Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684181 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3285 dnia: Lipca 30, 2012, 15:10:48 »
    Jak zdobyć qualis-gemy (łzy smoka inaczej):

1) TYLKO JEDEN klejnot jest w Rane, w innych miastach NIE MA
    2) Czasami jak walczysz z Demonicznymi Magnusami (są w Armiach Heretyków) i masz wysoki looting oraz farta to dropnie :)
    3) Jak już kolega wyżej wspomniał jak walczysz z niezależnymi armiami (Syla Uzas, Wolfbode The Slayer i inni mini herosi) i złapiesz ich dowódcę, to możesz go wypuścić za qualis-gema (musisz z nim pogadać w oknie zarządzania więźniami)

*4) W wersji na Warbanda po odkryciu Zamku Noldorów możesz wziąć udział w turnieju i jako nagrodę za 1 miejsce uzyskać qualis gem (bardzo trudne, z powodu super zdolności Noldorów :P)

Kurde, FAQ jest oficjalne i nawet przetłumaczone a nikt nie czyta :(
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Pryku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3286 dnia: Lipca 31, 2012, 00:08:05 »
    Ok dzięki wielkie. ;)

Offline Damian86xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3287 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:30:24 »
    witam, :)

Czy mógłby ktoś spróbować mi pomoc z zainstalowaniem tego moda. Próbuję od kilku dni na wszelkie sposoby i cały czas efekt jest ten sam czyli nie zmienia mi się mapa oraz nazwy miast, zamków itp. Owszem pojawiają się nowe opcje ale jest ich niewiele nie ma żadnych nowych frakcji, zakonów, itd. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem. Gram na silniku Warbanda wer. 1.153 Dodam jeszcze ze próbowałem odpalić każdego moda z paczki Floris  czyli expended, dev suite, basic mod pack i wszędzie jest to samo. Wersja popa 3.51

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3288 dnia: Sierpnia 03, 2012, 17:46:13 »
    Zły temat, pisz tu o wersji na WB: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.0

Folder z plikami moda powinien znajdować się w folderze "modules", który znów znajduje się w głównym katalogu Warbanda.

Offline Grekoimper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3289 dnia: Sierpnia 13, 2012, 22:33:23 »
    witam
    czy może ktoś w odpowiedzi na mój post podac link do spolszczenia moda Prophesy of Pendor v3.5 na warbanda v1.153
    gdzies tutaj znalazłem link do jakiegoś spolszczenia ale jest ono nie kompletne,a wręcz wygląda mi na to że nic mi nie tłumaczy nowego
    by może błąd leży po mojej stronie ponieważ mogłem go źle za implikować(folder ze spolszceniem rozpakowałem w folderze "modules->folder Prophesy of Pendor ->folderze "languages"-> i tam podmieniłem folder "pl"
    tak więc proszę o linka do spolszczenia oraz ewentualną instrukcje instalacji spolszczenia jeśli ja źle to zrobiłem

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #3290 dnia: Sierpnia 13, 2012, 22:39:11 »
    Nie ten temat kolego, w dziale mody do warband pewnie znajdziesz.
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Victorious

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3291 dnia: Sierpnia 19, 2012, 07:42:20 »
    Zrozumiałem że jest to mod do Mount and Blade normalnej wersji nie do warbanda tak? A więc gdy wypakowałem folder do modules w Mount and Blade, zaczynam grę i podczas ,,ładowania pliku INI'' wyskakuje mi błąd ,,unable to open file CommonRes\arabian_castle.brf
    Czy ktoś wie jak mi pomoc (i czy to jest na pewno mod do Mount and Blade a nie do warbanda?) Bo włączylem moda na warbandzie i chodzil mi normalnie z tym ze nazwy krolestw i miast byly z nativa.

Offline kosa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3292 dnia: Sierpnia 22, 2012, 18:56:23 »
    witajcie znów!

mam problem, kupiłem nowego kompa, zainstalowałem oryginalnego warbanda wersję 1.54 i nie wiem jak wgrać pop.351
    czytam pocżatek wątku i nie mogę znaleźć...może mi ktoś pomóc, proszę?

Offline huth

« Odpowiedź #3293 dnia: Sierpnia 22, 2012, 19:17:42 »
    bo to nie ten wątek ani dział forum...

Kup sobie okulary albo zacznij czytać ze zrozumieniem i pomyśleć nad treścią.

Wszystko jest napisane tutaj: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.0

Offline fajerfax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3294 dnia: Sierpnia 24, 2012, 12:59:48 »
    Cześć, wybaczcie jeśli takie pytanie już padło, jednak nie znalazłem takowego. Jak można polepszyć swoje stosunki z Noldorami? Jak ich w ogóle znaleźć?
    I czy przedstawione wyżej sposoby to jedyne aby odnaleźć qualis-gemy? Jestem już w kilkusetnym dniu gry i niestety dopiero udało mi się odnaleźć 2 :<

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3295 dnia: Sierpnia 24, 2012, 17:48:10 »
    Aby polepszyć relacje z Noldorami musisz pomagać im w walce, jak widzisz że z kimś walczą to dołącz do bitwy po ich stronie. I tak, to są jedyne sposoby.

Offline huth

« Odpowiedź #3296 dnia: Sierpnia 24, 2012, 21:53:26 »
    Cześć, wybaczcie jeśli takie pytanie już padło, jednak nie znalazłem takowego. Jak można polepszyć swoje stosunki z Noldorami? Jak ich w ogóle znaleźć?
    I czy przedstawione wyżej sposoby to jedyne aby odnaleźć qualis-gemy? Jestem już w kilkusetnym dniu gry i niestety dopiero udało mi się odnaleźć 2 :<

Aby polepszyć relacje z Noldorami musisz pomagać im w walce, jak widzisz że z kimś walczą to dołącz do bitwy po ich stronie. I tak, to są jedyne sposoby.
    To nie jest jedyny sposób :) Bo jest też taki, że staramy się pojmać jak najwięcej Noldorów w walce(no trzeba być już nieźle przypakowanym, żeby z nimi walczyć), a potem trzeba z jeńcami pogadać i przez dialog wypuścić, wtedy poprawiają się stosunki i dostaje się honor.
    Noldorowie są w puszczy na wschód od Larii, ale lepiej wywabiać ich na mapy bez lasu, bo mapy leśne są i w M&B i WB mniejsze, a w M&B zabugowane(w FAQu jest wypisany fix na to).
    No i właśnie - zaglądnij do FAQu.

a co do Qualisów, to w wersji PoPa na podstawowy M&B, jest hmm, jest chyba właśnie tak jak Tyr napisał, w FAQu tez o tym jest.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2012, 21:58:46 wysłana przez HUtH »

Offline kosa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3297 dnia: Sierpnia 29, 2012, 20:22:37 »
    Huth,

wróciłem - i w kwestii tego tłumaczenia - nie potrafię odnaleźć się podczas tego ustawiania. być może to prosta sprawa, ale ja na kompie częściej pracuję niż gram i.....
    w każdym razie nie pojawia mi sie wskaźnik myszki, gdy zrobię to co pisałeś. Czy jest możliwe bym dostawał gotowy tekst do przetłumaczenia a ja to odeślę w ciągu nie wiem... dnia, max dwóch? Wtedy to wkleisz gdzie trzeba i wio.
    Co myślisz?

Offline huth

« Odpowiedź #3298 dnia: Sierpnia 29, 2012, 21:56:45 »
    wróciłem - i w kwestii tego tłumaczenia - nie potrafię odnaleźć się podczas tego ustawiania. być może to prosta sprawa, ale ja na kompie częściej pracuję niż gram i.....
    w każdym razie nie pojawia mi sie wskaźnik myszki, gdy zrobię to co pisałeś. Czy jest możliwe bym dostawał gotowy tekst do przetłumaczenia a ja to odeślę w ciągu nie wiem... dnia, max dwóch? Wtedy to wkleisz gdzie trzeba i wio.
    Co myślisz?
    ale co ja ci pisałem, bo nie wiem do czego się odnosisz? :P
    Chodzi ci o spolszczanie, ale jakiej wersji, tej na M&B? Wiesz co, napisz lepiej na PW, ok? :)

Offline Arthain

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3299 dnia: Września 02, 2012, 18:04:32 »
    Mógłby ktoś mi powiedzieć gdzie są angielskie pliki językowe? W folderze mam trzy a powinno być ich troszeczkę więcej. Już je przetłumaczyłem więc wziąłbym się za resztę, bo nie powiem ale modyfikacja jest porządna. Może Ty HUtH podpowiesz mi gdzie są? Mam jedynie hints, ui i uimain - oczywiście wszystko w formacie .csv
    Jeśli dostanę resztę plików w angielskiej wersji to jestem w stanie udostępnić tłumaczenie jak skończę - tłumaczę w wolnych chwilach :> Sam już troszeczkę pograłem w PoP'a ale wolę mieć w ojczystym języku mimo, że rozumiem co tam jest napisane...

Edit:
    Tak - na pewno wszedłem w dobry folder. Modules->Prophesy Of Pendor->Languages->en