Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684138 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1005 dnia: Lutego 16, 2010, 20:26:20 »
    Ten  Alaric von Brohaha( Błechłechłe:)
     jest wyjątkowo cienki gość, nie dość ,że wygląd ma pomocnika rzeźnika na emeryturze, to jest praktycznie zupełnie bezużyteczny dla oddziału, a że ma level 45 to już zero  kariery zawodowej przed nim.
    Od kogo, jak od kogo, ale od niego to tylko brać Gemmę i zwijać się w szpagatach, jak najdalej od niego, żeby nie dogonił i na chama nie wprosił się do załogi:).
    Traf chciał , że trafiłem teraz na tego gościa i jak mam do wyboru 'won Buchachę'  i założenie sobie zakonu np Ebony Guantlet czy 'Szedołsów' to się nie zastanawiam ani chwili-tekst jest krótki -"Dawaj Gemmę, kolo, i  idź leczyć łysienie plackowate, a jak wyleczysz to pogadamy".

PS Na WikiPoP jest gdzieś drzewko przyjaźni/antypatii pomiędzy NPC-jak się chce mieć stabilny skład NPC to trzeba się tego trzymać.

PS Tutaj 'zrzutki'  z bitwy z Ithilrandirem
    wszystko w wysokiej rozdziałce, więc można odpalić pełnoekranowo/lub pokaz slajdów-mam nadzieję, że jakoś poradzicie sobie z 'Picasą'

http://picasaweb.google.com/116292242639744491112/Sandbox#
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2010, 20:28:54 wysłana przez Liveon »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1006 dnia: Lutego 16, 2010, 21:51:01 »
    http://popmod.wetpaint.com/page/The+Companion+Bubble

Na "czysto" bez sprzeczek można mieć 10, jak chce się więcej, to już trzeba kombinować, na podforum na taleworlds jest o tym spory wątek.

A Brohaha to świetna postać w modzie, taki żart twórców trochę - dowódca armii pijaków :P

heh 'epic battle' z Noldorami, strasznie mi się nie podoba, że Clarion Calle są tacy zieloni :P I nie mogę patrzeć jak walcząc konno używa się dwuręcznego :P Ale reszta ładnie :)

Offline damman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1007 dnia: Lutego 17, 2010, 13:54:00 »
    Witam, mam pytanie.
    Który zakon jest lepszy - Jednorożca czy Sokoła? (obydwa formowane z pendorskiego rycerstwa)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1008 dnia: Lutego 17, 2010, 17:06:40 »
    Nie no, trochę oczywiście przegiąłem z 'panem Broszką'-na początku gry bym być może nie pogardził jego towarzystwem(tyle że, na początku każdy i tak się raczej daje skusić na broń runiczną{i słusznie, bo to fajne zabawki)

Ja nawet się zastanawiałem, czy by Go jednak nie zatrzymać, bo mam słabość do łuczników, a to zdecydowanie jest łucznik.
    Niestety to , że facet nie ma nawet karty rowerowej dyskwalifikuje go w moich oczach.
    Zero mobilności(jeszcze , żeby to był sprinter, ale z tym brzuszkiem to on po 100 m zadyszki dostaje...).

Jak Go spotkam jeszcze kiedyś, to się mogę ewentualnie  z nim  stuknąć w tawernie dzbanem miodu i tyle...

PS Sokolnicy-sam zaczynałem od tego zakonu(nawet wykorzystałem 50 z nich w bitwie z Ithilrandirem z niezłym skutkiem:)- dość uniwersalni- można spokojnie nawet ich wysłać  jako grupę uderzeniową podczas oblężenia zamku.
    Sporo z nich ma też morgensterny na uzbrojeniu-to duży plus.

Jednorożcy, to  najsłabszy zakon w PoP(ktoś tu ich porównywał do Hero Adv-zupełnie bezsensu).
    Nie jest to tragedia jakaś, ale np nie  radzę ich wysyłać do zdobywania zamków/miast-zbyt wielu z nich ma kopie.

PS 1 Screeny są chyba z 2 bitew(w tym 2 rundki)-już się trochę gubię z tym Ithilrandirem, skład jak widać z przewagą Radiant Cross'ów(zakon trochę w stylu swadiańskiego rycerstwa)

PS 2 Mała zagadka-kto zauważył jednostki "z innej bajki'?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 17:15:49 wysłana przez Liveon »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1009 dnia: Lutego 17, 2010, 17:50:18 »
    Ja :P Jatu xd

Offline damman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1010 dnia: Lutego 17, 2010, 17:58:51 »
    Dzięki a konkretną i wyczerpującą odpowiedz :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1011 dnia: Lutego 17, 2010, 18:23:00 »
    Bingo!:)
     To  Warlord Jatu(dokładnie to dwóch ich się szwenda po mapie i co najdziwniejsze, żaden z nich nie zginął,a co już jest zadziwiające nie odstrzelono im  'złotogrzywych rumaków'-żywotność ich jest wręcz mizerniutka, za to są to bardzo szybkie i zwrotne koniki +48+42)

Jakbyś jeszcze znalazł jedną jednostkę to pełny szacun.

Sam się zastanawiam co to, kto to...
    Podpowiem, że jest na ciężkozbrojnym koniku(Bestia Wojny, czy jakoś tak się to nazywało)

Kręci się tam też kilku(6) Hero Adv.(na screenach widać też jednego), ale to raczej nie to.

PS Odrzucić trzeba wszystkich kolesi w zbrojach płytowych na noldorskich koniach(wszelkiej maści)-to moi NPC
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 19:00:40 wysłana przez Liveon »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1012 dnia: Lutego 17, 2010, 19:05:32 »
    Dzięki a konkretną i wyczerpującą odpowiedz :)

Drobiazg, ale ja bym na twoim miejscu(wiem, powtarzam się) jak najszybciej zdobył Larię, nawet kosztem dużych strat- Clarion Call są tego warci.

Pzdr

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1013 dnia: Lutego 17, 2010, 19:46:09 »
    kto to są Clarion Call???

Offline huth

« Odpowiedź #1014 dnia: Lutego 17, 2010, 20:18:07 »
    Zakon "Rangers of the Clarion Call", możliwy do założenia jeśli zdobędzie sie Larię. http://popmod.wetpaint.com/page/Rangers+of+Clarion+Call Po ich ulepszeniu są jak Noldorzy :P

Liveon, ja tam nigdzie na tych screenach Warbeast nie widzę :)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1015 dnia: Lutego 17, 2010, 20:33:39 »
    No właśnie-mój ulubiony Zakon:) wywodzący się z  Laria City.

Rangers of the Clarion Call/Zwiadowcy Stanowczego Wezwania(to ci 'grinbojsi' ,którzy na tarczach mają emblemat pocztylionu: i na hełmach wycinanki treflowe)

Konni łucznicy, uzbrojeni  również w długie jedno/dwuręczne miecze, ewentualnie w piki.
    Jeden ich słaby punkt to średnie konie- ale da się przeżyć, oni na pieszo dają sobie świetnie radę-grunt żeby dojechali tam gdzie trzeba.

PS Dorzuciłem 2 screeny  z nimi.

Errata: Sorry, ten koń pancerny to Masywnej Budowy Koń bojowy Otchłani(np Cobra Warrior takich dosiadają), nie do zabicia czołgi :opancerzenie 93 życie 510, szarża 49)- w sam raz dla szturmowców.
    Rączy Złotogrzywy Rumak ma jednak trochę mniejszą zwrotność: 39, pancer 16:) życie 110

Suplement: No nieee, aż tak dobrzy to nie są;),   choćby z tej przyczyny, że mają dużo gorsze łuki.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2010, 21:05:34 wysłana przez Liveon »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1016 dnia: Lutego 17, 2010, 22:53:45 »
    a mi bardzo dobrze walczyło się z Zakonem rekrutowanym z Legionistów

rzymska jazda z kopiami

na plus: długie kopie które doskonale sięgają przeciwników w tłumie podczas oblężenia oraz masakrują przy szarży
    na minus: niski odsetek rannych wrogów

Offline huth

« Odpowiedź #1017 dnia: Lutego 17, 2010, 23:34:57 »
    Zwiadowcy stanowczego wezwania... Koń bojowy otchłani - omg, dlatego nie toleruję spolszczeń :)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #1018 dnia: Lutego 18, 2010, 10:08:35 »
    Ja mam tak kolo 60 "kngiht of the lion" (ulepszeni za fortune) 20 "shadow legion" koło 100 noldorów wszelkiego rodzaju i kolo setki "ravenstern knight" (szkoda że ich sie nie da na zakonnych żadnych przerobić) i taka armia daje sobie rade w każdej sytuacji jak na razie:) Mam też 2 "Doomsguide" przypominający samurajów rzeźnicy- nie wiem skąd ich wziąć więcej bo wymiatają strasznie.A jeśli chodzi o "Clarion Call" to jakoś mi do gustu nie przypadli- miałem z 15 został jeden i szału nie widze w ich skuteczności..

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1019 dnia: Lutego 18, 2010, 10:19:49 »
    Wtopa.
    To jednak Hero Adventurer/Bohaterski poszukiwacz Przygód
    Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że  od chwili kiedy założyłem pierwszy zakon, nie korzystałem z ich usług.
    Koń, hełmka, zbroja, łuk- jakoś mi nie pasowało do tego co pamiętałem.

Jeszcze raz , sorry za zamieszanie.
    Mea  maxima culpa.

PS Da się założyć Zakon(z rycerstwa Ravensternu)- Zakon Smoka(musisz jednak zająć Rane).
    Też mam 2 Doomsguide-chyba w bitwie z Jatu ich zdobyłem, ale pewny nie jestem.
    Na tym polega bajer z zakonami, że każdy może znaleźć coś dla Siebie:)

PS na temat tłumaczenia już tu się wypowiadałem a propos Qualis Gem. No cóż, licentia poetica:). Nie ciągnę tego wątku, żeby nie być posądzonym o defetyzm- jedne patenty mi się podobają(np 'Nieustraszony'-choć nie jest to tłumaczenie ortodoksyjne, a raczej w duchu(sic!:), inne podobają się  mniej.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2010, 10:30:52 wysłana przez Liveon »