Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Deluge][ChK] Chorągiew Królewska  (Przeczytany 16184 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [Deluge][ChK] Chorągiew Królewska
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 17, 2018, 01:32:12 »
    Wiesz czego jeszcze nie widać? Masonów aktywnych w jakikolwiek sposób..
    I twojego mozgu. Moje rewolerwy sa gotowe na sklepanie waszych puszek. Ave Muzg, pomszcze Cie bracie

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 17, 2018, 11:14:33 »
    Ej Jasiek ale to nie wszystkie aktywne klany xd jeszcze ChMP i Ks. Cieszyńskie
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline _Jasiu_

• Użytkownik
    • Piwa: 20
      • Kanał na YouTubie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 17, 2018, 14:29:39 »
    W zasadzie bawi mnie relatywizm pojęcia "mecz warty uwagi". Przegrana z ChM jest pominięta, ale mecz z ChL, w którym samych Chaeli było 5 na 13 zawodników, po tym jak kazałeś rozegrać go w połowie z inwajtami, już podlega pod "mecze warte uwagi".

Powtórzę jeszcze raz i postaram się wytłumaczyć to w taki sposób, w jaki sam to widzę. Mecz z ChM nie był umówiony tydzień, 3, 2 czy nawet 1 dzień przed rozegraniem go. Został umówiony na 10 minut przed jego rozpoczęciem. Graliśmy dla czystej przyjemności. Natomiast mecz z ChL został umówiony w środę, ew. można powiedzieć, że w czwartek, bo wtedy godzinę potwierdziliśmy, i ty, drogi Karpiu, nie zebrałeś nawet 8 ludzi, żeby móc ten mecz rozpocząć. Ponadto nie przeprosiłeś za to, że nie podałeś mi map przed 18, tak, jak się umawialiśmy, i za to, że nie masz wystarczającej liczby zawodników. W moim mniemaniu, bynajmniej nie jest to postawa kulturalna. Powiedziałem ci, żebyś najemników zebrał, bo chcieliśmy zagrać ten mecz. Byliście jedynym AKTYWNYM klanem, z którym do tej pory nie rozegraliśmy meczu, a zbieranie kilkunastu osób na marne nie jest, z punktu widzenia klanu, dobrym posunięciem. Teoretycznie rzecz biorąc, moglibyśmy wziąć sobie walkowera i zapisać ten wynik tutaj, dopisując, że ChL nie zbiera wystarczająco ludzi, żeby zagrać mecz. Z tego powodu zaliczam to spotkanie do wygranych przez nas meczów z wszystkimi aktywnymi klanami.

Nie wiem, co wy tam ustalaliście z Adamkiem, ale nikt mnie o tym nie poinformował (choć sędzia powinien wiedzieć o takich rzeczach). Dla mnie ten mecz był nieoficjalny tak jak reszta tych wyników wpisanych do waszej tabeli ''sukcesów''. Chciałbym dodać jeszcze, że turniej DWC został przez was przegrany, a więc nie ma żadnych podstaw, abyście nadawali sobie tytuł najlepszego klanu the deluge.

PS. Poczekajcie do Ligii.

Tak jak napisał Adamek, turniej DWC był rozgrywany w listopadzie. Od tego czasu sporo się zmieniło w naszym klanie, tak samo jak na scenie Deluga. Nie widziałem tu nigdy, odkąd istnieje ChK na tym modzie, żadnych meczów oficjalnych. Nie mam pojęcia, co rozumiecie przez takie stwierdzenie. Wychodzę z założenia, że do każdego meczu umówionego i nie rozgrywanego dla zabicia czasu czy jako rozgrzewki przed ważniejszym meczem, trzeba się przyłożyć. Dostawanie w dupę i tłumaczenie się potem, że nie był to mecz "oficjalny", jest niepoważne (Proszę nie porównywać tego do naszego meczu z ChM). Jeśli nie dajecie z siebie wszystkiego podczas zwykłych meczów "treningowych", cóż mamy uczynić, żeby, pokonując was, ktoś uznał nas za klan, który poradził sobie lepiej? Twoją odpowiedzią będzie pewnie: "Poczekajcie do ligi", ale ja nie widzę sensu czekać do ligi, skoro już teraz pokonujemy wszystkich.

Nie wiem na jakiej podstawie można mówić tu o meczach „oficjalnych”. Dla przykładu sparing z ChZ na którym to rozgrywka odbywała się nie dość, że bez sędziego to jeszcze na mapie ze zbugowanymi flagami...

Nie rozumiem, w czym przeszkadza brak sędziego na meczu. Nie ma u nas graczy, którzy obrażają innych na czacie, a spawnowanie flag to nic trudnego. Rozegraliśmy na tej mapie, bo, o ile pamiętam, był to Plac Dziewuszek, wiele innych meczów i narzekanie na mapę, na której są zbugowane flagi, po meczu, mimo że się o tym wiedziało przed jego rozpoczęciem, jest trochę żenujące.

Nie wiem czy możecie nazywać się najlepszym klanem, skoro jesteście carrowani przez najemników.
    (click to show/hide)

Na screenie widzę tylko jednego najemnika, którego nie wpuściłbym na mecz głównie ze względu na niewyparzony język i brak ogaru, nie wspominając już o przeciętnych umiejętnościach na Delugu. Poza twoim niedorzecznym przykładem i statystykach zrobionych podczas meczu, po raz 5 już chyba powtórzę, granym dla zabawy, w innych spotkaniach nie grali żadni najemnicy, a tym bardziej nas nie carrowali.

Dość istotną różnicą jest określenie czegoś aktywnym a istniejącym. Nie jest osiągnięciem wygrać NIEOFICJALNE spotkania z klanami, których większość istnieje lecz nie jest aktywna, bo od DWC (notabene zakończonego w połowie listopada) wróciły do trwającej od dłuższego czasu formuły NIEgrania w Warbanda lub precyzyjniej - Deluge'a i scena wróciła do swej postępującej martwicy XD Najlepszym klanem to jest ChW, wy możecie być sobie nim najwyżej w swojej własnej piaskownicy.
    Gdyby ChR zgodziło się kontynuować sparing tak jak ChK chciało czyli mając przewagę sześciu zawodników (przy tym nieudolnie prowokując i grożąc nam ich wyjściem w przypadku odmowy XD) to pewnie też uznaliby to za mecz godny uwagi XD

Czy masz na myśli to, że nieważne, ile razy byśmy z wami wygrali, i tak nie bylibyśmy od was lepsi, bo to nie były mecze "oficjalne"? W takim wypadku jak można określić ChW najlepszym klanem? Chyba, że wygrali ostatni sezon ligi, który ostatnio był rozgrywany chyba 5 lat temu. Natomiast jeśli chodzi ci o to, że ostatnie "oficjalne" mecze zostały rozegrane podczas trwania DWC, to weź, proszę, pod uwagę, że od tego czasu minęło już kilka dobrych miesięcy i niektóre klany mogły się rozpaść, inne zaś stać się lepsze i wyniki tego turnieju nie są teraz miarodajne.
    Gdybym nie fakt, że ludzie chcieli dokończyć mecz z wami, wyszedłbym z niego i miał w dupie klan, w którym nie ma szacunku do przeciwnika i, w którym nie szanuje się czasu innych (podczas rozgrywania meczu kilkukrotnie pisałem, że się spieszymy na ligowy mecz na DP, mimo to wszystko było sztucznie przedłużane). Napomnę tylko, że, przed wywaleniem waszego serwera podczas trwania 12. rundy meczu, było was 13, a po ponownym wejściu na serwer już 8.

Faktem jest, że wygraliśmy z 8 klanami. Jeśli któryś z tych klanów, chce się  odkuć to jesteśmy chętni, żeby zagrać mecz rewanżowy. Proszę nie robić w tym temacie gównoburzy i następnym razem bardziej przykładać się do meczów, a nie lamentować po nich, że ktoś uważa się za lepszego, wygraniu z każdym.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2018, 14:43:11 wysłana przez _Jasiu_ »

Offline DafZwanyKarpiem

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 17, 2018, 14:48:34 »
    Widocznie nie potrafisz zrozumieć, że większość klanów od ostatniego czasu gra tylko sparingi treningowe, co bardzo często wiąże się z małym zaangażowaniem drużyn, czy po prostu małą frekwencją jak w naszym przypadku. Z nikim nie umówiłeś publikacji wyniku z nieoficjalnego sparingu (z pewnością nie ze mną) i tłumaczysz się niewiedzą, kiedy ktoś ci wytyka różnice między oficjalnymi a treningowymi sparingami. Ostatecznie oczekujesz przeprosin za to, że musiałem odłożyć na drugi plan komputer i deluga na rzecz ważnych spraw w życiu rzeczywistym oraz za fakt, że wyzywając mnie na mecz na tygodniu nie mogłem rozkazywać moim ludziom zrezygnować ze swoich zajęć (części coś wypadło, inni nie mogli, ale i tak wysyłałem o wiele wcześniej informacje o terminie meczu). Rozumiem, ja też miałem 14 lat i masę wolnego czasu, ale dla wielu ten wspaniały okres bezpowrotnie minął. Jak widać ewidentnie nie wyciągnąłeś wniosków z tego co ci pisałem, w porządku masz do tego prawo, ale nie dziw się, że będziemy ci wytykać twoje chamskie usposobienie. Zachowujecie się jakby była to wasza chora ambicja, żeby wygrać ze wszystkimi aktywnymi klanami, na równych zasadach i warunkach, czy nie, nie ma dla was różnicy.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 17, 2018, 15:42:54 »
    AK zmienia ludzi, pozdrawiam.

(click to show/hide)

Offline Dev

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 17, 2018, 17:13:24 »
    AK zmienia ludzi, pozdrawiam.

Zgadzam się z tobą, gracze zmienili się nie do porównania. Wyzwiska i kłótnie są teraz na porządku dziennym.
    Ostatnio nawet ktoś mnie kopnął!! Uważam to za czyn niedopuszczalny i szukam cały czas ludzi, którzy
    pomogą mi wymierzyć sprawiedliwość na członkach graczy ChK.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 17, 2018, 17:16:58 »
    II delugowa koalicja incoming?

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Dev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 17, 2018, 17:24:57 »
    II delugowa koalicja incoming?
    Tak, w 1 koalicji są Miśki, Kalafiory i Badge.
    W drugiej kolacji są Stefanki, ZBT i SSS.
    Mam nadzieję że spór rozstrzygnie się wyrównaną walką.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 17, 2018, 19:44:22 »
    Pierwsza jakakolwiek koalicja na delugu toi byla KA famfama. Potem kontrowalem to z Mikocenem, Ticzem, Lincolnem i wieloma innymi. A jasiu to po prostu drugi apocalyps xD wstyd, mam nadzieję ze ktoś ukroci ten proceder zanim chlopak kupi mature i zostanie republikaninem

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 17, 2018, 21:32:28 »
    Pierwsza jakakolwiek koalicja na delugu toi byla KA famfama. Potem kontrowalem to z Mikocenem, Ticzem, Lincolnem i wieloma innymi. A jasiu to po prostu drugi apocalyps xD wstyd, mam nadzieję ze ktoś ukroci ten proceder zanim chlopak kupi mature i zostanie republikaninem
    Ja go mogę ukrócić.

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 17, 2018, 22:40:45 »
    Czy masz na myśli to, że nieważne, ile razy byśmy z wami wygrali, i tak nie bylibyśmy od was lepsi, bo to nie były mecze "oficjalne"?

Nie, to, jak i wskazanie DWC, miało na celu podkreślenie, że w okresie, w którym nie ma oficjalnych spotkań zaangażowanie klanów w regularną grę wynosi zero i wartość określenia się najlepszym klanem jest znikoma, ale jak napisał Dove ty tego nie pojmujesz i jarasz się nikłym dokonaniem jak mój komputer po odpaleniu premierowych gier na ultra xD

Gdybym nie fakt, że ludzie chcieli dokończyć mecz z wami, wyszedłbym z niego i miał w dupie klan, w którym nie ma szacunku do przeciwnika i, w którym nie szanuje się czasu innych (podczas rozgrywania meczu kilkukrotnie pisałem, że się spieszymy na ligowy mecz na DP, mimo to wszystko było sztucznie przedłużane). Napomnę tylko, że, przed wywaleniem waszego serwera podczas trwania 12. rundy meczu, było was 13, a po ponownym wejściu na serwer już 8.
    Co ma to, że było nas mniej do rzeczy? Nie umawialiśmy się na konkretną liczbę graczy (ja również sobie napomnę, że większość pierwszej mapy i tak graliście z jednym zawodnikiem przewagi, a w pierwszych rundach nawet dwoma przez naszą nieuwagę, ale to mniejsza). Minimum to ośmiu i to minimum dalej było spełnione, a to WY przedłużaliście robiąc z tego problem, nie chcąc wznowić jeśli nie wrócimy do stanu osobowego z początku sparingu.
    Jak już wznowiliśmy to rzucaliśmy się na was na oślep, bo mieliśmy to głęboko gdzieś i rundy trwały po jakieś dwie minuty. Już nie wspominając o tym, że to wasz problem w tym, że nie zarezerwowaliście sobie czasu między jednym a drugim.
    Wszystko jest w logach serwera, no prawie, bo nie ma tam naszego braku szacunku do was, bo działało to w drugą stronę XD Poleciałeś z hipokryzją na maksa, a jeśli nie jesteś tego świadom to zapraszam na steama, pokażę Ci :3
    Insynuujesz typie jakieś niestworzone rzeczy by Ci pasowały pod bajeczkę, w której się taplasz. Proponuję zejść na ziemię, bo arogancja chyba do reszty wywaliła w Nostromo.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2018, 22:48:47 wysłana przez Dawar »

Offline _Jasiu_

• Użytkownik
    • Piwa: 20
      • Kanał na YouTubie
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 17, 2018, 23:13:10 »
    Skoro dyskusja przybrała charakter obrzucania się błotem i wyzywaniem od 14 latków, pierwszy skończę ten syf, bo brak jakiegokolwiek sensu w kolejnych postach i wypominanie rzeczy, które nie miały miejsca jest żenująco słabe. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego zaczyna się tu obrażać moją osobę i wplątywać w to jakieś kompletnie nieuzasadnione aluzje, co do wieku członków i ich ilości wolnego czasu. To jest jakieś apogeum brak taktu i przyzwoitości, obrane w stwierdzenia typu "Rozumiem, że możesz być głupi, ale ja to jestem spoko". Nie mam ochoty dalej marnować czasu na ten burdel, tym bardziej, że ludzie z naszego klanu mają stanowić znaczną część sędziów w nadchodzącej lidze i lepiej będzie dla nas jak i dla was, by w tym miejscu zakończyć ten arogancki popis buty, bo podobno jesteśmy klanem, który nie ma żadnych konfliktów na Delugu. Lepiej żeby tak zostało. Tym samym proszę, by usuwano każdy następny post niezwiązany z tematem klanu lub kontynuującego dalszy wylew tego szamba.

Offline Abraham_Lincoln

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • ChR for ewa
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 17, 2018, 23:27:32 »
    Ja osobiście uważam, że publikowanie wyników treningówek jest wyjątkowo niekulturalne i nawet szczerze nienawidzący się wrogowie tego nie robią... Widać na DP są teraz inne zwyczaje niż w czasach kiedy ją tam grałem.
    Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczou ;)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 18, 2018, 11:06:34 »
    Azorek ma 100% racji. Chada, tak wygląda właśnie opis twojej postaci. Ty generalnie odkąd wstaniesz to siedzisz na Ts ChL albo 12pp i grasz w WB. A co do 15 letniego Gimbusa, to jak tam u ciebie to szesnastoletnie dorosłe życie ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 18, 2018, 12:10:33 »
    Jeśli to prawda, że ten klan jest na ten moment niepokonany to szczerze gratulacje. W końcu ktoś z jajami kto nie boi się podejmować wyzwań. Widać, że wzbudziło to burzę i dobrze - niech się boją Ci co potrafią tylko kłapać dziobem Ze swojej strony mogę zaręczyć, że niedługo (w sumie bardziej później niż wcześniej z moim ograniczonym czasem) Masoni podejmą rękawice. A do tej pory - życzę dalszych sukcesów Panowie. A do tych co jęczą - droga wolna przecież chłopaki chcą grać spróbujcie ich.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2018, 12:16:22 wysłana przez ^IvE »