Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686400 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tranon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #990 dnia: Lutego 13, 2010, 15:26:33 »
    Mam pytanie. PoP to jeden z moich pierwszych modów, lecz nie umiem go odpalić. Problem polega na tym że mam wersje pudełkową zainstalowałem. Ściągnąłem patch do wersji 1.011 i musiałem wpisać klucz. Klucz został aktywowany. Na liście modów wyświetla mi sie tylko native i wcześniej pobrany west invaders. Pomocy : (

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #991 dnia: Lutego 13, 2010, 15:50:23 »
    Folder prophecy of pendor trzeba wrzucić do folderu Modules w folderze z grą. Jak dalej się nie wyświetla w menu to, nie mam pojęcia. TO NIE JEST INSTALKA.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tranon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #992 dnia: Lutego 13, 2010, 16:34:02 »
    Wrzuciłem folder i dalej nic ; (

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #993 dnia: Lutego 13, 2010, 20:56:11 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011

Po ściągnięciu tego, rozpakowujesz, otrzymujesz folder sandbox i ten folder kopiujesz do folderu modules w głównym folderze M&B. I potem w wyborze modułu masz opcję "sandbox"(chyba że zmienisz nazwę z sandbox na co innego).

edit: i jeśli po pierwszym uruchomieniu moda nie będzie w menu muzyki, wyłącz grę i jeszcze raz włącz. Po graniu w jakiegoś innego moda i potem powrocie do PoP, też może się muza nie załadować od razu, więc także restartujemy grę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 20:59:34 wysłana przez HUtH »

Offline Tranon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #994 dnia: Lutego 13, 2010, 21:40:03 »
    Huth dzięki dałbym ci piwko, ale się nie da ; )

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #995 dnia: Lutego 14, 2010, 13:52:37 »
    Udało mi się przyłączyć do oddziału Zulkar'a, któy ma ciekawe przedmioty w ekwipunku.
    Pamiętam, że ktoś pisał o sytuacji gdy zabieramy przedmioty NPC, a te po czasie się mu odnawiają.
    Czy tak faktycznie jest?

Nie chcę osłabiać w/w Zulkar'a ale jego Noldorski koń i tarcza oraz dobry łuk kuszą ^^

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #996 dnia: Lutego 14, 2010, 15:40:23 »
    Ja mam jakegoś Alarica von Brouhaha (xd) i jak mu kupie jakiś hełm, to po jakimś czasie znika, więc możliwe, że NPC w jakiś sposób zmieniają ekwipunek. Co więcej wydaje mi się, że ci NPC nie ulepszają sobie zbroi i broni jak normalnie bohaterowie

@EDIT

znalazlem wolfbode'a w niewoli, ale jak go odbijam, to nie chce sie do mnie dolaczyc.. niektorych postaci nie da sie po prostu przylaczyc, czy to gra tak losuje?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2010, 16:52:45 wysłana przez daver194 »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #997 dnia: Lutego 14, 2010, 19:39:47 »
    Dzięki za info. Czekam na inne obserwacje, bo to, że znika kupowany sprzęt nie rozwiązuje mojej sytuacji ;)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #998 dnia: Lutego 15, 2010, 08:55:28 »
    Na szybko.
    Mam za sobą 4 bitwy z Ithilrandirem.
    Pierwszą stoczyłem z biegu, w niepełnym składzie 256(praktycznie sami Noldorzy w tym ok 180 łuczników pieszych), no i oczywiście... dostałem łupnia.
    Drugą uzupełniłem Jeżdzcami Wiatru-też klęska.
    W trzeciej zmieniłem prawie wszystkie formacje +/-~200 Clarion Call'ów+50 Noldorów(szlachta/Zwiadowczynie) ,50 Sokolników,+6 Hero Adv.+NPC(w sumie 325 woja), no i ich zmiażdżyłem.
    Pierwsze 15 min to klimaty jak pod Grunwaldem(w  wydaniu matejkowskim)- jeden wielki kocioł.
    Moje straty to ok 50 zabitych i 120 rannych)
    Battlesizer ustawiony na 400(stopień trudności 158) więc nie powiem, było epicko;)

Niestety, Ithilrandir mi zwiał(za to świetne były łupy i jeńcy( np 2 Noldor Twilight Knight'ów(chyba najbardziej ekskluzywna formacja w PoP, obok Demonic Warrior, a z pewnością najtrudniej dostępna}+2 łuki kompozytowe+Stubborn Noldor Spirit Horse{być może jest też Champion? itp,itd}) , i musiałem stoczyć jeszcze raz bitwę.

W tej zginąłem na początku drugiej rundki, bo zacząłem się bawić w robienie screen'ów:)(może wieczorem kilka wrzucę)- co się też przełożyło na olbrzymie straty po mojej stronie ale greenboys'i(CC) dali radę.

Przymierzam się jeszcze do kilku bitew z Ithilrandirem, aż zdobędę w tej jednej, wymarzonej;) - Gemmę, Noldor Twilight Knight'ów i fajniejsze 'suweniry'.

A teraz najważniejsza informacja- Do założenia wszystkich Zakonów potrzebne są Gemmy/Qualis Gems(czyli tak , jak od pewnego czasu podejrzewałem/WikiPoP się jednak nie myli).

Jeden (bonusowy) Zakon-jedna Gemma
    (niestety).

Pzdr

PS Rall, jak natrafisz jeszcze raz na info o DARKSTAR, to zrób screena i wklej go tu, jak mozesz(ja o tej kobyłce ani razu nie słyszałem-inna sprawa że bardzo mało , od dłuższego czasu gadam w tawernie).

« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2010, 09:14:20 wysłana przez Liveon »

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #999 dnia: Lutego 15, 2010, 17:34:22 »
    Mam pytanie. Co mi da jak wyślę "Prospectors" z mojej wioski?
    Koko dżambo i do przodu

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1000 dnia: Lutego 15, 2010, 18:31:42 »
    Prospectors szukają minerałów, po wysłaniu "odkrywają" ehm zasobność geologiczną. Po zbudowaniu kopalni wydobycie(pieniądze) zależy od tego. Najwyższa wartość to chyba 200 na tydzień.

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1001 dnia: Lutego 16, 2010, 10:33:41 »
    A ja tym razem z trochę innej beczki : czy ktoś zna sposób na wyłączenie morale w grze? jakiś czit albo mod - powiem szczerze, że gram uczciwie ale są chwilę gdy nudzi mi się ciągłe podnoszenie morale i psuje mi to całą zabawę - po prostu lubie się włóczyć z armią po mapie a morale leci na łeb na szyję gdy się ma powyżej 100 luda...Ten problem zasadniczo dotyczy nie tylko PoPa ale ogólnie M&B. Gdzieś czytałem, że mod Sword of Damocles ma zaimplementowaną opcję wyłączenia morale...Co Wy na to?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1002 dnia: Lutego 16, 2010, 16:24:42 »
    Jakbyś poszperał to byś mógł zmienić cenę podnoszenia morale w tawernie np. do 1 denara :P

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1003 dnia: Lutego 16, 2010, 17:15:38 »
    Najbardziej denerwujące jest gdy przyboczni boh. odchodzą z armii bo coś im nie pasuje :((((

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1004 dnia: Lutego 16, 2010, 20:10:40 »
    to jest właśnie fajny aspekt, trzeba dobrze dobierać znajomych, a i odpowiednio z nimi rozmawiać + nie wszyscy tolerują wszystkie Twoje zachowania na mapie