Ten mod jest świetny... Zero crashów, jedyny błąd jaki mam(1.010) jest taki, że czasami przy awansie wojaków pisze[osiągnięto limit drużyny], chociaż mam ok. 20 rodzajów wojsk(z ekipą Alistaira, Lethaldirana itd.). Na szczęście wystarczy wywołać walkę, żeby przeszło( taka porada:)).Szkoda że aby grać na BS na 100, muszę mieć wydajność na 169%... wszystkie sety na minimum :)
I teraz 2 pytania:
1. Nie mam pomysłu jak zacząć przejmowanie Imperium- wyjaśni ktoś? Relacje z lordami już sobie porobiłem :)
2. Dlaczego nie powinno się robić Claimant questa? Tutaj rozumiem, ale czy dotyczy to też Native? Tam jeden przerwałem, a drugi skończyłem.
PS. Witam wszystkich- pierwszy post :P
A, i jeszcze jedno: Kiedy zniszczę jedną z frakcji pobocznych, otrzymam jakieś info? W Raporcie Postępu jaki będzie wpis? Aktualnie przy Kulcie Wężowym mam napis" Fading".
Co do limitu wojsk - odinstaluj tę wersję M&B(zostaw sejwy, moda chyba też uninstaller nie usunie) co masz i pobierz i zainstaluj rozszerzoną stąd:
http://www.mbrepository.com/file.php?id=2595 albo stąd
http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version Ta wersja jest stabilniejsza, szybsza i nie ma m.in. limitu 32 slotów. Jest też w pełni legalna jakbyś miał jakieś wątpliwości :P Wydał ją Talewords i przez jakiś czas była dostępna, a potem zamienili ją na starszą(gorszą) wersję, nie zmianiając numerka - nie wiadomo czemu...
Reszta pytań:
1. W FAQu jest napisane jak rekrutować lordów na swoją stronę i jakie trzeba mieć z nimi stosunki.
2. W M&B claimant quest jest zabugowany i lepiej go nie zaczynać, żeby się potem nie denerwować. Oczywiście nie zawsze coś się zepsuje, ale jednak może tak być. W Warbandzie już wszystko jest ok.
PS. Witam wszystkich- pierwszy post :P - witamy, witamy :P
I ostatnie pytanie - wyświetli się komunikat na dole, że frakcja została zniszczona(już nie pamiętam czy się wyświetla ekran tak jak w głównych nacjach), no i w raporcie postępu tez będzie frakcja oznaczona jako destroyed(już nie pamiętam jakie były kolejne poziomy tego).
BTW polecam ci wersje na WB, bo jest lepsza(i nie ma aż tak bardzo zwiększonych wymagań). Poza tym w M&B około dnia 550 w modzie zwiększa się liczba drużyn na mapie i bardzo często się zdarza, że się psują sejwy i gra jest stracona... wyeliminowanie mniejszych frakcji pomaga, choć też nie zawsze.
podczas ładowania gry wyskakuje takie cuś: ''Unable to open file: CommonRes/arabian_castle.brf'' wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
Ściągnąłeś pewnie PoPa 3.42 na Warbanda stąd ten błąd. Wersja na M&B jest w FAQu (może linki jeszcze działają)