Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686028 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1110 dnia: Marca 11, 2010, 10:17:10 »
    Ok. Załogi w miastach są duże. Czyli będzie raczej ciekawie. A jakich ludzi rekrutować? Czyli które królestwo ma dobrą jazdę, które piechotę.

Uff, to mi zadałeś 'sztycha'- tak dawno nie grałem "surowymi" jednostkami, ale ok, spróbuję sięgnąć do zakamarków pamięci.

Jeśli jesteś na samym początku, to ja zacząłbym od  Empire Gladiator+ Ravenstern Ranger+ dowolne rycerstwo(na "surowo" to oni przedstawiają porównywalną wartość)- nie inwestuj czasu w D'Shar-szkoda czasu, IMHO.

Najlepsi są Hero Adventurers/elitarna jazda,ale dają sobie świetnie radę na pieszo(rekrutacja z najemnej szlachty/lub od podstaw- z  wyzwoleńców/uchodźców/wieśniaków i innego tałatajstwa) , Fierdsvain Huscarl też jest b. mocny(ale z pewnością to nie ta ranga, co w native)-problem jest tylko taki, że ich(H.A/F.H) się baaardzo wolno szkoli, i wydaje mi się, że  jedni i drudzy , jeśli mają do wyboru-dać się"zranić" czy dać się "zabić", to wybierają  'ostateczność'.

Ale, ale... jest świetny sposób na  b.szybkie i bezbolesne zdobycie wielu wartościowych jednostek(wywodzących się również z "frakcji koczowniczych")-od Jatu-oni szwendają się malutkimi(są też bandy półtysięczne) oddziałami z kilkoma setkami jeńców.
    Jak pojeździsz po mapie/skraju mapy to ich(Jatu) znajdziesz w  okolicy lasów leżących w górę od Ravensternu(a głównie na stepie, graniczącym {prawie} z puszczą Noldorską).

PS Oczywiście musisz się liczyć i tak z wielkimi stratami przy zdobywaniu(na początku) miast- bez chirurga ze skończonymi, co najmniej, "4" fakultetami, to bym raczej nie próbował.
    No i dyżurnie(ten wątek byłby o 1/4 krótszy, gdyby ludzie czytali choćby po parę  stron wstecz) podpowiadam, że zacząłbym od szturmu na Larię:)-ktoś inny pewnie by ci zaproponował inne miasto(jest też kwestia , gdzie/ i jako kto się "urodziłeś"- od tego zależy do jakich zakonów będziesz miał dostęp na początku).
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 19:17:29 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1111 dnia: Marca 11, 2010, 10:51:22 »
    No cóż dziękuję. Pogram jeszcze chwilę w Warbanda i ruszam na łowy w Prophesy of Pendor.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1112 dnia: Marca 11, 2010, 15:30:48 »
    mam jeszcze jedno pytanko załozyłyem zakon Gryfów i mam najlepszych rycerzy pendoru a mimo to jak daje ulpesz rycerzy to pisze mi ze mogle i bedzie mnie to kosztowala 4 reputacji

ale nie ma opcji ulepsz... tylko wroc do sali tronowej albo na narade...

moge tylko ulepszac zakon ale ludzi robic nie?

Musisz mieć Pendorskich Rycerzy/Pendor Knight
    w oddziale przy sobie i wtedy ich szkolisz.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1113 dnia: Marca 11, 2010, 16:37:15 »
    728 dni, 11 miast, ok 30 zamków, niezliczona ilość wiosek, 38 lordów na moje rozkazy, podbite Imperium, D'shar, i w momencie gdy zdobyłem ostatni zamek należący do Sarleonu mod odmówił współpracy. Po prostu się zawiesił i jest nieaktywny, nie pomaga żadne resetowanie, wgrywanie i przeinstalowywanie, gra działa bez zarzutu a dalej jest zawieszka w tym samym miejscu. Po ponownym wczytaniu wyświetla sie jedynie dolny pasek nawigacji: postać, zadania, inwentarz itp a zamiast mapy mam tło z menu. Zwyczajna zawieszka ale żadne zwiększanie wydajności nic nie daje. Brak mi koncepcji jak mógłbym dalej postąpić.   
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Marca 11, 2010, 18:39:29 »
    siema !

idzie moze w modzie mianować swojego marszałka?? jak tak to trzeba miec ilesc tych lordow zeby dopiero kogos mianowac?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1115 dnia: Marca 11, 2010, 19:19:14 »
    siema !

idzie moze w modzie mianować swojego marszałka?? jak tak to trzeba miec ilesc tych lordow zeby dopiero kogos mianowac?

Siemka!
    Nie idzie.
    Choćbyś zebrał 400-u atletów i każdy zjadłby po 400 kotletów, to nie idzie i już.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1116 dnia: Marca 11, 2010, 21:37:12 »
    czyli tylko ja moge robic Kampanie wojenna?

czy moze lord'owie tez wykazuja troche zaintersowania zamkami??:)

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Marca 11, 2010, 21:49:04 »
    Też wykazują zainteresowanie!! Zwłaszcza jak obsada zamku jest słaba. Weź troche pograj a nie wypytujesz o każdą pierdołe dżisas... -_-'
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Marca 11, 2010, 21:49:17 »
    czyli tylko ja moge robic Kampanie wojenna?

czy moze lord'owie tez wykazuja troche zaintersowania zamkami??:)

Kampanie wojenną tylko ty, ale lordowie czasami oblęgają zamek, tylko później wracają do swoich zadań :(

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1119 dnia: Marca 11, 2010, 21:50:27 »
    Też wykazują zainteresowanie!! Zwłaszcza jak obsada zamku jest słaba. Weź troche pograj a nie wypytujesz o każdą pierdołe dżisas... -_-'

Kto pyta nie błądzi:)
    Od tego jest ten temat, żeby pytać o to czego się nie wie na temat tego moda :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1120 dnia: Marca 12, 2010, 13:00:17 »
    Kto pyta nie błądzi:)
    Od tego jest ten temat, żeby pytać o to czego się nie wie na temat tego moda :)

Nie wystarczy pytać, trzeba jeszcze czytać.
    Wystarczy 10, góra 20 stron wstecz żeby poznać praktycznie wszystkie odpowiedzi na dyżurne pytania, typu:
    Co to jest gem, gdzie jest gem, i co mam z nim zrobić?
    Jak mam zdobyć/ulepszyć bronie runiczne?
    Gdzie jest kopalnia?
    Gdzie są Noldorowie/Jatu/Heretycy etc., etc?
    Jak zostać królem/pozyskać wasali?
    Nie mogę uruchomić moda, co robić?
    Jak założyć zakon/y i który z nich jest najlepszy?
    itd, itp...

Jak się komuś nie chce czytać, to niech się nie dziwi, że komuś się nie chce po raz n-ty odpowiadać na pytanie, które było zadane na poprzedniej stronie-kółko się zamyka.
    A wątek rośnie, nawarstwia się i spiętrza... tymi samymi pytaniami, tymi samymi odpowiedziami.

PS Poza tym najprościej i najsensowniej jest zacząć od WikiPoP(wprawdzie dotyczy  ona głównie wcześniejszej wersji PoP-ale różnice są zaledwie niuansami).
    http://popmod.wetpaint.com/

« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 13:01:56 wysłana przez Liveon »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Marca 12, 2010, 16:22:30 »
    Witam!

czy mozna odkryc inna kopalnie niz AL Azig? (czy jakos tak).

czy mozna kypic lepsze eq za gemy niz miecz typy hełm
    czy jesli kupilem miecz na 10lvl to teraz na 20 bedzie lepszy dostpeny?

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1122 dnia: Marca 12, 2010, 17:01:27 »
    Witam!
    1. Nie (tylko jedna kopalnia)
    2. Nie (masz do wyboru miecze, topory, glewie chyba i łuk)
    3. Nie (to nie tibia że na każdy poziom masz nowe bronie)

Pozdrawiam.

W moim prostackim przekonaniu przyjemność czerpiemy z samodzielnego odkrywania zagadek, a tu każdy idzie na łatwiznę i wszystko chce mieć podane jak na tacy i potem milion razy czytam te same bzdurne pytania które nie mają sensu a ich ortografia to już wyższa szkoła jazdy. Musze sobie zaparzyć ziółka wdech wydech  ....
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 17:07:51 wysłana przez Egzorcysta »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Marca 12, 2010, 17:10:37 »
    a idzie rekrutować królów do swojej armi??

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1124 dnia: Marca 12, 2010, 17:13:48 »
    a idzie rekrutować królów do swojej armi??

A idzie posłuchać gości wyżej? To rzeczywiście nieco irytujące. Królów nie można rekrutować, a przynajmniej ja nie mogłem.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012