Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686348 razy)

Opis tematu:

Offline detour

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1050 dnia: Lutego 23, 2010, 23:45:02 »
    To nie wiele zmienia... no i pytanie oczywiste co się  stanie z obecnym savem?? mam już ponad 500 dni za sobą i szkoda tracić ten czas :)))))

Save z poprzednich wersji nie działa.

Jak dla mnie to wiele zmienił, bo poprzednia rozgrywkę skończyłem z cała podbitą mapą i armiami (poza Noldorami, których z racji wcześniej wyrobionych relacji nie mogłem tknąć) :/

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1051 dnia: Lutego 24, 2010, 01:22:07 »
    @huth
    Przyjrzyj się tam. W opisie Ithilranidra wstawili noldor noble'a. A u Aeldriana Twilight Kinasa. :P Ponawiam pytanie.

No taaak... Nieuwaga i pośpiech i się nie widzi tego co trzeba :P

2.5 zmienia pewne rzeczy i eliminuje sporo bugów(takich też, że nie można skończyć gry) i zmienia balans nacji i rozgrywki - należy tylko grać w tę wersję.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,66774.0.html - rozpiska bugów poprawianych w kolejnych wersjach
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2010, 01:26:22 wysłana przez HUtH »

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1052 dnia: Lutego 24, 2010, 08:11:22 »
    wgrałem sobie wersje 2,5 i o to co zobaczyłem

- save z poprzedniej wersji działał ku mojemu zaskoczeniu :)))

- pierwszy atak na Lorda on miał ok. 200 wojska ja miałem 150 atakuje a co :) ) i nagle mi pokazuje że on ma ponad 400 woja (skąd?? nie mam pojęcia, żadni wieśniacy nie przyłączali się do niego, a chwilę później zamiast znaleźć się na polu bitwy pokazałem się w zamku z moją armią konno :(((( 

- na polu bitwy polecenia typu : "wszyscy za mną";  "łucznicy do ataku" itp. nie działało :(((((((

Podsumowując zraziłem się do tej wersji i powróciłem do starej dobrej 2.0 :)))))))

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1053 dnia: Lutego 24, 2010, 11:47:18 »
    Gram/grałem 2.5, miałem  krótko 2.0 i pamiętam ,że coś mnie tam paskudnie wkurzyło i szybko wywaliłem tamtą wersję, ale co to było  powodem wkurzenia już nie wspomnę:).
    PS W wersji 2.0 chyba inne staty broni runicznych były? np dwuręczny miecz miał zasięg (chyba)  125(w wersji "surowej").
    PS 1 I o wiele mniej się 'działo' na mapie-co uważam za jedną z największych zalet PoP 2.5

Offline damman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1054 dnia: Lutego 24, 2010, 11:59:37 »
    wgrałem sobie wersje 2,5 i o to co zobaczyłem

- save z poprzedniej wersji działał ku mojemu zaskoczeniu :)))

- pierwszy atak na Lorda on miał ok. 200 wojska ja miałem 150 atakuje a co :) ) i nagle mi pokazuje że on ma ponad 400 woja (skąd?? nie mam pojęcia, żadni wieśniacy nie przyłączali się do niego, a chwilę później zamiast znaleźć się na polu bitwy pokazałem się w zamku z moją armią konno :(((( 

- na polu bitwy polecenia typu : "wszyscy za mną";  "łucznicy do ataku" itp. nie działało :(((((((

Podsumowując zraziłem się do tej wersji i powróciłem do starej dobrej 2.0 :)))))))

Wina tego że grasz na starym save. Też tak miałem, zacząłem grac od początku i wszystko było ok.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1055 dnia: Lutego 24, 2010, 16:41:49 »
    Bartus stare sejvy nie sa kompatybilne z 2.5, może i je uruchomisz, ale nic nie bedzie dobrze działać... i nie wiem jak do cholery mogłeś nie pomyśleć, że te błędy wynikają z twoich starych sejwów... :| Co ci szkodzi rozpocząć nową grę, tym bardziej, że na pewno wszystko będzie lepiej niż na 2.0.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #1056 dnia: Lutego 24, 2010, 17:00:51 »
    Skąd macie wersje 2.5   O.o   (podajcie linka) szukałem na pierwszej stronce i na 3 ostatnich lecz nie znalazłem na talesword też i używałem "szukajki"

DOWN. Dzięki ci bardzo
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2010, 18:18:04 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline petramgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1057 dnia: Lutego 24, 2010, 17:11:57 »

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1058 dnia: Lutego 24, 2010, 18:03:44 »
    Szczerze nie pomyślałem o tym :))) spróbuje od nowa skoro tak piszecie :)))

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1059 dnia: Lutego 24, 2010, 19:12:19 »
    Poluję teraz na tą zbroję o której mówicie co wymaga 73 siły :P Dam ją Aeldarianowi to będzien iezniszczalny ihih

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Lutego 24, 2010, 20:37:31 »
    Zrobiłem jak pisałem zacząłem grę od początku na  vr. 2,5  dzień 30 i jak dotąd nie zauważyłem żadnych zmian oprócz nazwy 4 małych zamków. Broń niezmienna to samo się tyczy uzbrojenia, może troszeczkę się zmienił odgłos uderzającego miecza o tarcze...

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1061 dnia: Lutego 25, 2010, 11:08:36 »
    Mam pytanko odnośnie królestwa.

Otóż jak zostałem królem miałem do wyboru tradycje jakiego królestwa będę stosować. Wybrałem Sarelonu i mogę to jakoś zmienić na Pendoru?

Edit:
    Jak można werbować lordów do swojego królestwa? :)
    Trzeba najpierw pokonać jakieś królestwo?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2010, 20:54:28 wysłana przez Dejmonek »

Offline Karolewskiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1062 dnia: Lutego 25, 2010, 18:00:32 »
    Mam pytanko odnosnie wspierania pretendenta do tronu

pomagam jednemu pretendentowi, jest w mojej druzynie. zdobylem juz wszystkie miasta i zamki Sarleonu ale po swojej stronie mam tylko 4 lordow z jakiegos ksiecia. reszta sie rozpierzchla gdzies ale nawet nie wiem gdzie bo nie maja miasta a ni zamku. co zrobic aby ostatecznie moje pretendent zdobyl wladze w krolestwie?

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1063 dnia: Lutego 25, 2010, 20:52:44 »
    Musisz wytłuc wszystkich lordów, biegają gdzieś po mapie.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #1064 dnia: Lutego 26, 2010, 11:58:12 »
    A w Rivacheg znajduje się Gem bierzecie przejdź się ulicami miasta a potem w lewo pod tabliczką z kuflem piwa potem do końca dochodzicie w na prawo jest skrzynia z gemem.

Edit Co zrobić z Gemami?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 13:18:11 wysłana przez matiux »
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.