Dokładnie.
W oknie drużyny miałem info o tym iż koszt wojska to jakieś 5k (przy sobie miałem samych npc na zamku około 50 żołnierzy) i nagle dostaje raport o żołdzie iż wynosi on 20k a że miałem przy sobie 10k to dług wynosił połowę.
Wczytałem wcześniejszy seve i podbijam zamek na nowo (inny) ,a w ekwipunku mam 90k denarów .
Po podbiciu zamku poczekam do pierwszej "wypłaty" i zobaczę co się stanie.
Wcześniej od razu zrobiłem zakon i zawarłem 2x pakt przyjaźni oraz rozbudowałem zamek i wieś.
Ale na to wszystko poszła kasa z tego co miałem w sakwach przed podbiciem zamku czyli z tych 50k.
Poczekam teraz do "wypłaty" w zamku ,a potem logne i poczekam poza murami zobaczę co się stanie i opiszę ,ale nie wiem czy dziś.
EDIT:
No i najprawdopodobniej na 99% się sprawa wyjaśniła.
Mianowicie exstra kaska którą płaciłem była kasą za "Pakt przyjaźni".
Zająłem zamek i nie robiłem nic ,poczekałem do "wypłaty" i zabuliłem tyle ile trzeba.
Wgrałem seva , podpisałem 4 "Pakty przyjaźni" po 15k każdy (60k łącznie) i przy żołdzie płacę co tydzień 5k żołdakom +60k tygodniowo za 4 pakty przyjaźni.
Trochę to uciążliwe ale da się żyć :P. Kwestia albo zarobieni minimum 70k tygodniowo ,albo olać pakty inwestować w garnizon i bronic się do ostatniej kropli krwi i strzały.