Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683628 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I'm coming...
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #795 dnia: Stycznia 02, 2010, 09:05:09 »
    niestety tak ja też tak często mam ale chodzę wtedy na pustkowia na północ od miasta Laria ( Królestwo Sorleonu) i tam spotykam a to łupieżców Jatu a to jakiś innych

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #796 dnia: Stycznia 02, 2010, 09:10:42 »
    W najnowszej wersji można atakować noldorów nawet jeśli są do nas przyjaźnie nastawieni, bo o to ci chodzi jak mniemam..

Wiem o tym, ale jestem przy końcu podbijania mapy w starej wersji, więc żal mi cofać się do początku.
    Ponawiam zatem pytanie:

Czy można ręcznie zmodyfikować któryś z plików moda aby ustawić sobie relacje z Noldorami na zero?
    Sprowadź do nich jakąś armię (np. swojego lorda). Powinni ją zaatakować, wtedy możesz pomóc tej armii i twoje relacje z Noldorami spadną.

Czy moje pytanie jest po chińsku? Nie proszę o rady jak to zrobić w grze, tylko jak ręcznie to zmodyfikować!

A czy ty rozumiesz po polsku? Skoro nie napisali tego co chcesz to znaczy, że nie wiedzą. No to ja odpowiem: Nie Da Się...

Skoro nie napisali, to nic to nie znaczy, więc daruj sobie złośliwości.
    Nie da się... i to jest satysfakcjonująca odpowiedź.
    Jeszcze się zastanawiam czy można by podmienić pojedyncze pliki z wersji 2.5 hmm?
    Czy ktoś się w to bawił, żeby nie tracić save'a?

Jak już coś cytujesz to musisz automatycznie używać całej wypowiedzi przedmówcy razem z jego cytatami?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 14:06:14 wysłana przez proud »

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #797 dnia: Stycznia 02, 2010, 10:40:28 »
    Skoro nie napisali, to nic to nie znaczy, więc daruj sobie złośliwości.
    Właśnie, że znaczy. O ile się nie mylę kilka/kilkanaście stron wcześniej był ten temat poruszany. Sam kiedyś chciałem zedytować parę rzeczy w modzie. W tym celu nie liczyłem tylko na czyjąś odpowiedź. Polecam dział modding na tym forum, skrypty przede wszystkim. Do tego oficjalny temat o modzie na TW no i wyszukiwarka ;P Ale jak się dowiedziałem autor moda nie udostępnił skryptów POP więc moda nie da się edytować (chyba że się mylę, jeśli tak to mnie poprawcie). Polecam także stronę wiki moda, można się wiele dowiedzieć.
    Jeszcze się zastanawiam czy można by podmienić pojedyncze pliki z wersji 2.5 hmm?
    Czy ktoś się w to bawił, żeby nie tracić save'a?
    Patrz wyżej. Poza tym oni tego specjalnie nie zrobili (niekompatybilne save'y), prawdopodobnie zmiany sięgają głębiej i takie są tego skutki.
    Może spróbuj nie zmieniać nazwy moda, być może save'y zadziałają, ale czy gra będzie poprawna nie wiem.

edit:
    sprostowanie
    więc moda nie da się edytować

Częściowo, można zmienić parę rzeczy w pliku "module", tekstury i coś tam jeszcze.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 10:51:38 wysłana przez rophert »

Offline senku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #798 dnia: Stycznia 02, 2010, 13:31:17 »
    Nie wiem czemu ale nie moge do tego goscia co bronie ulepsza.Daje mu wino i nic. Co robic?

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #799 dnia: Stycznia 02, 2010, 13:38:29 »
    (click to show/hide)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #800 dnia: Stycznia 02, 2010, 15:27:20 »
    Nie wiem czemu ale nie moge do tego goscia co bronie ulepsza.Daje mu wino i nic. Co robic?

Ty musisz mu gema dać(jesli chcesz upgrade'wać broń) , a nie winko(nie ma lekko), z tym winkiem to tylko  ściema.
    Radzę zasejwować przed wejściem do kopalni i wypróbować te 'ulepszenia', ja np najpierw wybrałem szybkostrzelny łuk,a później postawiłem jednak na moc.
    Szybkostrzelność ma sens jeśli się ma problemy ze zdobywaniem zamków/miast, ale teraz wolę mieć one shot=one deadman. Też nie zawsze tak się dzieje, ale zdarza się też, że jedna strzała z 'rubinrunicznego' rozwala tarczę i tarczownika.
    Statystyki wszystkich broni są na stronie PoP Wiki http://popmod.wetpaint.com/

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #801 dnia: Stycznia 02, 2010, 16:08:06 »
    Do ulepszenia broni trzeba miec wino i gema ;)... O zaletach i wadach ulepszeń jest na PoP Wiki, poszukaj.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #802 dnia: Stycznia 02, 2010, 17:57:07 »
    a ta glewia za gema to jaki ma zasięg i czy da się np. zwykłą broń można ulepszyć do statusu rubinowego np

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #803 dnia: Stycznia 02, 2010, 18:22:04 »
    cały wykaz broni runicznych wraz z danymi:

(click to show/hide)

Offline senku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #804 dnia: Stycznia 02, 2010, 20:01:47 »
    DObra juz mam :P
    Szkoda ze tylko raz można ulepszac.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #805 dnia: Stycznia 03, 2010, 11:59:26 »
    A ile Ty byś chciał? o_o

Polecam miec runiczną glewię na siege ( żaden Ciebie nawet nie sięgnie ), runiczny podwójny miecz na bitewki + runiczny łuk z noldorskimi strzałami i jesteś bogiem :>

P.S Według mnie ulepszanie broni na runiczny jest najlepszym pomysłem.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #806 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:20:38 »
    DObra juz mam :P
    Szkoda ze tylko raz można ulepszac.

Ulepszać można tyle razy, ile masz gemów(również kupować tę samą 'zabawkę')-oczywiście ulepszenia nie sumują się w statach.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #807 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:27:26 »
    Polecam miec runiczną glewię na siege ( żaden Ciebie nawet nie sięgnie ), runiczny podwójny miecz na bitewki + runiczny łuk z noldorskimi strzałami i jesteś bogiem :>

P.S Według mnie ulepszanie broni na runiczny jest najlepszym pomysłem.

Pomyłka.
    Wszystkie "surowe" wersje broni (z kopalni) noszą nazwę broni runicznych.
    Ulepszenia noszą takie oto nazwy: szmaragdowe, rubinowe, szafirowe.

PS Statystyki na Wiki PoP pochodza(chyba) z wersji 2.02- np dwuręczny miecz runiczny ma obecnie zasięg 135(a miał 125) ,a najlepszy łuk kompozytowy (zdobyty na Noldorach) ma obrażenia +32, a nie +28.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #808 dnia: Stycznia 04, 2010, 13:56:14 »
    Ahh mi chodziło o rubinową ;] Podobna nazwa, przepraszam..

A więc : Najlepiej dawac wszystkie bronie do rubinowych ;)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #809 dnia: Stycznia 04, 2010, 14:11:32 »
    Wg. mnie szmaragdowe są najlepsze, szybkie to i mocne. Przynajmniej w przypadku dwuręczniaka. 75 zamachu.