Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684240 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taret

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3165 dnia: Października 12, 2011, 15:40:27 »
    Wtaim, ściągnąłem najnowszą wersję PoP'a. Zapakowałem tak jak inne mody, odpalam, wszystko fajnie, patrze na mape a tu mapa PoP'a z i nazwy z Nativa, miasta, zamki, postacie. Dialogi wymieszane z angielskim. Co moge z tym zrobic ? Usunąłem Native z modules ale nadal to samo

aaaaa wystarczyło zmienić język w konfiguracji, wybaczcie za spam
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2011, 15:44:17 wysłana przez Taret »

Offline kuba656565

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3166 dnia: Października 30, 2011, 15:25:41 »
    Przepraszam zły temat, proszę o usunięcie posta.

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3167 dnia: Października 31, 2011, 20:58:41 »
    Witam nie wiem czy był już tu taki wątek ale zapytam po założeniu państwa podbiłem cały Pendor ze swoich kompanów zrobiłem lordów ale odkryłem coś ciekawego po pokonaniu jakiegoś państwa i wzięciu w niewolę Króla można od niego za rządac broni :) Od niebieskich jest Smoczy pazur czy jakoś tak a od Zielonych taki super topór wie ktoś co dostaje się od pozostałych króli ?:) od Sarleonu Imperium i De sharu i czy jest lepsza zbroja niż nordorów Rune chodzi mi ile ma obrony taka co ma lord kobieta z legionów zagłady :)  jak zdobyć takie ładne konie co mają lordowie jak Król Urlic np :) i jakie są najlepsze bronię prócz tych za Gemy takie jakieś unikatowe pozdrawiam i liczę na odpowiedź

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3168 dnia: Października 31, 2011, 22:11:30 »
    Chyba piszesz o wersji na Warbanda :) Jesli tak, to tu jest wątek o PoPie na WB: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.0

Król Sarleonu ma bodajże lancę z chorągwią, ten z D'Sharu ma łuk, Imperator ma miecz jednoręczny
    Konie tylko jako minimalna szansa w loot'cie po bitwie albo przez cheatmenu(jak włączyć poszukaj sobie na forum, ostatnio o tym pisałem gdzieś)
    Najlepsze bronie oprócz tych za gemy hmmm... noldorskie łuki i miecze, ebonitowe miecze, Doom Mace i inne
    Zbroja Maltise ma 61 armor, runiczna noldorska 64. Jest jeszcze Demon Body, które ma 65. Oraz Demonplate(nie mylić z demonskin), która ma 75, ale wymaga 73 siły, po to, żeby jej nie uzywać(jest limit na 63 albo 63 punktach dla gracza)

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3169 dnia: Października 31, 2011, 22:51:35 »
    Sorki jak to nie to forum chodziło mi o Warbanda :) nie chce używać kodów po ponad 1300 dniach zaczęłem od nowa grę na eksportowanej po prostu szukam przedmiotów ciężko dostępnych :) a zdobycie takich przedmiotów przez kody nie daje satysfakcji z gry no fakt limit stoi na 63 Gemy często wpadały mi za wygranie turnieju u nordorów i władowałem je w postać . Raczej chodziło mi o bronię nie tak powszechne tylko niepowtarzalne zdobyte przez ewent jakiś  czy coś w tym stylu jak te od króla . Konik ładny może kiedyś wypadnie taki. wypadł mi jedynie wspaniały ,taki czarny konik 90 pancerza i 500 pż cudo :) 
    Dzięki za rzetelną odpowiedź 

Offline huth

« Odpowiedź #3170 dnia: Października 31, 2011, 23:01:18 »
    Świetne konie są od Noldorów, Noldor Spirit Horse jest w sumie lepszy od Netherworld Chargera(bo chyba o nim mówisz).

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3171 dnia: Listopada 01, 2011, 07:12:23 »
    Dokładnie o tego:) konie nordorów są bardzo dobre ale łatwo je wygrać bądź kupić wystarczy trochę pograć bardziej mi chodzi o takie konie chyba Armored Ravenstern chyba bądź Sarleon grałem w grę ponad 1300 dni i żadnego nie spotkałem jako drop czy podczas zakupu w miastach 

Offline huth

« Odpowiedź #3172 dnia: Listopada 01, 2011, 09:26:01 »
    No te dwa(Ravenstern i Sarleon Armoured Warhorse) są używane tylko przez władców i lordów o najwyższej randze w tych dwóch nacjach, więc szansa na loot jest baaardzo mała :) W sklepach nie są dostępne. Więc to raczej mission imposible. Ravensternski jest średni: 36 speed, 70 armour, 200 hitpoints; Sarleoński już jest ok(w porównaniu do Noldor spirit horse albo netherworld chargera): 35speed, ale 80 armour. Generalnie to czołg :P

Offline wojtek7121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3173 dnia: Listopada 08, 2011, 13:07:06 »
    Mógłby ktoś mi dać link do najnowszej ver. PoP''a na M&B 1.011 ?
    dziękuję z góry

Offline huth

« Odpowiedź #3174 dnia: Listopada 08, 2011, 15:28:51 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2679

W sygnaturce mam napisane, że w FAQu są linki tak BTW...

Offline Miszcz

• Użytkownik
    • ???
    « Odpowiedź #3175 dnia: Listopada 27, 2011, 15:06:10 »
    Ktoś się orientuje w modach graficznych kompatybilnych z PoP'em? I czy to: http://www.youtube.com/watch?v=Ha8rvax0Go4 jest osiągalne tylko na Warbandzie czy może da rade zrobić tak na 1.011 (chodzi mi o grafikę, a głównie o szczegółowość zbroi)

I ja tam byłem, miód i soczek marchewkowy piłem.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #3176 dnia: Grudnia 11, 2011, 22:59:28 »
    Witam. Mam pewną prośbę wyśle mi ktoś na maila (na pw podam) plik music.txt z PoP'a? Usunąłem sobie go przypadkiem z kompa. Proszę. 
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Adi8780

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3177 dnia: Grudnia 27, 2011, 17:43:37 »
    Mod jest spoko tylko mam problem z lagami, nawet na najniższych detalach potrafi przyciąć niby z gry mnie wtedy nie wywala ale jednak takie lagi są irytujące...
    Komputer mam stosunkowo nowy , 4gb ram, win 7 wersja 64 bitowa.
    Wklejałem do gry jakiś POP3 Stability Pack ale nie mogę po tym moda uruchomic bo przy ładowaniu wyskakuje okno, że nie ma jakiś plików...
    Wie ktoś co zrobić z tymi lagami??

Offline Atanash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3178 dnia: Stycznia 30, 2012, 20:53:54 »
    Ten mod jest świetny... Zero crashów, jedyny błąd jaki mam(1.010) jest taki, że czasami przy awansie wojaków pisze[osiągnięto limit drużyny], chociaż mam ok. 20 rodzajów wojsk(z ekipą Alistaira, Lethaldirana itd.). Na szczęście wystarczy wywołać walkę, żeby przeszło( taka porada:)).Szkoda że aby grać na BS na 100, muszę mieć wydajność na 169%... wszystkie sety na minimum :)
    I teraz 2 pytania:
    1. Nie mam pomysłu jak zacząć przejmowanie Imperium- wyjaśni ktoś? Relacje z lordami już sobie porobiłem :)
    2. Dlaczego nie powinno się robić Claimant questa? Tutaj rozumiem, ale czy dotyczy to też Native? Tam jeden przerwałem, a drugi skończyłem.

PS. Witam wszystkich- pierwszy post :P

A, i jeszcze jedno: Kiedy zniszczę jedną z frakcji pobocznych, otrzymam jakieś info? W Raporcie Postępu jaki będzie wpis? Aktualnie przy Kulcie Wężowym mam napis" Fading".
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 21:05:43 wysłana przez Atanash »
    Jestem następnym ludziem, który nie ma pomysłu co tu napisać. A więc wszystkiego najlepszego z okazji nowego dnia :P

Offline Wilczan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3179 dnia: Lutego 01, 2012, 23:58:14 »
    podczas ładowania gry wyskakuje takie cuś: ''Unable to open file: CommonRes/arabian_castle.brf'' wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 00:02:34 wysłana przez Wilczan »