Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 3797 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #300 dnia: Lutego 25, 2017, 14:59:57 »
    Kucnęła obok konia, klepiąc go po pysku i powiedziała - Wrócę, odpocznij - po czym wstała i weszła w miarę szybko do przedsionka. Gdy to zrobiła, krzyknęła z całej siły - ANNABEL!

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #301 dnia: Lutego 25, 2017, 15:17:11 »
    Wydarłaś się, a po chwili trzy deski odsunęły się na podłodze, ukazując niewielkie drzwi, które były otwarte od wewnątrz. Zeń, wyłoniła się Annabel.
    - Pani? Czy już... już po wszystkim? - zapytała wystraszona.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Lutego 25, 2017, 15:21:56 »
    - Nie Annabel, uciekamy - odparła dziewczyna widząc ją - Na zewnątrz jest koń. Zmęczony, więc go nie zajeździj na śmierć. Uciekaj do miasta, do posiadłości Dyrektora. Mów, że jesteś służką moją i szukasz ratunku. Jedź i nie czekaj na mnie tutaj. Ja muszę zrobić jeszcze pewną rzecz - po czym przewiesiła przez dłoń swój Znak, wyciągnęła pistolet skałkowy i poszła w kierunku biura Komandora.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Lutego 25, 2017, 15:26:50 »
    - Tak Pani. - spojrzała dziwnym wzrokiem na Twoją ranę, a następnie wyszła na zewnątrz, wsiadła na konia i kłusem pognała w wyznaczonym przez Ciebie kierunku. Ty zaś wyszłaś na zewnątrz i frontalnym wejściem weszłaś do komandorii - nie było już nikogo. Wbiegłaś prędko po stopniach na górę, wyważyłaś wręcz drzwi od biura Komandora, jednak w środku nie było nikogo...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Lutego 25, 2017, 15:34:37 »
    Pamiętając jak działa mechanizm w ścianie, zaczęła szukać czaszki by docisnąć ją na podeście i sprawdzić, czy jest ta cholerny Grimuar, który widziała jak Komandor go czytał.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Lutego 25, 2017, 15:39:08 »
    Czaszek było kilka, a Ty nie pamiętając która to dokładnie, zaczęłaś przyciskać wszystkie. W końcu mechanizm zadziałał i skrytka okazała się, jednak księgi w niej nie było. Na domiar złego wyczułaś jakąś obecność i gdy zwróciłaś się do drzwi, dostrzegłaś pozornie zwyczajnego mieszczanina... jednak po chwili dostrzegłaś, że ma podkrążone, zakrwione oczy i nienawistnie na Ciebie patrzy.
    - Gdzie jest księga. - ryknął potężnie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Lutego 25, 2017, 15:42:20 »
    Nie zastanawiając się dłużej szybko wymierzyła w gościa i strzeliła. Gdy to uczyni szybko schowa pistolet i wyciągnie buzdygan, dużo bardziej przydatny do walki w tak małym pomieszczeniu i zaszarżuje na fanatyka.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Lutego 25, 2017, 15:46:00 »
    Wystrzeliłaś z pistoletu, ale chłop bardzo sprawnie uchylił się przed strzałem. Rzuciłaś się na niego, jednak ból barku bardzo przeszkadzał Ci w walce, przez co nie mogłaś użyć całej swej siły. Chłop przerażająco syknął i rzucił się z gołymi pięściami na Ciebie. Udało Ci się zasadzić mu buzdyganem w łeb, opadła na ziemię. Nie zdołałaś go jednak dobić, bo wybił się na rękach i obiema nogami uderzył Cię w brzuch tak mocno, że aż poleciałaś na przeciwległą ścianę, uderzając w nią dotkliwie. Fanatyk zaczął kroczyć do Ciebie, strzelając kościami nadgarstków i palców...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lutego 25, 2017, 15:52:09 »
    ~ I po co ja się kurwa narażam bardziej ~ pomyślała dziewczyna, po czym stwierdziła, że jeżeli to nie pomoże... to już nie żyje. Zaczęła po cichu inkantować pieśń trzymając mocno Znak w dłoni - Santo Marco Valdormatu, fundador de la Orden de la Llama enciende Grad, para ayudar a las personas amenazadas por los poderes de la oscuridad. Hemos sido creados a la imagen de la luz, la vida redimido, la muerte y el bautismo se convirtió en un templo de la Santa Llama. Recibimos la gracia de la fidelidad a nosotros que la dignidad de una manera segura, incluso en las tentaciones más difíciles de la oscuridad. En ti, Santo Marco, el orden es su guardián y protector - i tak w kółko coraz szybciej i głośniej, aż przejdzie to w ogłuszający krzyk oraz aż nie poczuje, że spływa na nią łaska i wiedza Świętego w tej chwili... oraz pokrzepiające siły tak bardzo potrzebne. Wstanie i ciągle śpiewając wersy, rzuci się na przeciwnika, uderzając go raz za razem aż nie zabije.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Lutego 25, 2017, 15:58:41 »
    Mężczyzna po chwili się zatrzymał się i zaczął niechętnie na Ciebie patrzyć. Zbliżałaś się do niego, a on się kulił... i nagle wybiegł z pokoju z ogromną prędkością, a Ty usłyszałaś tylko jego szybkie kroki po schodach.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Lutego 25, 2017, 16:05:33 »
    ~ No proszę, podziałało ~ stwierdziła zaczepiając buzdygan o pas. Ponownie uruchomiła mechanizm, odłożyła czaszkę i przeładowała pistolet. Gdy to zrobi, wyjdzie z pokoju cały czas śpiewając pieśń (ale nie tak głośno) i wyjdzie z Komandorii. Rozejrzy się i postanowi przebijać się w stronę domu Dyrektora.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lutego 26, 2017, 12:53:21 »
    Szłaś powoli, obolała, jednak nigdzie nie było dziwnego mieszczanina. Wyszłaś na zewnątrz, a wtedy usłyszałaś dochodzący od strony południowej bramy cichy, wytłumiony dźwięk gwizdka. Po nim nastąpiła przeciągająca się cisza, a nieliczni ludzie wytężali słuchu. Wtem, cała kolonia zaczęła drżeć, a ze strony portu zaczął dochodzić okropny, wcześniej przez Ciebie nigdy nie słyszany dźwięk. Zwróciłaś oczy w stronę południa i dostrzegłaś, że od strony zatoki zaczeły w niebo wzbijać się liczne kule ogniowe, pociski, które pozostawiały smugi dymu przykrywające niebo. Ogromna fala ognistych kul leciała właśnie w stronę miasta...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Lutego 26, 2017, 13:03:59 »
    ~ Jakie to piękne ~ pomyślała dziewczyna lecz szybko otrząsnęła się i biegiem wróciła do Komandorii. Puściła się biegiem w stronę piwnicy, by ukryć się.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lutego 26, 2017, 13:09:00 »
    Szybkim biegiem udałaś się do piwnic, lochów, a po chwili ziemia zaczęła drżeć. Tąpnięcia i drżenia były potężne, jednak nic nie wskazywało na to, aby eksplozje gdzieś w pobliżu się dokonały. Po kilkunastosekundowym ostrzale, wstrząsy ustąpiły i nastała głucha cisza, jedynym słyszalnym przez Ciebie dźwiękiem było tępe dzwonienie w uszach...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Lutego 26, 2017, 13:17:14 »
    Trzepiąc głową od czasu do czasu postanawia wyjść na powierzchnię. Uważając na ogniste kule i gwizd, będzie poruszała się w stronę posiadłości Dyrektora, gdzie posłała Annabel.