Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683657 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 10, 2009, 15:58:28 »
    Jest dużo błedów, jak dla mnie  bardzo mi się jednostki podobają i trudnośc tego moda jest pare błedów ale w jakim modzie nie ma. Zresztą nigdy nie da się każdemu dogodzić.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 10, 2009, 21:25:18 »
    Wy mowiecie, ze program sie myli z tymi jednostkami a ja oswiadczam, ze to klamstwo. Mialem juz pare bitew z udzialem wielu lordow i zawsze sie zgadzaly walczace jednostki. Sprawdzcie lepiej czy wasi sojusznicy maja jednostki ktore maja sile stac na nogach :P

Kto mi powie jak mozna wyslac tych gosci co zbieraja rekrutow i wysylaja do miasta/zamku? Czytalem o tym w recenzji ale jak to zrobic? Wszedzie tej opcji szukalem...

Wzialem sobie krolestwo Pendor'u i prawie w ogole nie ma jak rekrutow zdobyc, mozna co najwyzej napadac na innych lordow/bandytow ktorzy maja w niewoli farmerow... Myslalem, ze wybierajac dana kulture dla krolestwa bede mogl we wszystkich zdobytych wioskach rekrutowac jednostki z tej kultury.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 10, 2009, 22:13:37 »
    Jeszcze raz usłyszę teorię, że trzeba sprawdzić, ile osób "stoi na nogach" to zsodomizuje miotłą. Zawsze sprawdzam przed atakiem obliczając szanse. A jak dochodzi co do czego, jest o 100-200 jednostek mniej. Bez pogromu większości armii nie ma szans na wygraną. Gdyby Ai było lepsze to tak, ale jak często nawet rozkazy olewają, to flankowanie, odwrót, skupienie się w 1 miejscu, ponowna szarża, ucieczka, powrót, atak z drugiej strony a tu.. lipa, rozjeżdzają się po mapie, 6 goni 1 jeźdzca i jest kilka takich grup a garstka co zostala walczy z tumanem ludzi.
    Masakra.
    XXX

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 10, 2009, 23:23:20 »
    Ja dzisiaj grałem, miałem podobną wpadkę tak z ciekawości zaatakowałem oddział 500 noldorów(buło 450 z nich na nogach), mając w oddziale 25 chłopa(jakieś wieśniaki).
    A tutaj moje zaskoczenie gdyż battlesizer ustawiony był na 100 a w bitwie pokazało się 25 moich jednostek i tylko 5 !! noldorów.
    Skil Tactics wykluczam gdyż pojawiali by się dalej(miałem go na 0).
    Po bitwie miałem do wzięcia ponad 400 więźniów.

Ten mod ma bugów aż głowa mała.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 11, 2009, 13:44:34 »
    mod ciekawy, sporo nowego ekwipunku, ciekawe frakcje ale bug z naliczaniem jednostek przy bitwie jest zbyt poważny żeby można było dalej w to grać. Mimo iż mi się podoba to jednak odstawiam ten mod i jak na razie nie polecam nikomu tego moda bo praktycznie nie da się uczciwie grać no chyba że się obniży poziom obrażeń na 1/2 lub 1/4 bo nigdy nie wiadomo ile jednostek będzie podczas bitwy

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 11, 2009, 14:40:57 »
    Tak, to przykre, że trzeba było dostosowywać obrażenia do ilości ile ci łaskawie komputer jednostek przydzielił. Ale nie oszukumy się, z 1\2 obrażeń dobrze dowodząc i trafiając na dobry teren 100 ludzi można rozgromić nawet 400 jednostek wrogiej armii.
    XXX

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 11, 2009, 14:59:00 »
    Ja nie wiem co wy macie, mi sie ZAWSZE jednostki podczas bitwy zgadzaja a sporo duzych bitew juz przeprowadzilem.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 11, 2009, 15:14:36 »
    Ja nie wiem co wy macie, mi sie ZAWSZE jednostki podczas bitwy zgadzaja a sporo duzych bitew juz przeprowadzilem.

My też nie wiemy czemu tak mamy. Teraz mam coś takiego i kończę z tym modem póki nie będzie można normalnie w to zagrać

http://img9.imageshack.us/img9/3517/42110952.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/7103/89318873.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/7728/61174540.jpg

Może ktoś napisać że są do zjechania nawet przy 100 własnych jednostek ale sam fakt takich błędów jest dla mnie zbyt irytujący żebym dalej się bawił w tym modzie

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #128 dnia: Lipca 11, 2009, 16:09:10 »
    Co za dno, zdobyłem drugi Gem i gra się zawiesza jak chcę zoabczyć gościa towary...
    XXX

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Lipca 11, 2009, 17:33:53 »
    Hmm..ja tam takich bledow nie mam, przynajmniej narazie i modle sie aby tak zostalo :)

Btw udalo sie juz komus "przekabacic" lorda do swojego krolestwa? Bo mnie juz zaczyna nudzic latanie samemu, wiec zaczalem walczyc o laski jednego z lordow wrogich, mam z nim relacje +44 i nie mam zadnej opcji "przekabacenia"...moglby ktos napisac jak konkretnie to zrobic? Moze mam go do niewoli zlapac?

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lipca 11, 2009, 18:05:35 »

Btw udalo sie juz komus "przekabacic" lorda do swojego krolestwa? Bo mnie juz zaczyna nudzic latanie samemu, wiec zaczalem walczyc o laski jednego z lordow wrogich, mam z nim relacje +44 i nie mam zadnej opcji "przekabacenia"...moglby ktos napisac jak konkretnie to zrobic? Moze mam go do niewoli zlapac?

przekabacić się nie udało bo sobie odpuściłem ale z opisu wynika że trzeba złapać lorda do niewoli i mieć z nim relacje +20 (za złapanie odpada 10 i zostaje nam potrzebne 10 jak ktoś nie rozumie co ja tu za dziwadła wypisuje link do tekstu po angielsku)

http://forums.taleworlds.net/index.php?PHPSESSID=323be597746fa6ae9ee1165d411dca50&topic=69410.0

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Lipca 11, 2009, 19:29:49 »
    A to spoko, juz sie balem, ze w ogole nie ma takiej opcji. Thx :)

Edit: Mialem przed chwila ten blad, ze niby gra nie oblicza dobrze liczby jednostek bioracych udzial w bitwie. Oswiadczam, po sprawdzeniu uprzednio: Mod myli sie tylko POKAZUJAC to na ekranie poprzedzajacym bitwe (czyli tam gdzie mamy opcje zaatakuj, wycofaj sie, poddaj itp). W WALCE nie ma zadnych pomylek, pojawiaja sie jednostki jakie powinny sie pojawiac. Sprawdzalem tez na "Kaz twoim jednostkom zaatakowac..." I tez bylo dobrze. Moich strasznie wytlukli, sojusznicy zaledwie paru stracili ale bitwa miala byc taka jak powinna. A wiec nie sugerowac sie tym oknem i liczbami na nich :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2009, 23:04:41 wysłana przez Mortis »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lipca 13, 2009, 19:23:23 »
    No to już nie wiem Proud napisał taką fajna recenzję a wszędzie czytam o masie bugów to w końcu opłaca sie ściągac czy nie?

Offline fox6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Lipca 13, 2009, 19:36:40 »
    jasne że tak. Mod jest jedyny w swoim rodzaju. Tylko pobierz najnowszą wersję - część bugów została naprawiona

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lipca 13, 2009, 19:56:04 »
    Scigaj sciagaj :) Naprawde fajny mod. Nowe frakcje, mapa, poziom trudnosci rox. Ja obecnie mam swoje krolestwo (Kingdom of Pendor). Zaczelo sie od miasta...eee....na V, gdzies w centrum terytorium tych F...jeszcze sie nazw nie nauczylem (dlugie cholerstwo). W kazdym razie tych z zielonym kolorem :) Teraz moje dumne krolestwo zajmuje wiekszosc tych terenow, za chwile rusze na ich ostatni zamek (bedzie ciezko, obsada ~200 luda + 6-7 lordow + ich armie) ale jakos dam rade ;) Jak juz zdlawie ostatni opor to rusze na Empire, bo mam dobre stosunki z ich lordami i ta frakcja najbardziej mi sie podoba zaraz po Pendor, wiec fajnie miec ich unity, wyborne wrecz do oblezen.

Narazie 4 lordow mam ale bedzie wicej xD Szkoda, ze niektorzy z wrogow sie wkurzaja jak ich wypuszcze z niewoli i repu u nich spada.