Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683650 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1125 dnia: Marca 12, 2010, 17:42:33 »
    a idzie rekrutować królów do swojej armi??

Królów nie da się rekrutować...
    Z nolordów jakich spotkaliście już bohaterów?
    Bo ja tylko Aeldariana i Ithilranda czy jakos tak.

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1126 dnia: Marca 12, 2010, 17:49:28 »
    I więcej bohaterów od nich nie spotkasz. Noldorowie mają tylko Aeldariana i Ithilandira : )

Offline Nicolas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1127 dnia: Marca 12, 2010, 19:01:28 »
    Witajcie,
    Wertowałem ten temat już naprawdę długo i nie mogę znaleźć odpowiedź. Uprzejmie więc proszę o pomoc w następującej sprawie...
    Otóż! Na początku byłem sam, później dla Sarleonu, obecnie pomagam Darlionowi podbić "czerwonych" :)
    Prawie już wygrałem, jednak nie o to chodzi. Problem mam z rekrutacją specjalnych jednostek, tych klanowych. Jestem w posiadaniu Raversternu i Sarleonu. W tym drugim, utworzyłem zakon rycerzy Griffinu.
    W Raversternie o dziwo musiałem ponowić to i znów go utworzyć, bez sensu, chyba, że 1 zakon na 1 miasto (też słabo). Moje pytanie brzmi w jaki sposób mogę ich zdobyć? Rzecz jasna honor i kasa, pendor knight. Wszystko to miałem. U mojego stewarda założyłem zakon i utworzyłem 8 Knight od the Griffin. Rycerze Pendoru zniknęli, a tych specjalnych nie mam. Więcej. Ulepszyłem ich nawet i nic. A dla śmiechu chyba, jak wchodzę do zamku, to od tego momentu po prawej stronie na strazy nie stoi 2 zwyklych żołnierzy, tylko jeden zwykły + 1 Knight of the Griffin. Czy mógłby mi ktoś łopatą wytłumaczyć co mam zrobić by ich mieć, normalnie w armii? 
    Ktoś coś mówił o rekrutacji w miastach i wioskach, lecz nie mam takiej opcji, może z racji wojny ze wszystkimi...
    Nie wiem, czy to pytanie noobowskie czy też nie, lecz bardzo proszę o pomoc, w końcu od tego też jest ten temat.
    Będę wdzięczny za wyjaśnienie co i jak,
    Pozdrawiam,
    Nicolas

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1128 dnia: Marca 12, 2010, 19:28:21 »
    Chłopcze nadźgałeś tu mnóstwo pierdół, których zasadniczo czytać mi się nie chce ale że sam czasem potrzebuje pomocy to powiem tak: Rycerze Pendoru których miałeś zamienili się w tych co tam sobie wybrałeś i masz ich teraz w drużynie, nie w zamku/mieście tylko w party. W każdym jednym mieście musisz zakładać zakon rycerski jeśli chcesz szkolić jednostki i w każdym masz inny rodzaj zakonu. Pendor ma rycerzy promiennego krzyża, sarleon lwa, ravenstern smoka chyba itd.
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Nicolas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1129 dnia: Marca 12, 2010, 19:48:58 »
    Wszystko co napisałeś wiem. Widać, że nie czytałeś, bądź nie rozumiesz, więc się nie wypowiadaj, bo coś takiego do pomocy raczej nie należy. A jeśli mówisz, że coś jest bzdurą, to przynajmniej powiedz co, a nie tak.
    Wracając, czy to możliwe, że w królestwie claimanta któremu pomagamy po prostu nie da się ich rekrutować?

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1130 dnia: Marca 12, 2010, 19:56:22 »
    Witam!

ostatnie pytanie na dzien dzisiejszy

czy istnieje spolszczenie pełne poniewaz jak wybieram obcje co nowego w szerokim pendorze to wyskakuje mi po angielsku czy istnieje spolszczenie ktore to mi przetumaczy?

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1131 dnia: Marca 12, 2010, 20:01:21 »
     "to przynajmniej powiedz co, a nie tak"

Ok jestem ciemny ale sam przeczytaj to co wcześniej napisałeś to zrozumiesz że nie skleciłeś jednego spójnego zdania, a co za tym idzie nie wiadomo jaki masz problem i jak Ci pomóc. Stylistyka chłopcze. W kwestii wypowiadania się pozwolisz że sam będę o tym decydował. Powiedz wprost jaki masz problem. Jeżeli nie będę wiedział jak pomóc to nic już nie powiem :) 

Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1132 dnia: Marca 12, 2010, 22:47:24 »
    Witam!

ostatnie pytanie na dzien dzisiejszy

czy istnieje spolszczenie pełne poniewaz jak wybieram obcje co nowego w szerokim pendorze to wyskakuje mi po angielsku czy istnieje spolszczenie ktore to mi przetumaczy?

Oczywiście jest w temacie spolszczenia. Było to już pisane setki razy. A co do pytania Nicolasa to zgadzam się z Egzorcystą, złóż to składnie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1133 dnia: Marca 13, 2010, 10:24:11 »
    ale ja mam spolszczenie tylko brakuje mi te wieści znajde je tutaj?
    jestli chodzi Ci o spolszczenie z tej strony
    http://chomikuj.pl/raven18?fid=210099797

to je mam mimo to dalej mam po angielsku jestli pytam co nowego w szerokim pendorze(jak pytam milicji)/jakie nowe wiesci do ciebie dotarł (to w zamkach i u lordach)
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2010, 10:30:37 wysłana przez milicja »

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1134 dnia: Marca 13, 2010, 10:53:36 »
    Te wieści nie są przetłumaczone na język polski, błąd czy zaniedbanie ale zwyczajnie nie przetłumaczyli ich, mam tak samo i nie histeryzuje bo w szkole angielskiego uczyli.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1135 dnia: Marca 13, 2010, 11:03:31 »
    no spoko wiesz mnie tez uczyli ale wieksza uwage biore na niemiecki bo mieszkam przy granicy:)

ok dzieki za odpowiedz.

ps1.  mogłby mi ktos wyjasnic działanie czitów  bo włączyłem sobie ze zezwalam i pojawiło sie Teren i zmieniłem sobie tez nie wiem dokladnie czy dobrze ale zmieniałem, ale jak wyszłem z tego i ponownie weszłem w tą zakładke bylo po staremu.
    Prosze o pomoc:)
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2010, 14:22:45 wysłana przez milicja »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1136 dnia: Marca 13, 2010, 18:30:56 »
    50 noldorow (strasznie przypominaja elfy z Władcy pierścieni)

Ñoldorowie – to plemię występujące na kartach powieści Tolkiena opisujących fikcyjną krainę zwaną Śródziemiem. Ñoldorowie byli drugim hufcem Eldarów w wędrówce z Kuivienen do Zachód, prowadzonym przez Finwëgo. Nazwa (w jęz. quenejskim Noldo – l.poj., w jęz. sindarińskim Golodh – l.poj.) znaczy Mądrzy, lecz w sensie posiadania wiedzy, nie zaś rozsądku i rozwagi. Królem Ñoldorów w Amanie był Finwë, którego zabił Morgoth.Noldorowie SĄ z Władcy pierśćieni!

Sorry że odkopuję stary post, ale nie mogłem się powstrzymać. Skąd ty to wziąłeś w Wikipedii? Ktoś kiedyś błędnie przetłumaczył sindarińskie słowo Noldor jako Golodh i tak zostało. Ale to nie prawda! Poza tym Noldorowie nie są z Władcy Pierścieni, co najwyżej z Silmarilliona. A co do tematu. Jak rekrutować lordów? Na ostatnich dziesięciu i pierwszych piętnastu stronach nie ma nic jak to zrobić, a niestety nie mam czasu by szukać dalej. Więc?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1137 dnia: Marca 13, 2010, 18:49:25 »
    Jak rekrutować lordów? Na ostatnich dziesięciu i pierwszych piętnastu stronach nie ma nic jak to zrobić, a niestety nie mam czasu by szukać dalej. Więc?

Nie sciemniaj, nie czytałeś:)
    Było o tym 4 strony temu, 5 stron temu itd itp-dalej też mi się nie chciało sprawdzać, heh.

Rekrutacja lordów jest tylko z  'łapanki'-składasz delikwentowi propozycję nie do odrzucenia- warunek sukcesu to relacje na plusie +8 (po bitwie).
    Dlatego, jeśli ktoś się nastawia na 'wasalne wspomaganie', opłaca się na początku naparzać ich(lordów) i wypuszczać, naparzać i wypuszczać...dozgonna wdzięczność gwarantowana.

Errata:
    No tak, napisałem nie tak jak trzeba: ) relacje przed walką z lordem powinny wynosić +19 (jeżeli my go atakujemy) i +18 (jeżeli on nas:))

Podaję za lepiej zorientowanymi towarzyszami broni:)( bo sam tylko jednego zrekrutowałem na próbę).
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2010, 19:23:41 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1138 dnia: Marca 13, 2010, 21:31:27 »
    Doczytałem do tego jak koleś mówił o Ithirlandirze bodajże. Ale omijałem posty jednolinijkowe gdyż stwierdziłem że i tak pewnie nie ma w nich nic ciekawego. Może odpowiedź była tam?

EDIT: Dobra znalazłem. Ale mam problem. Miałem z lordem relacje +23 a po bitwie jak go wziąłem do niewoli miałem -7. I jak tu go przekonać?
    « Ostatnia zmiana: Marca 14, 2010, 04:33:27 wysłana przez Argaleb »

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #1139 dnia: Marca 14, 2010, 11:06:12 »
    Wiem , że pewnie gdzieś to pisze ale jak tak przeglądałem ten temat to natknąłem się na to ,że jeden z użytkowników widział w swojej armii Szkielety ,żeby się upewnić obejżałem filmik na YT i też szkielet.... powie ktoś co to  za stwory ?