Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michel96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1590 dnia: Kwietnia 08, 2010, 18:26:01 »
    Oby jak najszybciej to spolszczenie ;d
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline buholz

• Użytkownik
    .
    « Odpowiedź #1591 dnia: Kwietnia 09, 2010, 11:21:05 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:42:51 wysłana przez buholz »

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1592 dnia: Kwietnia 09, 2010, 14:46:27 »
    Wszystko tylko nie Rapidshare!
    Mógłby ktoś wrzucić na coś innego? Najlepiej na speedyshare.com

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1593 dnia: Kwietnia 09, 2010, 14:57:55 »
    G:\Program Files\Mount&Blade\Modules\Sword of Damocles - Gold V4.5 beta\languages\pl   mogbyś dokładnie powiedzieć o co chodzi bo ja jakoś nei mam folderu pl a gdy go tworze i wrzucam to mi nic nie podmieniea :(
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1594 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:11:34 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2010, 02:43:09 wysłana przez buholz »

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1595 dnia: Kwietnia 09, 2010, 16:36:06 »
    Myslałem że to właśnie jest spolsczenie bo szukałem i do tej wersji nie ma...

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1596 dnia: Kwietnia 10, 2010, 06:59:15 »

Wrzucone coi widać w nazwie: "edykty pl" lub "Prawa czyli Edykty" - reszta to A.Słodowy :P

Offline Kamilo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1597 dnia: Kwietnia 10, 2010, 18:10:25 »
    Mam v4.55 GOLD i mam pytanie: gdzie się ustawia podatki? Wszystkie opcje mam obcykane, angielski jest u mnie co najmniej dobry, ale tego nie mogłem znaleźć.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1598 dnia: Kwietnia 10, 2010, 18:34:40 »
    Podatki ustawia się teraz za pomocą edyktów - nie można już u skarbnika zmieniać poziomu podatków. Musisz ogłosić odpowiednie zarządzenie, np: Low Capitation i High Capitation w edyktach dotyczący wsi.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline buholz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1599 dnia: Kwietnia 11, 2010, 06:31:50 »
    Mam v4.55 GOLD i mam pytanie: gdzie się ustawia podatki? Wszystkie opcje mam obcykane, angielski jest u mnie co najmniej dobry, ale tego nie mogłem znaleźć.
    Podatki ustawia się teraz za pomocą edyktów - nie można już u skarbnika zmieniać poziomu podatków. Musisz ogłosić odpowiednie zarządzenie, np: Low Capitation i High Capitation w edyktach dotyczący wsi.
    nie jak/tylko gdzie
    ... pasek na dole/ 1szy z lewej(obóz) i znajdziesz jak rozwiniesz........:P

Odświeżam temat dodatkowych NPC w oddziale
    Czy sa jacyś inni NPC niz ci standardowi z podstawki?
    Nie, żadnych nowych - wszytko po staremu. No jest jeszcze nasz doradca, którego otrzymujemy na samym starcie (silny i skuteczny), ale po założeniu królestwa lepiej zgodzić się aby odszedł na dwór gdyż otrzymamy dzięki temu bonus do zarządzania. Ale jeśli go nie odeślesz to można powiedzieć że będziesz miał w drużynie nie pochodzącego z nativu NPC-a.  
    Mylisz sie - są NPC których można mieć w druzynie na takiej samej zasadzie jak np.Jaremus itd...
    Czasami spotyka się drużynę ok +100 ludzi pod dowództwem Kapitana (jeden z nich to Young .....coś tam  Pinar)
    - to samodzielne grupy Najemników z tych 5 siedzib na mapie
    Jak ich spotkasz, to nie możesz ich skaptować do siebie jako całość (tylko walka albo odejście)
    .......ale jak spotkasz/namierzysz oddział wroga, który ma jako jeńca któregoś z tych kapitanów,
    to możesz mu zaproponować po uwolnieniu pracę u siebie
     ( ma 5 lvl skili bojowych oprócz zręczności [ma zero] na 250pkt  rozwinięte w broniach - i  też awansuje jak inni NPC/możesz go wyposażać/nie ginie )
    Właśnie zasiadłem pograć i odkryłem kolejną "inną" wersję najmowania NPC (to raczej bug , albo niedoróbka w tej formie)
    Wynika z tego,że można miec każdego NPC z gry..........

Trzeba zabić jeńca,którego masz.On dalej będzie w spisie jeńców oddziału,więc.....
    gadasz z nim już po jego "śmierci" 2gi x - i wtedy są 4 opcje co z nim dalej robić....
    Więc właśnie nająłem sobie 6 Centurionów(z pozytywnym nastawieniem), a każdy ma po 410pkt wszystkich umiejętności
    i można ich jak wszystkich NPC wyposażać,nie ginie itd !
    Nająć można każdego - nawet tego, który nas nienawidzi, a siedzi jako jeniec w oddziale.
    Za chwilę spróbuję nająć króla Harlusa, bo właśnie Swadia mi już padła....:P
    moja wersja: 4.55bGold eng
    ==edit==
    działa tylko na Legion

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2010, 20:17:02 wysłana przez buholz »

Offline kamak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1600 dnia: Kwietnia 11, 2010, 13:43:46 »
    W oczekiwaniu na spolszczenie

Offline Shilefin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1601 dnia: Kwietnia 11, 2010, 19:29:15 »
    Mam nadzieję, że kiedy do Warbanda wyjdzie Module System ten mod zostanie do niego przerzucony.Chyba żaden mod nie zatrzymał mnie na tyle przy M&B jak ten ;) szczerze polecam każdemu, zresztą po samym opisie widać że jest bardzo rozbudowany.
    W Warbandzie na multiplayerze można mnie znaleźć pod nickiem Drayon.

'Quidquid latine dictum sit, altum videtur.'
    'Cokolwiek nie powiesz po łacinie, brzmi mądrze.'

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1602 dnia: Kwietnia 12, 2010, 21:22:15 »
    Czy jest spolszczenie do tego moda???

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1603 dnia: Kwietnia 12, 2010, 23:11:25 »
    Witam mam parę pytań do starych wyjadaczy moda ;)

1.Czy grając np Zerrikanem można zdobyć królewskie artefakty innych nacji?
    2.Czy edykty działają prawidłowo? Dodałem raz zmieszane edykty, okazało się, że mam -105pkt popularności dla szlachty, no to dla testu usunąłem wszystkie i wstawiłem WSZYSTKIE te które rzekomo dają zadowolenie szlachcie, po 10 dniach spadło jedynie do -97.
    3. Skąd wziąć świętych wojowników? Udało mi się jedynie wyszkolić szlachciców Antarian do Fanatycznych Błędnych Rycerzów, z tego co wiem istnieją również świeci wojownicy, moja wiara to Bezkresna Pustka, mam postawioną świątynie w mieście i inne budynki religijne.
    4.Która z frakcji najemników posiada najlepszą piechotę i łuczników\kuszników? Chodzi mi o 2 frakcje, nie o jedną. Gram na wersji 4.55c ze spolszczeniem edyktów + spolszczenie z wersji 4.1.
    5. Jak mogę użyć budynku kowala? Wyczytałem gdzieś że pozwala on tworzyć nowe przedmioty, nie licząc tych królewskich z wypraw.
    Zapewne cześć z pytań padła w tym temacie jednak przekopałem 40stron i się poddałem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2010, 23:16:11 wysłana przez Deluos »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1604 dnia: Kwietnia 12, 2010, 23:56:16 »
    Czy jest spolszczenie do tego moda???

Nie, wiesz co nie odpowiem ci na to pytanie. Sam się wysil i trochę poszukaj. Bo odpowiadanie na pytania tych samych kolesi co dwie strony o tę samą rzecz jest irytujące.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012