Cześć, wybaczcie jeśli takie pytanie już padło, jednak nie znalazłem takowego. Jak można polepszyć swoje stosunki z Noldorami? Jak ich w ogóle znaleźć?
I czy przedstawione wyżej sposoby to jedyne aby odnaleźć qualis-gemy? Jestem już w kilkusetnym dniu gry i niestety dopiero udało mi się odnaleźć 2 :<
Aby polepszyć relacje z Noldorami musisz pomagać im w walce, jak widzisz że z kimś walczą to dołącz do bitwy po ich stronie. I tak, to są jedyne sposoby.
To nie jest jedyny sposób :) Bo jest też taki, że staramy się pojmać jak najwięcej Noldorów w walce(no trzeba być już nieźle przypakowanym, żeby z nimi walczyć), a potem trzeba z jeńcami pogadać i przez dialog wypuścić, wtedy poprawiają się stosunki i dostaje się honor.
Noldorowie są w puszczy na wschód od Larii, ale lepiej wywabiać ich na mapy bez lasu, bo mapy leśne są i w M&B i WB mniejsze, a w M&B zabugowane(w FAQu jest wypisany fix na to).
No i właśnie - zaglądnij do FAQu.
a co do Qualisów, to w wersji PoPa na podstawowy M&B, jest hmm, jest chyba właśnie tak jak Tyr napisał, w FAQu tez o tym jest.