Siema mod świetny ale mam kilka pytań gdzie znajduję się owa ,,kopalnia" i gdzie w skrzyniach można znaleźć gemy i jak to zrobić podochodzę do skrzyni i wciskam f????? i czym walczycie ???
O tym wszystkim była już w starszych postach mowa, i to nie jeden raz.
Mimo to napiszę:
1. Gem znajduje się w skrzyni przykrytej stosem siana gdzieś na ulicach miasta Rane (tak, naciskasz 'F'). Inne gemy zdobędziesz poprzez pokonywanie armii niezależnych/bandyckich dowodzonych przez imiennych bohaterów. Po bitwie weź ich w niewolę, a następnie porozmawiaj z nimi i wypuść w zamian za gema lub 50k denarów (polecam gema).
2. Kopalnia znajduje się gdzieś na pustyni na południu, ale nie odkryjesz jej jeśli najpierw nie kupisz tej informacji od jednego z handlarzy księgami. Większość z tych handlarzy oferuje magiczne eliksiry, ale jeden poda nam lokalizację kopalni (nazywał się bodajże Randalf, ale głowy nie dam).
3. Gdy zdobędziesz więcej gemów to w kopalni u jednego z kupców możesz nabyć runiczny oręż. Do wyboru: miecz zwykły, miecz oburęczny, topór, łuk lub glewia. Ja używam oburęcznego miecza. U 2 gościa, który znajduje się w kopalni możesz tą broń ulepszyć w zamian za wino (do nabycia w większości miast). Nie wiem czy ulepszenie też wymaga gema.
I jeszcze jedno. Żeby wyjść z kopalni musisz udać się na koniec mapy i wcisnąć 'F'. 'Tab" w tej lokacji nie działa.
Miłej gry, ale nie dziś. Dziś - udanego sylwestra.