia sceny) przeszliście na grupę Steam. Też zaproponowałem wam Tawernę i też AK miało z tym problem. Mimo że nikt nigdy nie chciał was tu wygryzać, tylko zawiązać współpracę na forum wspólnym dla całego M&B. Ale wy dalej będziecie rzucać żarcikami o nienawidzącym Dyktatorze. Właśnie taki obraz budował Ramage, gdy opowiadał swoje kłamstwa.

PS: oczywiście również przypadkowo Alex chodził po klanach Deluge namawiając je po cichu do zrobienia ligi Deluge na jego stronie. To w końcu macie stronę dedykowaną LDP, czy nie? Bo jak na moje, to ktoś tu próbuje jedynie zaspokoić swoje ambicje kosztem rozbijania wszelkich scen.
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2018, 10:20:25 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 10, 2018, 10:21:01 »
    Uważam, że LDP ma większe znaczenie, ze względu na zrzeszenie większej ilości klanów, nie nadinterpretuj. A co do Alexa? Spójrz, "nie ma doświadczenia w grze, a co dopiero w organizowaniu czegoś", a mimo to jednak więcej klanów bierze udział w rozgrywkach organizowanych przez niego, a nie przez Ciebie. ;) Punkt dla ociekającego złem Alex'a. Czy ja wspomniałem, że Alex jest cudownym, wzorowym i ciepłym, jak letnia noc liderem ligi? Ale chyba jednak ma to coś, co sprawia, że jego rozgrywki mają więcej zwolenników. A nie czekaj, MANIPULACJA zapomniałem. :/ A swoje problemy i pretensje kieruj bezpośrednio do Alex'a, a nie na forum.
    Nie angażuje się w problemy sceny DP, bo nie grałem w tą grę od ponad 6 lat (od czasu rozpadu RP), jednak nie reprezentując żadną ze stron, powiedz mi @Fortuna, czy uczestnictwo w dwoch turniejach się wyklucza? W Native klany nie raz brały udział w PP i jakimś WNL i dawały radę. Dodatkowo, turniej organizowany przez Tawernę daje szansę na zapisanie się także ludziom niezainteresowanym nigdy wcześniej tematyką tej wersji gry, jak zespół Lwa, gdzie są sami nejtivowcy, dla których będzie to ciekawe (i niestety bolesne) doświadczenie. ;)

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 10, 2018, 15:08:38 »
    Oj, Aleks, Aleks. Czy to już u Was "rodzinne", że liderzy LDP ze strony AK muszą kłamać? Kogo obchodzi co robisz poza grą i ile masz godzin w DP, skoro dla większości jesteś randomem, który wyszedł z inicjatywą prowadzenia ligii? Przed tym nikt o Tobie nie słyszał, możesz mieć nawet i 10k godzin.
    Nienawiść zaczęła się u podstaw tego projektu? U podstaw aktualnych projektów, to zaczęła się Twoja kariera, którą idealnie kultywujesz istniejącą już wcześniej, jak to nazwałeś, nienawiść. Po prostu przejąłeś schedę po Ramage'u, więc to nie zaczęło się teraz i nagle.
    Odnośnie naszego pierwszego spotkania. Nie mogę tego inaczej skomentować, jak jedno wielkie "IKS DE". Rozmowy początkowo zaplanowane tylko dla stron reprezentujących, a Ty mówisz, że osoby w nich uczestniczące były w znacznej części poplecznikami Azorka? Kto tam był? Ja? Dyktator? Trzy osoby, którym możesz przypisać stronnictwo Tawerny. Ty ze sobą przyprowadziłeś połowę AK i Rokoszan, gdzie przy późniejszym głosowaniu każdy członek wymienionych klanów miał oddzielny głos (nie wiedzieć dlaczego, głos miał być jeden na klan xD). Poza nami kto był? Draco i Carnage reprezentujący CuA oraz Lampas z HoFLu, którzy raczej nie trzymają mocno z żadną ze stron, co potwierdza fakt uczestniczenia tych klanów w obydwu projektach. Jaremy nawet nie było. Nie mów, że Azorek "szkalował" Was od razu po negocjacjach, gdyż z naszej strony panował względny spokój w oczekiwaniu na zapisy, które zadeklarowaliście. Jakikolwiek bojkot zaczął się, kiedy nie wywiązałeś się ze swoich słów. Wiem, że nie znasz sceny M&B tak dobrze, WB to już w ogóle nie ma o czym mówić, ale czytać chyba potrafisz? Gdzie widzisz formę stworzenia nowej "ligii" na Tawernie? Za swoje urojenia wiń tylko siebie. My co zadeklarowaliśmy na spotkaniu, zrobiliśmy. Puchar jest w formie realnego pucharu z zasadami, które nigdy w żadnej lidze DP nie funkcjonowały.
    Myślę, że Twoje zdanie świadczy przeciw Tobie. "Łatwo jest roztoczyć nad ludźmi niedoinformowanymi demagogiczną wizję". Sam chyba wiesz, jak to działa. Znaczna część ludzi polskiej społeczności nie wie, bo nawet nie ma prawa wiedzieć, jak wyglądał pierwszy podział DP i o co poszło. Ty masz ułatwioną robotę, bo podtrzymujesz tylko to, co naopowiadał ludziom Ramage. Nie zarzucisz nam manipulowania "niedoinformowaną" społecznością, bo jak i Ramage, tak samo Ty doskonale dbacie o to, by ludzie byli odpowiednio "doinformowani". Ja jedyne co robię przy każdej próbie zjednoczenia sceny, to opowiadam ludziom historię. O błędach jednej, jak i drugiej strony. Co kto zrobił dobrze, a co źle. Wspominam czas, jaki poświęciłem na aktywność na dp.info, jak i moje zdanie o obecnie panujących portalach i możliwościach, jakie w moich oczach preferują. Nie ma tu żadnej manipulacji. Nie ścigam nikogo spamiąc "AK ZŁE, TAWERNA DOBRA, CHODŹ, U NAS LEPIEJ'. Niestety Twoi koledzy przypięli mi znacznik "złego agenta okrutnej Tawerny". Powinieneś popytać mniejsze i neutralne klany. Zawsze zapraszam na rozmowę, by rozwiać wszelkie wątpliwości, odsyłając ludzi ze słowami: "rób, co uważasz za słuszne".
    Ciągnąc dalej... LDP jest tworzone przez osoby z różnych środowisk? Nie wiedziałem, że w dwóch klanach (ewentualnie paru wyjątkach ludzi spoza) jest taka różnorodność zdań. Pamiętam te wszystkie zebrania. Gdyby na jakiekolwiek zebrania nie przychodził nikt spoza AK i Roko zdania byłyby takie same.

Na koniec powiem, byś darował sobie gadanie o "skromności" Twojej osoby, jak i fakt, że nie przeczytasz zamieszczonych tutaj komentarzy. Wszyscy powinni wiedzieć, że to kłamstwo służące wybieleniu osoby. Nie mów o sobie jako o wspaniałym liderze ligi, który poświęca swój czas wyłącznie na udoskonalanie jej działalności. Każdy wie, że ta gra toczy się na dwóch płaszczyznach. Gdybyś rzeczywiście był tak dobry, za jakiego się podajesz, odpowiednio poznałbyś historię DP i, co najmniej, pogadał ze mną czy Dyktatorem z własnej inicjatywy przed jakimkolwiek Pucharem czy LDP.

Szkoda tylko, że wszyscy wzięliście Azorka jako głównego administratora całej działalności. Słaby z niego dyplomata, chociaż pokazujecie swój poziom, wdając się w bezsensowne kłótnie z nim, łykając baity i wzajemnie się banując xD

PS. Odnośnie całej "nienawiści"... Nazwałbym to raczej niechęcią, bo nie zamierzam nikogo nienawidzić z powodu gry xD. Myślę trzeźwo, choć niektórzy mogą mieć wątpliwości :P. Nie będę tego ukrywał, że takie odczucia wobec niektórych mam. Myślę jednak, że jako ktoś, kto prowadzi całą LDP, powinieneś chociaż zrozumieć, Aleks. Jakie są tego powody?

1. Od początku istnienia LDP próbowałem ją ulepszać, biorąc aktywny udział na forum i spotkaniach rady. Dawałem pomysły odnośnie tego, jak rozgrywki mogą zostać zmienione. Co się działo na radach? Coś w stylu "e tam, ten pomysł jest kiepski, nie będziemy tego wprowadzać", po czym po X sezonach, latach czy miesiącach wspaniali zarządcy ligi wpadają na pomysł wprowadzenia całkowicie nowych zasad, które o dziwo, czystym zbiegiem okoliczności, są identyczne jak te, które proponowałem X czasu temu.
    2. Cała historia DP, wszystkie tematy i wiadomości, informacje o sezonach, całe forum, na którym byłem najbardziej aktywnym uczestnikiem (na Tawernie, za której wielkiego zwolennika mnie uważacie, nie mam nawet połowy postów ówczesnej strony) przepadło. Wszystko zostało stracone. A dlaczego? Bo Ramage był zbyt dumny, bo AK było niechętne przejścia na Tawernę, która wtedy jako jedyna zaoferowała pomoc przeniesienia wszystkich logów itp. na istniejące już forum. Nikt nie mówił, dajcie to i koniec. Archiwum mogło zostać przekazane, a po ogarnięciu nowej strony nikt by siłą Was tutaj nie trzymał. Moglibyście skopiować sobie tematy i odejść. Jednak lepszym pomysłem było zatracenie całej historii DP niż chociaż postawienie kroku w progach Tawerny.

Pomyśl i odpowiedz sobie sam. Jakie mam mieć odczucia? Grasz w głupią grę siódmy już rok. Przez te wszystkie lata zmarnowałeś czas na spotkania rady, udzielając się na forum, biorąc udział w lidze, pomagając przy tworzeniu eventów, kończąc na prowadzeniu klanu, gdzie za zrobienie go niepokonanym w swoim czasie, zapłaciłeś cenę bycia jednym z najbardziej znienawidzonych graczy. Od sławy powszechnie lubianego "króla randomów", do znienawidzonego dowódcy. A wszystkie informacje na ten temat przepadły. Cała historia sceny zatracona przez dumę jednego człowieka, przez klan, który mimo wszystko mógł nie iść za liderem. Jednak Ramage, jak i każda osoba niechętna Tawernie w tamtym czasie, przyczyniła się do zatracenia naszej historii. W ogólnym rozrachunku można machnąć na to ręką i powiedzieć: "to tylko gra", ale skoro o grze rozmawiamy i się w nią angażujemy, to takie, a nie inne odczucia mam do poszczególnych osób i klanów.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 10, 2018, 16:06:51 »
    Siedzę w tej grze już prawie 10 lat i dawno tak zabawnego konfliktu nie widziałem. Przede wszystkim moi Drodzy Panowie zajmujecie się nie swoim problemem. To czy turniej jest dobry i czy klany chcą brać w nim udział i wyrobią czasowo decydują - uwaga, uwaga - same klany ! Tak, tak Panowie po to są zapisy do turnieju, regulamin i własna wiedza o swoich zasobach czasowych i ludzkich poszczególnych klanów i to one decydują czy chcą brać w Waszych turniejach udział. A więc nie obrzucajcie się bzdurnymi argumentami bo to nie ma sensu. A czy klan zapisał się do turnieju B aby wystawiać tam swoje rezerwy aby się ograć a w turnieju A grają pierwszym składem to już ich sprawa. A konkurencja jest dobra i potrzebna zawsze. Ja grając w Nativa miałem sytuacja gdy brałem udział w 3 turniejach na raz i było dobrze.. po prostu indywidualna decyzja każdego z osobna. A to czy turniej się obroni czy nie to też pozostawicie klanom. Na nativie turnieje przemijały, powstały nowe i jakoś nikt nie narzeka. Osobiste animozje nic nie wnoszą do tematu. Chyba, że naprawdę sądzicie, że to jest istotne dla klanów tylko co Was interesuje czy klan zapiszę się do drugiego turnieju? Chyba o to chodzi aby Wasz własny turniej się obronił i ludzie chcieli w nim grać. A czy do drugiego klany zapiszą się dla beki, spróbowania lub ogrania rezerw to już sprawa indywidualna każdego klanu. Co do DP i AK jakieś głosy się tu pojawiły, że niby AK mnie o coś oskarża. Ja tam uważam to za niewiarygodne. Tak się składa, że DP i AK kojarzę tylko dobrze mimo faktu bycia "tawernowiczem" Pamiętam swego czasu, że miałem nawet przyjemność w AK dowodzić w kilku meczach. Świetna ekipa, fajny turniej same dobre wspomnienia. Pamiętam Ramage, Twinia i innych chłopaków. A co do konfliktu pomiędzy "forami" to sprawa jest analogiczna jak w przypadku turniejów. To portale powinny dbać o to aby użytkownicy chcieli przyjść do nich a nie powinni się zajmować wzajemnym opluwaniem. Można by rzec, że w sumie  lepiej by wszyscy wyszli na współpracy bo AK organizuje fajny turniej a ludzie grający w MB w pierwszej kolejności wchodzą na tawernę i to byłby dobry układ.  Jednak jeśli ktoś nie chcę siedzieć na tawernie i woli mieć coś swojego to powinien mieć taką możliwość i co komu do tego. A więc jeśli chłopaki nie chcą być na tawernie i wola mieć swoje forum - ich święte prawo. Konkurencja zawsze jest ożywcza i bardzo dobrze ja życzę Alexowi i jego projektowi powodzenia. Reasumując weźcie się do roboty i zadbajcie o jakość własnych turniejów a decydowanie o tym czy ktoś chcę dołączyć do Was zostawcie głównym zainteresowanym czyli klanom one wiedzą najlepiej czy wydoją grając na dwa fronty a jak nie wydoją to wybiorą ten lepszy turniej czyli lepiej już zajmijcie się pracą nad jakością ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2018, 16:08:16 wysłana przez ^IvE »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 10, 2018, 16:16:54 »
    Jeśli komuś się czytać nie chce, to zobrazuje. Za przykład wezmę postacie z filmu "Król Lew". Ramage to taki Skaza, co okłamał ludzi jeśli chodzi o faktyczny konflikt z Tawerną. Alex jest Zirą, tyle, że w wersji męskiej. Kontynuuje on dzieło swojego poprzednika w jakimś stopniu.

(click to show/hide)
    Podpisuję się ! Amen !

(click to show/hide)

Offline _Jasiu_

• Użytkownik
    • Piwa: 20
      • Kanał na YouTubie
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 10, 2018, 16:53:20 »
    Siedzę w tej grze już prawie 10 lat i dawno tak zabawnego konfliktu nie widziałem. Przede wszystkim moi Drodzy Panowie zajmujecie się nie swoim problemem. To czy turniej jest dobry i czy klany chcą brać w nim udział i wyrobią czasowo decydują - uwaga, uwaga - same klany ! Tak, tak Panowie po to są zapisy do turnieju, regulamin i własna wiedza o swoich zasobach czasowych i ludzkich poszczególnych klanów i to one decydują czy chcą brać w Waszych turniejach udział. A więc nie obrzucajcie się bzdurnymi argumentami bo to nie ma sensu. A czy klan zapisał się do turnieju B aby wystawiać tam swoje rezerwy aby się ograć a w turnieju A grają pierwszym składem to już ich sprawa. A konkurencja jest dobra i potrzebna zawsze. Ja grając w Nativa miałem sytuacja gdy brałem udział w 3 turniejach na raz i było dobrze.. po prostu indywidualna decyzja każdego z osobna. A to czy turniej się obroni czy nie to też pozostawicie klanom. Na nativie turnieje przemijały, powstały nowe i jakoś nikt nie narzeka. Osobiste animozje nic nie wnoszą do tematu. Chyba, że naprawdę sądzicie, że to jest istotne dla klanów tylko co Was interesuje czy klan zapiszę się do drugiego turnieju? Chyba o to chodzi aby Wasz własny turniej się obronił i ludzie chcieli w nim grać. A czy do drugiego klany zapiszą się dla beki, spróbowania lub ogrania rezerw to już sprawa indywidualna każdego klanu. Co do DP i AK jakieś głosy się tu pojawiły, że niby AK mnie o coś oskarża. Ja tam uważam to za niewiarygodne. Tak się składa, że DP i AK kojarzę tylko dobrze mimo faktu bycia "tawernowiczem" Pamiętam swego czasu, że miałem nawet przyjemność w AK dowodzić w kilku meczach. Świetna ekipa, fajny turniej same dobre wspomnienia. Pamiętam Ramage, Twinia i innych chłopaków. A co do konfliktu pomiędzy "forami" to sprawa jest analogiczna jak w przypadku turniejów. To portale powinny dbać o to aby użytkownicy chcieli przyjść do nich a nie powinni się zajmować wzajemnym opluwaniem. Można by rzec, że w sumie  lepiej by wszyscy wyszli na współpracy bo AK organizuje fajny turniej a ludzie grający w MB w pierwszej kolejności wchodzą na tawernę i to byłby dobry układ.  Jednak jeśli ktoś nie chcę siedzieć na tawernie i woli mieć coś swojego to powinien mieć taką możliwość i co komu do tego. A więc jeśli chłopaki nie chcą być na tawernie i wola mieć swoje forum - ich święte prawo. Konkurencja zawsze jest ożywcza i bardzo dobrze ja życzę Alexowi i jego projektowi powodzenia. Reasumując weźcie się do roboty i zadbajcie o jakość własnych turniejów a decydowanie o tym czy ktoś chcę dołączyć do Was zostawcie głównym zainteresowanym czyli klanom one wiedzą najlepiej czy wydoją grając na dwa fronty a jak nie wydoją to wybiorą ten lepszy turniej czyli lepiej już zajmijcie się pracą nad jakością ;)

Dałbym piwko, ale nie mogę. Patrzę teraz na tę całą sytuację z boku i pierwsze, co mi przyszło na myśl, gdy wczoraj czytałem kolejne odpowiedzi, to to, co napisał IvE. Po co się obrzucać błotem, skoro oba projekty mają szanse na powodzenie? Pomijając fakt, że jestem z Alexem w klanie, nie rozumiem, jak publicznie można skrytykować tak czyjąś pracę, w sposób taki, jaki zrobił to Dyktator. Rozumiem, że nowe forum DP nie jest tak cudownie zaprojektowane jak stare, ale nie widzę powodów, by, w  przypływie - chyba - jakiegoś gniewu, czy zażenowania, obrażać zespół osób, pracujących na tą stroną. Bądźmy, albo bądźcie wszyscy, którzy się tu kłócicie, poważni i kulturalni, w końcu 12. punkt regulaminu brzmi: "Zabronione jest obrażanie innych użytkowników.(...)". Tak jak już wcześniej napisałem, jestem w AK i nie przeszkadza mi to na korzystanie z dwóch forów, wiadome jest, że Tawerna jest najstarszym forum o M&B, ale nie znaczy to, że inne strony nie mogą powstawać. Zawsze wydawało mi się, że skoro AK i znaczna część sceny DP nie chce się przenosić na Tawernę,  to nie ma sensu nikogo zmuszać. Skoro Azorek postanowił zrobić tutaj swoją ligę, nie widzę powodów, by go szkalować, czy niszczyć jego pracę.

Offline Alexander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 10, 2018, 17:33:00 »
    Wygraliście.
    Tak się składa, że fakt posiadania (już niedługo) darmowego hostingu raczej mocno utrudniał nam pracę przez brak chociażby nawet dostępu do serwerów FTP, ale nie będę się w dawał w dyskusje na tym poziomie.
    Powiem tylko tyle. Napisałem wypowiedź adresowaną do neutralnych graczy, chcących poznać stanowisko drugiej strony, starając się jak tylko mogłem unikać jakichkolwiek odwołań do waszej strony i turnieju, zwracając jedynie uwagę na to, że to ktoś z was usilnie dopuszcza się bezpardonowych ataków na nas. Umieściłem nawet adnotację na koniec, aby upewnić się, że nikt poza Azorkiem nie poczuje się personalnie dotknięty. I co? Jakieś śmieszne ataki na naszą stronę osobiście już ze strony dyktatora.
    Myślałem, że chociażby dla pozorów postaracie się pozostać na poziomie rozmowy, który usiłowałem wyznaczyć, lecz najwyraźniej nie jesteście w stanie powstrzymać się od niskich wycieczek personalnych. 

Rzygać się chce.
    To definitywnie wszystko, co miałem do powiedzenia.
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2018, 17:38:40 wysłana przez 4lex »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 10, 2018, 17:55:30 »

[...] obrażać zespół osób, pracujących na tą stroną. Bądźmy, albo bądźcie wszyscy, którzy się tu kłócicie, poważni i kulturalni, w końcu 12. punkt regulaminu brzmi: "Zabronione jest obrażanie innych użytkowników.(...)". [...]

A gdzie ja konkretnie kogokolwiek obrażam? Powtarzanie, że włożyli tyle pracy w kolejny sezon ligi, a my nie szanujemy ich pracy jest po prostu z mojej strony chamskie, bo to jednak my zostalismy władowani tutaj w pracę, podczas gdy można było tego uniknąć. I to w naszą stronę trwa sabotaż, jak chcoiażby pokazuje akcja z Daresem. A nie kupuję bajki, że tak sam z siebie postanowił nagle zacząć oczerniać i sabotować jeden turniej.

Ja próbowałem jeszcze ze swojej strony prywatnie podjąć dialog z Alexem, ale jak widać, nie zamierzał go nigdy podejmować. Jak to czytasz, to dalej czekam na odpowiedź i mogę dalej rozmawiać. Na ten moment jednak nie będę robił w tym turnieju nic poza kwestiami technicznymi. Nie chce mi się pracować na rzecz sceny, gdzie jest tyle osób prowadzących "politykę" za plecami, oczerniającymi się i sabotującymi swoją pracę. To po prostu poniżej poziomu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 10, 2018, 17:58:09 »
    Atmosfera jest gorąca nie rozumiem jednak po co te pogłębiać te antypatię. Mnie jak słusznie wspomniał Dyktator też część z ludzi DP opluwa co czyni ich niewiarygodnymi. Bo ja nie biorę czynnego udziału w tym konflikcie a sam z DP i Ligą oraz AK mam same dobre wspomnienia. Wobec Was też były często wysuwane słowa złośliwe. Sama postawa jednak Dyktatora jest Wobec Was jak najbardziej przyjazna raczej wątpię aby chciał z premedytacją wytknąć Wam braki techniczne i zgnoić. Po prostu zauważył fakt i dał alternatywę dobrą dla wszystkich czyli przejście do nas bo my mamy zaplecze techniczne i bazę użytkowników a Wy macie dobry turniej i skorzystali by wszyscy wzajemnie od siebie. A to, że się nie udało i niepotrzebnie wkradły się emocje to już inna sprawa. Moje osobiste zdanie jest proste - nic na siłę a turnieje i portale niech się bronią same. Współpracować można i zawsze lepiej wszyscy na tym wychodzą. Jeśli jednak nie ma takich chęci to podajmy sobie ręce i nie ma co eskalować konfliktu bo nikomu na dobre wzajemne oskarżenia nie wyjdą. A więc trzymajcie się Panowie i powodzenia w projektach a jak kiedyś uda nam się wszystkim uspokoić to może uda się nawiązać jakąś współpracę ;)

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 10, 2018, 18:26:34 »
    IvE, Twoja wypowiedź jest dobra, ale w aktualnej sytuacji za wiele chyba nie wniesie. Chyba że, ot tak, o wszystkim zapomnimy. Pamiętam czasy, kiedy sam byłem w AK, pamiętam pobyt Twój i części REFu. Pewnie, wtedy było jeszcze dobrze. Może gdybyś się tam utrzymał, sytuacja wyglądałaby inaczej.
    Wszyscy dobrze mówicie, by się nie opluwać, by się tolerować, by rozmawiać z kulturą. Jak sami liderzy sporów się o to starają, tak pozostałą część ciężko utrzymać.

Aleks, nie pogrążaj się tą wypowiedzią. Nie mam zamiaru trzymać pozorów, kiedy chodzi o realne zjednoczenie sceny. To właśnie przez trzymanie pozorów i niewyjaśnione nieporozumienia ciągle się gryziemy.

PS. 
    (click to show/hide)
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."