Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 4959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [TiM:PDP] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 10, 2018, 19:14:57 »
    Odnosząc się do bieżącego tematu, to nijak nie mogę pojąć problemu. Wszystko zaczęło się od uwagi Fortuny, że LDP i PDP będą się pokrywały i że to nie jest puchar.

Pokrywanie się terminów może być problemem tylko dla małych teamów, jak korwinboyz, stąd odrzuciliśmy zaproszenie Daresa do wzięcia udziału w LDP. Dla drużyn z 20-30 osobami w składzie godzenie 2 turniejów nie powinno być problemem - właściwie, dla nich powinna to być nawet zaleta, bo ludzie którzy normalnie siedzieli by na spekcie, dostaną więcej szans na grę.

Krytyka formatu PDP też jest dla mnie niezrozumiała, podpisuję się pod tym co napisał bodajże Dyktator (chyba) o zaletach tego systemu nad systemem grupowym. Puchar Polski na WB też jest tak od dwóch edycji rozgrywany i nikt nie nazywa tego Ligą Polski, kluczowe rozstrzygnięcia nadal następują w fazie pucharowej. Po prostu ułatwia to organizatorom radzenie sobie z ew. rozpadającymi się drużynami.

Do reszty rzeczy się nie odniosę, bo choć mam DP od 6 lat, to nigdy ta scena mp mnie nie interesowała i się na niej nie znam, a więc moje komentarze są tu zbędne. Chciałbym wreszcie przenieść się jednak do powodu, dla którego to wszedłem i w związku z którym miałem tu przede wszystkim zamiar wysłać posta. Czy jeśli mój team został już zaakceptowany, to nadal mogę w poście ze zgłoszeniem wprowadzać zmiany, czy może mam te zmiany zgłaszać w nowych postach?

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 10, 2018, 19:22:19 »
    Widać po prostu, że niektórzy nie potrafią poradzić sobie z konkurencją... Po prostu AK ma tyle godności i honoru ile skilla mają gracze grający na ich serwerze na Native.
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2018, 20:17:34 wysłana przez Bojar »

Offline Azorekt

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 10, 2018, 19:57:39 »

Czy jeśli mój team został już zaakceptowany, to nadal mogę w poście ze zgłoszeniem wprowadzać zmiany, czy może mam te zmiany zgłaszać w nowych postach?
    Póki co możesz edytować post. Wraz z rozpoczęciem się PDP, wszystkie składy zostaną dopisane do tematu z rosterami.

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 10, 2018, 20:06:36 »
    Ale mam polewke z tego typowego płaczu AK, tyle się o tym nasłuchałem a teraz mogę zobaczyć tą elitarność na własne oczy XD. Patrząc obiektywnie to nie dziwie się, że ta gra jest prawie martwa, skoro każda inicjatywa musi być podpisana przez władców dzikiego pola i stepów akermańskich. Największą polewe mam z tego sączenia jadu w pięknych i trudnych słowach. Aleks gościu, to, że użyjesz kilku trudnych słów i ładnie złożysz zdanie nie zmieni tego, że aktualnie po prostu płaczecie nad tym, że Tawerniany puchar może przyćmić waszą świetną ligę, pod względem organizacyjnym, estetycznym a także na poziomie kontaktu z organizatorami, sędziami i resztą ekipy.
    Wstyd.
    Bojar, lecimy z nimi tutaj, jest dobrzeee

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 16, 2018, 16:18:23 »
    Widze że po mimo upływu lat jedna rzecz w Dzikich Polach się nie zmieniła. Wojenka i  przepychanki między AK i resztą ligi.
    :D

Offline Dominique

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 16, 2018, 17:22:15 »
    Widze że po mimo upływu lat jedna rzecz w Dzikich Polach się nie zmieniła. Wojenka i  przepychanki między AK i resztą ligi.
    :D

Lekkie odejście od tematu, ale Amadeus - Co z ChP?
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 16, 2018, 18:35:20 »
    Wieloletnia emerytura i próby RKO, w kilku bralem nawet udział. Mysle ze sa w stanie zagrac

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 16, 2018, 19:18:05 »

Raczej nie będzie reaktywacji, część z nas jak ja np. gramy na ten moment w Steel Legion. Jarema gdzieś zaginął. Ja osobiście nie mam czasu żeby zbierać wszystkich ludzi do kupy. Może kiedyś, jak wróci Jarema albo komuś się zechce ogarnąć ten temat.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 16, 2018, 21:56:54 »
    Dobra zapytam tu bo od Lwa wciąż nie dostałem odpowiedzi, mianowicie czy jest jakiś serwer gdzie mogę sprawdzić swoje ID? Bo ma się rozumieć, że jest ono inne niż na zwykłym warbandzie?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Azorekt

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 16, 2018, 22:37:16 »
    Twoje ID może sprawdzić jedynie administrator serwera.

(click to show/hide)

Offline WojownikDP

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 19, 2018, 14:27:05 »
    Czytając te wszystkie posty w owym temacie odniosłem wrażenie że głównym poszkodowanym jest Ramage ( który już zresztą nie jest aktywnym członkiem sceny mb) . Szkalujecie go w co drugim poście jaki to on zły i nie dobry był w dawnych czasach jego aktywności.  Nie jest to uczciwe  szkalować kogoś kto nie może się obronić swoimi kontrargumentami . Chyba zapomnieliście co osoby typu Ramage , arkebuzer zrobili dla sceny dzikich pól.  Wypominacie im tylko swoje błędy a tak naprawde nic by bez nich prawdopodobnie nie było.jesli dobrze pamiętam  to tawerna zaczęła się interesować wfasem  dopiero wtedy kiedy wyżej wymienione persony wykreował ją.To jest nie w porządku tak się odnosić w kierunku "pionierów sceny dzikich pól.

Moja osobista opinia na temat ak jest taka że nie powinniśmy łączyć ak  2011/2015 z ak 2015+ . Nie licząc kilku osób  to stare/ nowe ak łączy tylko nazwa.

Dominique nie znam Cię osobiście zbyt dobrze jako osoby ale doskonale znam twój Nick.Pamiętam też twoją dużą robotę w moderacji dzikiepola.info . Mimo że kierujesz się na "pomost" pomiędzy obozami to w twoich wypowiedziach można odczuć lekką stronniczość względem tawerny 4ways.

Co do tych dwóch obozów . Kłótnie to jest najgorsze co może być dla sceny dp.  To nie te lata gry , nie ta sama populacja graczy.To zła droga w celu do podtrzymaniu tej gry przy życiu.

Pozdrawiam wszystkich uczestników dyskusji. Moja wypowiedź nie miała na celu popierania jednej czy drugiej strony konfliktu.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 19, 2018, 15:48:33 »
    Czytając te wszystkie posty w owym temacie odniosłem wrażenie że głównym poszkodowanym jest Ramage ( który już zresztą nie jest aktywnym członkiem sceny mb) . Szkalujecie go w co drugim poście jaki to on zły i nie dobry był w dawnych czasach jego aktywności.  Nie jest to uczciwe  szkalować kogoś kto nie może się obronić swoimi kontrargumentami . Chyba zapomnieliście co osoby typu Ramage , arkebuzer zrobili dla sceny dzikich pól.  Wypominacie im tylko swoje błędy a tak naprawde nic by bez nich prawdopodobnie nie było.jesli dobrze pamiętam  to tawerna zaczęła się interesować wfasem  dopiero wtedy kiedy wyżej wymienione persony wykreował ją.To jest nie w porządku tak się odnosić w kierunku "pionierów sceny dzikich pól.

Nie odbierz teraz tego jako atak, ale napisałeś bzdury, więc pozwolę sobie odpowiedzieć.

Po pierwsze to Ramage ma tutaj konto i gdyby chciał, to może się bronić. W przeciwieństwie do mnie, gdy na jego stronie podjąłem się swojej obrony (chyba mam dalej screeny), gdzie opowiadał m.in. o mnie kłamstwa. Pamiętam, że zaprosił mnie do dyskusji, a potem zbanował, gdy odpowiedziałem mu rzeczowo na każdy fragment wypowiedzi. Tak samo Tawerna nie mogła się wcześniej bronić, gdy myśleliśmy, że współpraca (i trzymanie ich bannerka reklamowego u nas) do czegoś zobowiązuje, więc nikt nie przeglądał wypowiedzi Ramage’a na jego forum - niestety wówczas nas na boku szkalował (również posuwając się do obalonych przeze mnie kłamstw).

Po drugie - scena DP na początku istniała na Tawernie, więc stwierdzenie, że bez Ramage nic by nie istniało, to mocne wyolbrzymienie. Powiedziałbym wręcz przeciwnie - przez Ramage nic nie istnieje, bo wszystko przepadło z jego stroną. Dodam, że dostał propozycję zabezpieczenia bazy danych, jednak wolał, by cała treść przepadła, niż przenieść to na Tawernę.

I po trzecie - mówisz, by nie mieszać starego AK z nowym. Ty również więc nie mieszaj starej administracji TFW z 2010-2011 z tą nową z 2013 i później. Bo to zupełnie inne ekipy. Ta stara miała zupełnie inne spojrzenie na serwis (i inne problemy), a nowa interesowała się DP cały czas, a nie zaczęła nagle w trakcie. Ja, czy IvE prawie od początku staraliśmy się działać na rzecz zjednoczenia scen Mount&Blade. Czemu, to już chyba widać na przykładzie Ramage - by nic nie przepadało, tak jak 5 lat historii sceny DP (oraz by sceny wzajemnie się przenikały i przez to wzmacniały).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline WojownikDP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 19, 2018, 23:57:27 »
    Nie odbierz teraz tego jako atak, ale napisałeś bzdury, więc pozwolę sobie odpowiedzieć.

Po pierwsze to Ramage ma tutaj konto i gdyby chciał, to może się bronić. W przeciwieństwie do mnie, gdy na jego stronie podjąłem się swojej obrony (chyba mam dalej screeny), gdzie opowiadał m.in. o mnie kłamstwa. Pamiętam, że zaprosił mnie do dyskusji, a potem zbanował, gdy odpowiedziałem mu rzeczowo na każdy fragment wypowiedzi. Tak samo Tawerna nie mogła się wcześniej bronić, gdy myśleliśmy, że współpraca (i trzymanie ich bannerka reklamowego u nas) do czegoś zobowiązuje, więc nikt nie przeglądał wypowiedzi Ramage’a na jego forum - niestety wówczas nas na boku szkalował (również posuwając się do obalonych przeze mnie kłamstw).

Po drugie - scena DP na początku istniała na Tawernie, więc stwierdzenie, że bez Ramage nic by nie istniało, to mocne wyolbrzymienie. Powiedziałbym wręcz przeciwnie - przez Ramage nic nie istnieje, bo wszystko przepadło z jego stroną. Dodam, że dostał propozycję zabezpieczenia bazy danych, jednak wolał, by cała treść przepadła, niż przenieść to na Tawernę.

I po trzecie - mówisz, by nie mieszać starego AK z nowym. Ty również więc nie mieszaj starej administracji TFW z 2010-2011 z tą nową z 2013 i później. Bo to zupełnie inne ekipy. Ta stara miała zupełnie inne spojrzenie na serwis (i inne problemy), a nowa interesowała się DP cały czas, a nie zaczęła nagle w trakcie. Ja, czy IvE prawie od początku staraliśmy się działać na rzecz zjednoczenia scen Mount&Blade. Czemu, to już chyba widać na przykładzie Ramage - by nic nie przepadało, tak jak 5 lat historii sceny DP (oraz by sceny wzajemnie się przenikały i przez to wzmacniały).

Napisałem również o tym że zrobił kilka błędów, każdy ma do nich prawo . Ale robienie z niego kozła ofiarnego jest złą drogą. Nie obroni się ponieważ zniknął że środowiska m&b . Nie wypominajmy mu tylko jego błędów bo zrobił też dużo dobrego dla sceny dp. Pisze to jako zwykły gracz , nie robię z siebie mentora wfasa jak niektóre osoby (nie koniecznie z tego tematu). Na pewno grało mi się lepiej  w wfasa za czasów dzikiepola.info ., może to z powodu nostalgi A może nie tylko.tez żałuję że  strona dzikiepola.info zniknęła bezpowrotnie? Ale czy na pewno? Ktoś się próbował kontaktować z Ramage w tej sprawie? Myślę że jeśli popytać odpowiednich ludzi to znalazł by się kontakt.tylko nie wiem czy nie za późno . Na pewno miał kopię zapasowe bazy danych.ale czy ktoś  przejął inicjatywę w tym aspekcie? W tym okresie mało grałem w dp dlatego mogło mnie to ominąć dlatego pytam.

Nie twierdzę dyktator że nie masz racji.zapewne masz Po prostu inny punkt widzenia.Ja Na pewno wspominam Ramage z dobrej strony.

Ale nie należy żyć przeszłością.trzeba wymyśleć coś nowego , coś co przytrzyma i zaciekawi graczy na kolejne okresy czasu .

A kłótnie na pewno w tym nie pomogą .bądźmy poważni.

Mimo wszystko dykator że mamy różne poglądy to doceniam to że maczasz palce w nie swoim konflikcie i próbujesz jakoś złagodzić sytuacje.ale nie stawiaj Alexa na straconej pozycji.on też się bardzo stara.

Pozdrawiam

( nie zwracajcie uwagi na interpunkcje, pisałem z fona)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 20, 2018, 00:49:59 »
    Nie wiem, czy dalsza dyskusja jeszcze ma sens, skoro nie przeczytałeś uważnie mojego posta, ale spróbuję raz jeszcze.

Spójrz - zarzucasz stronniczość Dominikowi, podczas gdy sam się takową wykazujesz. Np. domagasz się wręcz, by nie mówić źle o kimś, bo ten ktoś już nie jest aktywny i najpewniej tego nie przeczyta... i to w kontekście osoby, która sama gadała na takich graczy (nieaktywnych) i banowaniem odbierała możliwość obrony tym, których atakowała. Do tego oczekujesz docenienia pracy osób, które sabotowały naszą pracę, bo się starały ... No nie brzmi to zbyt poważnie.

Ja się zgadzam, że Ramage zrobił też dla DP dużo dobrego. Uważam wręcz, że słusznie podjął niezależną inicjatywę w 2011. Problem polega jednak na tym, jak skończył, a skończył zamieniając się w to, co chciał zwalczać.

Co do starej strony, to raczej nie ma szans odzyskania jej. Większych baz danych nie trzyma się u siebie na komputerze, a hosting strony kompletnie wygasł. Uwierz jednak, że byłem jednym z tych, którzy bardzo żałowali, że to wszystko padło. Zgaduję, że byłem nawet jedynym, który próbował to ratować, bo w zasadzie załatwiłem opcję przenosin bazy, zabrakło woli właściciela.

I zgadzam się, że nie kłótniami, a pracą powinno się rozwiązywać problemy tej sceny. Niestety te „kłótnie” wychodzą za każdym razem z tej samej strony, która czuje się chyba zagrożona. A mówię to z doświadczenia, bo kilka razy próbowałem już inicjatyw na DP, które z założenia miały nie przeszkadzać w LDP: rozszerzone plebiscyty, olimpiada, teraz pomagałem przy pucharze - zawsze musiało dojść do jakiegoś sabotażu, a propozycje współpracy spotykały się z głuchą ciszą jednej ze stron.

Dlatego wybacz, ale jak przybyłeś tu nawoływać do zawieszenia konfliktów i wspólnej pracy dla dobra sceny, to trafiłeś do złego grona odbiorców - z naszej strony taka wola jest i zawsze była. Brakuje jej gdzie indziej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline WojownikDP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 20, 2018, 12:58:45 »
    Nie wiem, czy dalsza dyskusja jeszcze ma sens, skoro nie przeczytałeś uważnie mojego posta, ale spróbuję raz jeszcze.

Spójrz - zarzucasz stronniczość Dominikowi, podczas gdy sam się takową wykazujesz. Np. domagasz się wręcz, by nie mówić źle o kimś, bo ten ktoś już nie jest aktywny i najpewniej tego nie przeczyta... i to w kontekście osoby, która sama gadała na takich graczy (nieaktywnych) i banowaniem odbierała możliwość obrony tym, których atakowała. Do tego oczekujesz docenienia pracy osób, które sabotowały naszą pracę, bo się starały ... No nie brzmi to zbyt poważnie.

Ja się zgadzam, że Ramage zrobił też dla DP dużo dobrego. Uważam wręcz, że słusznie podjął niezależną inicjatywę w 2011. Problem polega jednak na tym, jak skończył, a skończył zamieniając się w to, co chciał zwalczać.

Co do starej strony, to raczej nie ma szans odzyskania jej. Większych baz danych nie trzyma się u siebie na komputerze, a hosting strony kompletnie wygasł. Uwierz jednak, że byłem jednym z tych, którzy bardzo żałowali, że to wszystko padło. Zgaduję, że byłem nawet jedynym, który próbował to ratować, bo w zasadzie załatwiłem opcję przenosin bazy, zabrakło woli właściciela.

I zgadzam się, że nie kłótniami, a pracą powinno się rozwiązywać problemy tej sceny. Niestety te „kłótnie” wychodzą za każdym razem z tej samej strony, która czuje się chyba zagrożona. A mówię to z doświadczenia, bo kilka razy próbowałem już inicjatyw na DP, które z założenia miały nie przeszkadzać w LDP: rozszerzone plebiscyty, olimpiada, teraz pomagałem przy pucharze - zawsze musiało dojść do jakiegoś sabotażu, a propozycje współpracy spotykały się z głuchą ciszą jednej ze stron.

Dlatego wybacz, ale jak przybyłeś tu nawoływać do zawieszenia konfliktów i wspólnej pracy dla dobra sceny, to trafiłeś do złego grona odbiorców - z naszej strony taka wola jest i zawsze była. Brakuje jej gdzie indziej.

Jestem tu by wygłosić swoją opinie na temat  ogólnej "sytuacji" na scenie dzikich pól.. W końcu to wątek dyskusyjny , każdy ma swoją opinie na dany temat .
     Co do stronniczości Dominika i mojej- Tak odbieram niektóre jego wypowiedzi. Aczkolwiek nic mu specjalnie zarzucam ani go nie krytykuje bo nie mam zbytnio za co.
    Co do mojej "stronniczości". Starałem się by mnie  właśnie o takie coś nie posądzano w kontekście   Pucharu i LDP. Większość swojej wypowiedzi skupiłem na Ramage który jak wiemy wiele już z ldp nie ma wspólnego.

A z ligą mam tyle wspólnego co kot napłakał. Nie obracam się w "towarzystwie elit" dzikich pól. Nawet nie mam  konta  na stronie ldp. Po prostu czasem sobie zagram meczyka.

Czasem w Pucharze , czasem w LDP .