Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 3813 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #270 dnia: Lutego 24, 2017, 22:31:32 »
    - Przynajmniej jeden z nich miał pistolet elyński - powiedziała dziewczyna podchodząc do nich - Kilku z nich mówiło, że chcą przejąć jakąś baterię i uderzyć w okręty. Mogą panowie wiedzieć o którą się rozchodzi?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #271 dnia: Lutego 24, 2017, 22:34:04 »
    Pułkownicy wyszczerzyli oczy i spojrzeli się po sobie.
    - W porcie znajdują się działa legionu... baterie. Jeżeli im uda się je przejąć i ostrzelają te okręty... wówczas możemy być pewni, że wybuchnie wojna. Niedawno przechodził tędy poseł od Dyrektora, który miał z nimi rozmawiać. Szlag, kurwa! - krzyknął.
    - Niech Pani natychmiast weźmie mego konia i uda się do portu i powstrzyma tych Elynów! Bo... bo nie ostanie się kamień na kamieniu. - rzekł drugi z nich.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Lutego 24, 2017, 22:38:07 »
    Bez słowa rzuciła się w stronę konia i w biegu wsiadła na niego. Od razu skierowała się w stronę portu, tratując wszystkich którzy nie zdążyli uciec spod kopyt końskich.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Lutego 24, 2017, 22:44:41 »
    Pędziłaś w stronę portu ile sił w końskich kopytach. Trwało to zaskakująco krótko, jednak musisz prędko wybrać. Znajdują się tutaj trzy budynki - jeden najdalej od doków, z białej cegły, dość wysoki z oknami wystawnymi i balkonem. Drugi, wykonany z drewna stojący nieco bliżej doków, z kominem, dość spory, wszak jednopiętrowy. Trzeci, znajdujący się nieco z tyłu duży i wysoki, z dużymi oknami i dużymi wrotami prowadzącymi do środka.
    Gdzie się udać?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Lutego 24, 2017, 22:54:49 »
    Szybkie rozeznanie się w sytuacji, podjeżdża koniem do tego trzeciego dużego z oknami i wrotami. W pędzie zsiada z konia, wyciąga miecz z buzdyganem i wpada z impetem do środka.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Lutego 24, 2017, 22:59:04 »
    Podbiegłaś prędko do budynku, zsiadłaś z konia w biegu i kopniakiem wyważyłaś ogromne drzwi...
    I dostrzegłaś pięciu Elynów, którzy przez wyłom w ścianie właśnie wyprowadzali działo, nakierowując je na dziwne okręty. Jeden z nich Cię dostrzegł.
    - Inkwizytorka! Zabić! - wrzasnął, a wówczas cała piątka wyciągnęła pistolety...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Lutego 24, 2017, 23:05:46 »
    ~ Błogosławiona Anno, prowadź mą dłoń. A w razie śmierci, przyjmij mnie do swojego grona ~ myśli jak strzała przeszły przez głowę i rzuciła się na nich. Dosłownie zaszarżowała na nich, wyprowadzając pchnięcie mieczem w klatkę piersiową najbliższego przeciwnika. Gdy pierwszego przebije, zasłoni się nim i popchnie go (razem z mieczem) w stronę kolejnego, by wyprowadzić go z równowagi.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Lutego 24, 2017, 23:23:24 »
    Rzuciłaś się w ich stronę, a wówczas jeden z nich wypalił. Ty jednak zgrabnie uniknęłaś jego pocisku i władowałaś mu ostrze w serce. Rzuciłaś go na drugiego przeciwnika, który wypalił w pustkę, a wówczas trzech pozostałych wyciągnęło rapiery. Rozproszyli się i zaczęli kroczyć z trzech różnych kierunków w Twoją stronę, nie zdradzając jak zamierzają atakować - tylko kroczyli, okrążając Cię...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Lutego 24, 2017, 23:27:28 »
    Bez zastanowienia wyciągnęła swój pistolet skałkowy i wypaliła w pierwszego, który się nawinął. Wtedy rzuci pistoletem w kolejnego stojącego. Buzdygan lekko przed siebie, będzie zataczał powolne kręgi wokół jej prawej strony i ustawi się tak, by ciałem zasłonić działo.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Lutego 25, 2017, 00:16:45 »
    Wystrzeliłaś z pistoletu w buntownika znajdującego się przed Tobą, w tego po lewej zaś rzuciłaś pistoletem, który jednak odbił się od niego. Wtedy dwaj rzucili się, nieco zacieśniając - ten po lewej z zamachem znad głowy, ten po prawej pchnięciem w serce...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Lutego 25, 2017, 00:25:22 »
    Dziewczyna wykonuje zgrabny piruet w bok, jednocześnie przyjmując pchnięcie na buzdygan i paruje je, jednocześnie wybijając rapier z dłoni przeciwnika. Wykonując piruet w bok szybko się schyla, wyciągając sztylet i wykonuje "szczupaka" do przodu, by wpaść na tego co leży i dobić go jednym pchnięciem w gardło. Wtedy wstanie i zajmie się kolejnym zagrożeniem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Lutego 25, 2017, 00:34:04 »
    Piruet, ktory wykonałaś zmylił napastników. Buzdygan zamortyzował pchnięcie, dzięki czemu mogłaś wybić broń z ręki oponenta. Wyciągnęłaś prędko sztylet i rzuciłaś się płytko na leżącego rebelianta, który właśnie miał zamiar się podnieść. Nie zdążył jednak, gdyż wpakowałaś mu ostrze w gardło. Zacharczał i bezwładnie osunął się na podłogę. Pozostali dwaj spojrzeli na siebie i wówczas jeden rzucił się z cięciem zza lewego barku na Ciebie, drugi zaś poszedł w stronę działa...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Lutego 25, 2017, 00:36:32 »
    Wykorzystując sytuację wyszarpuje ostrze z gardła przeciwnika i z całą finezją rzuca sztyletem w tego, który poszedł w stronę działa. Wtedy to odbija się z podłogi i rzuca na tego, który atakuje cięciem i przyjmuje uderzenie na buzdygan, prowadząc obydwie bronie w dół. Gdy będzie blisko mężczyzny, solidnie kopnie go w jaja z kolana, poprawi "z misia" i rzuci się na tego, który był bliżej działa (jeżeli nie trafi sztyletem).

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Lutego 25, 2017, 00:39:43 »
    Wyciągnęłaś sztylet z gardła nieszczęśnika, wycelowałaś i miotnęłaś nim w kierunku biegnącego buntownika, trafiając go w bok. On jęknął i padł na ziemię, gdy jednak spojrzałaś przed siebie ujrzałaś tylko błysk ostrza...
    W ostatniej chwili uchyliłaś się, a szabla buntownika władowana została w bark. Wzmacniany płaszcz nieco amortyzował uderzenie, jednak dość glęboko (i baardzo boleśnie) wbita została Ci ona w bark, a co gorsza - oponent próbował ją teraz wyszarpać z Twojego ciała, powodując niewyobrażalny ból...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Lutego 25, 2017, 00:43:55 »
    Bez krzyku (szkolenie dobrze zrobiło, kurwa mać)  spojrzała na swojego z dzikim szałem i niedając mu wyszarpnąć ostrza rzuca się na niego całym ciałem by go obalić. Rękami celuje w oczy, by wbić swoje palce w jego oczodoły i wpieprzyć mu oczy do mózgu. Jeżeli się uda, gryzie gnoja w szyję i przegryza tchawicę, wyrywając ją zębami... Wtedy zajmie się ostatnim swoim przeciwnikiem.