Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français  (Przeczytany 17628 razy)

Opis tematu: VI Korpus Wielkiej Armii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [NW][VIe] VIe Corps d'Armée Français
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 17, 2017, 21:52:12 »
    Pierwszy korpusowy film:

skąd jest ten początek? XDD

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Nyurek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • XYFFHS, nie, lato
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 17, 2017, 22:05:47 »
    Świetnie się bawiłem. Jak nie lubię znęcania się nad innymi, to tym razem było spoko. GG

Offline Peradius

• Użytkownik
    • Piwa: 32
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 17, 2017, 22:17:14 »
    skąd jest ten początek? XDD

Opis filmu.

Kurczak dla chytrych kutasów (deep fried chicken)" by The Food Emperor (https://www.youtube.com/watch?v=9dOnIHKcYbo)

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 17, 2017, 22:21:06 »
    Dzięki za event, no cóż powiedzieć 10ph robiło na nas straszną presję w szarży której nie dało się zatrzymać, a 8pp nas dobijało czego nie można powiedzieć o 13ph(widać to na filmiku) , ale no wkońcu to był tylko event for fun. Jeszcze raz dzięki za grę.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 17, 2017, 22:35:07 »
    Tez tak uwazam. Byl to tylko event, gdzie mielismy sie dobrze bawic. Rozumiem, ze czasem mogla jedna ze stron troszke emocjonalnie to przyjac, ale nadal to byla i jest dobra zabawa.

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 20, 2017, 19:13:29 »
    Sztab VIe Corps d'Armée Français
    19 kwiecień, środa 2017 roku

Gen. Veinrus do Sztabu Głównego

Zdaje sprawę z bitwy z Königlich Kaiserliche Heer (kk); dołączam raport o liczebności i stratach korpusu.

Pragnę zameldować Sztabowi Głównemu, że dnia 19 kwietnia w godzinach wieczornych VIe Corps d'Armée Français (VIe) zetknął się z Königlich Kaiserliche Heer (kk). Efektem tego spotkania była zażarta bitwa, w której oba ugrupowania użyły wszystkich swoich rezerw. Ciężka kawaleria (10ph) dobrze się spisała w walce zarówno z piechotą, jak i kawalerią wroga. Nasza piechota również przeważała nad nieprzyjacielem. Sytuacja zmieniła się, gdy rezerwy Austriaków ruszyły do walki; wroga armia zdołała odzyskać utracone pozycje, zmuszając nas do odwrotu w celu przegrupowania. Od tego momentu walka była bardzo ciężka i wyrównana, a każdy błąd mógł zdecydować o jej wyniku. W kluczowym momencie nasza piechota (8pp) zdołała odepchnąć przeciwnika w stronę jego ostatnich pozycji, ponosząc przy tym niestety ogromne straty; w wyniku ostrzału nieprzyjaciela padło wielu oficerów, a sam dowódca pułku został ranny. Szeregowcy widząc rosnące straty zaczęli w nieładzie wycofywać się z pola walki. Nie chcąc dopuścić do zmarnowania wywalczonej szansy na rozbicie przeciwnika, ruszyłem wraz ze swoim adiutantem naprzeciw uciekającej piechocie, po czym stanąłem na czele ich szeregów i osobiście poprowadziłem cały pułk do ostatecznej szarży na pozycje wroga. Ta walka była wyjątkowo zażarta i żadna ze stron nie mogła uzyskać przewagi nad przeciwnikiem, gdy nagle zza wzgórza wyłoniła się kawaleria wroga zmierzająca w naszą stronę. Wyglądało na to, że pod wpływem tej szarży nasze uderzenie się załamie, lecz tuż za szarżującym wrogiem pojawili się nasi kawalerzyści, próbując dogonić resztki wrogiego oddziału. Sprzymierzona kawaleria z impetem wjechała w rozproszone szeregi austriackiej piechoty. Wznieśliśmy okrzyk i unosząc bagnety ruszyliśmy pomóc jeźdźcom. Resztki korpusu wroga zdołały uciec z pola bitwy, nam z kolei udało się wziąć wielu jeńców.
    Tak jak wspomniałem wcześniej, do mojego sprawozdania dołączam raport sporządzony przez mojego adiutanta - Hubala.
    Wraz ze swoim oddziałem rozstawiliśmy obóz, obecnie oczekujemy na dalsze rozkazy ze Sztabu Głównego.

Generał Veinrus
    Dowódca VIe Corps d'Armée Français

Raport o liczebności oddziałów i stratach w bitwie

7

VIe Corps d'Armée Français
    ~35 ludzi

vs. 

3

Königlich Kaiserliche Heer
    ~30 ludzi

( S k r i n ó w    b r a k )

Grupa Steam VI. Korpus Wielkiej Armii

Adres TS3: srv5.multigaming.pl:10890
    Website: www.8ppp.aaf.pl (wspólny)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2017, 21:51:21 wysłana przez Hubal »

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 20, 2017, 19:38:41 »
    Do poprawnej polszczyzny to Ci jeszcze daleko, ale widać że przynajmniej próbujesz. Ludzie z for internetowych którzy piszą posty z taką emocją i dokładnością powinni zatrudniać ludzi po humanie którzy pisaliby to za nich. Posty byłyby wolne od błędów co wiąże się z ładniejszym ich wyglądem (nie mówię że Twój jest brzydki, widać że się nad nim napracowałeś, ale szkolne błędy psują obraz całości) a i humaniści mieliby inne perspektywy niż fastfood.
    Smutna buźka dla wszystkich humanstów :(
    Przez Ciebie sprzedają hamburgery zamiast pisać poematy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2017, 19:42:25 wysłana przez Yuzu »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 20, 2017, 19:52:30 »
    Do poprawnej polszczyzny to Ci jeszcze daleko, ale widać że przynajmniej próbujesz. Ludzie z for internetowych którzy piszą posty z taką emocją i dokładnością powinni zatrudniać ludzi po humanie którzy pisaliby to za nich. Posty byłyby wolne od błędów co wiąże się z ładniejszym ich wyglądem (nie mówię że Twój jest brzydki, widać że się nad nim napracowałeś, ale szkolne błędy psują obraz całości) a i humaniści mieliby inne perspektywy niż fastfood.

Ale co mają ludzie po humanie do pisania dobrych tekstów? To często nie jest ze sobą powiązane. Pozwolę sobie przytoczyć tutaj swój przykład, gdzie jestem zdecydowanie osobą nastawioną na ścisłe kierunki nauk, a mimo to uwielbiam pisać i wychodzi mi to najwyraźniej bardzo dobrze (tak przynajmniej twierdzą ludzie, którzy widzieli próbki).

Sprzedaż hamburgerów jest więc efektem lenistwa, nie kwalifikacji, czy talentów ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 20, 2017, 20:22:10 »
    Jezeli jestes zainteresowany, to mozna napisac gramatyka, leksyka etc. z tamtego okresu. Tylko obawiam sie, ze i to nie zadowoli polskich polonistow. Zycie trudne jest, by dogodzic - wszem i wobec - istota wolnym od regul i marzen.

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 20, 2017, 20:41:20 »

Tekst faktycznie był naszpikowany błędami. Z racji braku czasu na dokładna poprawę tekstu oraz możliwość pogorszenia tym tekstem dobrej opinii VI Korpusu - tekst ten został usunięty z postu. Możliwe, że powróci tam po dokonaniu poprawek.

Edit: Tekst powrócił do omawianego posta. Podziękowania dla Eltareka za poświęcenie swojego czasu poprawiając ten tekst.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2017, 21:57:01 wysłana przez Hubal »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 20, 2017, 21:55:11 »
    Z jednej strony kazałbym rozstrzelać Hubala za takie czyny jak jego dzisiejszy post, ale z drugiej strony jak można go nie kochać? Mój ulubiony Rafał w świecie WB, po mnie oczywiście.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline SpajderChrum

• Morderca Macior z Moczar
    • Użytkownik
    • Piwa: 32
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 20, 2017, 22:34:49 »
    Proszę się odpie*****ć od Rafałka bo zabije

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 21, 2017, 15:25:26 »
    Austriacy mieli fajniejsze czapki.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 21, 2017, 15:55:40 »
    Proszę zostawić bagneciarzy w spokoju.

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 21, 2017, 16:31:38 »
    Proszę zostawić bagneciarzy w spokoju.

Niech idą robić dymy w tematach Native, może znów odżyje.
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.