Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: MM] Fabuła  (Przeczytany 4139 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #195 dnia: Lutego 21, 2017, 00:28:43 »
    Marco zapłacił handlarzowi, wziął ubiór i udał się prosto do kapitana, aby zdać raport.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #196 dnia: Lutego 21, 2017, 00:30:03 »
    Powziąłeś strój, a ucieszony kramarz przeliczył kasę. Ty zaś udałeś się do posterunku, a następnie gabinetu kapitana, w którym to Sprout właśnie wypełniał jakieś papiery. Na Twój widok uśmiechnął się omal niezauważalnie, rzekłszy.
    - Pan Monteverdi? I jak pańskie zadanie?

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Lutego 21, 2017, 00:35:14 »
    Marco zasalutował - Dosyć dobrze, aczkolwiek z przygodami. Jeśli Pan pozwoli to streszczę. - Marco najpierw streścił w krótkich słowach przebieg eskorty, wspomniał o ataku i rannym żołnierzu. Znacznie dłuższą chwilę poświęcił na późniejsze zadanie - Zostałem przydzielony do drużyny kaprala Niquo, aby wedrzeć się do obozu Ligi i odbić sierżanta Burena. - nakreślił potem plan kaprala i przeszedł do tego, co poszło nie tak. Nie wspomniał oczywiście, że nie oddali ustalonej salwy. Po krótce omówił wdarcie się do obozu i późniejszą ucieczkę. - To tak w skrócie. - Marco lekko się uśmiechnął.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Lutego 21, 2017, 00:41:39 »
    Kapitan uważnie wysłuchał Twojej opowieści, po każdej części z uznaniem potakując głową. Pod koniec powziął ze stosu jakiś dokument, Ty dostrzegłeś jedynie, iż podpisany jest Twoim nazwiskiem, a następnie nakreślił tam jakąś notatkę.
    - Cóż, nie spodziewałem się, że pułkownik Wasser zaciągnie Pana i pozostałych do takiego zadania. Pomijając fakt jak nieodpowiedzialne to było... bez uzgodnienia z instancją dowódczą, robić tego nie powinien. Tym niemniej, spisał się Pan najwyraźniej bardzo dobrze, bez zarzutów. Czekam jeszcze na jakąś wiadomość od pułkownika, abym mógł dokonać odpowiedniej notyfikacji pańskich osiągnięć. Niemniej, otrzyma Pan wynagrodzenie - pięćdziesiąt denarów za dokonanie eskorty, w ramach premii. Proszę. - rzekł, podsuwając sakiewkę. - Może Pan się już oddalić, jeżeli nie ma Pan żadnych pytań, czy wątpliwości.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Lutego 21, 2017, 00:45:01 »
    - Dziękuję Panie kapitanie. - Marco odebrał zapłatę, zasalutował i ruszył do wojskowej kantyny, aby wreszcie coś zjeść.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Lutego 21, 2017, 00:49:42 »
    Ruszyłeś w kierunku kantyny, która gdzieś Ci kiedyś mignęła, jednak w wielkich koszarach trudno ją było zlokalizować. Po spacerze wzdłuż i wszerz udało Ci się - wkroczyłeś do środka i ujrzałeś dużo pomieszczenie, w którym znajdowało się wiele stołów, stolików i ław przy nich, dość zatłoczone miejsce. Po prawej stronie, na całą długość ściany, rozciągała się lada, przy której służba oczekiwała życzeń żołnierzy, oczywiście odpłatnych.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Lutego 21, 2017, 00:52:46 »
    Marco poszedł do lady i zetknął na menu w poszukiwaniu czegoś w rozsądnej cenie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Lutego 21, 2017, 00:56:08 »
    Rozpiska na dzień dzisiejszy oferowała ciepły gulasz z chlebem za trzy denary, zupę z fasoli z chlebem za dwa, ciepłego kurczaka siedem denarów za pół no i pieczoną szynkę w sosie z ziemniakami po dziesięć denarów za porcję.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Lutego 21, 2017, 07:39:20 »
    Marco zdecydował się na gulasz. Zapłacił, po czym udał się do jednego ze stolików, aby spokojnie zjeść otrzymaną porcję.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Lutego 21, 2017, 11:23:30 »
    Po niedługiej chwili otrzymałeś duży talerz z gulaszem i wiklinowy koszyk z chlebem, a następnie udałeś się do stolika. Zacząłeś konsumować swoje jedzenie, gdy po chwili pojawił się, jakby znikąd, obok Ciebie znany chłopak - Emar, który usiadł obok Ciebie i uśmiechnął się ciepło.
    - Ach, widzę, że udało Ci się wygrzebać z łóżka na posiłek.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Lutego 21, 2017, 11:30:18 »
    Marco spojrzał zmęczonym wzrokiem na Emara - Nawet nie pytaj kiedy się wygramoliłem. Kapitan wysłał mnie do ochrony ładunku do posterunku poza miastem. Trochę zachodu było... A jak Tobie.minął dzień? - spytał, jedząc powoli gulasz.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Lutego 21, 2017, 11:34:16 »
    - O jej! - wykrzyknął chłopak. - Niesamowite, opowiedz mi coś, z przyjemnością posłucham! - wyszczerzył zęby do Ciebie. - Ja, cóż, pochodziłem trochę po rynku, byłem w tawernie na strawie, napiłem się wina... jakoś zleciał powoli dzionek.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Lutego 21, 2017, 11:37:04 »
    - Nie ma w sumie o czym opowiadać, dotarliśmy do posterunku z małymi problemami, ale dotarliśmy. - Marco nie wdawał się w szczegóły - A co ciekawego ludzie gadają na mieście? Jakieś wieści, ploteczki? - próbował zmienić temat.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Lutego 21, 2017, 11:41:54 »
    - Cóż, ostatnio na mieście to chyba najgłośniej jest o naszym przybyciu, haha. - uśmiechnął się Emar. - Ale chodzą też słuchy, że znaleziono jakąś babę w swojej chacie, podwieszoną do góry nogami, z żyłami i karkiem podciętym, wykrwawioną. Podobno kiedyś już takie zabójstwa miały miejsce... a teraz prowadzone jest śledztwo w tej sprawie. Cholera... pewnie jacyś heretycy, psia ich mać.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Lutego 21, 2017, 11:54:56 »
    Marco się wzdrygnął - Okropne, mam nadzieję, że szybko znajdą tych psychopatów. Może ściągną inkwizycję tutaj nawet.- powoli kończył jeść.