Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: JB] Fabuła  (Przeczytany 3113 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 10, 2017, 13:28:11 »
    Jean razem z Agnes zasalutowali komendantowi, po czym Jean rzekł:
    -Nazywam się Jean Babillon. Przysyła mnie Najjaśniejszy Dyrektor Krennic panie komendancie. Melduję, że Pan Dyrektor przysyła mnie jako nowy nabytek grupy.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 10, 2017, 13:32:39 »
    Komendant zwrócił się do Ciebie i obejrzał Cię dokładnie, tak samo Agnes.
    - Ach, rozumiem... kolejni rekruci. Cudownie, potrzeba mi ludzi. Posłuchajcie - ostatnio jeden z naszych leśnych posterunków został zaatakowany i nie bardzo wiemy kto owego ataku dokonał. Udajcie się więc przez północną bramę, potem skierujcie się traktem na wschód i zapewne dostrzeżecie zawaloną strażnicę. Tam też znajduje się posterunek. Wysłałem tam kilkoro moich ludzi, ale to chłystki, nowi i nie za bardzo zapewne wiedzą co i jak zrobić. Przysyła Was Dyrektor, więc jak mniemam, macie jakieś kompetencji. Udajcie się tam, przejmijcie dowodzenie nad tą grupą nieudaczników i wyjaśnijcie mi tę sprawę. Chcę wiedzieć kto i dlaczego wysadził posterunek i czy miało to jakiś związek z tą śmieszną Ligą. Wszystko jasne?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 10, 2017, 13:46:06 »
    -Wedle rozkazu. - odparł Jean, zasalutował po raz kolejny i razem z Agnes udali się na miejsce zdarzenia.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 10, 2017, 13:54:37 »
    Udaliście się wspólnie przez bramę północną, następnie traktem na wschód, jak rzekł komendant. Już z oddali dostrzegłeś zawalony, niegdyś pewnie wysoki, drewniany budynek, który spełniać miał rolę strażnicy. Udaliście się w tamtą stronę i po około dwudziestu minutach marszu przez gąszcze lasu trafiliście do posterunku.
    Był to wydzielony obszar ogrodzony palisadą, wewnątrz którego znajdowało się kilka namiotów militarnych, a także na drewniany budynek, który zapewne służył jako swego rodzaju baza tego posterunku. Po prawej stronie stała dogorywająca, zawalona strażnica, zaś na wewnętrznym placu stało w grupce pięciu mężczyzn odzianych w stroje straży Kompanii.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 10, 2017, 14:12:24 »
    Jean zasalutował żołnierzom, przedstawił się jako wysłannik komendanta z rozkazem objęcia komendy nad nimi, wypytał wszystkich, czy coś widzieli, po czym zabrał się do inspekcji ruin posterunku i ich okolic, prosząc o pomoc Agnes i nakazując podobne działania żołnierzom.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 10, 2017, 14:19:44 »
    - Panie szefie, na razie ustaliliśmy, że ktoś podłożył ogień w prochowni i wysadził ją. Kiedy żołnierze na posterunku przystąpili do gaszenia, ktoś potem wysadził w powietrze strażnicę... obecni tutaj nikogo nie widzieli, a i w posterunku przeszukaliśmy już każdy kąt i zakątek... i nic. - rzekł jeden z żołnierzy.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 10, 2017, 15:29:50 »
    - Naprawdę niczego nie zauważyliście? Śladów prochu pod strażnicą, jakiś szczątek po pochodniach, pozostałości, słowem - niczego?
    I gdzie są ci, którzy stacjonowali w obozie feralnego dnia?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 10, 2017, 22:52:02 »
    - Troszku popiołu, gruzów, popalonego drewna, nic poza tym. Mówię panie szefie - żeśmy przeszukali jak trza. A co do garnizonu, to Dyrektora kazał im budować kolejny posterunek, bo podobno to bardzo niebezpieczny teren i nie można się obyć bez posterunku. A ten to tak jakby... no, się nie nadaje, rozumie pan szef.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 10, 2017, 22:53:58 »
    - Gdzie jest budowany ten "nowy posterunek" i kto dowodził tym zniszczonym?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 10, 2017, 23:15:11 »
    - Nowy posterunek budują gdzieś pół godziny drogi na północ stąd. A dowodził pułkownik Wasser, teraz prawdopodobnie nadzoruje budowę nowego przyczółka. Jakieś rozkazy panie szefie?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 10, 2017, 23:31:34 »
    - Przeszukajcie jeszcze raz dokładnie okolice strażnicy i wszystko, co ewentualnie znajdziecie zdeponujcie w jednym miejscu, bym mógł to przejrzeć. Wystawcie też patrol, na wypadek pojawienia się w okolicy kogokolwiek podejrzanego. W sytuacji, gdy wydarzy się coś dziwnego, natychmiast mnie wezwijcie. Ja zaś pójdę razem z Agnes rozmówić się z tamtym garnizonem i komendantem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 10, 2017, 23:41:41 »
    - Tajest, panie szefie - zasalutował gwardzista i odmaszerował. Wy zaś udaliście się na północ, jak rzekł gwardzista. Maszerowaliście, cóż... trakt był bardzo kręty, więc maszerowaliście bite pięćdziesiąt minut, nim dotarliście na nowy plac budowy. Drzewa były już pokarczowane, a żołnierze tworzyli nasypy i stawiali palisadę. Kiedy się jednak zbliżyliście, zatrzymał Was żołnierz Kompanii, mówiąc.
    - Teren wojskowy, wstęp zastrzeżony. Proszę się wycofać albo zostaniecie państwo rozstrzelani.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 11, 2017, 00:26:23 »
    - Najmocniej przepraszam za najście, nazywam się Jean Babillon i chciałem tylko zadać parę pytań Panu pułkownikowi Wasserowi. Czy mógłbym prosić o audiencję?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 11, 2017, 00:29:37 »
    - A z jakiej to okazji pułkownik Wasser miałby poświęcać Panu swój czas? - zapytał, mierząc Cię wzrokiem.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 11, 2017, 00:39:58 »
    - Pracuję dla Pana komendanta Montanieza (wybacz polską transkrypcję Ąrie, piszę z telefonu i nie mam iberyjskich znaków) w sprawie ostatniego ataku na posterunek waszego garnizonu. Chciałem Pana pułkownika tylko wypytać o szczegóły tego zajścia.