Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510687 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline buholz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1605 dnia: Kwietnia 13, 2010, 08:18:04 »
     a`pro`po v4.55C
    - rzeczywiście savy z bety nie chodzą na niej?
    - co ten fix poprawił konkretnie?
    - czy coś jest dodane "extra"

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1606 dnia: Kwietnia 13, 2010, 16:40:41 »
    wersja 4.55C??
    W dziale download jest tylko patch do wersji 4.55B.

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1607 dnia: Kwietnia 13, 2010, 20:11:45 »
    Czy jest spolszczenie do tego moda???

Nie, wiesz co nie odpowiem ci na to pytanie. Sam się wysil i trochę poszukaj. Bo odpowiadanie na pytania tych samych kolesi co dwie strony o tę samą rzecz jest irytujące.

Sorry tych stron jest 95 , mniejszym wysiłkiem jest napisanie kilka słów od ciebie -,-

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1608 dnia: Kwietnia 13, 2010, 20:30:06 »
    No jest nowy patch,ale wymaga startu od nowa w grze - więc pytałem, jeśli w/w gość gra już i ma jakieś porównania "na żywca"
    .
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:41:14 wysłana przez buholz »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #1609 dnia: Kwietnia 13, 2010, 20:37:10 »
    Czy jest spolszczenie do tego moda???

Nie, wiesz co nie odpowiem ci na to pytanie. Sam się wysil i trochę poszukaj. Bo odpowiadanie na pytania tych samych kolesi co dwie strony o tę samą rzecz jest irytujące.

Sorry tych stron jest 95 , mniejszym wysiłkiem jest napisanie kilka słów od ciebie -,-

Ale my lubimy sobie nabijać posty prawda? :)
    Jakby nie było teraz też sam to robie.
    Szukajka w temacie działa więc chyba jeszcze nie jest tak strasznie przy tych ~100 stronach :)

Co do wersji oznaczonej literką C...Tutaj "newsy" dochodzą z opóźnieniem, temat na taleworld jest na bieżąco aktualizowany.

Edit: Bynajmniej tak Mi się wydaje ^^
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 20:49:15 wysłana przez Andre692 »

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1610 dnia: Kwietnia 13, 2010, 22:19:32 »
    Hmm ten patch szczerze guzik daje...nadal ma bitwach gdy próbuje zapisać gre mam Runtime Error c++ czy coś takiego, ehh nc.

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1611 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:00:52 »
    Hmm ten patch szczerze guzik daje...nadal ma bitwach gdy próbuje zapisać gre mam Runtime Error c++ czy coś takiego, ehh nc.
    nie rozumiem......nie można w czasie bitwy zapisywać - to się nie dziw,że ci wywala błąd
    (jest opcja jak wybrałeś autozapis -ctrl/alt/delete=>menager=pulpit i kopiujesz autosave ten sprzed bitwy z dokumentów)
    Witam mam parę pytań do starych wyjadaczy moda ;)

1.Czy grając np Zerrikanem można zdobyć królewskie artefakty innych nacji?
    2.Czy edykty działają prawidłowo? Dodałem raz zmieszane edykty, okazało się, że mam -105pkt popularności dla szlachty, no to dla testu usunąłem wszystkie i wstawiłem WSZYSTKIE te które rzekomo dają zadowolenie szlachcie, po 10 dniach spadło jedynie do -97.
    3. Skąd wziąć świętych wojowników? Udało mi się jedynie wyszkolić szlachciców Antarian do Fanatycznych Błędnych Rycerzów, z tego co wiem istnieją również świeci wojownicy, moja wiara to Bezkresna Pustka, mam postawioną świątynie w mieście i inne budynki religijne.
    4.Która z frakcji najemników posiada najlepszą piechotę i łuczników\kuszników? Chodzi mi o 2 frakcje, nie o jedną. Gram na wersji 4.55c ze spolszczeniem edyktów + spolszczenie z wersji 4.1.
    5. Jak mogę użyć budynku kowala? Wyczytałem gdzieś że pozwala on tworzyć nowe przedmioty, nie licząc tych królewskich z wypraw.
    Zapewne cześć z pytań padła w tym temacie jednak przekopałem 40stron i się poddałem.
    nie jestem wyjadaczem,ale odpowiem
    1.nie wiem - moi wracali ze 3 x na pusto -olałem artefakty
    2.działają,ale po masowej zmianie ciężko wrócić do normalności -trwa to ponad m-c gry
    (mi tez namieszało przy testach trochę)
    3.też mam z tym problem - globalna wiara+kler+szlachta (ale mam nie-świętych,cool Centaurionów :P)
    4.czarni obok Praven - kusznicy i gwardia są Ok!+obok Sarogoth długie miecze (nie pamiętam nazwy)
    5.Gdzieś tu na forum mit kowala obalony - istnieje budynek,założenia, ale jeszcze nie ma "cudów" u niego,
    w te miejsce właśnie są "extra" przedmioty jako artefakty

a ja mam pytanie - jak się gra Zerrikanami/wrażenia/opinie - bo kończę kampanię na B,a zacznę C chyba nimi
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2010, 22:59:51 wysłana przez buholz »

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1612 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:11:25 »
    Chodzi mi o zapisywanie gry po bitwie.......

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1613 dnia: Kwietnia 14, 2010, 07:11:20 »

3. Skąd wziąć świętych wojowników? Udało mi się jedynie wyszkolić szlachciców Antarian do Fanatycznych Błędnych Rycerzów, z tego co wiem istnieją również świeci wojownicy, moja wiara to Bezkresna Pustka, mam postawioną świątynie w mieście i inne budynki religijne.

3.też mam z tym problem - globalna wiara+kler+szlachta (ale mam nie-świętych,cool Centaurionów :P)

Ci swięci wojownicy zależą od tego jaką ma się wiarę. Jeśli wiara w Jednego Boga to święty wojownik będzie się nazywał paladyn, jesli wiara Pustka to będzie Ciemny Rycerz, itd. Ci wojownicy biorą się z giermków, których wyszkoli się na ostatni poziom a giermkowie przybywają do zamku z kapitułą. Chyba im więcej kapituł w zamkach tym więcej giermków będzie przybywac do naszego wybranego zamku.
    Zresztą jest gdzieś rozpiska pokazująca nazwy tych wojowników, zależne od królestwa jakim się gra i od wiary.
    I jeszcze trzeba mieć chyba poziom pobożności dobry w królestwie. W kazdym bądz razie ja zawsze po zdobyciu wiosek budowałem tam ołtarze, kapliczki. To samo w zamkach i miastach - kaplice i świątynie.
    Potem nie miałem problemu z giermkami. Przy liczbie 3-4 miast i kilku zamków przybywali do mojego zamku po kilku co jakiś czas. Potem szkoliłem ich w bitwach. I końcowy etap tego to właśnie święci wojownicy. Chyba to o o nich chodzi? :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2010, 07:17:16 wysłana przez artulos »

Offline rakot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1614 dnia: Kwietnia 14, 2010, 10:00:03 »
    Mam pytanie, jak się nie jest królem i się wysłało najemników do miasta, to jest szansa, żeby ich wyciągnąć? Czy treba czekać na wygaśnięcie kontraktu?

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1615 dnia: Kwietnia 14, 2010, 12:00:46 »
    No własnie - kończę właśnie (ostatni zamek zdobywam) i  miałem tylko 5 Mistrzów Przodków i to po odbiciu szlachty jako jeńców,a dlaczego?
    (których i tak powysyłałem w diabły bo słabi - 12 Centaurionów nieśmiertelnych lepsi od jakiś rycerzyków)

[
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:38:57 wysłana przez buholz »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1616 dnia: Kwietnia 14, 2010, 15:25:47 »
    A ja grałem bez żadnych praw bo wgrałem spolszczenie 4.1 i miałem w opisach praw: prawo1, prawo2 itd. Nie wiedziałem do czego służą to nie wybierałem żadnego :)
    Teraz jest patch 4.55C więc może zacznę od nowa. Chciałem zagrać Zerrikanami ale nie podobają mi się ich ubranka. Fajnie gdyby mieli coś jak Jatu w PoP a niestety wyglądają znacznie gorzej.

Offline shymeq2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1617 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:28:32 »
    Słuchajcie gdzie jest ten patch 4.55C do ściągnięcia ?!

Offline buholz

• Użytkownik
    ble ble
    « Odpowiedź #1618 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:44:40 »

Ten patch to kosmetyka,żadna rewolucja - a te błędy,które są nowe/upierdliwe to może tylko jakieś "literówki" w kodach
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:39:58 wysłana przez buholz »

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1619 dnia: Kwietnia 14, 2010, 20:45:35 »
     Tak sie zastanawiałem,czy poprawili Zerkinian czy jak im tam bylo, o ile sie orientuje  Sułtanat czyli frakcja arabska a wyszła kozacka? mongolska ehhh... poprawili ich??

Edit: Sciognołem, podczas robienia nowej postaci w ogole nie widac literek odpowiedzialnych za danie nowego imienia postaci dodawanie skili ;/ co powoduje iz niemozliwe jest zaczecie od nowa gry.
    Jakies pomysly jak to naprawic???

Edited 2: Sciągnołem jeszcze raz cały plik wazył 187mega stworzyłem nowy folder sod (Stary skasowałem juz dawno temu)
     Pobrany z Tej Stronki http://www.mbrepository.com/file.php?id=1775
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2010, 23:34:03 wysłana przez carl »