Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683802 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline killme

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3330 dnia: Stycznia 12, 2013, 16:42:51 »
    Po 857 dniu żaden save mi się nie chce wczytać bo mi się zawiesza komputer:( A miałem tylko 4 odrodzone armie. Czy da się to jakoś naprawić? Albo chociaż przenieść statystyki NPC-ów oraz punkty honoru i reputacji do nowej gry?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3331 dnia: Stycznia 13, 2013, 19:54:25 »
    Naprawić save'a się nie da. Nie wiem też jak przenieść lub zwiększysz statystyki NPCów w nowej kampanii, bo [ctrl]+[L] lub [X] jest chyba brane jako cheat. Ale może na forum TW albo tutaj w moddingu jest o tym... Honor i reputacja - też nie wiem, w WB przez cheatmenu da się to szybko zwiększyć, ale nie wiem czy w M&B jest też jakiś podobny do tego sposób.

Generalnie problem jest irytujący, poważny i nierozwiązywalny. Chyba że za rozwiązanie uznać rozpoczęcie gry na Warbandzie :)

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3332 dnia: Lutego 04, 2013, 00:36:18 »
    Mam takie pytanko. Mam swoje królestwo Pendoru , 30.000 kasiory, 25 honoru, Sir Alistara, ok. 500 rep. i nie moge założyć zakonu zmierzchu. Zamek to Highcliffe czy jakoś tak. : ]

Offline huth

« Odpowiedź #3333 dnia: Lutego 04, 2013, 15:38:59 »
    Nie założysz, bo cię nie lubią :P
    Poza tym zobacz w FAQu rozpiskę zakonów, link w punkcie 2.

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3334 dnia: Lutego 05, 2013, 12:46:12 »
    Sprawdzałem rozpiskę zakonów ; ] A jak mam sprawdzić czy dany zakon mnie lubi?

Offline huth

« Odpowiedź #3335 dnia: Lutego 05, 2013, 16:32:07 »
    Hmmm... nie wiem :P Może w jakiejś zakładce w raportach albo gdzieś indziej... być może da się to tylko sprawdzić w oknie rozmawiając z przedstawicielem Zakonu(jest w Singal) albo wyświetli się jako info przy rozpoczynaniu bitwy.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #3336 dnia: Lutego 05, 2013, 16:59:30 »
    Własnie nie ma tam zakładek żadnych wskazujących na sympatie, w dodatku musi mieć na + w relacjach by założyć dany zakon. Z dwoma zakonami tak jest..Zakon Świtu -10..i Zakon Zmierzchu -40..także trza za nimi krążyć po mapie i pomagać im w walce. Zauważysz sam..jak przestana cie ganiać lub przed toba uciekać.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3337 dnia: Lutego 06, 2013, 14:56:58 »
    Czyli mam rozumieć, że jak mam królestwo pendoru to tylko zakon mogę założyć za Qualis'a ;x

Offline huth

« Odpowiedź #3338 dnia: Lutego 06, 2013, 16:33:15 »
    Eeee... Nie.
    Masz przecież wypisane wymagania do założenia zakonu w tej rozpisce w FAQu. Na wszelki wypadek możesz zobaczyć wiki PoPa, bo może jakieś małe zmiany były  w tym(choć nie wydaje mi się).

Offline Lita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3339 dnia: Lutego 12, 2013, 05:06:39 »
    Sądze że problem z tymi spawnami żeby gra nie kończyła się na 500 dniu można rozwiązać za pomocą skryptów. Do tego potrzebna jest wiedza no i przede wszystkim odpowiednie  programy ale są łatwo dostępne jeśli chodzi o modowanie :) Mod bardzo mi się spodobał tylko ten problem ze spawnami za każdym razem kiedy wczytuje grę widzę zbliżający się koniec a nie na tym ma to polegać. Ale głowa do góry podjąłem się tego zadania mam sporą wiedzę i umiejętności w modowaniu więc  postaram się to jakoś naprawić. Po dwóch nockach co prawda są pewne efekty no ale... ;/ gryzie się to z całym silnikiem gry haha xD tzn. w skrócie jedno wyklucza drugie mniejsza w to. Jeżeli macie chęci i lubicie na prawdę tego moda również spróbujcie też coś temu zaradzić :)
    Pozdrawiam Lita

Offline huth

« Odpowiedź #3340 dnia: Lutego 12, 2013, 17:54:03 »
    Jeśli będzie to zbyt problematyczne, to chyba lepiej będzie wykorzystać swoje umiejętności w tworzeniu nowych modów na Warbanda? :)

Offline Lita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3341 dnia: Lutego 13, 2013, 04:34:12 »
    Problematyczne? tym lepiej dla mnie ^^ Znalazłem jedno małe wyjście ale niekoniecznie może wam się spodobać ;/ Otóż jest też jedna metoda możliwe że i wy z niej już korzystaliście... jeśli nie to wam powiem :) Problem jest w swanach tak jak powiadacie "niekoniecznie się z tym zgodzę" ale nie mówię ,że tak nie jest xD ok skupmy sie na tych spawnach i weźmy za przykład "Snake Kult". Ta jednostka występuje w grze w 3 postaciach :party, warband i army. Najwiekszy spawn występuję w jednostkach "party" liczy ok 30 jednostek i respi się z z dużą częstotliwością. Tak więc pierwsze moje rozwiązanie.. Zmieniłem jej atrybuty na takie ,że liczy ona obecie "1" jednostkę nie posiada żadnej wrogości tak więc stoi w miejscu i czeka na zagładę. Znając miejsce respawnu możesz wysłać danego lorda aby patrolował tą okolicę i brudną robotę będzie wykonywał za ciebie tym samym nie bedzie pozwalał rozwój jednostki ani zaspamowania ciebie na amen. To samo możesz zrobić z każdą jednostką Jatu itp.. ale.... tym samym obniżasz poziom swojej gry a to nie do końca ma na tym polegać ale za to przedłuża żywotność twojego saveu. Możesz również zrobić na odwrót czy zmienić atrybuty jednostki w taki sposób aby nawet przy małej ilości nie uciekały od ciebie a wręcz przeciwnie lgneły w twoim kierunku i ścigały aż dopną swego. W ten sposób nie marnujesz cennego czasu na pościgi oraz eliminujesz spawny "taka dodatkowa pomoc". Wiem ,że to nie jest rozwiązanie problemu ale do czasu ,aż nic innego nie wymyśle zawsze jest to alternatywne tymczasowe rozwiązanie. Mam za sobą 724 dzień w tym modzie i save nadal działa ^^ A jeśli chodzi o same Save brał bym to za priorytet błedu. Save z gier to nic innego jak pliki SAV. ,które możesz edytować ale nie ukrywam do tego potrzebne są umiejętności ponadprzeciętne i odpowiedni program. Ale z góry z góry śmiem twierdzić że skoro save jest popsuty poprzez za dużą ilość spawnów a uda ci się go edytować to i z pewnością uda się i naprawić :)

Offline huth

« Odpowiedź #3342 dnia: Lutego 13, 2013, 17:01:35 »
    Heh, jak dotąd jeszcze nikt nie zdobył się na "odwagę" i nie próbował naprawiać save'ów :P
    To o czym piszesz jest nieco dziwne... Z tego co ja się orientuję, to po 500 dniu jest za dużo różnych małych drużyn na mapie, co powoduje jakieś problemy przy zapisywaniu(memory overload). Nie wiem dokładnie czy jest to jakiś skrypt, który powoduje, że zwiększa się liczba czy częstotliwość spawnów czy wynika to z po prostu ze zbyt powolnego eliminowania spawnów i coraz wiekszej ich liczby. Głównym problemem są chyba te wszystkie małe patrole, które spawnują wielkie armie... latają jak muchy po mapie(szczególnie od supermocnych Jatu i Snake Cultu). Szczerze mówiąc nie rozumiem, dlaczego twórcy moda tego nie zmienili... robiąc PoPa pod WB jakoś to zmienili(poza tym WB chyba pozwala na więcej), ale żadnego patcha pod PoPa 3.01 nie wydali, zbóje :P Jakby dodać jakiś twardy limit armii, drużyn i patroli, to nie byłoby problemu. Fakt, że także mniejszy fun w end-game.

Offline Obi_Wan_Kenobi_Snajper

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3343 dnia: Marca 10, 2013, 20:08:17 »
    Witam powie ktoś jak zacząć misje z zamkiem noldorów żeby go odkryć ?

Offline huth

« Odpowiedź #3344 dnia: Marca 10, 2013, 20:34:16 »
    Hmm... ja już nie pamiętam czy to jest PoPie na M&B, w każdym razie misję zaczyna się u Quigfena w Larii, kiedy ma się dodatnie relacje z Noldorami.