Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684183 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bartus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1020 dnia: Lutego 18, 2010, 11:40:43 »
    mam pytanko odnośnie zakonu, jak można rekrutować rycerzy?? pokazują się tylko co jakiś czas w zamku i dopiero wtedy sobie ich biorę do armii ale co jak i gdzie...??

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #1021 dnia: Lutego 18, 2010, 12:43:10 »
    Jeżeli chodzi Ci o rycerzy zakonnych to musisz miec w odddziale jednostki z jakich takiego rycerza możan zrobic (np Pendor Knight) wtedy rozmiawiasz z zarządcą w zamku gdzie założyłeś zakon i tam będziesz miale opcje wyszkolenia z nich rycerzy danego zakonu.

A apropo Noldorów to dzis byłem światkem niezwyklej sytuacji.W czasie oblęzenia miasta obserwowałem sobie toczącą sie na uboczu walke pomiędzy moimi 3 Noldor Noble i 1 armored sarleon footman (z młotem bojowym)..Walka trzech na jednego toczyła sie dobre 2-3 minuty i co..Porąbał ich  ten sarleoński piechur jeden po drugim...Byłem w szoku ...

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1022 dnia: Lutego 18, 2010, 18:35:23 »
    Doomguide są wypasione ( bo z tego co pamiętam, to kobitki były). Ja przejąłem je walcząc z lordami Imperium.
    Świetne statystyki w walce blisko i daleko.

Shadow Legion... dzięki za przypomnienie :) naprawdę fajny zakon.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1023 dnia: Lutego 18, 2010, 20:04:27 »
    A apropo Noldorów to dzis byłem światkem niezwyklej sytuacji.W czasie oblęzenia miasta obserwowałem sobie toczącą sie na uboczu walke pomiędzy moimi 3 Noldor Noble i 1 armored sarleon footman (z młotem bojowym)..Walka trzech na jednego toczyła sie dobre 2-3 minuty i co..Porąbał ich  ten sarleoński piechur jeden po drugim...Byłem w szoku ...

No cóż, na każdego się znajdzie jakiś młot;). Ja już w tym wątku wspominałem , że sporą  ilość Noldorów zdobyłem przy pomocy 'młotka'. Być może, w ogóle Noldorowie czują słabość do tej 'prostej konstrukcji'?
    Właśnie zakładam zakon Gryffitów- podobno oni wszyscy mają broń ogłuszającą  na podorędziu.
    Powalczymy, zobaczymy- ale czuję nosem, że żniwa będą udane:)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1024 dnia: Lutego 21, 2010, 11:10:20 »
    Zacząłem grać w PoP-a na poziomie trudności 119% :) z battle sizerem na 401. Powiem wam, że to zupełnie inny wymiar rozgrywki. :P Ciężko się przestawić, ale warto. Dobra koniec chwalenia się ;P Macie może jakąś radę, jak masowo zrekrutować noldorów wszelkiej maści? Teraz raczej odpada ganianie za nimi z maczugą :D

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1025 dnia: Lutego 21, 2010, 15:22:21 »
    jak zmieniacie battle size na 400??? ja mam maksymalnie 100

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1026 dnia: Lutego 21, 2010, 15:25:45 »
     Programem Battle Size Changer, czy Battlesizer. Nie pamiętam.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1027 dnia: Lutego 21, 2010, 16:17:12 »
    daver194 <- ale chodzi ci o wzięcie do niewoli czy wcielenie do oddziału? Na to pierwsze to Warhammer + Netherworld Charger + jak największa tarcza i sobie jeździmy swobodnie przez grupe elfów albo - jeśli mamy wysoki skill chirurgia - wywabić ich, żeby zaczęli z kimś walczyć(np Jatu i najlepiej żeby wroga drużyna nie miała wielu jeńców, żeby elf ich nie wcielili do siebie), dołączamy się po stronie elfów, poniważ mamy kontrolę też nad elfami, każemy walczyć tylko bronią obuchową, czyli w wypadku elfów pięściami, ponieważ tylko taką mają :P wszyscy szybko padają nieprzytomni(dzięki chirurgi), gdy już "piesze" elfy zaliczą glebę, wkraczamy do akcji i rozwalamy przeciwnika. Po bitwie od razu atakujemy elfy, jeśli wcześniejsza drużyna nie miała wielu jeńców do przejęcia, to nie ma właściwie z kim walczyć, bo większość elfów jest nieprzytomna, wygrywamy i cieszymy się spora grupą elfich jeńców :)

A żeby mieć elfów we własnej drużynie to dołączamy się po stronie walczących z elfami, wygrywamy, zapewne tamtym wpadnie kilku elfich jeńców, więc walczymy i wygrywamy z nimi i mamy elfów w kompanii. Wyższa szkoła jazdy, to zrobić tak jak przy strategii na pojmanie elfów, czyli broń obuchowa+chirurgia, a potem szybkie wywabienie dalej tych elfów na kolejną drużynę, pokonanie razem z nimi elfów, pokonanie drużyny, i ponieważ więcej elfów było nieprzytomnych to mamy więcej elfów w drużynie.

Offline lukas7980

• Użytkownik
    • Feel the power...
    « Odpowiedź #1028 dnia: Lutego 21, 2010, 16:37:00 »
    Mam pewne pytanie czy Battlesizer nie ,,gryzie" się z tym modem??
    Chyba gdzieś słyszałem, że gra źle działa z Battlesizerem.
    Sprawdzaj ortografię.Walczmy z analfabetyzmem.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1029 dnia: Lutego 21, 2010, 18:18:20 »
    Tal, czasami jak walcze z duuużą armią to potrafi wywalić "unable to lock vertex buffor", a kompa mam dobrego. Zmieniam wtedy ilość ciał na 0 i próbuje drugi raz ąz do skutku.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1030 dnia: Lutego 22, 2010, 10:53:54 »
    kometarz do usunięcia(chyba ślepy jestem- nie widzę opcji 'usuń')
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 11:22:28 wysłana przez Liveon »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1031 dnia: Lutego 22, 2010, 11:08:22 »
    Ja zdobywałem Noldorów trochę inaczej-łomotałem ich młotem bojowym, zgarniałem więźniów i leciałem do najbliższej bitwy ,gdzie walczyły 2 nacje/klany- dołączałem się do jednej ze stron i po wygranej przerzucałem swoich jeńców do "sojusznika"- chwilę póżniej atakowałem tymczasowego alianta i brałem co moje(Noldorów)

Zacząłem grać w PoP-a na poziomie trudności 119% :) z battle sizerem na 401. Powiem wam, że to zupełnie inny wymiar rozgrywki. :P Ciężko się przestawić, ale warto. Dobra koniec chwalenia się ;P Macie może jakąś radę, jak masowo zrekrutować noldorów wszelkiej maści? Teraz raczej odpada ganianie za nimi z maczugą :D

Rzeczywiście grywalność jest świetna, ale po kilkudziesięciu bitwach(nie tylko z Ithilrandirem) jestem przekonany, że łatwiej się walczy w dużych składach, zwłaszcza przeciwko mocnym łucznikom.
    Jakieś dziwne  masz ustawienia(albo to ja mam  je dziwne:)? Ja na takim samym battlesizerze(400) mam st. trudn. 158.

PS Rzeczywiście PoP nie jest zbyt stabilny, przynajmniej w moim przypadku-już od dłuższego czasu mam problemy z save'ami, co skłania mnie do szukania nowego moda, tym bardziej ,że w PoP'ie już nie widzę  wielkich wyzwań.

A propos- dla porównania dwa screeny, jeden z PoP-a(wiadomo:), a drugi z "najtrudniejszego moda świata";D(może skrobne o nim kilka słów w  wolnej chwili(w formie przestrogi)

Suplement: te same 'zrzutki' są do zobaczenia w  wysokiej rozdziałce  tutaj

http://picasaweb.google.com/116292242639744491112/Sandbox#

bo widzę, że zwłaszcza drugi screen jest mało czytelny.

Oczywiście to też forma zagadki-w którym modzie są takie mutanty, prawie  że nie do ubicia.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 11:26:09 wysłana przez Liveon »

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1032 dnia: Lutego 22, 2010, 12:12:31 »
    Witam.
    Na forum jestem nowy i być może było już takie pytanie, ale przeszukiwanie tych wszystkich stron jest bardzo meczące i ciężko znaleźć informacje :/

1. Czy można być królem jakiegoś królestwa? (Można rozdawać lenna, werbować lordórw, rozdawać jednostki)?
     Tak żeby nie było to rebelianckie królestwo po przyłączeniu się do jednego z prawowitych władców, bo jak już się podbije całe królestwo to oni przejmują tron, a ty możesz już tylko być marszałkiem, chyba ze w tym modzie tak nie jest?
    2. Jeśli tak, to jak nim zostać(królem)?

Prosze o pomoc i pozdrawiam :)

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1033 dnia: Lutego 22, 2010, 12:17:16 »
    Ciekaw jestem bardzo co to za "najtrudniejszy moda świata"???? nie karz nam długo czekać :))))

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1034 dnia: Lutego 22, 2010, 17:27:30 »

1. Czy można być królem jakiegoś królestwa? (Można rozdawać lenna, werbować lordórw, rozdawać jednostki)?
     Tak żeby nie było to rebelianckie królestwo po przyłączeniu się do jednego z prawowitych władców, bo jak już się podbije całe królestwo to oni przejmują tron, a ty możesz już tylko być marszałkiem, chyba ze w tym modzie tak nie jest?
    2. Jeśli tak, to jak nim zostać(królem)?

Ad 1.Wszystko można:)
    No, moze poza rozdawnictwem jednostek-to tylko w formie garnizonu zamku/miasta

Ad 2. Królem możesz się obwołać już po zdobyciu pierwszego  zamku/miasta( po rozmowie z kasztelanem w zamku)

PS Założyłem już wątek o 'najtrudniejszym_modzie _świata' ;)