Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Polski Bagnet][2017] Wątek Dyskusyjny  (Przeczytany 14559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • Steam ID: Mój status Steam
    [Polski Bagnet][2017] Wątek Dyskusyjny
    « dnia: Lutego 07, 2017, 08:48:53 »

W tym wątku proszę zamieszczać wszelkie pytania dotyczące "Polskiego Bagnetu"

Link Do Głównego wątku !
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2017, 16:26:20 wysłana przez 14_Jarl »

Offline Tukane123

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: [Polski Bagnet][2017] Wątek Dyskusyjny
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2017, 11:08:22 »
    Kiedy będzie i czym to jest bo nie jestem zbytnio w temacie :)

Offline Trojan

• Użytkownik
    • Piwa: 84
    • Mowa jest srebrem, a milczenie złotem.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2017, 11:58:10 »
    Kiedy będzie i czym to jest bo nie jestem zbytnio w temacie :)
    Wszystko jest napisane w temacie: "[Polski Bagnet][2017] Mistrzostwa Polski w pojedynku 1vs1".

[20:09]NotSwedish_Stockholm:   you have some beef with the 7pp   ?
    [20:14]NotSwedish_Stockholm:   cause 7pp requested to remove you from the server

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2017, 12:39:06 »
    Pierwsza uwaga odnośnie wyglądu wątku: jak nie ma admina zwykłego, to po prostu nie wpisuj nic, będzie lepiej wyglądało. I te tagi typu A_, czy HA_ też kiepsko wyglądają. Reszta wygląda całkiem ładnie.

Turniej Startuje w Piątek do Niedzieli [17-19.02.2017]
    Czy to znaczy, że start jest w takich terminach, czy to całość trwania turnieju. Polecam to bardziej po polsku napisać. I jeśli to całość, to może lepiej to trochę wydłużyć?

1. Wszystkie pojedynki będą trwały: 5 wygranych rund [ft5].
    a. Pojedynki o podium będą trwały: 7 wygranych rund [ft7].
    Tak jak ktoś napisał - taki format może okazać się za długi na takie pojedynki. Może lepiej skrócić to?

6. Turniej będzie rozgrywany na zasadzie eliminacji i każdy z uczestników będzie mógł zagrać tylko raz ! [Jeżeli przegra.]
    Wystarczy napisać "Turniej będzie rozgrywany na zasadzie pojedynczej eliminacji". To jedno słowo wyjaśnia całą drugą część zdania, przez co jest ona niepotrzebna ;)

I jak stoisz z rozpoznawaniem autoblocka? Nie wiem, czy na NW widać to tak wyraźnie, jak na Native, ale polecam zadbać o sędziów, którzy będą potrafili to rozpoznawać.

Jak zbierzesz te 24 osoby co najmniej to możemy się dogadać, że czasowo (im więcej powyżej tego limitu, tym dłużej) zwycięzca turnieju dostanie rangę na forum z ikonką bagnetu w profilu :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2017, 14:46:25 »
    Dzięki za pomoc.

Pierwsza uwaga odnośnie wyglądu wątku: jak nie ma admina zwykłego, to po prostu nie wpisuj nic, będzie lepiej wyglądało. I te tagi typu A_, czy HA_ też kiepsko wyglądają. Reszta wygląda całkiem ładnie.
    Czy to znaczy, że start jest w takich terminach, czy to całość trwania turnieju. Polecam to bardziej po polsku napisać. I jeśli to całość, to może lepiej to trochę wydłużyć?
    Tak jak ktoś napisał - taki format może okazać się za długi na takie pojedynki. Może lepiej skrócić to?
    Wystarczy napisać "Turniej będzie rozgrywany na zasadzie pojedynczej eliminacji". To jedno słowo wyjaśnia całą drugą część zdania, przez co jest ona niepotrzebna ;)

I jak stoisz z rozpoznawaniem autoblocka? Nie wiem, czy na NW widać to tak wyraźnie, jak na Native, ale polecam zadbać o sędziów, którzy będą potrafili to rozpoznawać.

Już spieszę z wyjaśnieniem.

Wygląd poprawie dzięki za uwagę.

Tak turniej będzie rozgrywany od 17.02- od 19.02.

Kiedyś miałem takie pluginy do servera, ale teraz będę musiał je znaleźć które pomagały wykryć takie rzeczy jak autoblock.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2017, 14:56:53 wysłana przez 14_Jarl »

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2017, 15:01:35 »
    Dzięki za pomoc.

Już spieszę z wyjaśnieniem.

Wygląd poprawie dzięki za uwagę.

Tak turniej będzie rozgrywany od 17.02- od 19.02.

Kiedyś miałem takie pluginy do servera, ale teraz będę musiał je znaleźć które pomagały wykryć takie rzeczy jak autoblock.

Autoblock na NW jest dużo cięższy do wykrycia, lecz doświadczona osoba bez problemu jest w stanie go wypatrzyć. Nie ma dobrego pluginu wykrywającego autoblocka, tutaj skupiłbym się na dobraniu dobrych sędziów, którzy wiedzą jak działa autoblock. Obecnie autoblocki przeszły z stanu "CapsLocka" do stanu programów infekujących. Więcej czasu zajmuje samo wyłączenie go (przynajmniej niektórych wersji).
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2017, 15:10:54 »
    Nie mogę się doczekać kogoś dobrego na tym turnieju. xD Coś czuje, że "Bagnet Polski Fiszek" czy inny typek będzie fajnie wyglądać. Od początku gry chciałem żeby to ktoś pokroju Jarl robił turniej który będzie decydować o tym kto jest bagantem polszy. Autoblock jest cienki na NW ktoś kto go używa utrudnia sobie grę (pewna nasza repra wie coś o tym xD)

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2017, 15:23:58 »
    Nie mogę się doczekać kogoś dobrego na tym turnieju. xD Coś czuje, że "Bagnet Polski Fiszek" czy inny typek będzie fajnie wyglądać. Od początku gry chciałem żeby to ktoś pokroju Jarl robił turniej który będzie decydować o tym kto jest bagantem polszy. Autoblock jest cienki na NW ktoś kto go używa utrudnia sobie grę (pewna nasza repra wie coś o tym xD)
    To się zapisz, czekałem do końca grudnia aż Vortex zrobi ten turniej ale się nie doczekałem, i nie wiem co ci przeszkadza w tym że to ja go organizuje.
    Sam znajdujesz sobie przeszkody, mam nadzieje że zapiszę się te 24 osoby i rozegramy ten turniej.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 07, 2017, 15:54:23 »

A jakie ma znaczenie, kto organizuje taki turniej? Raczej nie ma czego tutaj spi*przyć, skoro leci tylko zwykła drabinka pojedynczej eliminacji. Tylko potrzeba dobrych sędziów, bo jeśli będą duże wątpliwości odnośnie uczciwości zwycięzcy (nawet przy spełnieniu warunku liczebności), nie przyznamy żadnej rangi.

Jak chcecie, by turniej był proporcjonalny, to się pozapisujcie, jak nie, to pewnie i tak nie spełni warunku liczebnego, więc żadnego tytułu z tego nie będzie.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 07, 2017, 16:01:10 »
    Ja bym się zapisał gdybym widział tutaj naprawdę graczy z którymi mógłbym o to powalczyć a na razie ich nie widzę...

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 07, 2017, 16:19:56 »
    Można się gdzieś zapisać?

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2017, 16:24:50 »
    Dzięki jarl już sam ogarnąłem gdzie :P

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 08, 2017, 19:25:25 »
    Pytałeś mnie jarlu czemu się nie zapisze:

1. Max 26 miejsc a już są takie osoby które nie potrafią kompletnie grać.
    2. W Polsce mamy około 30 graczy którzy mogliby powalczyć o 1 miejsce i mówię tu o osobach które grają na naprawdę wysokim poziomie.
    3. Jesteś mocno nie lubiany i dziwisz się, że najlepsi nie chcą grać w tym turnieju (wygląda to słabo).
    4. Byłem już dogadany z wieloma osobami, że ten turniej będzie przed reprezentacją (o ile będzie jeszcze NWWC) żeby zobaczyć dużą ilość graczy jak sobie radzą i ich wybierać ewentualnie do składu.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 08, 2017, 21:19:05 »
    Pytałeś mnie jarlu czemu się nie zapisze:

1. Max 26 miejsc a już są takie osoby które nie potrafią kompletnie grać.
    2. W Polsce mamy około 30 graczy którzy mogliby powalczyć o 1 miejsce i mówię tu o osobach które grają na naprawdę wysokim poziomie.
    3. Jesteś mocno nie lubiany i dziwisz się, że najlepsi nie chcą grać w tym turnieju (wygląda to słabo).
    4. Byłem już dogadany z wieloma osobami, że ten turniej będzie przed reprezentacją (o ile będzie jeszcze NWWC) żeby zobaczyć dużą ilość graczy jak sobie radzą i ich wybierać ewentualnie do składu.

1. Moge zrobic 50, czy nawet 100 to nie jest żaden problem. Zresztą odpisałem już na takie pytanie.
    3.Słabo to mogą wyglądać grafiki 25pp. A to nie ma różnicy kto organizuje taki event.
    4.
    A co to za różnica czy teraz, czy przed NWWC ? A poza tym to ty możesz być organizatorem, ja chciałem tylko żeby coś się zadziało na tej scenie !