Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684859 razy)

Opis tematu:

Offline Avenhog

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #855 dnia: Stycznia 17, 2010, 19:46:31 »
    Możliwe że masz racje ja przynajmniej nie miałem takiej jeszcze sytuacji ale warto sprawdzić to co piszesz...

Kolega Axel ma w pełni rację, grając obecnie 278 dzień czasu gry, mam większość terytorium Sarleonu pod swoją władzą, a do tego ze schwytanych lordów 10 było skłonnych wspierać moje królestwo.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #856 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:44:01 »
    Przecież co do tego nie ma zadnych wątpliwosci. Wystarczy poczytać oficjalne FAQ twórców moda i tam wszystko jest wyjaśnione. :)

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #857 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:28:48 »
    A ja powtarzam po raz któryś, łapanych lordów wypuszczać, jak się na początku jest wasalem to pomagać lordom w bitwach (później to mogą być wasi wrogowie) i dla bezpieczeństwa poczekać aż będzie z nimi z 30 reputacji i wtedy po złapaniu zagadać żeby sie przyłączyli. Na 100% działa

Offline Aadolw Chitla

• BANITA
    • Użytkownik
    • A i tak Józek go pokonał...
    « Odpowiedź #858 dnia: Stycznia 18, 2010, 19:34:14 »
    Najlepiej to podmienić w plikach gry częstotliwość łapania lordów a potem po każdej walce wypuszczać. Honor i stosunki fruną w górę że Ho Ho Hoo.
    Jakby ktoś powiedział jak wstawić sygne wdzięczny będe.
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!
    To dla ciebie matizz!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #859 dnia: Stycznia 18, 2010, 20:51:39 »
    Dostajesz wilczy bilet.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 20:56:16 wysłana przez Kalpokor »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #860 dnia: Stycznia 18, 2010, 23:41:04 »
    Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w temacie o POPie opisano jak zmodyfikować plik
    aby zmienić % szansy na złapanie lorda po bitwie.
    Przejrzałem cały wątek i nie znalazłem posta, może ktoś raz jeszcze opisać powyższą modyfikację?

Pozdrawiam

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #861 dnia: Stycznia 19, 2010, 10:10:04 »
    Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale w temacie o POPie opisano jak zmodyfikować plik
    aby zmienić % szansy na złapanie lorda po bitwie.
    Przejrzałem cały wątek i nie znalazłem posta, może ktoś raz jeszcze opisać powyższą modyfikację?

Pozdrawiam

Było, było, wiem bo sam pisłem, ale podam link http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,37023.msg958292.html#msg958292

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Stycznia 19, 2010, 11:19:39 »
    Koledzy
    jestem bardzo ciekaw jakich spawnowanych NPCów udało się Wam włączyć do drużyny i jak tego dokonaliście. Oczywiście szczytowym osiągnieciem byłoby dołączenie Nldorskich bohaterów ale to chyba praktycznie niewykonalne. Sam próbuję coś wymyślić ale na razie bez efektów...

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #863 dnia: Stycznia 19, 2010, 16:11:44 »
    Ja przypadkowo uwolniłem Borisa Kruka z miasta, gdzie był więziony i przyłączył się.

@2 x up Dziękuję za linka :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 19:16:21 wysłana przez detour »

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #864 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:32:20 »
    a która z frakcji ,,barbarzyńskich'' jest najlepsza?? Wg. mnie chyba Kult węża bo jadę sobie z lanca zakręcam tu nagle łup i komunikat Mateusz ogłuszony przez wężowa kapłanka i dupa trza było czekac co do barbarzyńców z gór nie wiem czy silni ale na pewno liczebni, reszta oprócz Jatu ale oni uciekają na mój widok w popłochu- ekspiłem na nich to teraz mają złe wspomnienia ;p

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Stycznia 19, 2010, 22:56:32 »
    a która z frakcji ,,barbarzyńskich'' jest najlepsza?? Wg. mnie chyba Kult węża bo jadę sobie z lanca zakręcam tu nagle łup i komunikat Mateusz ogłuszony przez wężowa kapłanka i dupa trza było czekac co do barbarzyńców z gór nie wiem czy silni ale na pewno liczebni, reszta oprócz Jatu ale oni uciekają na mój widok w popłochu- ekspiłem na nich to teraz mają złe wspomnienia ;p
    U mnie to właśnie Jatu są najmocniejsi. Może dlatego, że nie za często ich odwiedzałem i teraz biega w ich okolicy kilka armii których średnia ilość żołnierzy waha się w granicach 300-400. Dodam, że to w większości lancerzy, a więc jeden błąd i bitwa praktycznie na starcie jest przegrana.
    Jeśli do tych "barbarzyńskich" armii można zaliczyć też Noldorów, to raczej oni powinni zająć pierwsze miejsce.
    Snake Cult natomiast nie ma za mocnych jednostek. Poza kilkoma kapłankami ich jazda to niezbyt silni wojacy zakuci w ciężkie zbroje, ledwo machający tymi berdyszami. Z rycerstwem Ravensternu czy Sarleonu nie mogą się równać, nie wspominając już o zakonach.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #866 dnia: Stycznia 20, 2010, 10:00:31 »
    tak ale dopiero 25 lvl a noldorowie są tak zaje*iści że ich nie zaliczam do barbarzyńców ale jatu potrafią być rzeczywiście wkurzający ja wczoraj na koniu z 15 min najeździłem się za paroma konnymi a co do wężów to tamta miała fuksa ;p bo bez tych swoich koni są oni gówno warci

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #867 dnia: Stycznia 20, 2010, 13:21:46 »
    nie powiedziałbym, że Snake Cult, to cieniasy
    mają jedną z fajniejszych jednostek w grze - Anaconda Knights

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #868 dnia: Stycznia 20, 2010, 15:27:15 »
    tak ale jedynymi ich plusami są uderzenie lancą z przysiadu dobry pancerz i jeden z lepszych koni

Offline Rashmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #869 dnia: Stycznia 20, 2010, 19:15:41 »
    witam,mam maly problem z gra tzn.po zdobylem miasto nacji IMPERIUM,ale wyswietla sie ze jest to rebelianckie imperium,w tawernie four ways wyczytalem ze po zdobyciu nalezy wybrac pomiedzy niepodlelym krolestwem a rebelianckim lecz nic takiego nie mialo miejsca,moze cos nie tak zrobilem,prosze o pomoc i z gory dziekuje