Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683631 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1275 dnia: Kwietnia 02, 2010, 11:34:39 »
    Jak już to z Noldorami* w menu obóz przejdź w stan spoczynku :P
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1276 dnia: Kwietnia 03, 2010, 10:29:04 »
    Wie ktoś może gdzie się respi Sir Boris the Raven??

Teoretycznie powinien być do namierzenia w okolicach Ravenstern City, ale kiedyś bijałem się z nim  aż pod Javiksholm.

Jeśli nie podbiłeś tam wszystkich zamków- w czworokącie Ravenstern/Avendor/Windholm/Javiksholm- to zerknij na więźniów po zamkach-ja już 4 kolesi stamtąd 'uwolniłem'- w tym i Borisa(później zamki zostawiałem im prawie puste).

PS Jakiś kataklizm, czy jak-wątek skurczył się o 10 stron-czyżby któryś 'płodny' komentator został zbanowany/anihilowany?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2010, 11:00:42 wysłana przez Liveon »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1277 dnia: Kwietnia 03, 2010, 13:17:50 »
    Znalazłem go przy Windholmie ;). Widocznie jego zakres "patrolowania" jest dość szeroki .

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #1278 dnia: Kwietnia 03, 2010, 14:00:45 »
    A ja go mam w swoim oddziale. jak? odbiłem go z rąk jakiegoś lorda Sarleonu

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1279 dnia: Kwietnia 03, 2010, 14:32:26 »
    Silny jest? :D Ja tam za gemme wypuściłem a w oddziale mam Aeldaraian i Ithilandira, w nowisieńkich demonicznych zbrojach od 76 siły xd

Offline Greloziom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1280 dnia: Kwietnia 04, 2010, 10:30:23 »
    Pokochałem Imperialnych legionistów i mam pytanie: kto jest lepszy: Nieśmiertelni czy Czarni Legioniści (wiem, że przekręciłem:P)? W czym, jacy sprawdzają się lepiej?
    Poza tym, jakich wojów Wy używacie do walki w polu (na oddziały konne, na mix) oraz do podbijania zamków i miast? (Sądzę, że silvermist archerzy z pendoru + nieśmiertelni sprawdzą się najlepiej w obronie).
    Ogólnie stosuję coś takiego: Jazda - Valkirie, Piechota - Imp. Legioniści (właśnie mam dylemat jaki zakon zrobić) - oraz Szarzy Pendorscy łucznicy (1 gem only, więc Was Pytam, łuczników zrobię później).

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1281 dnia: Kwietnia 04, 2010, 11:44:33 »
    Ja robię zawsze Nieśmiertelnych- wróg nie zdąży dojść do moich wojsk przez 2-3 szturmy (podczas 1 bitwy), potem wszyscy na uraaaaa i ze stratami marnymi (a czasem nawet bez) lejemy niedobitków
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Mefisto379

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1282 dnia: Kwietnia 04, 2010, 12:57:36 »
    Pokochałem Imperialnych legionistów i mam pytanie: kto jest lepszy: Nieśmiertelni czy Czarni Legioniści (wiem, że przekręciłem:P)? W czym, jacy sprawdzają się lepiej?
    Poza tym, jakich wojów Wy używacie do walki w polu (na oddziały konne, na mix) oraz do podbijania zamków i miast? (Sądzę, że silvermist archerzy z pendoru + nieśmiertelni sprawdzą się najlepiej w obronie).
    Ogólnie stosuję coś takiego: Jazda - Valkirie, Piechota - Imp. Legioniści (właśnie mam dylemat jaki zakon zrobić) - oraz Szarzy Pendorscy łucznicy (1 gem only, więc Was Pytam, łuczników zrobię później).
    Ja osobiście wole centurionów legionu cienia jest to dość mocny zakon nawet bez ulepszeń można go mieć bardzo szybko a do nieśmiertelnych potrzebne jest Janos ( 800 żołnierzy do pokonania :).Do zdobywania zamków najlepiej sprawdzają się huskarle.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1283 dnia: Kwietnia 04, 2010, 17:43:26 »

Z zakonów  'gemmicznych' też wybrałbym  Legion Cienia(niezrównani w szarży,świetni również na drabinach i schodach),a jeśli chodzi o piechotę, to zakon Hebanowych Rękawiczników.
    Ze wszystkich zakonów najwyżej Sobie cenię Clarion Call(najbardziej uniwersalni,IMHO-poza tym sam jestem konnym łucznikiem:)
    Na zamki stosuję mixa- 20% w pierwszym rzucie  'Rękawiczników', dalej 40% Gryffitów(lub Legion Cienia) i 40% Clarion Call.
    W polu 10% Rękawicznikow,50% Legion Cienia i 40% Clarion Call.
    Oczywiście sporo zależy od tego, przeciwko komu walczę i na jakim Battlesize-np Jeśli u wrogich jednostek przeważają  konni łucznicy/kusznicy/oszczepnicy to "oko za oko"-biorę 100% Clarion Call albo...Noldorów(a propos -wyjątkiem są Noldorowie, których trzeba związać walką w kontakcie-wtedy daje rade Legion Cienia).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2010, 18:31:21 wysłana przez Liveon »

Offline Greloziom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1284 dnia: Kwietnia 05, 2010, 01:17:31 »
    Ja robię zawsze Nieśmiertelnych- wróg nie zdąży dojść do moich wojsk przez 2-3 szturmy (podczas 1 bitwy), potem wszyscy na uraaaaa i ze stratami marnymi (a czasem nawet bez) lejemy niedobitków
    Ja akurat mam ustawiony battlesizer na 700, więc takie akcje niestety mi nie przechodzą, zwłaszcza, że mogę tylko mieć ok 190 żołnierzy pod kontrolą (a często walczę na 2-x więcej niż ja posiadam, a nie mam żadnych lordów pod kontrolą).

O właśnie, jak rekrutuje się tu lordów? (Łopatologicznie najlepiej by było...)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1285 dnia: Kwietnia 05, 2010, 11:03:49 »
    Było wieeeeleeee razy. Musisz mieć z nim stosunki na min. 21 i wziąć go do niewoli.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #1286 dnia: Kwietnia 05, 2010, 11:10:06 »
    daver co wystarczy po wzięciu do niewoli mieć +8 ale trzeba mieć go w niewoli czyli przed wzięciem w niewole wystarczy mieć +18

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1287 dnia: Kwietnia 05, 2010, 11:53:22 »

Ja akurat mam ustawiony battlesizer na 700...

Jeśli tak, to wg mnie powinnieś jak najszybciej założyć zakon Rękawiczników/Ebony Gauntlet-w szturmach na zamki brać ich co  najmniej 40/50% i utrzymać ich na pozycji, żeby zdjeli wszystkich łuczników i kuszników na basztach-do bezpośredniego szturmu wyślij Legion Cieni(lub Gryffitów).

PS Jeśli chodzi o Lordów- to +18(przed walką), kiedy oni nas atakują i +19, kiedy my ich(piszę to "na wiarę", w oparciu o to ,co tu pisano-sam nie kaperuję lordów)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 11:58:33 wysłana przez Liveon »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1288 dnia: Kwietnia 05, 2010, 12:05:43 »
    Liveon to ty sam walczysz? :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1289 dnia: Kwietnia 05, 2010, 12:14:12 »
    Liveon to ty sam walczysz? :)

Nie po to się namęczyłem i krew swoją i druhów swoich przelewałem, żeby się z kimś dzielić mołojecką sławą( i lennami;).
    Gdybym się nastawiał na podbicie i zjednoczenie całego Pendoru(krótko mówiąc na ukończenie gry) to bym pewnie z ich(lordów) usług skorzystał,a tak- wolę, żeby wszyscy mi latali po mapie, zawsze jest z kim skrzyżować broń.