.Szczerze, to ja powiem tak. Polacy się nie dostali jest to w sumie trochę wstyd. Bo jesteśmy najbardziej utytułowanym narodem na tej scenie.
Mógłbyś wskazać nam gdzie Polska wystawiła swoją reprezentacje?
Chciałbym zauważyć apropo tego wielkiego warbandowego e-sportu, że robienie z WB na siłę jakiegoś CSa czy LoLa czyli formatu 5v5 to naprawdę jest strzał w kolano. Nigdy Warband nie dorówna popularności tych gier i mimo, iż są nagrody to raczej zainteresowania żadnego nie będzie.
Warband nie dorówna popularności CS:GO czy LoL no bo w końcu jest grą na rynku od ponad 7 lat, a zazwyczaj jest tak, że gry świeżo po premierze zdobywają popularność - jeśli tego nie zrobią wtedy, to nie zrobią nigdy. A turniej jest organizowany by pokazać się na czerwcowym E3 ze strony Taleworlds, że Warband jest grą, na której działa scena i mecze rozgrywane są na wysokim poziomie, gdzie nie ma żadnego efektu losowości, tylko bazuje na indywidualnych umiejętnościach poszczególnych graczy. A więc tak, Warband nie ma szans na bycie e-sportem, Bannerlord przy dobrej promocji itd ma szanse być czymś więcej aniżeli tym czym jest teraz, bo jak wszyscy tutaj, z nas grających w multiplayer, trzeba posiadać pewne umiejętności by grać na wyższym poziomie, a także rozgrywka pomaga by gra wyglądała podczas walki jak Chivalry czy For Honor, które swoim stylem okazały się crapem, w porównaniu do drewnianego M&B.
Według mnie to co było najlepsze to formaty minimum (!) 12v12. To naprawdę było ciekawe a teraz to zupa z wody po pierogach. No ale ja się tam nie znam.
12vs12 to jest według ciebie prawidłowy format? To w takim razie, odwołując się do ostatnich turniejów w WB, połowa drużyn nie wzięła by udziału przez twój tok rozumowania, niektóre drużyny bazują na 8-12 graczach w rosterze i na mecze dużo teamów przychodzi w 8,9 osób maks, więc ciężko byłoby im znaleźć jeszcze kilka osób, które dołączyłyby do składu i prezentowały okreslony poziom.
Najważniejsze zmiany z aktualnego formatu do twojego
- mniej drużyn w turnieju (powód - potrzeba organizacji większych rosterów, znalezienia kolejnych graczy co samo w sobie łatwe nie jest)
- spadek poziomu meczów (topowe ekipy mają zazwyczaj małe rostery i bazują na wspólnym zgraniu + indywidualnych umiejętnościach, przy 8vs8 są nadal bardzo potrzebne)
Faktycznie, nie znasz się, a zgrywasz forumwego eksperta, który gada od rzeczy. Jak chcesz podyskutować to uzasadnij swoje racje, ale pewnie znowu wyskoczysz z "ja wiem lepiej, 100vs100 to byłby idealny format).