Mam v4.55 GOLD i mam pytanie: gdzie się ustawia podatki? Wszystkie opcje mam obcykane, angielski jest u mnie co najmniej dobry, ale tego nie mogłem znaleźć.
Podatki ustawia się teraz za pomocą edyktów - nie można już u skarbnika zmieniać poziomu podatków. Musisz ogłosić odpowiednie zarządzenie, np: Low Capitation i High Capitation w edyktach dotyczący wsi.
nie jak/tylko gdzie
... pasek na dole/ 1szy z lewej(obóz) i znajdziesz jak rozwiniesz........:P
Odświeżam temat dodatkowych NPC w oddziale Czy sa jacyś inni NPC niz ci standardowi z podstawki?
Nie, żadnych nowych - wszytko po staremu. No jest jeszcze nasz doradca, którego otrzymujemy na samym starcie (silny i skuteczny), ale po założeniu królestwa lepiej zgodzić się aby odszedł na dwór gdyż otrzymamy dzięki temu bonus do zarządzania. Ale jeśli go nie odeślesz to można powiedzieć że będziesz miał w drużynie nie pochodzącego z nativu NPC-a.
Mylisz sie - są NPC których można mieć w druzynie na takiej samej zasadzie jak np.Jaremus itd...
Czasami spotyka się drużynę ok +100 ludzi pod dowództwem Kapitana (jeden z nich to Young .....coś tam Pinar)
- to samodzielne grupy Najemników z tych 5 siedzib na mapie
Jak ich spotkasz, to nie możesz ich skaptować do siebie jako całość (tylko walka albo odejście)
.......ale jak spotkasz/namierzysz oddział wroga, który ma jako jeńca któregoś z tych kapitanów,
to możesz mu zaproponować po uwolnieniu pracę u siebie
( ma 5 lvl skili bojowych oprócz zręczności [ma zero] na 250pkt rozwinięte w broniach - i też awansuje jak inni NPC/możesz go wyposażać/nie ginie )
Właśnie zasiadłem pograć i odkryłem kolejną "inną" wersję najmowania NPC (to raczej bug , albo niedoróbka w tej formie)
Wynika z tego,że można miec każdego NPC z gry..........
Trzeba zabić jeńca,którego masz.On dalej będzie w spisie jeńców oddziału,więc.....
gadasz z nim już po jego "śmierci" 2gi x - i wtedy są 4 opcje co z nim dalej robić....
Więc właśnie nająłem sobie 6 Centurionów(z pozytywnym nastawieniem), a każdy ma po 410pkt wszystkich umiejętności
i można ich jak wszystkich NPC wyposażać,nie ginie itd !
Nająć można każdego - nawet tego, który nas nienawidzi, a siedzi jako jeniec w oddziale.
Za chwilę spróbuję nająć króla Harlusa, bo właśnie Swadia mi już padła....:P
moja wersja: 4.55bGold eng
==edit==działa tylko na Legion