Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hawk14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #840 dnia: Stycznia 13, 2010, 13:27:22 »
    Siema, bardzo fajny modzik, nowe opcje, troche ukrytych rzeczy, fajne nowe bronie itd. Ogólnie mi się spodobał. Na początku przystąpiłem do ravenstern, ale teraz odotachowałem się od króla i podbiłem pierwszy zamek i takie pytanko teraz odemnie. Gdy podbiłem zamek pisze mi że to jest rebelia, a ja chciałem własne królestwo. W recenzji pisze o takim okienku do wyboru czy sie chce być rebeliantem czy prawdziwym królestwem. Kiedy dostane możliwość takiego wyboru? Podbiłem już drugi zamek i nic.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #841 dnia: Stycznia 13, 2010, 13:39:00 »
    Musisz wejsc do lord's hall i pogadac z doradcą. Tam masz: "coś tam Sovereighty" i wyierasz kulture itp.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #842 dnia: Stycznia 13, 2010, 13:50:39 »
    @Rall
    To zależy od szczęścia , raz odrodziła mi się taka po zaledwie 100 dniach , a czasami po 300 nie ma : )

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Stycznia 13, 2010, 15:52:53 »
    Dokładnie. Mam już 584 dzień i pokonałem prawie wszystkie neutralne armie poza tym Uzurperem z pustyni i dwoma Noldorskimi bohaterami ; ) Jak do tej pory żaden z neutral hero, których już pokonałem nie zespawnował się ponownie.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #844 dnia: Stycznia 13, 2010, 21:37:16 »
    Dokładnie. Mam już 584 dzień i pokonałem prawie wszystkie neutralne armie poza tym Uzurperem z pustyni i dwoma Noldorskimi bohaterami ; ) Jak do tej pory żaden z neutral hero, których już pokonałem nie zespawnował się ponownie.

Pech. Mi Kordan Ironsword i ten francuski fag (Odon De'fleur czy coś takiego) zrespawnowali się drugi raz w ciągu jakichś 30-40 dni. Dzięki temu mam ulepszony runiczny miecz oburęczny i jeszcze 2 gemy nie wykorzystane. :)

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #845 dnia: Stycznia 14, 2010, 07:48:13 »
    Tak sie zastanawiam - czy warto przed założeniem swojego państwa podnosić jak najwyżej relacje z wszystkimi nacjami? Chodzi mi o to czy po ogłoszeniu niepodległości da mi to pewność, że wszystkie państwa ( poza oczywiście tym które zaatakowałem ) zostawią mnie w spokoju czy i tak powypowiadają mi wojnę? Ewentualnie na jakim poziomie relacji można liczyć na ich wyrozumiałość - dopóki oczywiście sam ich nie najadę ( he he he... ) ?

A druga moja refleksja jest taka po przeczytaniu Waszych odpowiedzi co do terminu spawnu armii niezależnych, że chyba wcale nie trzeba zabijać ich bohaterów ani zmuszać ich do zaprzestania walki - jak wezmę gema za ich uwolnienie to i tak na kilkaset dni znikną a to oznacza, praktycznie forewer. Czyż nie tak?

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #846 dnia: Stycznia 14, 2010, 12:25:12 »
    Zrespią się za jakiś czas, ja tak parę razy miałem

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Stycznia 14, 2010, 13:07:43 »
    Rall
    I tak z jedną frakcją będziesz miał -40 , bo musisz jakoś zdobyć pierwszy zamek/miasto , a co do tego podnoszenia relacji przed założeniem królestwa to raczej pomoże , ja o to nie dbałem i mając jeden zamek miałem wojne na 3 fronty :P

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #848 dnia: Stycznia 15, 2010, 12:45:10 »
    Ostatnio zacząłem grę od nowa - po pierwsze chcę przyłączyć jakiegoś niezależnego NPCa a po drugie zanim stworzę państwo chcę poprawić stosunki z kim się da aby potem było łatwiej.
    Mam też inny pomysł przed założeniem własnego królestwa - tzn. totalna wojna z jednym państwem ale bez zajmowania zamku/miasta - dopiero po serii zwycięstw, w których wybiję większość armii rzucę się na wcześniej wybrana lokację i ogłoszę niepodległość. To powinno ułatwić start.

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #849 dnia: Stycznia 15, 2010, 13:05:08 »
    Nie wiem czy nabijanie relacji z państwami ma jakiś sens. Ja z dwoma miałem relację na +20 a po ogłoszeniu niepodległości i tak wszyscy mi wojnę wypowiedzieli ; ) no i relacje ze wszystkimi spadły do -40 ; )

Offline Avenhog

• Użytkownik
    « Odpowiedź #850 dnia: Stycznia 15, 2010, 13:07:52 »
    Odpowiedz prosta, sensu jako takiego nie ma w nabijaniu relacji z królestwami. Nie ochroni to nas przed wojną w takim stopniu jakby się mogło wydawać. Zresztą co jest esencją M&B jeśli nie waśnie między państwami?

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Stycznia 17, 2010, 11:55:29 »
    Witam,
    zauważyłem że wielu pytało się czy można rekrutować lordów mając już swoje królestwo niestety nie można, lecz nie ma co się smucić kiedy pokonacie jakąś frakcje ( w moim przypadku było to Królestwo Sarleonu)pokonani lordowie będą się przyłączać do różnych frakcji, ja miałem te szczęście i doszło do mnie 2 lordów :))) pozostaje wam tylko WALKA!!!! :)))

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #852 dnia: Stycznia 17, 2010, 12:24:36 »
    Witam,
    zauważyłem że wielu pytało się czy można rekrutować lordów mając już swoje królestwo niestety nie można, lecz nie ma co się smucić kiedy pokonacie jakąś frakcje ( w moim przypadku było to Królestwo Sarleonu)pokonani lordowie będą się przyłączać do różnych frakcji, ja miałem te szczęście i doszło do mnie 2 lordów :))) pozostaje wam tylko WALKA!!!! :)))

Bzdury piszesz. Oczywiscie ze mozna.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Stycznia 17, 2010, 12:48:31 »
    Można , trzeba mieć z nim relacje co najmniej 11* i po złapaniu go po bitwie jest opcja aby się przyłączył do nas :)
    *11 jeśli masz conajmniej 10 honoru , jak masz 0 to musisz mieć relacje na 21 :)

Offline bartus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #854 dnia: Stycznia 17, 2010, 16:07:22 »
    Możliwe że masz racje ja przynajmniej nie miałem takiej jeszcze sytuacji ale warto sprawdzić to co piszesz...