Z tego, co kiedyś wyczytałem, to można go zdobyć od samego Mariusa, gdy go się pojmie, a jego frakcja zostanie zniszczona, czyli gdy będzie imperatorem bez imperium, a w dodatku na twojej łasce.
Smuci mnie jedynie fakt, że migło mi na tym forum, iż taki myk działa tylko na WB ;( Nie doszedłem jeszcze do momentu zniszczenia frakcji, więc nie potwierdzam. Jak to obczaję, to dam znać.
Jest chyba jakoś tak jak piszesz, ja ciągle nie mogę do tego dojść (tyle tych gier i modów) :P I z tego co się orientuję, to taki feature doszedł w WB dopiero wraz z nowymi itemami.
Hmm, jeśli czyta to któryś z moderatorów wersji pop'a na M&B, to chciałbym zapytać, czy ciężko jest w jakiś tam Wam znany sposób przekonwertować patche z WB na M&B, by uzyskać taki sam poziom jakości ? Jeśli jest to możliwe, to może wreszcie udało by się stworzyć moda doskonałego. Wsadzić do zwykłego MB zamek noldorów i inne bajery fabularne, do tego jeszcze bajery graficzne i było by genialnie. Dodajmy do tego jeszcze, że wyczytałem też na poprzednich zakładkach, że pewna osoba pracuje nad przekonwertowaniem spolszczenia z WB na MB reszty niespolszczonych elementów takich jak np. dialogi z towarzyszami, czy plotki.
Zacznę od spolszczenia... cóż nie planowałem nic robić ze spolszczeniem na M&B, ciągle Warbandowe muszę poprawić, ale nie powinno być problemów z przerzuceniem tłumaczenia z jednoego do drugiego(tego co jest przetłumaczone). Co do przekonwertowania nowych feature'ów, questów itp. z WB na M&B... ja się nie znam na codowaniu i nie wiem czy nie jest potrzebny source code, żeby dokładnie pewne rzeczy przenieść, a sorce'a twórcy PoPa nikomu nie udostępnią. Myślę, że można jakoś np. Elacrai dodać(lokacja jest gotowa, nie wiem czy npc'ów i resztę można tak po prostu "wyciągnąć", czy trzeba od nowa na wzór robić), ale ja tego na pewno nie zrobię :P Nie wiem też czy sprawa z dodaniem itemów jest prosta, bo nie wiem czy PoP nie wykorzystuje limitu itemów, ale ogólnie z dodawaniem itemów nie ma problemu.
Mógłbym zrobić, jak doradza wiele osób, czyli przesiąść się na WB (zassałem nówkę ze sklepu i żałuję...). Ba, nawet tak zrobiłem, ale po paru minutach gry wyłączyłem. System walki doprowadził mnie do białej gorączki. Nie dość że ciężko trafić mieczem w kogokolwiek z konia, to jeszcze dodali system zmiany strony lancą. Może i jest to dobre, bo dodaje realistyki (z tą lancą) ale szarżuje na gościa i ręka mi drgnęła, a lanca zmienia stronę i sam dostaje hita z 100% hp od koksa, który też na mnie szarżował.
Co do miecza, jaki idiota macha mieczem w taki sposób, by podciąć kostki swojego własnego konia ? Tak to dla mnie wygląda. Żeby zaciachać jakiegoś szczyla, to musi on być bezpośrednio przy koniu, nie może stać metr dalej.
Trzeba się przyzwyczaić(przez multi idzie szybciej) :P Fakt, że po przejściu z M&B, gdzie walka na koniu jest bardziej intuicyjna, jest pewien szok, ale w całości jest jednak lepsza... przerzucanie lancy oraz o wiele większa dowolność w machaniu mieczem. I wcale nie jest tak, że jak ktoś stoi metr dalej to nie ma zasięgu... po prostu "celowanie" mieczem w WB wygląda całkiem inaczej niż w M&B i trzeba do tego przywyknąć(tak ogólnie, to trzeba "patrzeć" wyżej, bo z przyzwyczajenia M&B patrzy się w ziemię, ale w WB wtedy "kosi" się trawę dosłownie)
Zatem czy byłby ktoś, kto dokonałby tych zmian? Słyszałem, że było by dużo roboty z ctrl+c -> ctrl+v. Jako, że jestem zielony w informatyce (2 rok w technikum dopiero) to mógłbym oszczędzić tej żmudnej roboty osobom z doświadczeniem i przekopiować to, co trzeba po stosownych instrukcjach, a takie osoby zajęły by się zadaniami, które wymagały by ich umiejętności.
Hmm poczytaj o modowaniu w dziale moddingu tu na forum i na Talewordsowym, jak już liznąłeś jakichś języków, to chyba python nie będzie dla ciebie jakimś problemem. Tylko że mówię - ja się na tym nie znam kompletnie i nie wiem czy po "otwarciu" moda w module system, będzie to pomocne(bo z tego co rozumiem source code to nie jest?), a team PoPa nikomu SC nie udostępnia.