Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #780 dnia: Grudnia 31, 2009, 16:11:25 »
    A ilu widzieliście uzurpatorów? Bo ja dwóch: Bulugiego z jednostkami D'sharu i jeszcze jakiegoś dziada z wojskami Sarleonu i nikczemnymi rycerzami.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Matix757

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #781 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:59:25 »
    Siema mod świetny ale mam kilka pytań gdzie znajduję się owa ,,kopalnia" i gdzie w skrzyniach można znaleźć gemy i jak to zrobić podochodzę do skrzyni i wciskam f????? i czym walczycie ???

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #782 dnia: Grudnia 31, 2009, 18:57:11 »
    Siema mod świetny ale mam kilka pytań gdzie znajduję się owa ,,kopalnia" i gdzie w skrzyniach można znaleźć gemy i jak to zrobić podochodzę do skrzyni i wciskam f????? i czym walczycie ???
    O tym wszystkim była już w starszych postach mowa, i to nie jeden raz.
    Mimo to napiszę:
    1. Gem znajduje się w skrzyni przykrytej stosem siana gdzieś na ulicach miasta Rane (tak, naciskasz 'F'). Inne gemy zdobędziesz poprzez pokonywanie armii niezależnych/bandyckich dowodzonych przez imiennych bohaterów. Po bitwie weź ich w niewolę, a następnie porozmawiaj z nimi i wypuść w zamian za gema lub 50k denarów (polecam gema).
    2. Kopalnia znajduje się gdzieś na pustyni na południu, ale nie odkryjesz jej jeśli najpierw nie kupisz tej informacji od jednego z handlarzy księgami. Większość z tych handlarzy oferuje magiczne eliksiry, ale jeden poda nam lokalizację kopalni (nazywał się bodajże Randalf, ale głowy nie dam).
    3. Gdy zdobędziesz więcej gemów to w kopalni u jednego z kupców możesz nabyć runiczny oręż. Do wyboru: miecz zwykły, miecz oburęczny, topór, łuk lub glewia. Ja używam oburęcznego miecza. U 2 gościa, który znajduje się w kopalni możesz tą broń ulepszyć w zamian za wino (do nabycia w większości miast). Nie wiem czy ulepszenie też wymaga gema.
    I jeszcze jedno. Żeby wyjść z kopalni musisz udać się na koniec mapy i wcisnąć 'F'. 'Tab" w tej lokacji nie działa.
    Miłej gry, ale nie dziś. Dziś - udanego sylwestra.

Offline 1fryta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #783 dnia: Grudnia 31, 2009, 19:06:56 »
    Dziwne bo mi TAB działa ;p

Z jakimi armiami macie największy problem oprócz Noldorow? Ja osobiscie najbardziej namęczyłem sie z Przerażającym Legionem ze względu na dobra kawalerie.

Offline senku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Grudnia 31, 2009, 19:29:14 »
    Ja ci powiem ze właśnie rozwalilem 440 noldorów(z trudem) niezbyt uczciwe 440 na 643 ;pZdobyłem od nich jakas runiczna szate 61 ochrony ;p zaczarowana tarcze 944 wytrz.Najlepsza była ostatnia tura mialem 3/4 życiato pomyślałem ze może by juz coś powalczyc (a nie tylko statnie na gorce i czekanie aż tamci wybija) to ruszyłem zasłonięty tarczą i odsłoniłem sie dopiero gdy byłem bardzo blisko a tu nagle 3 strzały w łeb(centralnie!) i dla mnie ty był koniec bitwy :P

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Grudnia 31, 2009, 21:06:47 »
    co do kopalni to wystarczy wcisnac escape zapisz i wyjdz, po czym wczytujesz gre. szybciej i przyjemniej.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Stycznia 01, 2010, 17:59:01 »
    Czy można ręcznie zmodyfikować któryś z plików moda aby ustawić sobie relacje z Noldorami na zero?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #787 dnia: Stycznia 01, 2010, 18:40:59 »
    W najnowszej wersji można atakować noldorów nawet jeśli są do nas przyjaźnie nastawieni, bo o to ci chodzi jak mniemam..

Offline senku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Stycznia 01, 2010, 19:14:47 »
    Skad wziasc jakies jedzenie dla teg npc w ukrytej kopalni? daj mu wino a on che jakies jedzenie. Sdąd to wziaśc?

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Stycznia 01, 2010, 20:15:42 »
    W najnowszej wersji można atakować noldorów nawet jeśli są do nas przyjaźnie nastawieni, bo o to ci chodzi jak mniemam..

Wiem o tym, ale jestem przy końcu podbijania mapy w starej wersji, więc żal mi cofać się do początku.
    Ponawiam zatem pytanie:

Czy można ręcznie zmodyfikować któryś z plików moda aby ustawić sobie relacje z Noldorami na zero?

Offline Bruce04

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Stycznia 01, 2010, 20:35:59 »
    Mam pytanie,odnośnie spolszczenia,nie działa ono bowiem całkowicie,konkretnie chodzi mi o dialogi z bohaterami których spotyka się w gospodach są po angielsku,mam wersję moda 2.5,spolszczenie również do tej wersji

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Stycznia 01, 2010, 21:49:59 »

Wiem o tym, ale jestem przy końcu podbijania mapy w starej wersji, więc żal mi cofać się do początku.
    Ponawiam zatem pytanie:

Sprowadź do nich jakąś armię (np. swojego lorda). Powinni ją zaatakować, wtedy możesz pomóc tej armii i twoje relacje z Noldorami spadną.
    Mam pytanie,odnośnie spolszczenia,nie działa ono bowiem całkowicie,konkretnie chodzi mi o dialogi z bohaterami których spotyka się w gospodach są po angielsku,mam wersję moda 2.5,spolszczenie również do tej wersji
    Dialogi towarzyszy nie są spolszczone.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2010, 21:51:38 wysłana przez rophert »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Stycznia 01, 2010, 22:45:43 »

Ponawiam zatem pytanie:

Sprowadź do nich jakąś armię (np. swojego lorda). Powinni ją zaatakować, wtedy możesz pomóc tej armii i twoje relacje z Noldorami spadną.

Czy moje pytanie jest po chińsku? Nie proszę o rady jak to zrobić w grze, tylko jak ręcznie to zmodyfikować!

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #793 dnia: Stycznia 01, 2010, 23:28:13 »

Ponawiam zatem pytanie:

Czy moje pytanie jest po chińsku? Nie proszę o rady jak to zrobić w grze, tylko jak ręcznie to zmodyfikować!

A czy ty rozumiesz po polsku? Skoro nie napisali tego co chcesz to znaczy, że nie wiedzą. No to ja odpowiem: Nie Da Się...

Offline GavaiN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Stycznia 02, 2010, 00:57:35 »
    Jestem wasalem Imperium i król nie organizuje akcji zbiorowych ! inne  frakcje organizują . Czasami jakiś  lord sam robi  oblężenie  i odchodzi po jakimś czasie
    Czy to normalne?