Ja mam swoje bractwo rycerskie. Kosztowalo mnie chyba 20 honoru i 20k zlota. Zalozone u szambelana, w moim miescie :)
Duzo fajnych rzeczy doszlo, nowe zadanie dla lordow (narazie natrafilem na jedno - wrogi lord prosil mnie, by moj medyk opatrzyl jego towarzysza), wlasne krolestwo rzadzi. Nowe opcje zabudowy do wsi i miast. Zupelnie nowe unity (od cholery ich, na poczatku sie gubilem ale teraz mniej wiecej wiem kogo jak tworzyc). Najbardziej podobaja mi sie bersekrzy, padaja na dwa ciosy ale jak przywala to u hu hu. Raz podczas oblezenia zamku bronilo go na gorze czterech berserkerow, wyslalem na nich moja ciezka piechote i tylko patrzylem jak sie ssuwaja z drabin lub (co niektorzy) normalnie byli wystrzeliwani z blanek, tak to powali przywalic :)
W tej grze mozna siedziec w miescie i zdobywac renown, honor i zloto jednoczesnie, wystarczy na oplacenie zolnierzy i rekrutacje i ulepszanie bractw rycerskich. Mozna bez przerwy organizowac turnieje, im wiecej zlota wozysz tym wiekszy zysk w postaci zlota, reputacji i honoru. Narazie natrafilem na trzy typy igrzysk - za 3k, za 5k i za 20k. Niestety nie wzbogacimy sie na nich tak jak na zwyklych turniejach w innych miastach, bowiem tutaj nie ma az tak wysokich zakladow, ale spokojnie sie zwraca wklad poczatkowy i zostaje na zold (o ile stawiamy na siebie caly czas 500).