Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co lepsze? Łuk czy Kusza

Łuk
    Kusza

Autor Wątek: Łuk czy kusza???  (Przeczytany 87172 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beryn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Łuk czy kusza???
    « dnia: Stycznia 28, 2009, 18:07:52 »
    Mam pytanie co jest lepsze łuk czy kusza??

Offline zue dazy

• Użytkownik
    Odp: Łuk czy kusza???
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 28, 2009, 18:12:22 »
    Gdyby coś było ewidentnie lepsze, to to drugie nie miałoby racji bytu. Kusza ma mocniejsze obrażenia*, stabilniejszy celownik i nie ma wymagań co do umiejętności, ale jest wolniejsza, twórcy większości modeli nie przewidzieli także aby ładować ją konno, więc kwestia preferencji.

*Pomijamy łuk po stosowaniu umiejętności Power Draw.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline beryn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 28, 2009, 18:25:38 »
    A JAKIe strzały są najlepsze?

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 28, 2009, 18:30:23 »
    Te mające największy + do obrażeń?:p

Offline beryn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2009, 18:31:37 »
    A ile w walce mozna miec przy sobie strzał??

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 28, 2009, 18:34:53 »
    Oprócz łuku masz 3 sloty na oręż, jeżeli nie weźmiesz żadnej broni białej, a tylko amunicję to nawet ponad 100, ogólnie istnieją "większe kołczany" które mają ponad 30 strzał. Najlepiej zerknij w grze takie podstawy, bo mam wrażenie, że moderatorzy mogą Cię potraktować mniej wyrozumiale i zrobią ci kuku;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2009, 18:39:02 wysłana przez zue dazy »

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:08:25 »
    Moim subiektywnym zdaniem łuk jest o niebo lepszy od kuszy :) Lepsza celność(moim zdaniem, jak robiłem testy z MAX umiejętnością bojową to z łuku strzelałem dosłownie jak Robin Hood na odległość..a właściwie szerokość tawerny a kusza już taka dobra nie była..z 2x mniejszej odległość miała gorszą celność) i znacznie większą szybkość. a co do ilości strzał..Zawsze jest mini-mod pod 1.003(choć na 1.011 też działa) dzięki któremu mamy 500 strzał w jednym kołczanie :) Ogólnie łuk jest dobry zaś kusza sux :]

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:22:52 »
    Bo kusza powinna mieć większe dmg i lepszą celność. To troche ne fair, że  kusza nie dorównuje nawet łukowi do pięt. Powinna mieć  bonus do zbroi itp. Propo co do ilości strzał wystaczy zmiana w item kinds. Wyszukujesz linijke np. arrow , w tej linijce wyszukujesz liczby 30 i zmnieniasz ją na np. 80000. tak samo można robic z oszczepami, nożami do rzucania i innymi, pociskami
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:29:56 »
    A jak myślisz, na czym opiera się ten "mini-mod" o którym mówiłem wyżej? To po prostu item_kinds tyle ze już z edytowany i nie trzeba szukać w tych plikach txt

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 28, 2009, 19:35:02 »
    ale po co kopiować z neta, sciągać jak można to zrobić w kilka sec?
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 28, 2009, 21:06:37 »
    Jak coś z automatycznym stabilizatorem celownika może być mniej celne O_o? Bez dziwnych teorii spiskowych, żeby dobrze strzelać z łuku musisz inwestować w power drawa. Co do edytowania ilości strzał, to jak kto woli, ale dla mnie kompletny debilizm, równie dobrze możemy sobie ustawić 300 obrażeń na byle pałce i jaka frajda z gry? Jedynie narzekanie na brak realizmu.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 28, 2009, 21:25:03 »
    Dzumol, nie wiem czy kilka sec. bo mi raczej nie chciałoby się szukać..i szukać..i szukać bo tych linijek to jest od nie wiem czego.

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 28, 2009, 22:21:38 »
    Ja Wam powiem że przerzuciłem się na kuszę (oblężniczą), mam bełty + 2 i jestem zawiedziony. Ma 2 razy mniejszą celnośc, nie licząc że nie mogę używać konno. Czyli jednak kusza sux :D

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 28, 2009, 22:38:08 »
    A nie mówiłem? :D Jak się wymaxuje naciąg to nie ma *uja we wsi ;)Ppraktycznie one shot one kill, nie ważne do kogo się strzela :)

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 29, 2009, 01:23:13 »
    Słynnego "digla" to to raczej przypominać nie będzie, choć mimo że kusza ma 54k, a łuk 30k, to łukiem ubiję szybciej niż kuszą ^^ Szczególnie że poruszając się pieszo łuk mogę naciągać chodząc. Jedyną wadą jest to że jak się długo przytrzyma to celownik wariuje, ale po wyskilowaniu i ten problem wydaje się niezauważalny. Tak więc 50pkt które wydałem na kuszę poszło w ... ale co tam, przynajmniej wiem czego nie robić więcej :P