Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deluos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #105 dnia: Lipca 08, 2009, 14:33:13 »
    Tych norlordów można odbijać, lub  pomagać im w walce (ciągnąc do nich wrogie armie) to już wiem. Nadal jednak zagadką zostaje gdzie ci norlordowie są. Tak samo kwestia ich pomocy. Na czym to dokładnie polega? na rekrutowaniu norlordów do mojej armii, czy to że będą za mną podążali np. w sile 400 chłopa?

Bezpośrednia rekrutacja NIE jest możliwa, jestem co do tego pewien w 100% wczoraj prawie cała noc (na kodach) biegałem do nich z armią i nabiłem 102 poparcia (nazwa w Victory Progress to Loyal) i nic żadnej opcji dialogowej tylko "walka" w której jedyną opcją jest "odejdź" mam zrespionych 2 lordów Noldarów po 400 każdy. Próbowałem też zwabić Wroga i samemu zaatakować w pobliżu Noldarów w nadziei, że przyłączą się do bitwy, ta w marzeniach. Dla mnie Ci noldarowie to jeden wielki Epic Fail, nigdy nie miałem więcej ich niż 20-30 jednostek. A taka ilość nie przebije się przez miasto w obstawie 700, tym bardziej z tymi śmiesznymi ustawieniami bitwy gdzie przeciwnik zawsze ma przewagę liczebną na początku.

Co do tej kopalni zauważyłem że można wziąć tylko jeden item, ponieważ po 2 próbie rozmowy z tym kupcem gra się zatrzymuje przy pytaniu "co masz na sprzedaż" i pozostaje tylko alt+f4.

Nadal czekam na zdanie eksperta co do rekrutacji lordów oraz KnightHood'a.

ja zdobyłem paru nordów jak uwolniłem ich z niewoli, jeszcze nie mam królestwa (to moje poczatki) więc nie wiem co dalej z nimi
    co do liczb to oszukuje coś mod. walczyli nordowie z jakąs armia 500vs 500 a jak sie przyłączam to nordów z 50 zostaje przeciw 500, dziwne

Spójrz dokładnie na jednostki, na mapie świata zawsze wyświetla ogólna ilość wojsk u lorda, przy bitwie wyświetla tylko zdolnych do walki, sprawdź czy nie ma na przykład 3\60 jakiegoś tam rodzaju jednostek. Też tak często myliłem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2009, 14:38:54 wysłana przez Deluos »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #106 dnia: Lipca 08, 2009, 15:00:14 »
    Moze musisz miec wlasne krolestwo by ich rekrutowac/pomagali ci w walce? ja jeszcze ani jednego noldora nie spotkalem, jakies wskazowki gdzie sie zwykle kreca?

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lipca 08, 2009, 15:28:47 »
    Jak miałem te 102 poparcia to miałem też własne królestwo, respawn noldarow jest przy małym okrągłym jeziorze na północ od Ethos.

Edit:  Jednak max to 101 poparcia, mam własne królestwo i nic nie mogę z tymi Noldarami zrobić, idea rekrutacji lordów też upadła, mam własne państwo, nabite 70 stosunków z jednym lordem z The Empire + wojne i mogę tylko go zaatakować, tak więc ten mod nie jest taki dobry jak się z początku wydaję, bardzo się na nim zawiodłem szczerze powiedziawszy, większość tych rzeczy można znaleźć już w innych modach.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2009, 16:59:20 wysłana przez Deluos »

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lipca 08, 2009, 18:09:47 »
    ja zdobyłem paru nordów jak uwolniłem ich z niewoli, jeszcze nie mam królestwa (to moje poczatki) więc nie wiem co dalej z nimi
    co do liczb to oszukuje coś mod. walczyli nordowie z jakąs armia 500vs 500 a jak sie przyłączam to nordów z 50 zostaje przeciw 500, dziwne
    Też to zauważyłem ale zrobiłem taki myk że zamiast walczyć kazałem walczyć swoim oddziałom (to w menu bitwy gdzie możesz wybrać walkę albo żeby wojacy walczyli albo zostawić kilku i uciec bądź teź poddać się) i jak jedna tura bitwy minęła to wtedy pisało dobrze że jest 500vs500 a dzisiaj sprawdzę czy jak wygram pierwszą "rundę" w normalnej walce to czy będzie w 2 "rundzie" już ta całą armia Noldarów  czyli te 500 woja jeśli rozumiesz o co mi chodzi :P
    "Vide Cull Fide"

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Lipca 08, 2009, 18:20:47 »
    Ok to zaczynamy!

Włączam M&B wybieram POP V 2.03 i dobra patrze nowy skiny(mi się podobają,wprowadzają w klimat).Wszystko się załadowało więc pierw zlooknijmy w Quick Battles,ale tam nic nowego(szkoda taki wielki mod a 0 nowych szybkich bitew :/).No to rozpocznijmy normalną grę!Znowu długie ładowanie, (mój zabytkowy sprzęt :/ ) minęło z 6 minut i nowa gra wita mnie jakąś mową nie wiem co mówili,nie słyszałem za bardzo (w tym modzie jest pełno nowych mów).No to wybieramy historię naszej postaci... są teraz inne przykłady historie które mi się też podobają.Ok wszystko wybrałem...Zacznijmy kreowanie twarzy postaci...Widać nowe twarze nawet fajne można zrobić teraz takiego większego koxiarza wojownika.Teraz statystyki naszej postaci (i znowu jakaś mowa) nie ma żadnych nowych umiejętności.

Interfejs i kreowanie postaci 9/10

No to zacznijmy prawdziwy gameplay.

Mapa została zmieniona całkowicie,(kształt przypomina mi Shivering Isles z TES 4)kolorki frakcji też zostały zmienione(fajnie).
    Na mapie jest dużo obiektów co czyni grę bardziej żywą.

Mapa i kolorki 10/10

Na razie tylko tyle jak pogram więcej to i też napiszę więcej.

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2009, 12:54:57 wysłana przez kacperrex »

Offline Msr2d2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lipca 09, 2009, 10:36:08 »
    Co do bractw rycerskich, zakonów, czy jak kto woli KnightHood'a. Aby utworzyć takowy trzeba spełnić kilka warunków:
    - posiadać odpowiednio wysoki honor,
    - mieć worek złota,
    - oraz w zależności od zakonu (a tych jest chyba ok. 10, dokładnie nie pamiętam) należy także być w posiadaniu konkretnego miasta/zamku, mieć jakiś gem, lub konkretnego bohatera w ekipie.
    Założenie zakonu pozwala na udoskonalenie istniejących już rycerzy (jeden typ rycerzy na zakon). Niestety proces ten do tanich nie należy, ponieważ prócz złota zmniejsza także punkty reputacji.

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 09, 2009, 11:16:21 »
    Co do bractw rycerskich, zakonów, czy jak kto woli KnightHood'a. Aby utworzyć takowy trzeba spełnić kilka warunków:
    - posiadać odpowiednio wysoki honor,
    - mieć worek złota,
    - oraz w zależności od zakonu (a tych jest chyba ok. 10, dokładnie nie pamiętam) należy także być w posiadaniu konkretnego miasta/zamku, mieć jakiś gem, lub konkretnego bohatera w ekipie.
    Założenie zakonu pozwala na udoskonalenie istniejących już rycerzy (jeden typ rycerzy na zakon). Niestety proces ten do tanich nie należy, ponieważ prócz złota zmniejsza także punkty reputacji.
    Jak juz spełnię te warunki to gdzie/u kogo mogę założyć zakon?

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 09, 2009, 13:32:16 »
    Fajny mod mnie odpowiada fajne jednostki i trudny to plus. Szkoda tylko że podczas turnieju nie można w swojej zbroi walczyć mało w którym modzie jest taki dodatek a sam nie wiem gdzie to zmienić bo bym tożrobił

Offline Msr2d2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Lipca 09, 2009, 21:24:57 »
    rophert:
    Pogadaj z odpowiednimi ludźmi w miastach i zamkach, a na pewno znajdziesz. A z tego co pamiętam, to ktoś już w tym temacie, wskazał z kim trzeba pogadać, więc wystarczy poszukać. Pamiętaj: czytanie nie boli.

Offline fox6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lipca 09, 2009, 22:10:15 »
    ehh... jeden z najlepszych modów w jakie grałem, ale trudny jak diabli.
    ...nie odpowiedział mi nikt - gdzie znajdę norlordów (armie) - bez niej nie da się zbyt wiele osiągnąć, frakcje są naprawdę świetnie zbalansowane i z ich pomocom daleko nie zajdziemy.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #115 dnia: Lipca 09, 2009, 23:00:10 »
    Ja całe zgraje norlordów widziałem w środku tej wielkiej puszczy pomiędzy The Empire a Ravensternem.
    Co do tego moda, bardzo pzeszkadzają mi te potknięcia przy teksturach tarcz, wyglądają jak zrobione przez amatorów, poza tym nie ma właściwie żadnych nowych opcji relacji pomiędzy lordami, widać błedy w liczebności jednostek podczas starć, AI NPCów jest tragiczne, nie słuchaja komend, biegną zygzakami zamiast podążać za dowódcą. To tyle z wad które na razie dostrzegłem, poza tym mod bardzo interesujący.

Offline fox6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Lipca 09, 2009, 23:17:34 »
    tak tekstury -tarcz i ZBROI to duży minus tego moda, np. jednostki Empire wyglądają po prostu brzydko, jakby wpadli do błota!

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #117 dnia: Lipca 10, 2009, 08:18:52 »
    niestety się trochę zawiodłem, gra oszukuje w liczbie walczących, była bitwa 187/210 vs 227/300 i jak wdołaćzyłem do tej bitwy to się zrobiło 120/227 w ciagu, albo np. 444/444 vs 664/664 podchodze dołaczam i ..... 97 vs 664

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #118 dnia: Lipca 10, 2009, 10:48:57 »
    niestety się trochę zawiodłem, gra oszukuje w liczbie walczących, była bitwa 187/210 vs 227/300 i jak wdołaćzyłem do tej bitwy to się zrobiło 120/227 w ciagu, albo np. 444/444 vs 664/664 podchodze dołaczam i ..... 97 vs 664

Dlatego przestałem grać. Zlałem już mankamenty, że własnego państwa nie założysz, praktycznie zero nowych opcji, czasami słabe tekstury (twarze ładne), ale tego zdzierżyć nie mogę. Musiałbym grać na obrażeniach 1\2 żeby mieć jakiekolwiek szanse nie stracić całości wojska przy ewidentnej mojej przewadze...
    XXX

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #119 dnia: Lipca 10, 2009, 12:32:49 »
    Ja mam swoje bractwo rycerskie. Kosztowalo mnie chyba 20 honoru i 20k zlota. Zalozone u szambelana, w moim miescie :)
    Duzo fajnych rzeczy doszlo, nowe zadanie dla lordow (narazie natrafilem na jedno - wrogi lord prosil mnie, by moj medyk opatrzyl jego towarzysza), wlasne krolestwo rzadzi. Nowe opcje zabudowy do wsi i miast. Zupelnie nowe unity (od cholery ich, na poczatku sie gubilem ale teraz mniej wiecej wiem kogo jak tworzyc). Najbardziej podobaja mi sie bersekrzy, padaja na dwa ciosy ale jak przywala to u hu hu. Raz podczas oblezenia zamku bronilo go na gorze czterech berserkerow, wyslalem na nich moja ciezka piechote i tylko patrzylem jak sie ssuwaja z drabin lub (co niektorzy) normalnie byli wystrzeliwani z blanek, tak to powali przywalic :)

W tej grze mozna siedziec w miescie i zdobywac renown, honor i zloto jednoczesnie, wystarczy na oplacenie zolnierzy i rekrutacje i ulepszanie bractw rycerskich. Mozna bez przerwy organizowac turnieje, im wiecej zlota wozysz tym wiekszy zysk w postaci zlota, reputacji i honoru. Narazie natrafilem na trzy typy igrzysk - za 3k, za 5k i za 20k. Niestety nie wzbogacimy sie na nich tak jak na zwyklych turniejach w innych miastach, bowiem tutaj nie ma az tak wysokich zakladow, ale spokojnie sie zwraca wklad poczatkowy i zostaje na zold (o ile stawiamy na siebie caly czas 500).