Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683624 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nicolas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #150 dnia: Lipca 24, 2009, 15:16:47 »
    Witajcie, mam pytanie;
    Czy jest możliwe założyć własne niepodległe państwo, jeśli tak, to w jaki sposób?
    Z wielkim trudem zdobyłem miasto Ravenstern (chyba tak się to pisze), jest moje, lecz jest nadal "czerwone", sarleońskie (jestem wasalem ulrica, sarelonów).
    Myślicie, że gdybym odrzucił swoje wasalstwo mógłbym stworzyć własne niepodległe państwo? Problem miasta byłby wtedy nie ważny (opróżnił bym miasto z żołnierzy, i szybko podbił)..
    Będę wdzięczny za info ;)

Z tymi błędami o których niektórzy wspominają (chodzi o liczenie jednostek), to nic takiego nie zauważyłem... Mam BS ustawiony na 300, tak jest wg mnie optymalnie, bo komp nie siądzie i wystarczająca łebków na pale do ogniska :]

Pewnie nie tylko ja to odkryłem, ale w każdym razie jest jeden fajny przedmiot jak się zdobędzie zamek - skrzynka która dodaje 30 morale i pomaga w szkoleniu.
    Ponadto można założyć własny zakon, ja założyłem, lecz nie wiem, prosto mówiąc, jak zrobić, żeby ktoś w nim "był". :/
    No i lament chyba większości grających w tego moda... Noldorowie, świetne jednostki, wspaniałe wyposażenie, ale  k i e d y  będą oni sojusznikami (mam +18 w relacjach i wciąż żadnych opcji dialogowych, nic).

Sorry, że tyle pytań itp. w jednym poście ;p
    Pzdr.

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Lipca 26, 2009, 10:34:13 »
    Chciałbym pokazać jeszcze jeden błąd tego modu/a i jeszcze ten sam błąd zauważyłem w Lords & Realms. a mianowicie że jeśli wejde do "Party" i tam pokazuje że mogę mieć (na przykładzie Lords & Realms) 1600 wojaków a gdy dochodzę do mniej/więcej 590 to już ich nie mogę upgrejdować ani rekrutować więcej jednostek... wiecie OcB???
    "Vide Cull Fide"

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #152 dnia: Lipca 26, 2009, 11:44:19 »
    Gram w POP już tydzień mam własne państwo Pendor. Po prostu przestałem być wasalem Sarleonu zdobyłem zamek i u gościa w zamku wybrałęm kulture i ustawiłem opcje królestwa. Założyłem bractwo a rekrutuje sie ich z Pendor knight strasznie kaso żercy. Co do noldorów to są świetne jednostki mam z nimi sojusz na +100 ale i tak nic to nie daje bo z nimi sie nie dogada czekam może coś sie jeszcze wydaży. Oczywiście jak ktoś chce 100 wojaków wszystkich niszczyć proponuje zbierać Noldorów do własnej armii wymiataja jak nic a 50 obroni prawie każdy zamek przed 500 wojami. Proces zbierania Noldorów jest żmudny ale jak ktoś chce mieć świetne wojsko to opłąca. Dobrze jest też czasami zniszczyć jakąś armie noldorów maja świetne itemki bronie zbroje i po prostu wypasioną konnice. Jeśli chodzi o lordów na początku gry nie brać ich do niewoli raz że honor wzrasta a 2 że stosunki z nimi rosna. A jak już mamy państwo włąsne to Lorda na +20 wziąść do niewoli i potem przyjąć jego wasalizację od razu przechodzi do ciebie z zamikiem. Jak kilka armii oblega twoj zamek i wiesz ze nie masz szans zaciąg ich do Noldorów dadzą sobie radę na spokojnie tak wyeliminowałęm armie które były na plamnszy teraz żałuje bo jest mniej zabawy :(. Kopalnie już znalazłem i wziołem sobie łuk wymiata świetny przy obleganiu i bronieniu zamku no i szczały Noldorów +8. Polecam tego moda może mnie jeszcze czymś zaskoczy to się odezwę.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #153 dnia: Lipca 26, 2009, 20:02:30 »
    Mam takie pytanie skąd  rekrutowac noldorów?

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #154 dnia: Lipca 27, 2009, 00:40:51 »
    Nie da się ale można robić tak zapędzasz albo tresere hunter albo advebtere na teren Noldorów pokonujesz ich (nie jest to łatwe) jenców dajesz tym których tam zaciągnołeś a potem atakójesz ich i przejmójesz jeńców. 2 + tej zabawy itemki Noldorów i ich wojsko :) Miłej zabawy ja splamiłem bo już mam z Noldorami na + 100 i za nic nie moge ich zatakować teraz tylko czekam jak jakiś wrogi lord ich pokona bo z nimi już walczyć nie mogę.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #155 dnia: Lipca 27, 2009, 09:15:54 »
    Jaki kolor mają noldorowie na mapie,amło grałem w tego moda alę teraz zachowuję sią jak jakiś nobek :P

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #156 dnia: Lipca 27, 2009, 17:07:30 »
    Znajdują się w puszczy za Larią(SARLEON) są na  jasno niebiesko przewarznie biega dwie duże armie po 200 300 mobków oraz kilka małych od 30 do 60. zaraz obok na takim niby stepie za Marleon (SARLEON) poruszaja sie armie Jatu też około 2 armie i kilka małych też można ich na siebie napuszczać Jatu ma świetna konnicę i są na pomarańczowo. Jeśli chodzi o oddziały Adventur knight i Treasure Hunter są na szaro łatwo ich znależć koło Ethos (EMPIRE) i Marleonu.

P.S. Narazie Pendor odkładam ale chętnie podziele się z kimś czymś ciekawym a może sam się czegoś dowiem

Offline tomisakis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lipca 28, 2009, 11:24:42 »
    Mam sposób żeby mod  był spolszczony  w ok. 75%.Wchodzimy w folder z zainstalowaną grą,następnie Modules,wchodzimy w native a tam w languages.Powinien być tam folder pl.Kopiujemy go i naciskamy 2 razy wstecz zeby cofnąc sie do folderu modules a tam wchodzimy w prophesy of pendor i languages w tam wklejamy folder który skopjowaliśmy.

Osobiście nie polecam ponieważ zmienia nazwy miast,postaci na te z native ale tym co angielskiego wogóle nie znają może sie przydać

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #158 dnia: Lipca 28, 2009, 13:34:32 »
    Mam sposób żeby mod  był spolszczony  w ok. 75%.Wchodzimy w folder z zainstalowaną grą,następnie Modules,wchodzimy w native a tam w languages.Powinien być tam folder pl.Kopiujemy go i naciskamy 2 razy wstecz zeby cofnąc sie do folderu modules a tam wchodzimy w prophesy of pendor i languages w tam wklejamy folder który skopjowaliśmy.

Osobiście nie polecam ponieważ zmienia nazwy miast,postaci na te z native ale tym co angielskiego wogóle nie znają może sie przydać
    Normalnie Amerykę odkryłeś. Daedalus już wpadł na to znacznie wcześniej i ten właśnie sposób nazywamy uniwersalnym spolszczeniem.
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #159 dnia: Lipca 29, 2009, 00:19:10 »
    Nie wspominajac juz o tym, ze Daedalus sam to spolszczenie stworzyl :P

Offline hexon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lipca 29, 2009, 12:10:35 »
    Co do noldorow, to mam z nimi dobre relacje tylko dlatego, że jest to jeden z warunków zwycięstwa. Do atakowania miast używam rycerzy zakonnych. Moje unicorny są już wytrenowane prawie jak lordowie noldorow a ich szkolenie idzie całkiem szybko (ja w ciągu jednego dnia wyszkoliłem może z 40) i jest na pewno prostsze. A w ataku są naprawdę skuteczni- Cez w obstawie 700+ chłopa podbiłem tracąc przy tym 13 rycerzy (wysłałem obstawę chyba 60) + kilka sztuk innych jednostek.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #161 dnia: Lipca 29, 2009, 19:17:52 »
    Nie ukrywam że rycerze zakonni są niesamowici. Ale piękna sprawa jak na murach stoi 50 noldorow (strasznie przypominaja elfy z Władcy pierścieni) i łoja z murów tak że wierzyczka wroga nie dojeżdza do miasta :) W jeszcze jednej jednostce się zakochałem Hero Adventures świetni w zwarciu oraz na dystans.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #162 dnia: Lipca 29, 2009, 20:48:24 »
    Zobacz Demonic Worrior'a :P Zyczy sobie 150 sztuk zlota zoldu ale za to wymiata.

Offline hexon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Lipca 29, 2009, 21:05:10 »
    Ale piękna sprawa jak na murach stoi 50 noldorow (strasznie przypominaja elfy z Władcy pierścieni)

Cóż ich pełna nazwa to z tego co pamiętam Noldors Elves

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Lipca 29, 2009, 21:16:40 »
    50 noldorow (strasznie przypominaja elfy z Władcy pierścieni)

Ñoldorowie – to plemię występujące na kartach powieści Tolkiena opisujących fikcyjną krainę zwaną Śródziemiem. Ñoldorowie byli drugim hufcem Eldarów w wędrówce z Kuivienen do Zachód, prowadzonym przez Finwëgo. Nazwa (w jęz. quenejskim Noldo – l.poj., w jęz. sindarińskim Golodh – l.poj.) znaczy Mądrzy, lecz w sensie posiadania wiedzy, nie zaś rozsądku i rozwagi. Królem Ñoldorów w Amanie był Finwë, którego zabił Morgoth.Noldorowie SĄ z Władcy pierśćieni!