Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français  (Przeczytany 17649 razy)

Opis tematu: VI Korpus Wielkiej Armii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français
    « Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 03, 2017, 10:19:24 »
    Nie wiem o co chodzi, więc wstawiam film obrazujący Wasza "sprzeczkę":

(click to show/hide)

Nie możecie trochę pokorzystać ze słońca? Ewentualnie pójść na bagnetowego duela i wyjaśnić sobie to i owo?

P.S. Panie Simskil, jeszcze jeden durny post (interpretuj to sobie jak chcesz) a polecą punkty. Kłótnia kłótnią, ale prywatnych spraw na pewno nie będziecie tutaj wyrzucać.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 03, 2017, 11:07:51 »
    Nie wiem o co chodzi, więc wstawiam film obrazujący Wasza "sprzeczkę":

(click to show/hide)

Nie możecie trochę pokorzystać ze słońca? Ewentualnie pójść na bagnetowego duela i wyjaśnić sobie to i owo?

1.Normalnie dałbym piwo xD
    2. Powiedziałbym coś ale nikogo nie obchodzi moje prywatne życie

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 03, 2017, 11:51:36 »
    P.S. Panie Simskil, jeszcze jeden durny post (interpretuj to sobie jak chcesz) a polecą punkty. Kłótnia kłótnią, ale prywatnych spraw na pewno nie będziecie tutaj wyrzucać.

Skoro już upominamy, to też i Ty, Ganczo, czuj się ostrzeżony. Obrażanie ludzie również nie jest tutaj tolerowane.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 03, 2017, 15:37:00 »
    VIe, jak sam widzisz, to korpus ktory odebral wam wasze "zasluzone" zwyciestwo. Szczerze powiedziawszy nawet sie nie spocilismy w tym meczu ktory uznano :)). Jak tam 24/7 lan party z kolegami w pokoju panie kierowniku? Musisz naslac wiecej swoich pupilów, bo we dwoch nie dakecie rady. Zapraszam na PP 2017, bedziecie mogli udowodnic swoja wyzszosc, w koncu najlepszy pulk NW poradzi sobie chyba z kilkoma noobami na tarczach? :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2017, 16:40:50 wysłana przez Ganczo »

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 05, 2017, 09:59:23 »
    Skoro I PP aka 16 PP uważa, się za najlepsze na bagnetach gdzie potrzeba 2 bloków. A tarcza to tylko jeden blok to na Pucharze Polski powinni grać w stosunku 1:2 do przeciwnika i wygrywać? Dobrze kalkuje?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2017, 10:01:04 wysłana przez ^IvE »

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 05, 2017, 10:24:13 »
    Skoro I PP aka 16 PP uważa, się za najlepsze na bagnetach gdzie potrzeba 2 bloków. A tarcza to tylko jeden blok to na Pucharze Polski powinni grać w stosunku 1:2 do przeciwnika i wygrywać? Dobrze kalkuje?

Nie ma to jak porównywać NW i inne moduły;) Widzę ogromny ból sprawia iż zaczyna się pisać głupoty jak 2 komentarze powyżej:(
    Ps: "A tarcza to tylko jeden blok to na Pucharze Polski powinni grać w stosunku 1:2 do przeciwnika i wygrywać?" Da się zrobić;)
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline kurumo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 05, 2017, 11:02:34 »

Nie wiem jaki jest sens porównywania skilla w NW do skilla na native i innych modach, te style walki i mechanika różnią się w dużym stopniu, dlatego gracze native na NW są słabi i to działa w obie strony.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 05, 2017, 12:31:31 »
    To czekamy panie wespar :)

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 05, 2017, 13:17:39 »
    Nie wiem jaki jest sens porównywania skilla w NW do skilla na native i innych modach, te style walki i mechanika różnią się w dużym stopniu, dlatego gracze native na NW są słabi i to działa w obie strony.

Zgodzę się, że to różne moduły i porównywanie nie ma sensu. Nie zgodzę się jednak ze stwierdzeniem, że graczy Native są słabi na NW. Mogę nawet podać przykłady. Najlepiej oddają to gracze SRC, którzy mieli krótką przygodę z NW (na Native było wtedy za dużo turniejów, byśmy mogli sobie pozwolić na regularną grę na dwóch modułach), ale jednak na każdej bitwie ciągle na szczycie tabeli, a na bagnety taki Carpe potrafił brać na klatę kilku najlepszych graczy przeciwnika. Inny przykład - Rome, który nigdy do najlepszych na Native nie należał (ale był dobry) na NW bardzo dobrze radził sobie z szablą. W pewnym sensie i Tomato grał wcześniej głównie na Native, a teraz jest dobrym graczem na NW. Więc moim zdaniem (co było widać wielokrotnie w przeszłości) dobrzy gracze z Native są też dobrzy na NW.

Przyznam jednak, że nie słyszałem jeszcze o tym, by zadziałało tak w drugą stronę. Zahari chyba dużo gra teraz na Native, więc może stać się wyjątkiem, ale tak to o żadnym innym dobrym graczu NW, który stałby się też dobry na Native nie słyszałem.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline kurumo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 05, 2017, 13:54:06 »
    Zgodzę się, że to różne moduły i porównywanie nie ma sensu. Nie zgodzę się jednak ze stwierdzeniem, że graczy Native są słabi na NW. Mogę nawet podać przykłady. Najlepiej oddają to gracze SRC, którzy mieli krótką przygodę z NW (na Native było wtedy za dużo turniejów, byśmy mogli sobie pozwolić na regularną grę na dwóch modułach), ale jednak na każdej bitwie ciągle na szczycie tabeli, a na bagnety taki Carpe potrafił brać na klatę kilku najlepszych graczy przeciwnika. Inny przykład - Rome, który nigdy do najlepszych na Native nie należał (ale był dobry) na NW bardzo dobrze radził sobie z szablą. W pewnym sensie i Tomato grał wcześniej głównie na Native, a teraz jest dobrym graczem na NW. Więc moim zdaniem (co było widać wielokrotnie w przeszłości) dobrzy gracze z Native są też dobrzy na NW.

Przyznam jednak, że nie słyszałem jeszcze o tym, by zadziałało tak w drugą stronę. Zahari chyba dużo gra teraz na Native, więc może stać się wyjątkiem, ale tak to o żadnym innym dobrym graczu NW, który stałby się też dobry na Native nie słyszałem.

Nie chodzi mi o graczy którzy przesiedli się z innego moda, raczej o tych którzy grają głównie na innym modzie i nagle chcą np; Pokonać dobrego gracza z innego moda.
    Skill z native na NW kiedyś był bardzo op gdyż wystarczyło umieć blokować i byłeś bogiem w oczach innych, teraz to wygląda inaczej gdyż każdy przeciętny Fizylier Mietek potrafi chamberować i blokować w jednym, czyli to co potrafi gracz głównie grający native na NW.
    NW jest bardziej zbugowane i działa to na mechanikę walki graczy NW którzy na native tych bugów nie dostaną. Za to graczom native trudno będzie się przyzwyczaić do stylu i mechaniki walki w NW przez co nie mają zbytnio szans przeciwko komuś kto gra w NW już dłuższy okres czasu(I grają dla skilla oczywiście :p). Dodatkowo tu nie chodzi tylko o duele tylko dochodzi też groupfighting który wymaga zgrania i znajomości taktyk czego brak zauważam nawet u niektórych dobrych graczy NW ;). Osoba z Native która pogra dłuższy czas w NW owszem może stać się bardzo dobra, ale na odwrót może być dosyć ciężko.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2017, 13:55:20 wysłana przez kurumo »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 05, 2017, 13:57:44 »
    No ale o czym dyskusja. Wespar jest pewny, że bez problemu dadzą radę. Trzymamy więc za słowo i reprezentacja 1pp/16pp/WesparTeam stawi się na kolejnym PP. Co do bagnetów, to grając awlpikiem można się nauczyć bagnetować na NW.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 05, 2017, 14:00:32 »
    Młody jesteś i o życiu jeszcze niewiele wiesz. Dlatego pewnie i o tym nie słyszałeś. Następnym razem doucz się, zanim napiszesz podobne głupstwo.
    Pozdrawiam

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 05, 2017, 14:10:32 »
    Skill z native na NW kiedyś był bardzo op gdyż wystarczyło umieć blokować i byłeś bogiem w oczach innych, teraz to wygląda inaczej gdyż każdy przeciętny Fizylier Mietek potrafi chamberować i blokować w jednym, czyli to co potrafi gracz głównie grający native na NW.

Wątpię, by wszyscy się nauczyli już grać :P Zresztą skill na Native to nie jest tylko blokowanie. Oczywiście mowa ciągle o umiejętnościach przydatnych na NW - ja bym dodał do nich jeszcze samodzielne myślenie. Native jest znacznie bardziej indywidualny, dlatego z tego modułu często dużo łatwiej jest też pozyskać dobrego oficera. Ale też muszę tutaj przyznać rację, że stanowi to pewien minus - NW opiera się w dużej mierze na dyscyplinie, a to jest towar deficytowy na Native, gdzie każdy chce odgrywać rolę tego herosa, który samodzielnie wyrżnie pół wrogiego teamu, jak nie lepiej.

NW jest bardziej zbugowane i działa to na mechanikę walki graczy NW którzy na native tych bugów nie dostaną.

No i tu się mylisz ;) Jak najbardziej dostaniesz mnóstwo bugów na Native, których regularnie używa się w walce. Tak samo nie zgodzę się z tym trudnym przestawieniem się na mechanikę - z doświadczenia swojego i nie tylko wiem, że gracze z nejtiwa bardzo szybko przyzwyczajają się do mechaniki NW. To wciąż ta sama gra, te moduły nie różnią się w podstawowych założeniach niczym poza dynamiką walki. No i dochodzi jeszcze ta dyscyplina w przypadku bitew.

Dodatkowo tu nie chodzi tylko o duele tylko dochodzi też groupfighting

Podałem przykłady bitwy, gf'a i dueli ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 05, 2017, 14:25:29 »
    No ale o czym dyskusja. Wespar jest pewny, że bez problemu dadzą radę. Trzymamy więc za słowo i reprezentacja 1pp/16pp/WesparTeam stawi się na kolejnym PP. Co do bagnetów, to grając awlpikiem można się nauczyć bagnetować na NW.

Nigdzie nie napisałem że weźmiemy udział, napisałem jedynie że da się zrobić. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. "Co do bagnetów, to grając awlpikiem można się nauczyć bagnetować na NW." Awlpike a bagnet to co innego. Tak jak wspomniał kurumo.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 07, 2017, 14:44:08 »
     Atilla, jeśli to jest ten sam, a z tego co wiem to tak, bardzo dużo grał w MM czy NW, potem mu się znudziło i poszedł na native. Czy może, nie spodobało mu się NW, bo na MM modzie był jednym z bardziej znanych graczy.
    Paru turków, zrobiło to samo, Tardet też był już koksem na Nw, gdy na IG miał takie sobie staty, zaczął jednak więcej grać. Patrząc po rosterach tak pobieżnie, to DarkLight to nie wiem, ale Traeeseron długo, dlugo był graczem Nw bo dowodził sobie tym swoim regimentem kawalerii.

Nie wiem, jak oni grają, ale były przypadki, że komuś znudziło się Nw i szedł na native, gdzie się uczył grać i jakoś mu szło. Wydaje mi się, że dobry gracz na native będzie dobrym graczem na NW, ale przez inną prędkość gry, inny system i inną logikę, raczej nie będzie jakąś super topką, jeśli by nie grał w Nw tylko tak wpadał. Wejście i wyjście na groupfighting, to trochę złudzenie, bo co z tego, że nabije staty, skoro potem będzie liniówka i nic nie trafi, a jak już dożyje do melee, to równie dobrze, może po prostu wylecieć samemu, czy nie ogarnąć walki w grupie.

Także, dobry gracz z native, będzie dobry na NW, jeśli będzie grał ostrożnie. Ale Nw to w dużej mierze strzelanie i groupfighting, a tu skill z native pomaga, ale trzeba też doświadczenia i zgrania z innymi w tym drugim.