Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Co lepsze? Łuk czy Kusza

Łuk
    Kusza

Autor Wątek: Łuk czy kusza???  (Przeczytany 87276 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Massai

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Łuk czy kusza???
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 16, 2009, 13:13:55 »
    Gadasz waść głupoty. Różnice w celowaniu z tych łuków są wynikiem współczynnika "celność" dla każdego z nich. Z tego co pamietam łuk khergicki ma celność pod 99, podczas gdy wojenny bodaj 80. W kazdym razie na pewno mniej niz kharegicki.
    A gdzie tam, obydwa mają celność w okolicach 95. Khergicki ma zdaje się 95, ten wojenny - chyba 93, jeszcze sprawdzę.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 16, 2009, 13:27:08 »
    porównalem kusze i łuk n 200 bez powera kusza- oblężnicza, zwykłe bełty łuk- myśliwski, zwykłe stzrały. Cel- Nagi Looter 1 próba z kuszą. Strzal w lewe płuco -37 łuk- strzał w prawe płuco obrażenia - 32

Ale kusza oblężnicza ma 51 ataku +1 od bełta. A łuk myśliwski? atak 15 + 1 od strzały

Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 16, 2009, 19:15:16 »
    Kusza może ma większą siłę, ale zbyt wolno się przeładowuje. Niech każdy fan kuszy spróbuje zadać jak najwięcej obrażeń w 5 sekund nie pudłując ani razu, i niech każdy fan łuku zrobi to samo. Wiadomo, że jeśli łuk nie trafi, to nadrobi to następnymi strzałami, za to jeżeli kusza spudłuje to raczej nie będzie czasu na poprawę. Gdyby to nie wystarczało, to niech podczas jakiegoś turnieju zmierzy się jako łucznik z kusznikiem lub odwrotnie, a wiadomo, że prawdopodobniejsze jest zwycięstwo łucznika.
    pozdro

Offline Grzesiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 17, 2009, 08:07:42 »
    JA używam kuszy, ale jak masz dużo punktów umiejętności to łuk też jest dobry. Kusza ma po prostu więcej obrażeń.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 17, 2009, 11:19:13 »
    Może bez naciągu ale Jak się daje w łuk to analogicznie w naciąg też. I zapewniam cię że jak dobijesz naciąg do 10 i łuk do mniej więcej 300 to jeden strzał = 1 martwy przeciwnik niezależnie w jakiej zbroi by nie był(udało mi się takowym sposobem ubić nawet gościa w płytówce, a konkretniek króla Harlausa)

Offline Tobias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 17, 2009, 21:19:37 »
    Łuk i strzały Khargeckie mój FAWORYT!!!!

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 18, 2009, 17:26:13 »
    "Strzały khergickie w dużej ilości" są spoko, ale łuk khergicki to powinien być lepszy- ja mam "Twardy wojenny łuk" i ZABIJA KONIA JEDNYM STRZAŁEM w ....tyłek.
    pozdro

Offline Janosiklolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 19, 2009, 15:23:23 »
    Siema, ej mam takie pytanko jak sie nazywa mod ktory zmienia ilość strzał ?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 19, 2009, 15:33:20 »
    To jest po prostu z edytowany plik item_kinds.txt. Poszukaj na forum TW na liście figuruje wśród modów do wersji 1.003 ale do 1.011 też chyba działa.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 19, 2009, 16:03:28 »
    Ja mam bohatera Baheshtura ktory jezdzi konno i strzela z luku. Kupilem mu dlugi luk. Czy jest jakas roznica miedzy takim lukiem a zwyklym krotkim lukiem co mieli kiedys np. Tatarzy? (zalozmy ze oba luki maja takie same statystyki).

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 19, 2009, 18:51:37 »
    Statystyki takie same to żadna różnica.Ale w  grze krótki ma mniejsze obrażenia ale szybciej strzela i jest celniejszy. Długi wolniej strzela ale ma lepsze obrażenia i jest mniej celny
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 19, 2009, 18:52:21 »
    I długi ma większy zasięg....

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 19, 2009, 18:55:53 »
    Jeżeli mają takie same statystyki (wątpię, byś znalazł takie same), to nie różnią się niczym.
    pozdro

Offline AkitaInu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 23, 2009, 14:09:44 »
    Hmm jezeli najlepsza kusza ma ok 51 (albo 54) obrazenia +3 obrazenia od beltow a  np. wojenny luk (mistrzowskiego wykonania bodajrze) ma 30 obrazen + 3 od strzal i + 140% od rozwinietego poteznego naciagu na 10 poziomie - teoretycznie luk zadaje wiecej obrazen - jak to jest naprawde ?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 23, 2009, 17:18:32 »
    Czy to nie czywiste? Łuk lepszy :D Jak ma się naciąg to jest
    -szybszy
    -celniejszy
    -zadaje większe dmg

Więc kusza wymięka ;)