Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686353 razy)

Opis tematu:

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3180 dnia: Lutego 02, 2012, 15:58:50 »
    Ten mod jest świetny... Zero crashów, jedyny błąd jaki mam(1.010) jest taki, że czasami przy awansie wojaków pisze[osiągnięto limit drużyny], chociaż mam ok. 20 rodzajów wojsk(z ekipą Alistaira, Lethaldirana itd.). Na szczęście wystarczy wywołać walkę, żeby przeszło( taka porada:)).Szkoda że aby grać na BS na 100, muszę mieć wydajność na 169%... wszystkie sety na minimum :)
    I teraz 2 pytania:
    1. Nie mam pomysłu jak zacząć przejmowanie Imperium- wyjaśni ktoś? Relacje z lordami już sobie porobiłem :)
    2. Dlaczego nie powinno się robić Claimant questa? Tutaj rozumiem, ale czy dotyczy to też Native? Tam jeden przerwałem, a drugi skończyłem.

PS. Witam wszystkich- pierwszy post :P

A, i jeszcze jedno: Kiedy zniszczę jedną z frakcji pobocznych, otrzymam jakieś info? W Raporcie Postępu jaki będzie wpis? Aktualnie przy Kulcie Wężowym mam napis" Fading".
    Co do limitu wojsk - odinstaluj tę wersję M&B(zostaw sejwy, moda chyba też uninstaller nie usunie) co masz i pobierz i zainstaluj rozszerzoną stąd: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2595 albo stąd http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version
    Ta wersja jest stabilniejsza, szybsza i nie ma m.in. limitu 32 slotów. Jest też w pełni legalna jakbyś miał jakieś wątpliwości :P Wydał ją Talewords i przez jakiś czas była dostępna, a potem zamienili ją na starszą(gorszą) wersję, nie zmianiając numerka - nie wiadomo czemu...
    Reszta pytań:
    1. W FAQu jest napisane jak rekrutować lordów na swoją stronę i jakie trzeba mieć z nimi stosunki.
    2. W M&B claimant quest jest zabugowany i lepiej go nie zaczynać, żeby się potem nie denerwować. Oczywiście nie zawsze coś się zepsuje, ale jednak może tak być. W Warbandzie już wszystko jest ok.
    PS. Witam wszystkich- pierwszy post :P - witamy, witamy :P
    I ostatnie pytanie - wyświetli się komunikat na dole, że frakcja została zniszczona(już nie pamiętam czy się wyświetla ekran tak jak w głównych nacjach), no i w raporcie postępu tez będzie frakcja oznaczona jako destroyed(już nie pamiętam jakie były kolejne poziomy tego).

BTW polecam ci wersje na WB, bo jest lepsza(i nie ma aż tak bardzo zwiększonych wymagań). Poza tym w M&B około dnia 550 w modzie zwiększa się liczba drużyn na mapie i bardzo często się zdarza, że się psują sejwy i gra jest stracona... wyeliminowanie mniejszych frakcji pomaga, choć też nie zawsze.

podczas ładowania gry wyskakuje takie cuś: ''Unable to open file: CommonRes/arabian_castle.brf'' wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
    Ściągnąłeś pewnie PoPa 3.42 na Warbanda stąd ten błąd. Wersja na M&B jest w FAQu (może linki jeszcze działają)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 16:18:51 wysłana przez HUtH »

Offline Atanash

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3181 dnia: Lutego 03, 2012, 19:27:17 »
    Zaczyna się ściąganie, lecimy na 40 kb/s :D
    Przyszedł Eragon, będzie co czytać :P
    Imperium sobie poczeka, niuch niuch :)
    Jestem następnym ludziem, który nie ma pomysłu co tu napisać. A więc wszystkiego najlepszego z okazji nowego dnia :P

Offline huth

« Odpowiedź #3182 dnia: Lutego 03, 2012, 21:14:51 »
    ^ z mbrepository? Dalej nie poprawili transferu? :P Z moddb chyba szybciej by poszło :)

Offline Atanash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3183 dnia: Lutego 10, 2012, 16:25:04 »
    Na razie chyba zrezygnuję ze ściągania 1.011, straszne problemy z netem :(
    Zainstalowałem z powrotem z pudełka, i zaraz wracam do Pendoru.
    I następne moje pytanie:
    Co zmienić w moim ekwipunku na co? Do 30 siły, jakieś złupione od Magnusów lub Szamanów nie wchodzą w rachubę
    Posiadam:
    Reinforced Noldor Knight Helm +64 do głowy( to cacuszko było u miastowego handlarza)
    Lordly Mettenheim Steel Mittens +15 do ciała
    Lordly Barclay(...) +8 do głowy, +59 do ciała, +23 do nóg
    Lordly Heavy Plate(...) + 44 do nóg
    Masterwork D'shar Bow Dmg 29 SA 96 Cel. 88
    strzały te +1, sztuk 45
    Masterwork Fierdsvain(...) Dmg 41 SA 101 Zas. Br. 105 + do tarcz
    Tarcze to Huskarlska do jazdy konnej i ta duża prostokątna do pieszej. Pozdrawiam :)
    Jestem następnym ludziem, który nie ma pomysłu co tu napisać. A więc wszystkiego najlepszego z okazji nowego dnia :P

Offline huth

« Odpowiedź #3184 dnia: Lutego 11, 2012, 15:48:38 »
    Żeby zainstalować inną wersję M&B nie musisz odinstalowywać tej co masz. Tzn. juz nie pamietam jak to jest przy instalacji, w kazdym razie skopiowany do innego folderu M&B dalej działa, więc można mieć wiele wersji - to taka uwaga, jeśli jednak znów zacząłbyś ściągać ulepszone M&B - gamefront ma świetny transfer - http://www.gamefront.com/files/20832089/mountandblade_1011_setup_enhanced_exe choć piszesz, że masz problemy z netem... jak przerywa czy coś to nie wiem... może jakieś managery pobierania pomogą, torrenta niestety nie widziałem w googlu.

Ekwipunek... najlepsze zbroje w PoPie na M&B to chyba Ebony platemail(czy jakoś tak) oraz jakieś płytowe... chyba Transitional miała dobre staty(zakon Raven Spear chyba ich używa), no i elfickie. Ciężko cokolwiek zdobyć, w każdym razie rozglądaj się za czymś co daje powyżej 60 do body armour - hełm moim zdaniem nie jest aż tak ważny, bo headshot i tak zwykle się kończy śmiercią, więc lepiej poszukać Mercenary helmet albo Salade albo Adventurer's helm(to jest hełm "damski" i często przy głowie faceta widać wystający nos, trzeba zmienić wtedy sobie wygląd :)), bo one dodatkowo dodają punkty do body armor.
    Łuk - szukaj noldorskiego, strzał tak samo.

Najlepsze bronie uzyskuje się oczywiście za Qualis Gemy w kopalni Al-Aziz - w FAQu gdzieś tam o tym jest napisane. Rubinowy runiczny mecz jednoręczny i dwuręczny zadają obrażenia kłute przy normalnym zamachu(bo niby są 'umagicznione') - one hit, one kill. Rubinowy łuk też ma bardzo wysokie obrażenia... i o ile pamiętam ma dobrą celność, bo w wersji na WB chyba została znacznie ograniczona :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 15:53:28 wysłana przez HUtH »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #3185 dnia: Lutego 13, 2012, 13:02:18 »
    Ta wersja wymaga klucza zgadza się?

Offline huth

« Odpowiedź #3186 dnia: Lutego 14, 2012, 02:04:29 »
    gra wymaga klucza

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3187 dnia: Lutego 14, 2012, 06:49:40 »
    Szkoda. Bo by bardzo by się przydała, bo ten limit jednostek strasznie irytuje szczególnie kiedy toczę wielkie bitwy tym samym mam sporo różnych jeńców lub istot które wyswobodziłem i nie mam na nie miejsca.

Offline huth

« Odpowiedź #3188 dnia: Lutego 14, 2012, 12:55:31 »
    Ja nie rozumiem... mówisz otwarcie, że grasz na piracie? To się nie spodoba moderacji, mówiąc eufemistycznie :P
    Biorąc pod uwagę to, że wersja enhanced ma inny mount&blade.exe od podstawowej, to zapewne i inny crack jest potrzebny, ale ja tam się nie znam.
    Głupio jest pytać o cracki itp. na tym forum, wiesz?

Offline Spytek

• Użytkownik
    • Public enemy no. 1
    « Odpowiedź #3189 dnia: Lutego 14, 2012, 15:04:09 »
    A może znacie jakiś szybki sposób na trening jednostek? Chciałbym wyspecjalizować na "największy szczebel", a strasznie długo schodzi CTRL+X, jest może jakiś inny sposób? Chciałbym tylko aby był szybszy :)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3190 dnia: Lutego 14, 2012, 19:30:51 »
    Ja nie rozumiem... mówisz otwarcie, że grasz na piracie? To się nie spodoba moderacji, mówiąc eufemistycznie :P
    Biorąc pod uwagę to, że wersja enhanced ma inny mount&blade.exe od podstawowej, to zapewne i inny crack jest potrzebny, ale ja tam się nie znam.
    Głupio jest pytać o cracki itp. na tym forum, wiesz?

W żadnym razie!, mam płytę z Ekstra Klasyki która jest tylko i wyłącznie do wersji 1.010.
    O cracka to nawet nie pytam, bo nie ma sensu.

Offline huth

« Odpowiedź #3191 dnia: Lutego 15, 2012, 17:24:42 »
    No to nie ma problemu w takim razie, bo skoro masz oryginał, to masz też klucz do gry. Instalujesz wersję ulepszoną, prawdopodobnie nawet nie będziesz musiał podawać klucza, bo będzie w rejestrze i działa...
    Teraz doczytałem o tej extra klasyce - niezłe gówno sprzedają, skoro jest to gra bez klucza...
    Zawsze możesz spróbować zainstalować tę ulepszoną wersję :P

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3192 dnia: Lutego 16, 2012, 07:54:46 »
    No właśnie to draństwo nie ma klucza, więc instalacja 1.011 mija się z celem.

Offline gbursz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3193 dnia: Marca 12, 2012, 19:36:26 »
    Witam ! zassałem moda wygląda świetnie lecz mam problem otóż po każdej walce i zebraniu łupu następuje crash czy ktoś miał taki problem i jak go rozwiązał ?

Offline szymekx10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3194 dnia: Marca 14, 2012, 20:38:52 »
    Witam wszystkich. Mam małe pytanie odnośnie moich wasali. Powie mi ktoś dlaczego cały czas spada mi poparcie u wasali? Co jakiś czas notuje obniżke o 2 punkty. Nic sie nie dzieje, niby mam wojne ale nikt go nie atakuje chodzi caly czas za mna i wszystko wygrywamy. O co biega?